Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

Флиртът беше наречен агресивно действие, насочено към угнетяване на жените. Затова сега в САЩ никой работодател не смее да разговаря насаме със своя служителка – задължително го прави в присъствието на поне един свидетел, в противен случай може да бъде съден за сексуален тормоз, да му пропадне кариерата и да му пострада имиджът в обществото.

Като стане на 12 години, на всяка да се зачислява със закон по един вибратор, за да не се чувстват угнетени.smokeing.gif

• Upvote 4
  • Потребители
Публикува

Бих се подписал под това. Е, без да подозирам толерастите чак в заговор, но ефектът е като от заговор, тъй че да, подписвам се.

• Upvote 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Ако тия тенденции продължат, цената ще е брутална!

Цената ще е самоунищожението на Западната цивилизация, както писах на друго място. Но като гледам - това е идеята на мероприятието.

• Upvote 1
  • Модератор антропология
Публикува (edited)

Разменен за луис корвалан, представи си. Кон за кокошка.

..."Аз едно време съм лежал в затвора с много луди и съм свикнал с тяхната компания" :laugh:

Роман, браво за темата и позицията.

Редактирано от Южняк
  • Upvote 4
  • Глобален Модератор
Публикува

Цената ще е самоунищожението на Западната цивилизация, както писах на друго място. Но като гледам - това е идеята на мероприятието.

А тия, дето искат да унищожат западната цивилизация дават ли си сметка какво ще направи после Изтокът с тях?

• Потребител
Публикува

То ако така продължава да се изражда тази Западна цивилизация, може би е по-добре да изчезне и да отвори път на нещо по-свежо...

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

На китайската явно)))

Ама притеснителното е, че дълбокият хуманитарен заряд на здравия Запад е трудно достижим, но явно лесно унищожим...

Редактирано от КГ125
  • Upvote 2
  • Потребители
Публикува

Хуманистичен - да, но не непременно хуманитарен ;)

• Глобален Модератор
Публикува

А тия, дето искат да унищожат западната цивилизация дават ли си сметка какво ще направи после Изтокът с тях?

Ами да ти кажа, явно си дават сметка. Може би те виждат нещата по-глобално и всеобхватно от нас. Защото повечето НПО-та се финансират от един човек. Филантроп, прочут борсаджия. А той не прави необмислени и глупави ходове.

А това че хората на запад допускат да се гаврят с тях по подобен начин означава, че не им пука много за цивилизацията им. Империите падат отвътре.

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Хуманистичен - да, но не непременно хуманитарен ;)

Това исках да кажа, хуманистичен :):good:

• Глобален Модератор
Публикува

Ами да ти кажа, явно си дават сметка. Може би те виждат нещата по-глобално и всеобхватно от нас. Защото повечето НПО-та се финансират от един човек. Филантроп, прочут борсаджия. А той не прави необмислени и глупави ходове.

А това че хората на запад допускат да се гаврят с тях по подобен начин означава, че не им пука много за цивилизацията им. Империите падат отвътре.

Съмнямвам се, че мислят по-всеобвхатно. В момента имам чувството че сме свидетели на опасна инерция. От страх пред някои исторически стереотипи тези разклащащи обществата практики и култури се подкрепят, но май вече това става прекалено.

Като се разсипе запада, къде ще правят НПО-та, в Китай ли??? Ха-ха.

А това, че империите падат отвътре се вижда през целия 20-ти век, та и сега. Къде беше САЩ преди 20 години, къде е сега.....

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Там където ти не виждаш изгода, някой друг я вижда. Надявам се да не бъда обвинен в антисемитизъм, но преди 13 века евреите /а и инертното население в Близкия изток, изповядващи различни ереси/ помогнаха на шепа араби да завладеят по-голямата част от Римската империя /наричана неправилно 'Византия'/. Дето се вика - империята се срина най-вече отвътре. А евреите си заживяха много прилично в халифата. Това е само исторически пример. Но може да го ползваме за груба аналогия със съвремието.

Редактирано от Last roman
  • Upvote 4
  • Потребител
Публикува

Тази тема е пример за това как страстите и идеологиите пречат на обективността. До там я докарахте, че обявихте жените за малцинство като хомосексуалистите.

Също така дава отговор на въпроса защо благородното женско присъствие е така рехаво в този форум. :(

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Драга Дорис, ако си прочела статията внимателно, ще разбереш, че претенциите на автора са насочени към малцинството на феминистките, които не се чувстват жени в пълния смисъл на тази дума и оттам си избиват комплексите върху всички, които не са съгласни с тях /без значение мъже ли са или са жени/. Т. е. те се опитват да изкарат жените малцинство и съответно да наложат политкоректен тон към тях /с абсурдните примери, които авторът привежда/. :smokeing:

Но акцентът на темата е най-вече върху израждането на Западната цивилизация поради прекомерна толерастия.

Редактирано от Last roman
  • Upvote 4
  • Потребител
Публикува

Драги Last roman,

Прочетох внимателно само вашите мнения, за това пиша за темата, а не за статията. В статията стигнах до

По същия модел започнаха да налагат исканията си и други малцинствени групи – хомосексуалисти, цветнокожи, сектанти и др. Появиха се закони за т.нар. hate speech – език на омразата.
и не ми се чете повече, защото езикът на омразата не ми е по вкуса, пък и авторът ми изглежда доста изкуфял, женомразец и ксенофоб.

Не обръщах много внимание на феминизма (до сега), но все пак знам, че е движение и идеология, а не социална група като изброените.

• Потребител
Публикува

Ха-ха-ха, не е лошо, Viva America Latina! При мачовците ще ми е интересно как ше виреят феминистките движения, хеле пък в Азия, било Близкоизточна, Средноизточна или Далекоизточна.

• Глобален Модератор
Публикува

Ха-ха-ха, не е лошо, Viva America Latina! При мачовците ще ми е интересно как ше виреят феминистките движения, хеле пък в Азия, било Близкоизточна, Средноизточна или Далекоизточна.

That's the point, крамер. Ако не бъде спряна 'политкоректността' ще доведе в края на краищата до диктатура /от източен или латиноамерикански тип/. И първите, които ще увиснат на бесилото ще са същите тея толерасти. Въпросът е Cui bono?

• Upvote 1
  • Потребители
Публикува

Драги Last roman,

Прочетох внимателно само вашите мнения, за това пиша за темата, а не за статията. В статията стигнах до и не ми се чете повече, защото езикът на омразата не ми е по вкуса, пък и авторът ми изглежда доста изкуфял, женомразец и ксенофоб.

Не обръщах много внимание на феминизма (до сега), но все пак знам, че е движение и идеология, а не социална група като изброените.

Езикът на статията и на коментарите, за добро или лошо, е "езикът" на преобладаващо родовата култура на източноевропейците ("родова" или "колектиевистична", в 8- дименсионалния модел Хофстеде -Минков), като например в тези си изяви:

- Всички нагласи и действия, които не съответстват на "родовите" ценности и нагласи (традиционните за рода) се осъждат, не се толерират (хомосексуализъм, наркотици, и други);

- Жените са по-малоценни от мъжете, или казано по друг начин - мъжете са шовинисти.

/И аз съм малко или много мъжки шовинист, защото съм българин, а не скандинавец, англичани, или американец, макар че не интересува кой с кого спи/

Според едно изследване , мнозинството американци, познаващи българите, и запитани за това биха описали българите (техните черти) - отговарят/описват българите като "мъжки шовинисти", "песимисти и черногледи", и други

Моя забележка: "политкоректността" не е нещо, което е спуснато от "Горе", "ЦК", "Президента", "Вожда" (мда, нормално е за нашата култура да мислим така, защото освен всичко културата ни е "неравновластана", с високa степен на индекса "power distance"); Всъщност обяснението на въпроса "защо там вкарват в затвора тези които бият негрите, и/или педерасите" е следното: Културата на западните западните общества е станала доста безродова (индивидуалистична), и отношението към хората не се базира на (или - възможно най-малко се влияе, в съответствие със степента на "родовост"/"безродовост", от) пол, раса, и сексуална ориентация. Така че за хората (обикновените) да се набие или обиди цветнокож, или хомосексуален е аналогично на това да се набие белокож, или хетеросексуален.. типичен и показателен пример: Норвежците, обикновените хора, бяха обявили бойкот на южноафрикански стоки, което за шовинистичните, и расистки настроени с колктивистична (родова) култура българи е нещо немислимо: обикновени "бели" хора да показват съпричастност към негри, и то лично непознати на тях, заради това че тези хора са дискриминирани. /..и заради това, че могат да бъдат приемани като хора, като пълноценни такива/

*расизмът корелира със степента на родовост в културите; българите според изследванията сме на почетното второ място в Европа, след албанците:

• Потребител
Публикува

Нещата са много прости, но глупостта е много голяма. Феминизмът има смисъл само като движение/идея/течение за правата на жените. И по-точно за изравняване на правата на жените като човешки същества с тези на мъжете. Всякакво друго вмешателство (идейно) за "равенство" с мъжете, но извън контекста на правата е пълна манипулация и глупост. За какво друго равенство можем да говорим като сме два пола, т.е сме различни и не можем да сме равни в останалото. Всеки пол е със своите специфики и особености. Да не кажем, че няма и двама мъже или две жени, които да са "равни".

Така че, идеята на статията съвсем не спира само до фенимизма (в настоящия си вид, а не като началното течение и движение, което между другото е иницирано от мъже :biggrin: ). Той е посочен като поредната глупост и манипулация в западното обещство, на което се вързват всички, които не искат да бъдат изкарани немодерни неконформисти.

• Upvote 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!