Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Ето и от мен на момчето един линк: православната библия с другаря Соломон, споменаван неведнъж вътре.

http://www.pravoslav...bible/index.htm

Хубава презентация.good.gif

• Потребител
Публикува

Не за Рим, щом детето може да прави презентацийки иска нещо от по-ранната история на човечеството, защо да не напише нещо за неолитните култури в Европа?

Например мадленската култура;

http://en.wikipedia.org/wiki/Magdalenian

Значи презентацията трябва да съобразена с това което уча. Тоест от еволюция на човека до първите държави в МЕСОПОТАМИЯ. До утре трябва да потвърдя темата, така че мисля да остане за Соломон

• Потребители
Публикува

Значи презентацията трябва да съобразена с това което уча. Тоест от еволюция на човека до първите държави в МЕСОПОТАМИЯ. До утре трябва да потвърдя темата, така че мисля да остане за Соломон

Не мога да разбера как можеш да вкараш в една презентация по история?! "еволюцията на човека" и цар Соломон, за който черпим ВСИЧКИ сведения от книга, която на свой ред твърди, че няма никаква еволюция на никакъв човек?!

Изглежда във вашето елитно училище учите някаква манджа с грозде?

Не случайно по-горе споменах за Дядо Коледа. Планирате ли по история презентация за къщата и елените на добрия старец от Лапландия?

• Потребители
Публикува

Аре бе, Хърсе, детето обясни много ясно, че има да прави презентация по конкретен въпрос от иначе дългия материал, който обхваща теми от еволюция на човека до първите държави. И явно Соломон попада в тоя материал според съставителите на учебника, а момчето по някаква причина си е харесало таман Соломон.

Инак не е трудно да отвориш Google Изображения, да набереш вътре "King Solomon" или "Цар Соломон", може и нещо "Древен Израел" примерно. После да попиташ в училищната библиотека какво имат за цар Соломон и за древен Израел (освен Библията, де) и дори да отвориш статиите на тия теми в английската Уикипедия, за да знаеш какво да говориш. Толкова все ще ти е достатъчно и за презентация, и за да има какво да кажеш по нея, та да си изкараш шестицата. Адски лесно е, ако не те мързи.

• Потребител
Публикува

Ако се вдигнем малко на пръсти и обгърнем така тематиката по-общо и на едро, според мен най-важното за първите еврейски царе е, че появата им маркира зараждането (малко преди еврейските царе) и развитието на една нова цивилизация в Близкия изток, цивилизация, вклинена между Вавилон и Египет, основала законодателството си чрез присадка върху шумерските закони, и дала на света 7 религии. Тази цивилизация очертава ясно политическите си, териториалните си и културните си ареали по времето на Соломон и финикийския Хирам. Следва разцепление и най-решителният момент - тази цивилизация е окупирана последователно от Вавилонската цивилизация в лицето на Вавилон и Асирия, създава универсална държава в лицето на Ахеменидската империя, нападната е от елинската цивилизация. В стремежът си да изгони нашественика тази цивилизация ражда последователно юдаизъм, зороастризъм, християнство, монофизитство, несторианство, митраизъм, ислям. Евреите и персите, както и монофизитите и несторияните са реликти от нея, оцеляли до ден днешен в църковен пашкул.

Та тази цивилизация можем да наречем сириакска и да я датираме между 11 в. пр.н. и 1258 г. н.е.

• Потребители
Публикува

Което е частното мнение на мистър Тойнби и не върши никаква работа на ученик.

• Потребител
Публикува

А, защо. На мен Тойнби ми е изкарвал поне пет 6тици, да не говорим, че учителите ме гледаха като чудо-небесно. :)

Аз пък смятам, че трябва да се акцентира на най-важното и да не се тровят дечицата с ненужни подробности.

• Потребители
Публикува

Инак не е трудно да отвориш Google Изображения, да набереш вътре "King Solomon" или "Цар Соломон", може и нещо "Древен Израел" примерно. После да попиташ в училищната библиотека какво имат за цар Соломон и за древен Израел (освен Библията, де) и дори да отвориш статиите на тия теми в английската Уикипедия, за да знаеш какво да говориш. Толкова все ще ти е достатъчно и за презентация, и за да има какво да кажеш по нея, та да си изкараш шестицата. Адски лесно е, ако не те мързи.

Освен Стария завет и Google!!!, разбира се, има ли друг писмен източник, който да споменава за цар Соломон и неговия многоброен харем, благословен свише (само яка простата да имаш!) или за цар Давид, който мърсувал с жената на приятеля си, но отново с разрешение свише?

Само питам.

• Потребители
Публикува

Едва сега видях кое е училището! Изумен съм, тъй като по стечение на обстоятелствата познавах хора, които работеха там. Признавам си, че отдавна не бях ходил в Плевен и сега като виждам:

Не ми е ясно защо са превърнали двора на училището в това НЕЩО?!

Нещо като нищо! Единственото сравнение, което ми идва е КЛЕТКА В КЛЕТКАТА.

Жалко. Още нещо, което са ликвидирали, безвъзвратно.

• Глобален Модератор
Публикува

Много черно гледаш, Хърсе. Виж младежа колко смислено за годините си действа и говори, виж цялата атмосфера на снимките. Добро място, според мен. Каква клетка??

• Потребител
Публикува

Е, вие пък го качвате на совалката :crazy_pilot:

Нека първо се запознае кои са били филистимците :read:

Със сегашните изисквания, аз например няма да мога да завърша и 9-ти клас...

• Глобален Модератор
Публикува

То и аз... Започнах с увод за цар Соломон и зациклИх.. "Знам го, др. учител, ама не мога да го обясня" :))))

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

KГ125, определено това е едно от малкото училища, които се занимават с историята на родния си край, а и виждам, че преподавателите са поели инициативата да възпитат няколко поколения отговорни деца. Което може само да ни радва. :smokeing:

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува

Презентацията е готова и искам да я видите, но не знам как да стане, тъй като не искам да се разпространява в интернет. Някакви идеи?

• Глобален Модератор
Публикува

Хм, че какво ще стане, ако я пуснеш? Как да стане иначе, че да я видим, без да излезе в нета? Единствения начин, за който се сещам е да я пратиш на ЛС на някой от модераторите, но на ЛС май не може да се прикачват файлове.

• Потребител
Публикува

Хм, че какво ще стане, ако я пуснеш? Как да стане иначе, че да я видим, без да излезе в нета? Единствения начин, за който се сещам е да я пратиш на ЛС на някой от модераторите, но на ЛС май не може да се прикачват файлове.

А някой от модераторите ако може после да я публикува тук, че и ние да я видим.

• Глобален Модератор
Публикува

Е да, ама момчето точно това не иска, а си има авторско право човекът ;)

Да, може да я качиш някъде и да пращаш линка на ЛС. Само че така ще изпуснеш шанса много сериозни хора оттук да не могат да я видят. Премисли пак какво толкоз ще стане, ако излезе в нета.

Например за няколко дни ;)

• Потребители
Публикува

Презентацията е готова и искам да я видите, но не знам как да стане, тъй като не искам да се разпространява в интернет. Някакви идеи?

Понеже поста ми изчезнал някъде, да го повторим:

Чекам презентация по история в плевенското у-ще "Иван Вазов" на тема: "Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета."

След като цар Соломон е исторически персонаж, защо добрият старец от Лапландия да не е?!

• Глобален Модератор
Публикува

Понеже поста ми изчезнал някъде, да го повторим:

Чекам презентация по история в плевенското у-ще "Иван Вазов" на тема: "Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета."

След като цар Соломон е исторически персонаж, защо добрият старец от Лапландия да не е?!

Тъй де, но тази критика може да се отправи към съставителите на програмата, а не към младежа. В края на краищата, и за Одисей пишат по исторически въпроси.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!