Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Имах предвид баталия като бойна формация. Иначе и "Рим" беше голям. Жалко че няма да дочакаме трети сезон :(

• Глобален Модератор
Публикува

"Алатристе" е голям филм. Бих казал, че е по-добър от романчетата, по които е писан, макар инак да харесвам Реверте като автор.

Абсолютно!

Excelencia!!! Гледай ме в очите!!!

:):)

• Потребител
Публикува (edited)

Бих препоръчал "Сталинград", за тези които не са го гледали. Става въпрос за немският филм от 1993 г. Има го в "Замундата".

Аз лично съм се нагледал на руски филми за ВСВ. Последните 15 години и американците почнаха да ги правят. Не, че са толкова лоши, но всичките са наблъскани с евтини клишета за "героизъм", "саможертва" и пр. Тук обаче имаме гледната точка на победените. И набедените за изверги, нацисти, убийци и т.н. Няма много място за патетика. И напълно в добрите традиции на европейското кино, филмът набляга на психологизма. Няма за цел да ни занимава толкова с военните действия и фактическата обстановка, колкото с човешката психика и усещания. Разбира се, самите бойни действия са пресъздадени също много добре и реалистично. Чудесна актьорска игра и режисура.

post-5884-006662300 1291497222_thumb.jpg

Редактирано от Михов
  • Глобален Модератор
Публикува

Имах предвид баталия като бойна формация. Иначе и "Рим" беше голям. Жалко че няма да дочакаме трети сезон :(

То няма нужда от трети сезон. Има си цял сериал 'I Claudius' по тази тема:)

• Потребители
Публикува

О, да, милият Дерек Джейкъби! Толкова е симпатичен като бедния чичо Клавдий, Клавдий Пелтека, Клавдий Идиота, оня Клавдий, Кла-кла-клавдий :biggrin:

• 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува

Гледайте сериалът ,,Иван Грозни" 2009г.

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=15&ved=0CD0QFjAEOAo&url=http%3A%2F%2Ffilmsmusic.ru%2Fnews%2F2009-05-14-2648&rct=j&q=%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%20%D0%93%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D1%8B%D0%B9%202009%20%20%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC&ei=fMY6TbCbDIihOqu0gNAL&usg=AFQjCNHjAiQi60sks8BhQ8EWUGspeQFaHQ&cad=rja

Добър е, при това доста, въпреки двете основни натрапващи се грешки:

1.Скромен/направо казано бедняшки декор.

2.Недостатъчната степен на автентичност на изказа в диалозит на актьорите- несъответствието със официалната служебна лексика в Русия по това време.Наприер- с8ватбата на Иван ІV с Анастазия Романова Захарина - там ролята на царя се изпълнява от Александър Демидов - мъж около 40-те, а пък знаем, че бракът е сключен, когато Иван няма навършени, 17 години..... :w00t:

Описан е в психологически аспект Иван Грозни, неговия живот като монарх и настронията, повлияни от събитията нв Русия и ставащото Източна Европа в средата и третата четвърт на ХVІ век.

• Глобален Модератор
Публикува

А е това вече е новина. Аз след филма "Царь" си го помислих, как така няма сериал при толкова много бурни събития и превратности в живота на този цар, но ето че са се заели със случая :) дай на ЛС линк откъде може да се дръпне.

• Потребител
Публикува (edited)

А е това вече е новина. Аз след филма "Царь" си го помислих, как така няма сериал при толкова много бурни събития и превратности в живота на този цар, но ето че са се заели със случая :) дай на ЛС линк откъде може да се дръпне.

Има го в Замундата, свалянето обаче е убийстнето мудно...

Аз успях да го сваля едва на може би 20-ия път(разбирай буквално).......

6,7 гигабайта е целия филм- общо 16 серии....

Иначе: филмът ,,Царь" и ,,Иван Грозный" са снимани паралелно по едно и също време.

макар, че бюджетът на ,,Иван Грозни" видно и явно е бил малък, определено са се справили по-добре режисьора и актьорите.

А и самата визия на сериала е за ЗАДЪЛБОЧЕНОСТ, без да сае прави опит да се канонизира по един или друг начи образа на зловещия цар.

в сериала например е дадена екзекуцията на семейството на Алексей Адашев.

Има ксадри на мъчения(наистина не са натрапчиви), и на нещо като изнасилване....в една от сериите.

Но сериалът е доста по-психологически, по-задълбочен и по-хубав според мен от Царь.

Редактирано от andreiS40
  • Глобален Модератор
Публикува

Вижте "Ликвидация". Много читав сериал, много изпипан исторически (не като сюжет, но като пресъздаване на духа на епохата), великолепно заснет. Нарочно е в черно-бяло, с някой и друг нюанс отвреме навреме, много е изпипан. Касае следвоенните събития в Одеса.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Мерси много andreiS40 , веднага ще го дръпна, пуснаха най-накрая Замундата и така вече може да се живее :)

Ето и от мен едно предложение за руски филм от миналата година. "Край" - една сибирска жп епопея :) от първите години след края на ВСВ - интересен сюжет, а също така и иновация - руското кино дорастна до момента, в който немците да бъдат представени като нормални хора, а не убиващи безчувствени машини и дори да бъдат онеправданата страна във филма :)

Край-Фильм-2010.jpg

Редактирано от Warlord
  • Потребители
Публикува

След "Тюдорите" (които бяха на моменти великолепни), същият екип се кани да пусне първите десет епизода на сериала "Камелот" в началото на април. Участват Ева Грийн (като Моргана) и Джоузеф Файнс (като Мерлин). Сериалът няма да е фентъзи, а исторически и от видените няколко снимки ми се струва, че ще бъде по-смислен от "Екскалибур", "Първият рицар", "Мъглите на Авалон" и "Крал Артур".

Дотук от всички филми, правени изобщо по Артуриадата ми е харесвал само "Тристан и Изолда", който беше ясен, прост, красив и внушителен. "Камелот" ще е телевизионен сериал, което винаги е проблем, но ако по размах напомня "Тюдорите", ще бъда безкрайно доволен.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Силно се съмнявам, че ще надмине "Екскалибур" от 1981, освен това стремежа към показване на митовете като обикновени исторически случки някак не се удава на съвременната киноиндустрия, опитът с "Троя" беше достатъчно показателн, просто убиха митичното и легендарното в него.

Аз за екипа на "Тюдорите" пък четох, че подготвяли подобна поредица за Борджиите и доста се зарадвах, но изглежда в последствие набързо са решили да се намърдат отново в комерсиалната ниша, масовия зрител като чуе за Артур и се юрва към киносалона, докато фамилията Борджия му е почти безизвестна (на американския зрител пък - съвършено неизвестна).

Редактирано от Warlord
  • Потребители
Публикува

Е, не, "Екскалибур" витаги ме е потрисал :)

Напротив, опитът да се "приземяват" легендите понякога е успешен - като например "Тристан и Изолда" и "Беоулф и Грендел". Разбира се, това не са холивудщини. Както и "Камелот" няма да е холивудщина (иншалла).

• Глобален Модератор
Публикува

Ами силно се надявам да е така. И дано да я има част от тази магия:

Аз за "Беулф и Грендел" последното, което се сещам беше 3Д анимирането на историята, като за модели бяха използвани истински актьори (и гласовете им) и си беше в духа на митологията и фентъзито и доста добре си се получи, въпреки че по принцип винаги предпочитам реалистичните и исторически максимално достоверни филми.

• Потребители
Публикува

Не е същият филм :)

Това, което имаш предвид, е "Беулф" (с правописната грешка в заглавието).

Аз говорех за "Беоулф и Грендел", който изобщо не е с анимирани герои, а с прекрасни артисти, точно никакъв фентъзи-елемент и много автентична атмосфера. Има го в Замундата (въдстановиха я) и горещо го препоръчвам.

• Потребител
Публикува (edited)

U-96 на Волфганг Петерсен с Юрген Прохнов в главната роля. По действителен случай, номера на подводницата отговаря. Извършила е 11 бойни похода и потопила 28 кораба. Била е потопена след края на последния поход на 3.03.1945г. от авиацията в базата и. Само че повечето от екипажа са оцелели :)

Редактирано от kramer
  • Глобален Модератор
Публикува

Хм, "Das Boot" ли визираш или друг? Случая там беше подобен, подводницата обаче беше U-36 май.

• Потребители
Публикува (edited)

Подводничарският филм на Волфганг Петерсен е един и си се казва точно "Das Boot".

И наистина е класически.

Подводничарите пиеха Beck's :biggrin:

Редактирано от glishev
  • Потребители
Публикува

Сещам се един нелош - обаче е за ПСВ. "Червения барон", потърси го, ако не си го гледал.

• Глобален Модератор
Публикува

Наскоро излезна и един руски за авиацията от ВСВ - "Небо в огне" се казваше, сериал, нелош, макар и самите двубои между пилотите да бяха малко дървени със по-семпла компютърна обработка и малко неясни маневри, но е интересно да се види.

• Потребител
Публикува

Мерси много andreiS40 , веднага ще го дръпна, пуснаха най-накрая Замундата и така вече може да се живее :)

Ето и от мен едно предложение за руски филм от миналата година. "Край" - една сибирска жп епопея :) от първите години след края на ВСВ - интересен сюжет, а също така и иновация - руското кино дорастна до момента, в който немците да бъдат представени като нормални хора, а не убиващи безчувствени машини и дори да бъдат онеправданата страна във филма :)

Край-Фильм-2010.jpg

Какво стана, успя ли или още сваляш...........

Силно се съмнявам да си успял.

Много труден за сваляне сериал. :unsure:

• Потребител
Публикува

Подводничарският филм на Волфганг Петерсен е един и си се казва точно "Das Boot".

И наистина е класически.

Подводничарите пиеха Beck's :biggrin:

Вярно, един и същ е филмът. Особено впечатление прави моментът когато се разминават с другата немска подводница в бурята.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!