Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Има много определения за онова „недоносче" (Тодор Живков), но „соц. тоталитарен опит за комунистическо общество» е много плодотворно определение.

сега, трябва да знаете, че самите апологети на комунизма, и самата номенклатура на най-висше ниво признава, че истински комунизъм, такъв, какъвто е на теория, не се е осъществил, по различни причини, едните иманентни на самата философия, другите местни специфични причини на прилагането. Има само опити такъв да се наложи с най-различни противоречиви резултати - от национализъм, през далекоизточен додел, та до опитите за социална демокрация в средна европа.

На „първо място" „противниците" на „соц. тоталитарния опит за комунистическо общество» не изтъкват «изоставането» на «соца» в «технологиите и производството напотребителски стоки», а липсата на свобода, на естествена елементарна човешка свобода.

тука уважаеми не става въпрос за някакви измислени хипотетични противници на строя, а за конкретните противници във форума, които в предишния пост на този, който посочвате, изтъкват именно технологичното изоставане.

Потъпкването на човешките права и свободи не е пар ексаланс прерогатив на комунизма, а на тоталитаризма въобще, в което число слагаме националсоциализма, франко, салазар и тн, и на деспотизма въобще, в което число слагаме всякакви местни диктаторчета от типа на стреснер, пиночет, аржентинската хунта и тн.

(само ми спестете статистиките. Без сравнението с други страни с подобни начални показатели,статистиката е обикновена манипулация.)
(

глупости. статистиката, която се ползва икоято аз имах удоволствието да разпространя на няколко другари по пощата, не е на НРБ, именно тя е манипулативна, а е статистика на Световната Банка.

Редактирано от alvassareiro
  • Мнения 211
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Публикува (edited)

Приятно съм изненадан simple_stupid, явно можеш освен да унизяваш и да мислиш. Темата е продължение на други две "Накъде капитализъм" и "Комунистическата идеология ли е виновна" в раздел Съвремие, политика и геополитика. Ако имаш търпение да ги прочетеш, заедно с коментарите, голяма част от "анализа" който правиш ще отпадне. Иначе губиш времето на съфорумниците да ти отговарят на дискутирани вече въпроси. Не откривай Америка на карта - прочети ги, те са базата на дискусията и обмяната на мнения. Съсредоточи се на същността, а не на личните качества на съфорумниците, оправи тона, тук нямаш врагове.:book:

Редактирано от dedenze
  • Потребител
Публикува

Той трябва сериозно да седне да прочете какво сме писали по въпроса в посочените теми, тая дискусия е от поне 2 години, да се ориентира в обстановката, и чак тогава да се напъва да мисли.

• Потребител
Публикува (edited)

Ами една статистика, която разпратих по пощите на потребителите.

източник - The historical data were originally developed in three books: Monitoring the World Economy 1820-1992, OECD, Paris 1995; The World Economy: A Millennial Perspective, OECD Development Centre, Paris 2001; The World Economy: Historical Statistics, OECD Development Centre, Paris 2003. All these contain detailed source notes. Figures for 1820 onwards are annual, whereever possible. For earlier years, benchmark figures are shown for 1 AD, 1000 AD, 1500, 1600 and 1700.

• Потребител
Публикува (edited)

Ами моите теми и мнения са едни от най-сериозните, аналитични и изчерпателни във форума. Абе тука в тоя форум Тойнби и Хофстеде аз съм ги довел, уважаеми, и държа монопола върху тях.

Така че сядайте и четете. Не за да се поограмотите. На това не мога и да се надявам. Четете, за да не повтаряме вече коментирани неща.

• Потребител
Публикува

Ами моите теми и мнения са едни от най-сериозните, аналитични и изчерпателни във форума. Абе тука в тоя форум Тойнби и Хофстеде аз съм ги довел, уважаеми, и държа монопола върху тях.

Така че сядайте и четете. Не за да се поограмотите. На това не мога и да се надявам. Четете, за да не повтаряме вече коментирани неща.

:punk: Уважаемий, вие сте бил по-забавен отколкото изглеждате на пръв контакт.

Тоя Тойнби как го "доведохте"? на синджир или във клетка; не ще да му е било лесно на завалията.

А тоя Хофстеде не ще да е тъдявашен. Като му държите, как беше... "монопола", добре ли ви се отразява?

В смисъл, че не сте добре е ясно, ама дали е заради него и "монопола му", или пък ставате още по-зле без него и държането му?

• Потребител
Публикува (edited)

Вашите обиди и унижения са мой морален триумф.

Бегом във Википедия да проверите кои са "тия".

• Потребител
Публикува

Леле, леле, леле!!! Тука взе да става забавно!

И модераторите да не вземат да трият и да развалят всичко.

• Потребител
Публикува

Не е забавно Михов, а синтезиран резултат на прехода .

Дядо, все тоя преход ти е в главата, за всичко той ти е виновен. Сигурно има и други причини за нещата около теб, а? ;)

• Потребител
Публикува (edited)

Ами трябва да ти кажа, че конкретния случай ни насочва именно към прехода и последиците от него. Тъжно е.

• Потребител
Публикува

Ето това е...

колко бързо се стига до "лова на вещици"...

Давила дето казва

"ВЪВ ВСЕКИ УТОПИСТ ДРЕМЕ ПОЛИЦАЯТ."

Някой трети за "бана"!

Деденцето, и то "синтезирано" зациклило в "тъгата" на Прехода".

Тъжното, деде, за теб съм аз, за мене си ти.

След двадесет години пак нещо недоразбрали, и пак ако може още веднъж, този път ще стане както трябва, и отново търкаляме глупостите като камъни... и мъх не хващат, нали?!. как пък не се уморихте...

Същият ДАВИЛА казва -

ГЛУПАКЪТ ГУБИ НАДЕЖДИТЕ СИ, НО НИКОГА ИЛЮЗИИТЕ СИ.

Илюзиите, илюзиите не умират. На един за онова дето трябвало да стане преди време, ама не станало, на друг за което си мисли, че е, ама не е.

Сори! Ама наистина, само "полицай" трябва да дойде за да "спаси" "илюзиите". И той единственото което може да спаси "илюзиите ви".

Смешници...

"Полицаят да дойде!!!"

"Грубиян!!!"

Моля, другарката!!!

Публикува

Михов, около мен няма никакви интересни и актуални неща. Просто не понасям лесно посредствеността, нахалността, и ниската степен на интелигентност. Не съм и склонен да и простя "демократично" според реализаторите на прехода и техните лакеи. За мен те са символа на организираното многоцветно зло. Така, че не търси под вола теле и ясно се определи - подкрепяш ли постовете на т.н. Просто тъп ?

• Потребител
Публикува (edited)

Сега ще ви кажа нещо, но не се смейте, нека сме коректни. Този мисли, че съм на 80 години, защото ми гледа снимката на профила, и си мисли, че съм аз на нея. Хахаха, представете си, не знае кой е на снимката.

Но нека се върнем към темата.

• Потребител
Публикува (edited)

Ами това е форум за наука. Не се очаква да е весело по принцип. Но понякога и това се случва, разбира се не по вина на нас, които се занимаваме с наука. иначе, най-весело и шарено е на женския пазар.

забележете каква деградация. Един потребител сипи обиди по наш адрес, а на друг му е весело от това.

Публикува (edited)

Ха ха, че кво го интересува, нали той сега управлява държавата- днес и от 20г. насам, от много знания боли глава :punk::help::punk::help::punk::help::punk::help:

Наоколо има и подгласници, фенове, скоро ще бъде кумир!

Редактирано от dedenze
  • Потребител
Публикува (edited)

Ами нямам никаква вина. Аз нито обиждам, нито унижавам. Занимавам се само със сериозни неща. Това, че не си съгласен с опонента си, или не можеш да го обориш, не е причина да обръщаш всичко на цирк.

аз не правя нищо друго, освен да пиша по темата. Но явно това не е интересно. Обиди трябва да има, цирк.

П.П. едва ли накой от този форум управлява държавата.

това беше казано метафорично, но какво ли да ти обяснявам на теб.

Айде, от мен да мине. Смисълът е, че днес пошлостта, простотията и тъпотията управлява държавата, а тази вечер това беше предоволно представено у нашия форум.

Ето ти пример. Един сипе обиди, а друг му се радва и му е едно такова, весело. Абе какво да говорим.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Така, че не търси под вола теле и ясно се определи - подкрепяш ли постовете на т.н. Просто тъп?

Деде, той човекът ти го каза - темата е така формулирана, че предполага такива отговори.

Сега, аз в спора ви съм неутрален, но признавам, забавлява ме. Иначе, наистина понякога се дразня на прокомунистическо-носталгичните ти възгледи, но живеем в свободна страна (благодарение на Прехода :tooth: ) и всеки има право свободно да изразява мнение. А и ти си коректен към останалите потребители, нищо лошо не мога да кажа за теб. От друга страна, simple_stupid не го "познавам" и наистина нищо не мога да кажа за него, освен, че е забавен със стила му на писане.

• Потребител
Публикува (edited)

Как да не можеш да кажеш, след като

1. Не казва абсолютно нищо, никакви аргументи, само иронии и обиди.

2. Изсипа един куп обиди по опонентите си. Мен примерно ме нарече смешник, патетичен клоун, михнева и някои други.

Това одобряваш ли го? конкретно този начин на водене на спор.

за дедото да не говоря какви обиди се изсипаха.

Това е осъдително.

Забележете каква интересна ситуация. нас ни обиждат тук, защото сме на различна позиция, а другите стоят отстрани и се сефят, гледат цирк и се радват. Българска му работа.

• Потребител
Публикува

Алва, много се стягаш на моменти. И се вземаш твърде на сериозно. Дядото пък дъвче едно и също. Той го усети това и ви иронизира. И вие, естествено се вързахте.

Досега аз спор не виждам. Но виждам, че човекът има потенциал да води такъв.

П.П. И вие го обиждахте, наричайки го Просто тъп например. А той дори и в ника си е ироничен, явно обича иронията и сарказма.

• Потребител
Публикува (edited)

Ами извинявай, но това е преводът на името му. Има ли значение на какъв език ще го кажеш? Иронията и сарказма ако обича да не ги показва към мен, просто много високо се цели.

Аз пък не виждам никакъв потенциал. Освен обиди и иронии една теза няма, една антитеза, никакви аргументи. Изобщо никакъв спор досега, само обиди. На това ли му викаш потенциал.

Аз не се взимам никак на сериозно. През цялото време се заливам от смях. Искам само този да го баннат за обидите, да няма двойни стандарти, това вече ме вбесява, и да си продължим темата както преди.

Вижте сега. Аз до известна степен се позанимавах с него, за да ни стане по-веселко, ама е време и вие да заявите някаква позиция по-принципна така, не само сеир да гледате.

момче ти наистина имаш доста високо мнение за себе, което не е лошо

естествено, че имам високо мнение за себе си. Предвид вкусовете, които имам, езиците, които говоря, темите, които съм писал, как няма да имам.

Изобщо, да обобщя, аз съм тука научната мисъл, аз съм разумът, аз съм най-висшето светило, аз съм интелектът, пиадестал трябва, паметник за гения ми. Хахаха :w00t:

• Потребител
Публикува

За да бъдем честни, преводът на ника му е "просто глупав". Има разлика. Ако беше simple_dumb щеше да е вярно.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!