Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Чета сега за тая диагностика, да си призная честно, с доста критична нагласа. Моя близка приятелка е със здравни проблеми и е във възторг, че "всичко й познали" по този метод, без нищо да разказва на лекаря /поне наистина е дипломиран лекар/.

Гледам, че основната критика на метода е във връзка с това, че ирисът не се променя съществено от раждането насетне.

Можете ли да споделите нещо?

• Потребители
Публикува

Нищо лошо ако метода се използва паралелно, а не се прави диагностика единствено въз основа на него. Както винаги съм казвал в такива случаи, ако едно нещо помага и не вреди, значи е добре да се използва. Дори и само заради това, че кара един болен човек, който и без друго е доста потиснат и стресиран да се почувства по-спокоен и по-добре. Разумното използване винаги е полезно, а прекаляването винаги вреди.

Гледам, че основната критика на метода е във връзка с това, че ирисът не се променя съществено от раждането насетне.

То и здравето не се променя съществено - има си вродени болести, които са си от раждането, има някои придобити болести, които несъществено променят здравословното състояние (в смисъл само по някои признаци).

• Потребител
Публикува

Да, и аз точно от това се притеснявах - да не се пренебрегнат традиционните диагностични методи. Това с успокояването също е важно и съм за. /Аз съм "за" нетрадиционни лечения, или поне комбинирането им с традиционни, но при диагностиките съм консервативна/. Проблемът е, че този лекар е посъветвал да се изключат някои изследвания, препоръчани от други лекари преди това, предложил е други, коио пък в случая няма да са информативни, във връзка с едно от най-сериозните и тревожни оплаквания на момичето. Поне й предстои преглед при мамолог, който се надявам да назначи каквото е нужно по неговата част.

Интересното е, че освен разните болежки, докторът попитал пациентката дали е свирила на акордеон или цигулка в детството си. Тя отговорила "акордеон." Аз на нейно място веднага щях да питам как го е предположил? Нещо със ставите на пръстите ли? И защо точно тези интсрументи? Сляпо налучкване? Или?

• Потребител
Публикува

То и аз нямам отговор как ме излекува иридолог със хомеопатия преди години, след като най-добрият невролог в продължение на една година със силни лекарства не успя. На всичко отгоре последният е казал тогава на близките ми да се готвят за лошото, че не ми давал повече от 4 месеца. Сега, 14 години по-късно пак нямам отговор но съм благодарен.

Покрай моя случай научих и за още няколко от същия тип - всички до един се водят чудеса. Така че има нещо в ирисодиагностиката, ние не го разбираме може би защото с праволинейното си мислене смятаме че причината за дадено страдание е конкретна, а тя всъщност е комплексна.

.:.

• Потребител
Публикува

Не зная колко й е познал иридологът, хем много прехвален, ама вчера нашата отишла при лекар, за да й пуснат едните изследвания. Предвид онова, което й казал иридологът, тя искала само изследване, но докторът настоял да й направи и преглед. Девойката много кофти била изненадана от онова, което установил. Слава богу, нищо животозастрашаващо, но доста сериозно и неприятно, особено на нейната възраст.

• Глобален Модератор
Публикува

Ok, и аз съм на мнение, че когато не вреди, а понякога и има полза може да се използва, то на много хора им липсва вяра, надежда, а и внушението може да е полезно за тях. Но къде е границата? Кога можеш да си сигурен, че това ( за мен чисто шарлатанство с леки уговорки, подобно на хомеопатията, на там без никакви уговорки) не би могло да се окаже много вредно? Примерно грешна диагноза...

Много странни същества сме ние хората...често вярваме на такива методи, които граничат с магията, а друг път знаем по- добре от лекаря, който ни преглежда какви лекарства са добри за нас и го заклеймяваме като некадърник.

Напоследък са се навъдили разни други шарлатании, като бета тестове, разни източни изцерявания с магнитчета по пръстие ( на всеки пръст има точки, които отговарят за някой орган в тялото ни). Не вредят, но защо трябва да използват лековерието на хората, а често и дават напразни надежди... Все пак това е индустрия за милиарди и няма как да бъде изкоренена. Нещо като лицемерието с тютюнопушенето- на кутията пише, че те убива, но все пак ще ти го продадат.

• Потребител
Публикува

На мен това, което ми беше открито от ирисоложката отговаряше на заболяването ми. Направих си 2 паралелни проучвания.

Това е доста далеч от врачуване по очи. Това е медицина все пак. Не врачуване.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Това е медицина все пак.
Може би медицинско врачуване. Ако може да ми обясни някой на какво точно се основава тази "медицина" , ама да е убедителен. Сериозната медицина не приема този метод, няма научни основание този метод да бъде признат за медицински, няма сериозен университет, в който да се изучава това чудо като дисциплина.

като имаш тези схеми вече може да прилагаш тази "медицина"

Iridology_iris_eye_chart_right_mirror.jpgIridology_iris_eye_chart_left_mirror.jpg

Редактирано от fixxxsers
  • Потребител
Публикува (edited)

И ако действа по някакъв начин, то дейстъвието ще е само на принципа на плацебоефекта.

Най-вероятно. Което си има своите предимства, стига човек да е наясно и да не се оставя да бъде заблуждаван от мистификации и да не е краен.

Споделете за квантовата медицина/диагностика. /Вижте моля последния мой пост с дата 23.01.2011/.

Администратор: Разделих темата, за да не стават обърквания - Квантовата медицина/диагностика - http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=10895

Редактирано от Р. Теодосиев

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!