Отиди на
Форум "Наука"

А почему в болгарском языке нет падежей?

Recommended Posts

• Глобален Модератор

Да сърбите тихомълком подмениха името на река Българска Морава с Южна Морава.Нещо което дори дивите пакистинци не си позволиха по отношение на река Инд.

• 13 years later...
  • Мнения 430
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител

В году 1966 начал слушать песни Лили Ивановой, и хотя текстов тогда не достать, был поражён, насколько языки родные. Потом попалась болгарская газета, и я с изумлением понял, что многое понимаю. Газеты других стран нельзя было так понимать. Недавно через Интернет я смог прочитать и тексты, которые пела Лили. Сразу бросается в глаза отсутствие падежей. Тогда я начал изучать историю Болгарии и понял, что болгары раньше жили в России, и мы были один народ. Это было до 500 A. D. (Anno Domini). Потом болгары построились и ушли на юг, где теплее. Начали завоёвывать фракийцев и римлян-румын.

А русские остались, и через 500 лет попали под страшный удар монголов и на время 300 лет утратили государственность. Им приходилось жить на холодном Севере, чтобы не сильно страдать от Орды: татары не любили холод. В это время русские близко соприкасались с уграми, поэтому и взяли у них 6 падежей из 16 угорских. А болгары соприкоснулись с уграми только в 1970 году, когда приехали рубить лес в Благоево. Но падежи у них так и не появились. Зря Брежнев не послушал Тодора Живкова. Надо было нам объединиться в одно государство. 

Лили Иванова.jpg

• Потребител
Преди 3 часа, Sergey said:

В году 1966 начал слушать песни Лили Ивановой, и хотя текстов тогда не достать, был поражён, насколько языки родные. Потом попалась болгарская газета, и я с изумлением понял, что многое понимаю. Газеты других стран нельзя было так понимать. Недавно через Интернет я смог прочитать и тексты, которые пела Лили. Сразу бросается в глаза отсутствие падежей. Тогда я начал изучать историю Болгарии и понял, что болгары раньше жили в России, и мы были один народ. Это было до 500 A. D. (Anno Domini). Потом болгары построились и ушли на юг, где теплее. Начали завоёвывать фракийцев и римлян-румын.

А русские остались, и через 500 лет попали под страшный удар монголов и на время 300 лет утратили государственность. Им приходилось жить на холодном Севере, чтобы не сильно страдать от Орды: татары не любили холод. В это время русские близко соприкасались с уграми, поэтому и взяли у них 6 падежей из 16 угорских. А болгары соприкоснулись с уграми только в 1970 году, когда приехали рубить лес в Благоево. Но падежи у них так и не появились. Зря Брежнев не послушал Тодора Живкова. Надо было нам объединиться в одно государство. 

Лили Иванова.jpg

Ето совсем не так. Чети история, ама от независими източници а не от руски преписки. Слава Богу, че не сме се "обединились" защото щяхме да споделим съдбата на всички поробени он Вас държави. 

• Потребител

Момчета - смятах Ви за по-"зрели" ... Кълвете и на бастун бре - к'во се вързвате на някакъв руски бот ?!?

(въпросът е защо точно сега - след години - се разархивира темата !)

• Потребител
Преди 31 минути, elektrotexnik said:

Момчета - смятах Ви за по-"зрели" ... Кълвете и на бастун бре - к'во се вързвате на някакъв руски бот ?!?

(въпросът е защо точно сега - след години - се разархивира темата !)

Защото в Русия ще спират услугите на Гугъл!

Къде да пише човека?!? У нас поне има къде да спори или поне да пуска тролски закачки, че явно в Русия няма тази свобода.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!