Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Хърс, не си позволявам да вярвам в нищо друго, освен в Бога (моя си обаче), и някои химични, физични и математически теории (и някои други неща, ама са лични). С които няма да ви занимавам тук, освен в съответните раздели ;). Аз боравя с вероятности. Каква е вероятността??? Дъщеря ми още на 9 години беше научена, че вероятностите са в основата на всичко (та питаше тати, каква е вероятността да получа МкДоналдс или да ми купиш балон ;)). По мои скромни преценки, вероятността да са излели истинските реултати на 28-ми за София е в обсега на статистическата грешка (тя не 700 000, нито 10%, но дотатъчн да не се приеме). Така, че ще чакам официалните резултати ;). както писах, ако ти си прав даже и наполовина по-малко от 1 500 000, ще предложа моите извинения!

• Мнения 112
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Много правилно наблюдение за Русе. Още през 2006 г. един неслучаен човек от една неслучайна институция в Русе (не бих желал да споменавам имена) ми каза, че градът е вече под 100 000 души.

Днес вече може и 75 000 жители да е. В действителност изглежда дори още по-запуснат и мизерен. Жалка картинка, но русенци не са виновни за това. Такова е положението почти навсякъде.

Ще изненадам някои като кажа, че депопулация се наблюдава дори в мизерна и прашна София, а също и във Варна - градът на мутрите и счупените улици.

Просто страната си заминава и хората заедно с нея...............

Тъжно.

Така като гледам, май ще е най-добре модераторите да отделят тези мнения и да оформят тема за Русе.

Русе не е под 140 000, но най-добре да изчакаме преброяването. С неслучайни хора и аз съм говорил, понякога те говорят и неслучайни глупости.

Запуснат и мизерен? Не бих казал. Зависи и каква е базата за сравнение - България е все пак, няма как да е като Залцбург, но на фона на много от градовете в страната, Русе изглежда определено спретнат.

Естествено има много проблеми, градът трайно отстъпва от позициите си, като за това са виновни най-различни фактори. Може доста да се говори за това.

Иначе, в общи линии съм съгласен с Хърс - България определено не върви на добре, вкл. проспериращите на фона на останалите София и Варна.

• Потребител
Публикува

Нека да не е само за Русе (прости ми Михов ;)). Нека да е за българските дунавски градове. Ееее ся, то Русе си заслужава отделна темаа, а в друга остналите, ама да се отделят ;).

• Потребител
Публикува

Данните са публикувани на 28 февруари 2011 г.

Да се надяваме, че предната вечер до 23 часа са броили много здраво и са преброили допълнително още 700 000 души само в София. :doh:

Ти наистина ли вярваш в това?

Ами, щем не щем, преброяването предоставя официални данни. Иначе преди два месеца говорих с бургазлия, който съвсем сериозно си вярваше, че Бургас е над 500 000! На кого да вярвам? На официалните данни, или на всеки, на който по различни причини му скимва нещо?

• Потребител
Публикува

Ето снимка от птичи поглед на "пъпа" на Русе, за да придобият представа потребителите. Сега се подменя настилката на централния площад, но едва ли ще е нещо коренно различно. Като го завършат, ще го покажа. :)

post-5884-045452900 1300123206_thumb.jpg

• 3 седмици по-късно...
  • Потребители
Публикува

Хърс, не си позволявам да вярвам в нищо друго, освен в Бога (моя си обаче), и някои химични, физични и математически теории (и някои други неща, ама са лични). С които няма да ви занимавам тук, освен в съответните раздели ;). Аз боравя с вероятности. Каква е вероятността??? Дъщеря ми още на 9 години беше научена, че вероятностите са в основата на всичко (та питаше тати, каква е вероятността да получа МкДоналдс или да ми купиш балон ;)). По мои скромни преценки, вероятността да са излели истинските реултати на 28-ми за София е в обсега на статистическата грешка (тя не 700 000, нито 10%, но дотатъчн да не се приеме). Така, че ще чакам официалните резултати ;). както писах, ако ти си прав даже и наполовина по-малко от 1 500 000, ще предложа моите извинения!

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/05/1070447_bulgarite_v_stranata_sa_namaleli_s_nad_polovin_milion/

............София 1 милион 270 хиляди жители.............

Митак, не държа да получа извиненията ти, въпреки че предвид горната информация, може би ги заслужавам.

Достатъчно ми е просто да стъпиш на земята............

• Потребител
Публикува

Това преброяване ме изпълва с някакъв скептицизъм относно достоверността на цифрите.

Като започнем от това, че според него излиза, че за 20 години под 500 000 човека били напуснали България...

• Потребител
Публикува

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/05/1070447_bulgarite_v_stranata_sa_namaleli_s_nad_polovin_milion/

............София 1 милион 270 хиляди жители.............

Митак, не държа да получа извиненията ти, въпреки че предвид горната информация, може би ги заслужавам.

Достатъчно ми е просто да стъпиш на земята............

Имаш ги, но моите данни са по различни и по официални:

http://www.nsi.bg/census2011/pagebg2.php?p2=36&sp2=132&SSPP2=140

• Потребител
Публикува (edited)

Тук май са най-точните данни, ако са точни изобщо тези данни:

http://www.nsi.bg/EPDOCS/Census2011pr.pdf

Десетте най-големи града са:

гр. София 1270284

гр. Пловдив 331796

гр. Варна 330486

гр. Бургас 197301

гр. Русе 146609

гр. Стара Загора 136363

гр. Плевен 106011

гр. Сливен 89848

гр. Добрич 89472

гр. Шумен 82557

Редактирано от DendroaspisP
  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Ето още малко македонски съчинения:

Македонец е открил Америка заедно с Колумб:)))))

>Не пощадиха и Америка<

.:.

Редактирано от Bolyarski
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Ма то тоз Драган българин. Що да е македонец? Той и Колумб е българин, не знайте ли вий?

http://bg.wikipedia.org/wiki/Алонсо_де_Охеда

Ето го бедний Алонсо де Охеда. А според една книга, която излезе май за деца и юноши по времето на социализма, той бил Драган. Ето защо:

Българският изследовател Иван Димитров твърди в серия свои публикации, че Алонсо де Охеда е от български произход и го идентифицира с Драган да Лихнида (Драган Охридски). Като доказателство привежда факта, че според някои източници когато се разгневял, Охеда ругаел на непознат език.

Eто това е то логика. Добре, че беше авторката на тоя материал, която явно най-накрая е открила, че чете български.

Редактирано от КГ125

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!