Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Модератор Военно дело
Публикува

Гледах я тази таблица, искате да кажете, че е малко, е нищо, като дойдат българите ще стане повече. Колкото до мухата цеце и тропическите болести, те са морили и французите докато са строили суецкия канал. После идват американците, яко пестициди, противокомарни мрежи и прочее и се справят. В толкова огромна държава, все ще се намерят обработваеми площи за милион максимум два българи.

Черни българи си е работен термин. По принцип у нас по тъмните са наричани арапи, но това означава, не негри, а етиопци, черни хора, но с европеидни черти (примерно етиопци или нещо такова), негър означава буквално черен, и поради тази причина го преведох. Ако се сещаш за по добър кажи го, и на мен този термин много не ми допада. Само да не е "мангали", че ще стане съвсем не политичиески коректно. Мулати викаш, не съм чувал мулатите да са социална категория, за да им намирам място в обществото. Както вече споменах, предвиждам нещо като сегрегация (тоест браковете между българи и негри са малко по подразбиране), а там където ги има, примерно между черни българи и българи, то по стара българска традиция си остават в тази социална категория където искат. Тоест, ако мулат вземе за жена българка, децата ще побелеят, става българин, ако вземе негърка, децата почерняват, стават негри (черни българи). Ето например, в България от колко години си имаме българи и цигъни, но не съм чул да има междинна национална категория. Такава има между българите и турците, и това са помаците. Но, това е междинно състояние, защото е в резултат на насилствено помохамеданчване на българите. След 1-2 поколения те си стават турци, а турците помохамеданчват нова порция българи.

В Българско Конго не съм предвидил подобно насилствено побългаряване, нито пък масови смесени бракове. Тоест, междинната социална категория са черните българи, които се смесват понякога помежду си, но, дотолкова, доколкото социално са близо, то мулатите няма защо да образуват нова социална категория.

Какви са тия спящи речници?

• Мнения 75
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Някъде бях писал и за мухата цеце и добитъка? Изобщо не са плодородни почвите в екваториалната част (по точно за кратко). Нефт нямат, екват. гвиния нефта е офшорен, предвид океанския излаз на Конго !? Колкото до Инга, кога технологиите ще са развити, за да се построи?

ПС. По отвратително място Фружине неможа ли да избереш, 100 пъти по поносимо е в Намибия примерно.

А за черните българи имаме, къде по-благозвучни термини :). Ще има ли спящи речници? Мулатите какво място ще заемат в обществото?

Конго си има океански излаз. И малко икономическа география. Богат е на диаманти, злато, мед, кобалт, нефт, калай,

От диамантити например годишно ~120 000 000 щатски долара.

Но най-най важното е Ta.

Tантала се намира в формата на танталит с колумбит/Ta2O2 + Nb2O2/, Kазват му колтан. Изглежда като сив пясък.

Основен градивен елемент на 21. век. Без него може би не бихме съществували на такова ниво. От него се произвежда танталният електролитен кондензатор.

И знаеш ли кой държи най-голямата част на бизнисът в този регион фирмата Байерн....Гутен так, так, така.

Всички комшии и вътрешни бандити гледат да грабят колто си може по-голям дял от този бизнис но в практически всички търгуват с 1-2 фирми....

:post-70473-1124971712: :post-70473-1124971712: :post-70473-1124971712:

• Потребител
Публикува

Гледах я тази таблица, искате да кажете, че е малко, е нищо, като дойдат българите ще стане повече. Колкото до мухата цеце и тропическите болести, те са морили и французите докато са строили суецкия канал. После идват американците, яко пестициди, противокомарни мрежи и прочее и се справят. В толкова огромна държава, все ще се намерят обработваеми площи за милион максимум два българи.

Черни българи си е работен термин. По принцип у нас по тъмните са наричани арапи, но това означава, не негри, а етиопци, черни хора, но с европеидни черти (примерно етиопци или нещо такова), негър означава буквално черен, и поради тази причина го преведох. Ако се сещаш за по добър кажи го, и на мен този термин много не ми допада. Само да не е "мангали", че ще стане съвсем не политичиески коректно. Мулати викаш, не съм чувал мулатите да са социална категория, за да им намирам място в обществото. Както вече споменах, предвиждам нещо като сегрегация (тоест браковете между българи и негри са малко по подразбиране), а там където ги има, примерно между черни българи и българи, то по стара българска традиция си остават в тази социална категория където искат. Тоест, ако мулат вземе за жена българка, децата ще побелеят, става българин, ако вземе негърка, децата почерняват, стават негри (черни българи). Ето например, в България от колко години си имаме българи и цигъни, но не съм чул да има междинна национална категория. Такава има между българите и турците, и това са помаците. Но, това е междинно състояние, защото е в резултат на насилствено помохамеданчване на българите. След 1-2 поколения те си стават турци, а турците помохамеданчват нова порция българи.

В Българско Конго не съм предвидил подобно насилствено побългаряване, нито пък масови смесени бракове. Тоест, междинната социална категория са черните българи, които се смесват понякога помежду си, но, дотолкова, доколкото социално са близо, то мулатите няма защо да образуват нова социална категория.

Какви са тия спящи речници?

Ей къде е Суетският канал и къде е Конго? Какви французи? Наполеончо прескочи там докато ограби доста злато и артефакти за френските музеии и после изчезна с парите....

Но сериозно. Ако не исаш геноцид да правиш с лактус булгарикус, пусни другото тайно оръжие. Бозата.

Научиги да консумират боза. Който страда от лактоза ще пукне. Но преди това за да си отмъсти ще убие поне 1-2 бозайници.

И така за 1-2 поколения теренът ще бъде екологическо чист /без голям скандал като този на хуту-туси/, и готов за заселване....

:whistling: :whistling: :whistling:

• Потребител
Публикува (edited)

Изберете нещо малко по-реалистично. Конго е белгийско защото е буфер м/у Френските и Английските интереси. Това няма как да стане нито с Фердинанд като частно лице, нито с малка и недоразвита България в последните 20 год. на 19 век. Освен това настрани от прецаканата география и климат, страната (Княжество България) просто няма потенциал и импулс за усвояване на такава територия във времето, в което се 'реже африканската баница'. Затова вземете нещо по-смислено - я примерно султаната Виту.

Или не. Още по-добре - Кабинда. Португалия е слаба тогава и не може много да се намесва :). А районът поне по-става за живеене от климатична гледна точка и има петрол стабилно...

...

нататък пак ще е смях, но поне в рамките на някакво приличие. Така към 1970 г. може да има около 300 - 400к заселници, с не повече от около 10% местно население... ще трябва да се откажете и от агро-мечтанията, на такава малка територия икономиката определено ще е ориентирана към добив на петрол, услуги и инфраструктурен хъб - "врата към Конго и Централна Африка и т.н."

Нещо като един побългарен т.е. по-неорганизиран, по-африкански т.е. по-слабо развит заради инфрастуктурния потенциал, но пък аморално богат на петрол Сингапур на Африка...

Този вариант съдържа и огромен недоразвит потенциал за алтернативно протичане на конфликта м/у Ангола и Южна Африка през 70те...

Редактирано от selous
  • Модератор Военно дело
Публикува

Селиос, аз още в първия пост съм писал, че тази постановка е безумна. Това е просто фантастика. Колкото до Кения много добра мисъл, и на мен ми харесва повече, но е английска за съжаление. С Великобритания не може да се мерим. Смятам, че селското стопанство е най важното за българина, така че, по скоро ще създам полуостров Нгандунга където да има обработваема земя, отколкото без земеделие. Някакси, това българско конго ми се ще да е вариант на това, как трябваше да изглежда нашата си България. Богата, с развито земеделие, силна армия, висока раждаемост, един традиционен морал у хората. Ето сега, например пиша речта на министър председателя на Българско Конго към нашия министър председател. Засега се получава в стил доста назидателно. Но като погледнеш реално, днешна България е много далеч от Българско Конго (еманация на това което България трябва да е).

• Потребител
Публикува

Колкото до Кения много добра мисъл, и на мен ми харесва повече, но е английска за съжаление. С Великобритания не може да се мерим. Смятам, че селското стопанство е най важното за българина, така че, по скоро ще създам полуостров Нгандунга където да има обработваема земя, отколкото без земеделие.

Е то султанатът Виту също е бая малък, не е цяла Кения.

Но Кабинда е по-добрият вариант - заради липсата на Великобритания там. Аз пък смятам, че селското стопанство може да го издуха, но за 7 хил кв. км бивша тропическа гора - ок, може все пак и някакви фермички и малки стопанства да се пръкнат. Но пак няма да има за всички - масата ще са пак ще са що годе неуспешно урбанизирани селяни :). С което "традиционният морал" отива на кино, но пък алтернативата е доста по-реалистична, а африканските българи - доооста богати ... и с несъразмерно голям дял в африканската геополитика спрямо размера и броя си.

• Потребител
Публикува

Щото никой не може да позволи на Фердинанд, който общо взето е 'г-н Никой' тогава, да се сдобие с такава огромна територия и щото после (първите 5-20 години, тъкмо когато се разпределя Африка) България не може да задържи такава гигантска територия. Пък и Португалия сериозно се е настанила там и има амбиции да свърже Мозамбик с Ангола - не се случва, щото чичко англичанин им резва мераците.

Докато Кабинда общо взето е забравено от бога място, което португалците формално държат, но много много не ги е еня за него. Лесно като отправна точка на алтернативката може да се измисли някакъв вариант където, Фердинанд чрез някаква сделка се докопва до това.

Примерно:

Запознава се със Стенли в някакъв брюкселски бардак, сдушават се, онзи почва да лобира за него, пръкват се една две статии за "смелият млад офицер, издънка от Орлеанската линия, който се е нагърбил с цивилизаторката си мисия по африканското крайбрежие" организира се начинание - компания, набират се фондове, сключва се с сделка с португалците, формално Австро-Унгария трябва да признае територията, но с огромно нежелание и изведнъж хоп- Фердинанд получава княжески престол, АУ си отдъхва, първите кораби със затворници, русофили поемат на юг и готово...

• Модератор Военно дело
Публикува

Между другото, Ангола или Мозамбик бяха резервните варианти. Но предпочетох Конго, защото едно е по голямо (българите сме максималисти), второ Белгия е малка държава, и ми се видя по възможно да се замени. Значи, посочил съм, че Фердинанд действа от името на Австро-Унгария, тоест, не от българско име, а от австрийско. Обаче, Фердинанд е гад и изиграва австрийците да е негово лично владение, и започва заселване там на българи, за да усили там личната си власт. То става българска колония едва през 1923, когато съюзниците го връщат на Фердинанд, а той от своя страна го предава на Борис ІІІ.

Ами ако наблъскам едни 100-200 000 австрийци колонисти? По лесно е, отколкото да местя колонията в Ангола.

Тоест, имаме Австро-Българска колония, която след 1923 остава само българска.

• Потребител
Публикува (edited)

Между другото, Ангола или Мозамбик бяха резервните варианти. Но предпочетох Конго, защото едно е по голямо (българите сме максималисти), второ Белгия е малка държава, и ми се видя по възможно да се замени. Значи, посочил съм, че Фердинанд действа от името на Австро-Унгария, тоест, не от българско име, а от австрийско. Обаче, Фердинанд е гад и изиграва австрийците да е негово лично владение, и започва заселване там на българи, за да усили там личната си власт. То става българска колония едва през 1923, когато съюзниците го връщат на Фердинанд, а той от своя страна го предава на Борис ІІІ.

Ами ако наблъскам едни 100-200 000 австрийци колонисти? По лесно е, отколкото да местя колонията в Ангола.

Тоест, имаме Австро-Българска колония, която след 1923 остава само българска.

Според мен не става, защото Австро-Унгария не може да играе ролята на балансьор и буфер м/у Франция и Англия. Прекалено е обвързана в определена посока в европейската политика и поради това няма необходимия потенциал да е буфер. Тя си е съперник. А такава огромна територия в сърцето на Африка е оставена белгийска поради:

1) В началото частните амбиции на Леополд и Стенли

2) после по случайност

3) и накрая и най-важно - като буфер, за да не се стига до пряка конфронтация м/у Франция и Англия. Фашода е сигнал за потенциални много сериозни проблеми. Това колонизацията на Африка е доста тънка работа.

Така че Конго няма как да е австрийско. Няма как да е на съперник на Англия или на Франция. Няма как и да е на някоя малка и незначителна балканска държава. Просто в тези случаи една от двете супер колониални сили в Африка ще го глътне за нула време. И никой не може да й попречи, освен другата супер колониална сила. А ако двете действат съгласувано, няма сила, която би им попречила.

Малка и незначителна балканска държава просто няма потенциала да владее големи територии в Африка. Няма импулса, няма и средствата и силите най-малкото да усвои територията - въпросната колония ще я глътнат за едно десетилетие максимум. Ако алтернативката има смисъл то е само с малка територия на принципа на куриозна историческа случайност. А в такъв случай според мен Кабинда е идеалният вариант.

Редактирано от selous
  • Потребител
Публикува

Според мен не става, защото Австро-Унгария не може да играе ролята на балансьор и буфер м/у Франция и Англия. Прекалено е обвързана в определена посока в европейската политика и поради това няма необходимия потенциал да е буфер. Тя си е съперник. А такава огромна територия в сърцето на Африка е оставена белгийска поради:

1) В началото частните амбиции на Леополд и Стенли

2) после по случайност

3) и накрая и най-важно - като буфер, за да не се стига до пряка конфронтация м/у Франция и Англия. Фашода е сигнал за потенциални много сериозни проблеми. Това колонизацията на Африка е доста тънка работа.

Така че Конго няма как да е австрийско. Няма как да е на съперник на Англия или на Франция. Няма как и да е на някоя малка и незначителна балканска държава. Просто в тези случаи една от двете супер колониални сили в Африка ще го глътне за нула време. И никой не може да й попречи, освен другата супер колониална сила. А ако двете действат съгласувано, няма сила, която би им попречила.

Малка и незначителна балканска държава просто няма потенциала да владее големи територии в Африка. Няма импулса, няма и средствата и силите най-малкото да усвои територията - въпросната колония ще я глътнат за едно десетилетие максимум. Ако алтернативката има смисъл то е само с малка територия на принципа на куриозна историческа случайност. А в такъв случай според мен Кабинда е идеалният вариант.

Искаш ли куриоз?

През първата половина на 20. век в Женева е имало гласуване за един северен остров /впрочем има много камени въглища/ на кого да принадлежи. Норвегия или СССР. Тогава решаващ в гласуването е бил унгарският глас. Победила Норвегия и го дали на нея.

От благодарност норвежците приели закон, че унгарски поданник има право да открие бизнис там както норвежците. Това е валидно и от тогава. Тоест ако отиде там, стига да влезе в общината да си покаже паспорта и декларира, че основава фирма и толкоз. Получава разрешение.

Кофти е, че е съвсем близо до северният полюс и освен руски миньори, много много хора не живеят там....

:punk: :punk: :punk:

• Потребител
Публикува

Искаш ли куриоз?

През първата половина на 20. век в Женева е имало гласуване за един северен остров /впрочем има много камени въглища/ на кого да принадлежи. Норвегия или СССР. Тогава решаващ в гласуването е бил унгарският глас. Победила Норвегия и го дали на нея.

От благодарност норвежците приели закон, че унгарски поданник има право да открие бизнис там както норвежците. Това е валидно и от тогава. Тоест ако отиде там, стига да влезе в общината да си покаже паспорта и декларира, че основава фирма и толкоз. Получава разрешение.

Кофти е, че е съвсем близо до северният полюс и освен руски миньори, много много хора не живеят там....

:punk: :punk: :punk:

Е и? Не виждам връзката с темата...

• Потребител
Публикува

Е и? Не виждам връзката с темата...

Куриоз бре куриоз.

И от тогава е валиден. Представи си ака го знаеха унгарците по-време на комунизма.....

Масово щяха да бягат в Норвегия...

Даже и държавните власти не го знаеха, че съществува. Даже и норвежците го бяха забравили.

Унгария си има същите права които има Норвегия на този остров....

Не е ли куриоз, спрямо тези измишльотии с които си баем тук времето.

Понякога живота е по-....:tooth:

• Потребител
Публикува (edited)

Продължавам да не виждам връзката с темата...тя май не е за куриози по принцип.

Редактирано от selous
  • Потребител
Публикува

Продължавам да не виждам връзката с темата...тя май не е за куриози по принцип.

Няма проблем.

Прескочи на следващата страница...

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

• Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Бяха изминали дълги години откакто връзките между Българско Конго и България бяха прекъснати. Всеки от двата народа улисан в своите грижи и надежди сякаш беше заправил за съществуването на своите роднини зад океана. Голяма роля за това изигра твърдото управление на министър председателя Иван Христов който управляваше с желязна ръка Българско Конго от 1987 до свалянето му през 2012.

Когато ситуацията в Българско Конго се подобри на власт дойде ерудитът професор Филип Богданов, от университета в Фердинандград. Отраснал в малкото село Изворово, той от малък се интересуаше от история, а впоследствие стана и студент по история на България в Фердинандград. Впоследствие той направи кариера и стана най уважавания учен в Българско Конго. Освен всичко друго, той беше известен и като един от моралните корективи на нацията. Човек със здрав морал, чувство за дълг и силна религиозност, далеч от краткотрайните политически страсти, с размах на голям държавник. Това беше причината именно той да бъде избран за министър председател на Българско Конго.

Понеже, цял живот беше изпитвал любов към далечната родина на дедите си, когато зае примиерския пост реши да възобнови контактите с България. Делегацията пристигна в София в средата на май за да участва в празненствата по случай светлия празник 24 май, който беше и национален празник на Българско Конго.

Министър председателя Богданов беше поканен да изнесе кратка реч в народното събрание, по случай светлия празник. Естествено, тя се предаваше по националната телевизия и радио в пряко предаване.

Скъпи сънародници, много се радвам че съм с вас на тази светла дата, която обединява нашите две страни в които живее един народ разделен по стечение на историческите обстоятелства. Когато дойдох имах много големи очаквания към родината на моите деди, но за съжаление останах силно разочарован от пътя по който сте поели. Искрено се надявам, че все още не е късно да се осъзнаете и да вземете мерки, за да прекратите това низходящо падение на морала във вашата, не нашата обща родина.

Веднага ми направи впечатление, че за всичко, особено за образованието се позовавате на европейския опит и европейските норми.Че защо са ви европейски норми в образованието? Вие нямате ли си педагози и администратори, които да вземат нещата в свои ръце и да изградят нормална образователна система. При нас например, учителите имат огромно уважение в цялото общество, добре заплатени са, но са станали учители не заради заплатите, а защото това е призвание. Ние си имахме добра образователна система още от времето на първите заселници, които я донесоха от България. От това време се интересуваме единствено от нашите си проблеми, и не копираме чужди модели, а развиваме своята система така, че нашите деца да получат адекватно образование. При нас ако има промени, то те са под формата на еволюция, а не всяка следваща година да реформираме из основи без да знаем какво ще се получи.

Като вярващ човек съм изумен как е възможно в центовете на вашите градове най големите сгради да са магазини , а не църкви. И как е възможно църквите ви да изглеждат като схлупени къщурки пред магазините и административните сгради. Как допуснахте това? Нима може материалното да е по важно от морала и религията, как е възможно в центъра на градът да стои магазин, а не църква.

Особено възмутен останах от огромния секс шоп който видях случайно и влязох да разгледам.

Какъв е този Содом и Гомор? Какъв е този разврат? Как е възможно да възприемате като нещо нормално тези извращения и обида към Бога и здравия смисъл? Какъв е морала на тези хора които ползват тези гнусни мерзости? Нима е възможно да възприемате всичко това за нормално? Та вие нямате страх от Бога и срам от хората!

Как може тези обиждащи здравия морал и Бога гнусотий да се продават публично и всеки човек да има има безпрепятствен достъп до тях. Вие чувство за грях нямате ли? Как може да разчитате, че семействата ви ще са здрави и ще отгледат достойни деца при тази крещяща разпустнатост на нравите.

Сега разбрах, че при вас оръжието е забранено- как може да забраните на човек да се чувства спокоен! Как може да откажете на хората правото да защитават собствеността си, за която е работел цял живот и честа си. Как е възможно при вас разбойниците да имат повече права от жертвите си, в какво общество живеете! При нас всеки има оръжие, но не го използваме, а при вас нямате оръжие и всеки ден има разстреляни! Как достигнахте до тази срамна ситуация? Как можаха вашите закони да паднат толкова ниско!

Когато при нас се случи нещастие някому, той не търси помощ от никого, а се бори! Хората обаче не стоят безучастни, а помагат! Когато някой има проблем, не обвинява държавата, съседите или когото и да било, а се труди да го реши! У нас крадците не стоят дълго по улиците, а ги затварят, за да не пречат на хората! Който прояви неуважение към някого, си носи отговорността!

Докъде сте я докарали, какво правите?! Оттатък в селата се кръстят във вашето име, какво е станало с вас! При нас не е срамно да си беден, срамно е да се не се трудиш! Трудът на другия се уважава и всеки цени малкото, защото знае какво е без него! Срамота, хора, срамота!

Чувал съм от дядо си, че някога младите са били длъжни да правят път на старите и да стават, когато те минат. Това са минали времена. Сега имаме автомобили и пътища... но през ум не ми е минавало, че ще видя как на пътя никой не уважава другия, и то с цената на всичко.....! Който не знае да стори път, той не знае и да върви по пътя си.... Ако това не можете, къде сте тръгнали? При нас всяко парче хляб се изкарва с труд и ако някой заплаши другия дори за едно камъче, ще легне под по-голям камък! Посегни на чуждия труд и жална ти майка! А вие не можете дори да спрете децата си да не се напиват....

Никой данък не може да служи за нечие обогатяване, затова не може и да е твърде голям. Ако едни блъскат, а други им вземат парите уж за общи цели, които никога не се сбъдват, на такива само след година никой вече няма да им каже добър ден, какво остава да им позволи да командват! Тежко ви! Давате труда си на крадците и не мислите какво става!

Никой съсед не смее да приближи границите ни.... Вярно, че там няма врагове, ама пушката на дядо ми от Одрин виси на стената, до портрета му. Гледам ви тука.... пази Боже някой да се реши! Ще трябва да ви строим къщи при нас на нова сметка, защото дойде ли някой, ще ви измете оттука с парцалите и земята, на която се родиха дедите ви ще бъде стъпкана!

Угаждате на децата си и се карате на учителите им, защото трябвало да са свободни! Ами ако едно дете не учи, това е хвърляне на тор в бъдещето! Свободата на неукия е само в кочината!

Искам да обърна внимание и на вашият елит. Вие, които трябва да работите за народа си въобще не се съобразявате с неговите желания и цели. Аз като държавник много добре знам, че не всичко което хората искат е възможно, и понякога трябва да се върви против мнението на мнозинството. Да, това е в задълженията на всеки мъдър държавник, да поправя грешките на народа си, но при вас вече няма никакво съобразяване с народа. Създали сте една елитна каста която управлява страната по един абсолютно средновековен начин Опомнете се! Опомнете се преди да е станало късно и народа да е загубил напълно доверието си в своите държавници.

Речта трябваше да продължи 10 минути, но продължи много повече. Никой не смееше да го прекъсне, а цялото народно събрание стоеше и гледаше. Цялото население на България стоеше като втрещено и гледаше обръщението по телевизията. В топлата нощ сякаш не чуваше нищо друго освен обвинителните му слова. И всички осъзнаваха, че това е истина, че ако не поемает друг курс, страната ще тръгне към погибел.

Редактирано от Frujin Assen
  • Потребител
Публикува (edited)

Ебати селския популизъм...

Мда, цялата алтернативка всъщност е инструмент. Българско Конго "съществува", само за да може министър-председателя му да произнесе въпросната реч /политическа програма/.

След като се издрайфам, ще намина в някой секс шоп. И после на мол. Ей така за принципа!

Редактирано от selous
  • Модератор Военно дело
Публикува

Еми съжалявам Селиос, но това наистина го мисля, самият аз макар да живея в град Карлово съм си селски човек, и смятам, че традиционните селски добродетели са изградили тази държава, и разрушаването им разрушава и държавата.

Ето заради тая реч няма как да оставя Българско Конго без земеделие, или да развива производство на наркотици. Това просто не се вписва в здравия български традиционен морал. Колкото до секс шопа, еми извинявай, но не приемам за нормално всякакви сексуални и морални извратеняци да ми говорят колко готино и нормално било да се занимават с тия гнусотий. Как е възможно една майка да възпита деца със здрав морал, когато тя самата е затънала в разврат?

• Потребител
Публикува (edited)

Фружине, вярно, че е алтернативка, ама дай го малко по-реалистично, бе човек! Такава реч не може да бъде произнесена от гостуващ министър-председател никога! Има си дипломатически протокол. Английската кралица при посещение в Папуа Нова Гвинея не може да каже такива думи, въпреки че дори им е държавен глава. Поне да го беше направил, че го казва някой писател, интелектуалец, пък то дошъл африкански министър-председател да ни назидава. :laugh:

После, разбирам стремежа ти да противопоставиш сегашното ни битие с някакво идеалистично, с една друга България, но светът е глобализиран. Коя колония съхранява традиционните ценности на метрополията? Да не би Австралия да прилича на добрата стара Англия от 19 век? Или Канада? Или Ангола на Португалия? Но както и да е - това по го приемам - алтернативка е все пак, но речта на премиера е невъзможна в реалната или в алтернативната история.

Редактирано от Михов
  • Модератор Военно дело
Публикува

Аболютно съм съгласен Михов, сега го мисля как да вмъкна тая реч в алтернативката. То тази реч се явява малко не на място, но ще се опитам да намеря такова. Ако забелязваш, тя е нестикована, в алтернативката имаме запазени връзки, и голяма емиграция от България към Конго, а в речта тази връзка е прекъсната.

• Глобален Модератор
Публикува

Може, може - речта е шокираща, не е изключено в алтернативката са се случи (нали затова е алтернатива).

• Глобален Модератор
Публикува

Ебати селския популизъм...

Мда, цялата алтернативка всъщност е инструмент. Българско Конго "съществува", само за да може министър-председателя му да произнесе въпросната реч /политическа програма/.

След като се издрайфам, ще намина в някой секс шоп. И после на мол. Ей така за принципа!

Не така, не така ;) Нищо не пречи на алтернативката да продължи.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!