Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Ами ... за мен това е донякъде обяснимо. Всяка нация си има историческо съзнание. Българското във втората половина на 20 век е объркано и невротизирано. А днес пък настоящето обърква.

Няма нищо по естествено от човек (народ) в състояние на фрустрация да потърси опора. Как беше -

"...към житен клас посягам за опора"

(ще ме прощават рапърите, ама старият японец го е казал по-добре).

Taка, че естествено е. Въпросът е дали възвръща ума и разума или се прави по глупавия начин.

Всъщност, не знам кое е по-добре - краен нихилизъм или шовинизъм в цветущия му вид от 21 век....

• Потребител
Публикува

Забрави няколко

"на вси славяни,сме дали книги да четат"

Е не на всички, и не ние, ама това не от значение. Важното е че Карл Велики е говорил на немски само сконете си. Друг е въпросът, че същият този Карл Велики е наредил да се съберат древногерманските легенди и да се напише немска граматика.

"край Босфора шум се вдига"

Свещенната крава на българската медиевистика - цар Симеон. Никога нищо лошо за този иначе с извинение, луд човек.

То не са Златни векове, то не са "паксове Симеоники", не са ретланслацио империи, не са империи "византино-булгарика", не са цивилизации "византино-славика" и "славика-ортодоксика". Некъф ужас, некъв ад.

и да не забравим - орфическите химни, но там нещата вече са страшни

• Потребители
Публикува

Важното е че Карл Велики е говорил на немски само сконете си. Друг е въпросът, че същият този Карл Велики е наредил да се съберат древногерманските легенди и да се напише немска граматика.

Относно мнимото нареждане на Карл Велики "да се съберат древногерманските легенди и да се напише немска граматика" вече сме говорили много.

До днес - 1 май 2011 г. никой никъде не е виждал тези "древногермански легенди" и тази "немска граматика". Няма нито един препис, нито една буква от тях, която да е достинала до нас. Защо тогава трябва да вярваме на тези глупости? Който иска, да верва. Проблемът си е негов. :post-70473-1124971712:

• Потребител
Публикува
Или пък просто се заравяме в това минало, па белким избягаме от грозното си настояще

Някои наистина заради "грозното настояще" , но други просто си обичат да си се ровят в миналото.. Вероятно това е някаква даденост или лудост у човека да се взира напред или назад зад хоризонта.А иначе не само у нас,но и по света се намират разни люде дето си извеждат генеалогията чак от шумерите

Всъщност, не знам кое е по-добре - краен нихилизъм или шовинизъм в цветущия му вид от 21 век....

просто - родова памет.Убедена съм,че въпреки глобализацията винаги ще има поне един човек ,който ще си задава въпроса: Кои сме ние? или Откъде дойдохме? и ще търси отговора..

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!