Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува

Като стана дума за паради и фашисти, що да са две уродливи идеологии, щом си правят съвместен парад - търкулнало се гърнето, намерило се похлупак

• Мнения 246
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

1430911421_144468619.png

Да демократичните държави сключват правилни пактове с Хитлер. 
Само Сталин проявява коварство, понеже Европа го изолира. 
Той не може да прежиее такава изолация и скарва напредничавите европейски държави. 

3d59e2562f7c913b07faa698893_prev.jpg

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Galahad said:

Твърде печална гледка е да се види как уж българи се радват на деня, в който държавата им е била наредена сред победените. На България са отнети Беломорието, Македония и Западните покрайнини. Избитите българи благодарение на тази "победа" са много повече, отколкото преди това.

Аз пък до днеска си мислех, че Беломорието, Македония и Западните покрайнини са ни отнети по време на Берлинският, Лондонският и Ньойският мирен договори. И жертвите за тези области са следствие от тези договори. Оказва се обаче, че тия земи били наши... А Червената Армия ни ги отнема и ги дава на някаакви си Югославяни и Гърци. Век живей век се учи. 

0_6882aa296cc567fb74a19739386cdceb_13689

В книжката на демократа западняк Gerald Reitlinger -  THE HOUSE BUILT ON SAND  главно в последната глава се описва смешната , жалката, подлата история на Генерал Власов и неговата РОА и подобните организации. Немците така и не вкарват РОА в бой понеже знаят за ниският дух на предателите. Бандеровците и хърватските нацисти са такива чудовища, че даже на SS овците които са с яка психика им става лошо от зверствата на усташите и бандеровците.

Самите Власовци фантазират повече от Хитлер в последните дни. Власов получава някакво съобщение, че някакви негови съединения се проявяват геройски в някакви си фантастични боеве чрещу ЧА ! И даже червеноармейци в 1945 (!?!) година масово бягали през фронта да се присъеднят към РОА ))) Върхът на тортата е че червеноармейци завладявали самолети и бягали с транспортни самолети през фронта в Германия ! 1945 година !

Предателите се оказват по- смахнати и от фашистите. Съветвам никой да не слуша така наречените руски "либерали" освен ако няма жълта книжка в Карлуково община Раднево. 

1_96d75d3cefe99a8cd65fbccf9999c68f_13689

• Глобален Модератор
Публикува

Размахвате ли знаменца, май не ви попитах? :ag:

• Upvote 1
  • Модератор История
Публикува
Преди 3 часа, stinka (Rom) said:

Проблема с победата е че една уродлива идеология победи една друга уродлива идеология. 

А като се има предвид горните постове... можем ли да се сърдим на македонците сърбомани, че празнуват победата на Югославия във Вардарска Македония 1944г.?

Не можем.

• Потребител
Публикува
Преди 7 часа, Thorn said:

Не можем.

А помака туркоман, който си честити завладяването на България от Баязид?

А гъркомана от Петрич, който преди 104 години, запали града, убиваше сънародниците си екзархисти и избяга в Гърция?

• Модератор История
Публикува

Сърбомани, туркомани и прочие подобни термини са пропагандни плашила. Съществено е самосъзнанието, не произхода. Така, че "сърбоманите", независимо какви са се чувствали дядовците им са сърби, туркоманите - турци, а гъркоманите - гърци. В този смисъл разбирам защо един турчин се радва на завладяването на България от Баязид, а един грък - на победите на Василий II. Въпреки че на мен не ми е особено приятно от това.

Но вероятно това има връзка с моето възприятие за историята. Мен тя ме интересува сама по себе си, а не като средство за националистическа пропаганда за натриване на носа на останалите народи. И запалването на Мелинико ми е  също интересно. Както и запалването на Тъмраш.

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Thorn said:

Сърбомани, туркомани и прочие подобни термини са пропагандни плашила. Съществено е самосъзнанието, не произхода. Така, че "сърбоманите", независимо какви са се чувствали дядовците им са сърби, туркоманите - турци, а гъркоманите - гърци. В този смисъл разбирам защо един турчин се радва на завладяването на България от Баязид, а един грък - на победите на Василий II. Въпреки че на мен не ми е особено приятно от това.

Но вероятно това има връзка с моето възприятие за историята. Мен тя ме интересува сама по себе си, а не като средство за националистическа пропаганда за натриване на носа на останалите народи. И запалването на Мелинико ми е  също интересно. Както и запалването на Тъмраш.

Та относно самосъзнанието де........... празнуването на руски национални празници.... изповядването на руски национални идеи.... и се в този ред... говори за самосъзнанието. Съзнаваш ли как се измества българското национално самосъзнание с руско....... затова иде реч... Деконструкция на българската национална идентичност и замяната и с друга... ей затова е гнусна тази тема и честитките в нея...

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

А немое ли русофобите да си празнуват Деня на Европа - 9 май и всички да са щастливи? :)

п.п.:

1nkz1p.jpg

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

Зависи от гледната точка. Все пак комисарите от Москва не ни присъединиха към вечния братски прогресивен славен Съюз.  Така запазихме илентичността си. А комисарите от Брюксел ни прилапаха към прогресивния братски вечен нерушим Съюз. Аз не казвам че е лошо или добро. Просто е факт. За тия дето се безпокоят за идентичността . 

• Upvote 1
  • Модератор История
Публикува

България два пъти е искала да се присъедини - веднъж при Хрушчов и веднъж при Брежнев. Те не са искали, не Живков.

• Глобален Модератор
Публикува

Ми че то и тогава и сега ние сами сме се натискали бе.
Но да се върнем на темата обаче:

18342697_10208548522380734_7143293704972

Аматьорчета :ag:

• Upvote 1
  • Модератор История
Публикува

Стинка, разликата е, че 9 май празник на победата над най-гадното нещо в новата история - германския нацизъм. И това не е само руски празник.

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Warlord said:

Ми че то и тогава и сега ние сами сме се натискали бе.
Но да се върнем на темата обаче:

18342697_10208548522380734_7143293704972

Аматьорчета :ag:

Нямат пари за бензин ) Или са ползвали само невидимите си самолети. Такива другите страни все още нямат. Нашите самолети даже с просто око се виждат. 

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Thorn said:

Стинка, разликата е, че 9 май празник на победата над най-гадното нещо в новата история - германския нацизъм. И това не е само руски празник.

...От едно друго гадно нещо! Аз не съм малоумен(поне така си мисля) и виждам как това всичко е превърнато в русомански панаир... Някак си това отбелязване на 9 май... все към Русия клони, ама само и единствено... И някак си в либерално интернационалната уж "логика" на отбелязването му у нас...  се прилага само за руски празници... Някак си най-върлите празнуващи на 9 май... са и най-върлите оплакввачи на англо-американските бомбардировки над София... видно е... и затова си е обикновен русомански панаир... 

• Модератор История
Публикува

Всеки да говори за себе си. Аз не съм се оплаквал от англо-американските бомбардировки и не съм любител на сталиновия режим. 

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, stinka (Rom) said:

...От едно друго гадно нещо! Аз не съм малоумен(поне така си мисля) и виждам как това всичко е превърнато в русомански панаир... Някак си това отбелязване на 9 май... все към Русия клони, ама само и единствено...

Стинка, не е баш така, въпреки че си прав за нашенската ... , не съм русоман, само си падам по русото , но да си спомняш че на 9 май парада за 70 години имаше и  американски и английски, и индийски, и китайски, и таджикски, и сръбски, и прочие представителни части на парада.

Сега върви яко противопоставяне САЩ - Русия и мерене на кого ракетата му е по-по-най. А нещата са си просто обясними , Путин изкара Русия от сянката и орбитата на САЩ и води своя си независима политика, той демонстрира че както за Западната цивилизация не е задължително да съблюдава исторически сложилата се реалност от ВСВ , така и за Русия резултата от Студената война вече е история и неприложим върху действителноста. Освен това Русия е в санкционната зона и трябва да привлече вниманието върху себе - включително да поддържа самоуважението на гражданите си.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Thorn said:

Защо пък да е най-гадното нещо в новата история ? Аз знам и по-гадни неща и то доста ! Някой май попрекалява с демагогията, а ?:af:

• Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Capitainofmarine said:

Стинка, не е баш така, въпреки че си прав за нашенската ... , не съм русоман, само си падам по русото , но да си спомняш че на 9 май парада за 70 години имаше и  американски и английски, и индийски, и китайски, и таджикски, и сръбски, и прочие представителни части на парада.

Сега върви яко противопоставяне САЩ - Русия и мерене на кого ракетата му е по-по-най. А нещата са си просто обясними , Путин изкара Русия от сянката и орбитата на САЩ и води своя си независима политика, той демонстрира че както за Западната цивилизация не е задължително да съблюдава исторически сложилата се реалност от ВСВ , така и за Русия резултата от Студената война вече е история и неприложим върху действителноста. Освен това Русия е в санкционната зона и трябва да привлече вниманието върху себе - включително да поддържа самоуважението на гражданите си.

То тва вече прилича на истерия,не, то си е истерия. Войната свърши преди 70г. а изглеждаше все едно е свършила тази година! Путин се опитва с масова истерия да обедини народа, до тук добре,(не че това е най-добрия вариант ама друг няма) . Обаче, на фона на 9май, забраняват митингите , и по-специално митингите против корупцията и бедността, и падналия жизнен стандарт на руснаците( ако не знаете там има криза) Чрез бясното празнуване се изместват главните въпроси, а те там са много наболели, особенно откакто уличиха Медведев в чудовищна корупция, и откакто младежта скочи срещу правителството. Мачкането на ученици и студенти и после празнуване, някакси не се съвместяват. Та ние тука пак сме в блажено неведение и се прехласваме по измисленни радости.Както винаги, истината изобщо не е това което изглежда. Запада тази година е враг номер 2:ag:

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, bulgaroid said:

То тва вече прилича на истерия,не, то си е истерия. Войната свърши преди 70г. а изглеждаше все едно е свършила тази година! Путин се опитва с масова истерия да обедини народа, до тук добре,(не че това е най-добрия вариант ама друг няма) . Обаче, на фона на 9май, забраняват митингите , и по-специално митингите против корупцията и бедността, и падналия жизнен стандарт на руснаците( ако не знаете там има криза) Чрез бясното празнуване се изместват главните въпроси, а те там са много наболели, особенно откакто уличиха Медведев в чудовищна корупция, и откакто младежта скочи срещу правителството. Мачкането на ученици и студенти и после празнуване, някакси не се съвместяват. Та ние тука пак сме в блажено неведение и се прехласваме по измисленни радости.Както винаги, истината изобщо не е това което изглежда. Запада тази година е враг номер 2:ag:

Не бе , не е истерия, пак си е психиатрична диагноза, обяснява се така - бягство от действителноста в илюзорна . Пример - България и бългтарите вече живеят  много добре.:bg:

Руските проблеми са си руски, нашите са си наши. Но ние не си гледаме в нашето си канче а плюем в чуждото - и какво от това по-топло ли ти става? На руснаците вместо митинги им организират военен парад, У нас вместо самозапалвания ни изнасят лекции колко сме напреднали и как добре живеем , дотолкова добре че даже арабските  бежанци в голямата си маса заобикалят българските маршрути.

Пък за младежта в Русия - ами това си им беше начин да изкарат 10 хиляди евро, така обеща на учениците Навални, ако случайно някого арестуват , той Навални лично ще го изкара от ареста и ще накара полицията да плати 10 000 евро обезщетение. Не вярваш нали - и аз не повярвах но намерих в Ютуб поканата на Навални към младежта. Направи си труда . Така че не само нашата младеж е алчна, тъпа и манипуллируема.

А да !

Да бе, добре сме и ша съ упраим, от утре ша  направят заплатата една десета от европейската , и ако не са упраим ша ни упраят.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 часа, Warlord said:

А немое ли русофобите да си празнуват Деня на Европа - 9 май и всички да са щастливи? :)

Те не знаят че има такъв празник, ...но  пък си имат св.вальо,  хелуин , гейпарад и други весели празници :party:

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 минути, Capitainofmarine said:

Не бе , не е истерия, пак си е психиатрична диагноза, обяснява се така - бягство от действителноста в илюзорна . Пример - България и бългтарите вече живеят  много добре.:bg:

Руските проблеми са си руски, нашите са си наши. Но ние не си гледаме в нашето си канче а плюем в чуждото - и какво от това по-топло ли ти става? На руснаците вместо митинги им организират военен парад, У нас вместо самозапалвания ни изнасят лекции колко сме напреднали и как добре живеем , дотолкова добре че даже арабските  бежанци в голямата си маса заобикалят българските маршрути.

Пък за младежта в Русия - ами това си им беше начин да изкарат 10 хиляди евро, така обеща на учениците Навални, ако случайно някого арестуват , той Навални лично ще го изкара от ареста и ще накара полицията да плати 10 000 евро обезщетение. Не вярваш нали - и аз не повярвах но намерих в Ютуб поканата на Навални към младежта. Направи си труда . Така че не само нашата младеж е алчна, тъпа и манипуллируема.

А да !

Да бе, добре сме и ша съ упраим, от утре ша  направят заплатата една десета от европейската , и ако не са упраим ша ни упраят.

Много добра тактика, за Русия или добро или нищо:ag: а като не става почваме да плюем по България ! Стар номер. Руските проблеми са си руски, ама ни засягат и нас техните проблеми щото се лее пропаганда и ни се промиват мозъците . И не в България за митинг лежиш, и плащаш зверски глоби не в България ти мият очите с киселина и ослепяваш,само защото си в опозиция нали? И явно руския ти не е много добър щото " суть в другое" демек не си го разбрал гледай пак ! И в заключение за всеки случай да наплюем България ех .....

Редактирано от bulgaroid
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, JImBeam said:

Те не знаят че има такъв празник, ...но  пък си имат св.вальо,  хелуин , гейпарад и други весели празници :party:

Това че не празнувам прави ли ме русофоб?

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!