Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Струва ми се, че следващата отпуска се засилваме натам! :)

• 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

10384296_755305627856442_288683906485729

А ето ги и първите (био)танкове, използвани 300 г. преди появата на съвременните от нашите славни родственици иранците и афганистанците ;)

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Има един регион в Унгария още от времето на братушките където си правеха обучение с танковете. Брутален танкодром. Навремето когато бях съдия на рали един митфарер му се пукна прешлен на врата....

Тук са дошли холандците с около 30 танка от които почти веднага 4 са се развалили и петият точно го влекът с блокирала кула, която не иска да се върти..... :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Редактирано от Skubi
  • Глобален Модератор
Публикува

Унгария е много удобна за танкчета :)

• Глобален Модератор
Публикува

И още как !!!

За висш пилотаж обаче трябва танкодрума на Банско. Кой знае какво са го направили сега.

• Модератор Инженерни науки
Публикува

До /над/ родния ми град имаше танкодрум, към момента трябва да е разграбен.

Някога като ученик за малко да ме хванат там, при опит да разглобя оптиката в един "танк". В кавички е щото нямаше вериги.

Съседите от блока ги попривикаха в милицията... Покрили са ме или поне така ми казаха да ми е гадно

• Модератор Инженерни науки
Публикува

После /след някоя година/ станахме приятетели с войниците. Танкодрумът се обслужваше / охраняваше постоянно от минимм 9 войника, но бяха много по-малко натоварени в сравнение с мен на заствавата. При положение че служих в началото на "демокрацията"

• Глобален Модератор
Публикува

Леле, скоростния лост и приводите му към скоростната кутия явно са като на всичко до Т55 включително!

• Глобален Модератор
Публикува

Renult EU Mle с 37 мм оръдие PaK 36

10409627_842388419124800_673710246398951

• Глобален Модератор
Публикува

тук не трябва ли да включим ето това недоразумение на модерното западно танково дело /и без това скоро ще има официално разобличение от... знаете КОЙ/:

0902dp_01_z%2Bm1_abrams_tank%2Bright_fro

• Глобален Модератор
Публикува

Какво му кусуриш на Ейбръмса? Без полит пристрастия/хейтения!

• Глобален Модератор
Публикува

на швабите навремето явно са им пречели веригите, затова са се спряли и на такъв вариант:

10420024_10204125438754613_6884454713826

И разбира се руският опит:

• Глобален Модератор
Публикува

Странно защо сме им го върнали? Иначе да - и в двора на Военноисторическия има едно СУ-100. Брутална машинка, съвсем скоро и в играта на Уоргейминг ще стигна до нея да я изпробвам :)

• Потребител
Публикува

Днес четох, че на турската граница има цял шканзен от чудновати танкоподобни.....

Bulgaria Voden,Yambol,Fakiya

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1580575/Second-World-War-Nazi-tanks-put-up-for-sale.html

http://www.thelocal.de/20080302/10441

:groupwave2: :groupwave2: :groupwave2:

• Глобален Модератор
Публикува

Сега ли го разбираш това? Не чу ли преди няколко години за големия скандал покрай откопания от там Майбах?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!