Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 462
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува (edited)

Е, след Гърция гледам Португалия ще гръмне, после и някой друг...До кога ЕС ще може да поема фалитите?

след гърция, ще последва верига от гърмежи и най-вероятно голяма катастрофа през 2013-2014г. ...

нито ЕС, нито който и да било друго може да удържи на натрупаното дългово бреме ...

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребители
Публикува
Галахад, че ние българите сме мързеливо племе, мързеливи сме, така е!

Но......не колкото гърците....

По-скоро сме в категорията: овчедушно племе. Радваме се всеки път, когато се намери някой Дядо Иван дето е готов да добива от нас кожи, месо и мляко, като се уташеваме с мисълта, че няма начин да взима и трите неща едновременно. Все чакаме някой да ни оправи и не ще и дума - хубаво ни оправят.

Сегашното ООД"ГЕРБ" със събственици БСП и ДПС е сложено за да води политика на тоталното национално ограбване. Тъй че от него не очаквайте друго освен да вдига цени и данъци и да намаля доходи. Всяка цена е резултат от разходите за нея - т.е. от заплатите, които се дават, за да се произведе. След като не се вдигат заплатите на произвеждащите, а цената се вдига, то това означава, че разликата отива в черните партийни каси за изборни екскурзии и купуване на гласове на предстоящите избори. Гледам нещо се одумват и за нова Конституция, тъй че ще трябва да се купуват още много гласове, което пък ще рече, че за ръст на доходите и спад на цените не питайте.

Та дари в Гърция благоденствието е изкуствено. Ами вече неколцина заявяват, че са ходили в Гърция. Предполагам, че са забелязали също, че там се чува доста бълг. реч по туристическите маршрути. Както и че има много повече туристи отколкото в България. А се замислете дали огромния туристопоток не носи много приходи на Гърция? И когато има хубави пътища и достатъчно хотели, то Гърция и занапред ще цъка плюсчета на външнотърговското си салдо.

Докато туризма в България се крепеше на ниските цени и ръста им може в един момент да докара и тази част от бълг. икономиката до крах. И то ще се случи, защото нас ни управляват комунисти, които са навикнали да крадат от мандрата кашкавал и да не се замислат, че това не може да продължи дълго и мондрата ще фалира.

• Потребител
Публикува (edited)

Сега вече се разбира колко абсурдна организация е ЕС, след като и страна като България ще трябва да дава пари на Гърция, за да си запазят текущия стандарт от ,примерно, 1000 евро средна заплата, докато на нас никой не иска да ни помогне да си повишим стандарта и кой знае още колко десетиления ще циклим около 150-200 евро средна заплата.Тоест, получава се трагикомичната ситуация, че бедният на богатия, за да не фалира...

Редактирано от Зитко
  • Потребител
Публикува

Даааа...гадна работа!

Това правителство наше, с всеки изминат ден все повече ме отчайва с неадекватността на действията си...........

Много зле се живее!+

• Потребител
Публикува

Сега вече се разбира колко абсурдна организация е ЕС, след като и страна като България ще трябва да дава пари на Гърция, за да си запазят текущия стандарт от ,примерно, 1000 евро средна заплата, докато на нас никой не иска да ни помогне да си повишим стандарта и кой знае още колко десетиления ще циклим около 150-200 евро средна заплата.Тоест, получава се трагикомичната ситуация, че бедният на богатия, за да не фалира...

глупостите в тая тема продължават ... за гърция е много по-лесно да запази текуюия стандарт на живот, ако никой не и дава пари и фалира, отколкото ако ЕС и дава пари и я притиска за кво ли не ...

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Тук много се изприказва за хубавите пътища в Гърция. Покрай олимпиадата вече има и метро и трамвайни линии в Атина. (Когато отидох за първи път в Атина през 2001 г. метрото се строеше все още, за градския транспорт имам спомени за тролеи и някакви огромни задръствания - но трамваи нямаше). За Солун не съм сигурен дали са прекарали трамваи. Строяха се и магистрали и нови скоростни жп линии. Построили са си инфраструктура със заемите и фондовете, но поддържането й струва много пари. След 5 г. (след олимпиадата) ходих на пешеходен преход до Олимп и района и ми направи впечатление, че много провинциални гарички около Солун бяха ремонтирани или построени наново и изглеждаха по-добре от доста немски провинциални гарички. Но на тях нямаше пътници! Нямаше дори и жп-ейци. Кой ги ползва тези съоръжения, кой пътува по скоростните жп линии, за които са налети милиони? от Солун до Литохоро, откъдето се ходи на Олимп, имаше тогава мисля 3-4 влака дневно, но по-голямото прекарване на туристическата ни група беше, че гарата се намира доста далече от селото. После разбрах, че въпреки многото инвестициии гръцките железници превозват в пъти по-малко пътници дори и от българските, а сега се оказа, че в държавните гръцки железници взимат средна заплата, за каквато дори гимназиалните учители в Германия биха си мечтали.

Същото ми направи впечатление в Португалия миналата година - метро, летища, автобуси, влакове и то по-модерни от немските. И транспортът на някакви смешно ниски цени. Е, ясно е, че е въпрос на чест на всяка община в Гърция или Португалия да гони стандарта на Германия, ама ... Е, в Гърция в положението е намесена и несменяемата политическа върхушка.

Проблемът на България е, че премиерът ни е прекалено самовлюбен и има слабост към изяви пред тв камери (може би мания или друго болестно състояние, прихванато от младежките му години, прекарани край другаря Живков?) и вре България там, където не е за нея в този момент (еврозона). Словенците, понеже са малка икономика, да са мислели по-рано преди приемането на еврото, че могат да попаднат в евро-сифона. Не че и при тях липсват корупционни проблеми де.

Редактирано от Perkūnas
  • Потребители
Публикува

Какъв ужас..

Аз съм против всякакви субсидии за икономиките..

----

"EU-money - проклятието на EU-ориента" :)

/По аналогия с израза "петролът - проклятието на бедните"/

• 2 седмици по-късно...
  • Модератор Военно дело
Публикува

34-годишен български гражданин - изтезаван, затворен и държан без храна в Гърция, бе приет в благоевградската болница, съобщи Е-79.

Кадир Мехмед от с. Голямо вода, Разградска област, е предаден на българските власти на граничен пункт "Илинден - Ексохи" на българо - гръцката граница край Гоце Делчев.

По неофициална информация българинът е открит в безпомощно състояние край Драма, след което е настанен в гръцка болница.

Според несвързания разказ на Кадир, той е държан в плен с още трима българи, след като през пролетта отишли да работят в южната ни съседка. По думите му тримата му колеги успели един по един да избягат от пленничеството, а той се спасил последен. На този етап не е ясно къде, при кого и като какъв е работил Кадир, най-вероятно е бил пастир в някое от селата край Драма. .

Медиците в Благоевград били изумени от здравния статус на мъжа.

"Такъв гръден кош съм виждал само в учебник", казал завеждащия отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград д-р Димитър Недин. Кадир бил с хлътнал гръден кош, с изпито лице и крайници само кости, за около 4 месеца е загубил 30 килограма от теглото си, в момента тежи около 45 кг.

• 2 седмици по-късно...
  • Модератор Военно дело
Публикува

Работата с Кадир наистина се оказа криминална, и не са виновни гърците.

Салих Мехмедджели от Варна е човекът, държал в плен в Гърция 34-годишния гастарбайтер Кадир Мехмед, предаден ни полужив от гръцките власти на 2 август, съобщава e-79.com

По думите на Кадир Салих е човекът, който го наел на работа в Гърция. Държал го в плен без храна от месец април, за да му плати 2 000 лева за това, че му е намерил работа като пастир в Гърция.

„Салих идваше постоянно да си иска парите”, каза Мехмед. Според персонала на дома той не е избягал от пленничеството, а е бил изхвърлен, за да умре навън, след като Салих от Варна разбрал, че няма как да му плати за „посредничеството”.

Oт 10 август Кадир се възстановява в социално заведение в Симитли. /БЛИЦ

• Потребител
Публикува

Гледах по една телевизия за задържаните моряци. Ужас, стари болни хора над 65 годишни обвинени в контрабанда и чакащи благоволението на гръцките власти.

• Потребител
Публикува

Айде сега, болни хора, пък моряци...

Напомням, че гръцките власти откриха 3000 мастербокса контрабандни цигари на борда. Според вас, какво трябва да направят? Ами то си има закони. Или искате да кажат: "Абе, те са българи, дайте да ги пуснем, щото са много изстрадали и болни, пък и все са несправедливо обвинявани". Е, това няма как да стане!

Жалко за моряците, сигурен съм, че повечето са невинни, макар че, гаранция има и такива, които са знаели какво носят. А капитанът (руснак) със сигурност. Истината е, че стават страшни далавери с контрабанда, отнасят го дребните риби, но и гръцките власти са длъжни да действат и няма как да не ги задържат.

Има и друго - всеки български моряк трябва да си дава сметка, че участвайки в такива съмнителни рейсове припечелва пари, които после може да му струват скъпо! Но това вече всеки трябва сам за себе си да го съобрази.

• Потребител
Публикува (edited)

Айде да не защитаваме толкова правосъдието на държавата, в която на собствениците на пластмасовите маслинени гори не знам дали се потърси сметка. Щото по тая логика ще стигнем и до либийското правосъдие.

Редактирано от kramer
  • Потребител
Публикува (edited)

Либийско, афганистанско, все тая.

Все едно аз да река да стана "муле" и на границата и да ме хванат. А после "ама аз не знам, не бях аз, сигурно не съм виновен...". Сигурно не съм, ама по логиката на закона съм. Затова трябва да се мисли. Всичко друго са празни приказки.

Тръгнахме от това как гърците паразитират на гърба на Европа и стигнахме до празните приказки.

Те все гърците са ни виновни. Ако ли не те - то турците.

Или поне американци/западняци. Удобно, но жалко. Вижда се...

Редактирано от Михов
  • 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува

Ето напоследък какво си шушукат депутатите в ЕвроПарламента:

нова стратегия:

Осиновете си ГРЪК срещу само 500 EUR!

Той ще прави за вас всичко онова, за което нямате време през деня:

- ще спи до 12 на обяд;

- ще чете вестници;

- ще пие кафенце;

- ще говори за спорт и политика;

- ще спи след обяда си;

- ще стои вместо вас вечерите по барове и ресторанти;

- ще танцува

И ВИЕ НАЙ - СЕТНЕ ЩЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, ЗА ДА РАБОТИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР!

• Потребител
Публикува (edited)

Абе момчета, откакто съм дошъл в България (вече 2 години) все контрабандни цигари пуша - Monus, сръбски. Хубави са! Как става, че непрестанно се намират?

За гърците няма смисъл да се говори - те винаги са били така, дори и преди Евросъюза!

Баща ми ходи два пъти в Гърция - 1979-та и 1980-та. Още тогава говореше за айляшкия им живот!

Редактирано от eMGeto
  • 4 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Аре сега па референдум, нема такива нагляри!!! Сега в Брюксел беснеят задето допълнително са се набутали с пари за последния спасителен пакет за икономиката им, който тия идиоти най-вероятно ще отхвърлят, щото не им се връщат заеми и съответно да понасят още ограничения. Струва ми се, че е по-наложително да се направи друг референдум - в ЕС: да бъде ли изхвърлена Гърция от съюза или не!

• Потребител
Публикува

гърците трябва да излезнат от еврото и да обявят дифолт по дълговете си ...

иначе те си губят финансовия суверенитет за 20г. напред ...

нито една демокрация в европа не може да си позволи такова нещо ...

БГтата са овце и много заспали и затова не могат да го проумеят ...

те се надяват на някакво отмъщение срещу гърците затова, че те са си живяли сладко, докато БГтата мизерствали ...

малко в стил да му гори къщата на съседа ...

никой не е карал немските и френските банки да купуват гръцки дълг на поразия ...

• Потребител
Публикува (edited)

Аз лично се радвам че му гори къщата на съседа. Абе голям гад тоя съсед, защо да не се радвам.

Никаква помощ за гърция, вън от еврозоната и съюза, да изпаднат в изолация и сами да се оправят, както ние се оправяхме и умирахме от глад преди костов.

немците си мислят, че проблемите им са някаква сиркустанция, случайно стечение на обстоятелствата, плод на световната криза и дай да им помагаме.

Не. Положението на гърция е полд на систематична, закономерна и гетенично заложена нагласа на хрантутене, мързел и използване на другите. Такива хора не заслужават да стоят в европа.

Затова да си взимат парцалите и да се изнасят от балканския полуостров айде бързо. Разбира се че трябва отмъщение, болезнено при това.

Редактирано от alvassareiro

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!