Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 462
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

в ЕС има само 2 хубави работи - свободното движение на хора, стоки и капитали ... и това че е най-големият търговски блок на света, та може да стои наравно със САЩ, Китай и Русия ...

всичко друго си е типичен неосоц, така характерен за т.нар. 'развити кап' страни ... само дето на наднационално ниво ...

нищо хубаво не го чака ... щото държавите в южна европа ще фалират една подир друга, а англичните и скандинавия всеки ден се питат за чик им е да участват в цялата тази простотия ...

Аслъ. Освен ако не се извърши реформа надясно. Като в Полша ;)

• Модератор антропология
Публикува (edited)

Мене пък ме е срам, че има толкова много крадливи комунисти в България.И толкова хора, които чакат от умрел писмо, т.е. да дойде комунизъма и да спрат да се срамуват. Комунизъма ще дойде, ама е малко като магарето на настрадин ходжа - тъкмо го научил да яде камъни, което било прекрасно, и то взело, че умряло. И с комунистическата икономика така. Тъкмо а-ха а-ха Гърция да влезе в комунизъма, и икономиката им взе че умря. Ако ЕС не направи десен завой, това ги чака всичките. Разбира се, за всичко са виновни германците , експлоататорите които изпоексплоатираха невинните гърчуля и т.н.; няма проблем. Могат да пробват пак някой ден, както и ние. Големият проблем на на ЕС ще настане, когато Германия направи ляв завой и германците решат да живеят като гърци. Тогава наистина ще е проблем. Засега е само свинщина.

Редактирано от Южняк
  • Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Да Гогов, рИформите бяха леви. Съгласи се, че не е морално някой хора да работят като волове и да вземат обидно малки пенсии и заплати, а други да живеят само на помощи, кражби и проституция. От това по ляво, няма накъде.

Десни реформи означава уважение на частната собственост, иначе казано като ти влезе някой в имота да краде, не да те е страх да го докоснеш, а той най нагло да ти размахва нож пред лицето, а спокойно да извадиш законно притежавано оръжие и да му пръснеш главата без страх от съдебно преследване. Десни реформи означава който може, знае и не го мързи да работи и да получава достойно заплащане, а този който го мързи, и не желае да се труди ако ще да умре от глад, никой не му е длъжен. Десни реформи означава морал във всичко, а не някакви политици да са корумпирани както в африка и да не носят никаква отговорност. Ето това са десните реформи, връщане към истинските български корени от възраждането и периода до 1944.

Редактирано от Frujin Assen
  • Потребител
Публикува

Да Гогов, рИформите бяха леви. Съгласи се, че не е морално някой хора да работят като волове и да вземат обидно малки пенсии и заплати, а други да живеят само на помощи, кражби и проституция. От това по ляво, няма накъде.

Не знам кое е ляво и кое не, но в България от много години схемата е такава от повече от 20 дори 30.

Искам да си споделя личният опит без от това да има разсърдени.

Не казвам, че сега е такава, но мисля не е много по-различно.

Преди цяла България работят хората за да може в София да получават заплати.

Преди, като пращаха колеги в командировка в София да помагат, като закъсат с нормата, и ни гониха от обектите, че сме преизпълнявали плана им за седмица за един ден. Те просто не работеха, а симулираха работа, това на няколко места (не казвам навсякъде, а само там до където съм имал достъп). А като се върнеха при нас се виждаше, колко и те са спрели да работят. (бързо се учат на лесното)

И тука има научени на лесно. И си карат така гърците, при нас явно е сходно, но на ниско ниво.

Но нашето си не можем да видим и гледаме чуждото.

Според Вас защо масово хората прииждат в София?

Заради по-трудното ли?

Аз май съм от малкото избягал пък от там, но просто защото съм намерил начин, поне за сега, да оцелявам и без Софията.

Но първото, което се сблъсках е, че вече за същият ми труд ще ми плащат по-малко. Защото на другите градове това бил стандарта, да не се издигна и станат околните непълноценни (или да не им се отворят очите).

В момента познавам много хора, които получават 300 лева дори 290 чисто месечно възнаграждение, без друго (както си мислят някои). Не знам как оцеляват. Има и други, които нищо не получават.

Не знам черната ситуация за Гърция дали ще се сбъдне, но за Българи си върви с пълен ход.

А тръгнахме и португалците си да връщаме, и им предлагаме хубави пътища :biggrin:

То друго май и не можем, не знам как ще се върнат. А пътищата толкова хубави, че ........

• Модератор Военно дело
Публикува

Специално за Гогов, пазачите в злощастните складове край Стралджа които гръмнаха са получавали 350 лв заплата. Това колко е, 170 евро заплата за работа с боеприпаси, която и костваше живота на трима души. На фона на 170 евро, заплати от рода 700 евро изглеждат направо фантастично.

• Потребител
Публикува

'Противопоставянето' на столица-провинция наистина е тъпо! Но това е единственото ценно във Вашия пост драги ми Гогов! Мен не мож' ме 'обвини' че не съм работил!

• Потребител
Публикува (edited)

'Противопоставянето' на столица-провинция наистина е тъпо! Но това е единственото ценно във Вашия пост драги ми Гогов! Мен не мож' ме 'обвини' че не съм работил!

От изказването на колегата става явно, държавата ни е най-примитивната за да е доминант точно това (изобщо не го споменах случайно, мислят го около 5 милиона българи - поне мислещите сред тях).

Отделно се извиних преди да го напиша, но бях убеден, че ще има отговор от съпричастен в събитият играч.

Не мерете средната заплата за София

И за съжаление противопоставянето продължава до доминира и след 30 години и липса на социализъм дори. Защото не е 10 процента разлика, а огромна. Тука вече става въпрос за оцеляване.

А в останалите страни може явно да се оцелее и извън столицата.

За съжаление си прав, цените са почти еднакви, но ... заплатите НЕ.

(и цените в София са малко по-ниски, но са съизмерими, не като заплатите, те са пъти. По селата е най-скъпо, в големите градове малко по-евтино и колкото по-далеко от София толкова по-скъпо, централното снабдяване-така да се каже минава от там и има транспортни разходи до населените места)

А средният доход на семиейство е 300 евро, а не 700, Освен разбира се, ако и 4 мата членове не са работещи. (нали нямате това в предвид ).

Не боря и безработните семейства с един безработен, където може и 150 евро да е средният доход, след изтичане на 6 -10 месечната помощ. Истинска трагедия. :unsure:

Както и тези с 2 ма безработни и 4 деца.

пп. Надявам получената средна заплата да не е от много от 300 евро и няколко от 3000 евро. Май напразно се надявам, а си е точно така.

Редактирано от miroki
  • Потребител
Публикува

Понеже си мисля, че не бях разбран, каква беше идеята на предният ми пост (става въпрос за съвсем различни неща, но за онагледяване, като гражданин на Евопрпейкият Съюз, както и на България) :

Каквато е логиката един град да черпи блага от цяла държава,

такава е логиката и една държава да черпи блага от Европейският Съюз.

Т.е. самите ние го правим (на друго ниво), а упрекваме гърците в това!

И това се вижда отнесено към страната от господин X по същият начин, както го вижда отнесено за Европейският Съюз господин Y. Въпрос на гледна точка.

Та в този смисъл отговорът на въпросът на заглавието на темата е:

До когато може.

• Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Ето Гогов докъде я докарахме. Ако това за теб е защита на частната собственост аз съм китаец.

http://videoclip-online.com/video/9650824ff50bed8/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%9D%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B8-%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-1

Ей това Гогов е левичарство, вместо дядото да извади пистолета и да разстреля на място крадците него го е страх да излезе. Той си каза "Те имат право да ни убиват ние не".

http://videoclip-online.com/video/c2ee613d3277d40/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%9C%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%9D%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B8-%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-2

Стоят двама с пистолети и изкарват овцете, а ние стоим вътре надничаме и не смеем да се обадим. Даже полицаите ги е страх.

Редактирано от Frujin Assen
  • Глобален Модератор
Публикува

докато се надявате на невъзможни неща, като десни завои например, социалистите превзеха френския парламент ...

между другото навсякъде използват едни и същи методи. При нас - циганския контингент, на запад - ислямския.

• Потребител
Публикува

контигента няма никакво значение, държавата също ...

пенсионери + социално слаби + малцинства + безработни и обезверени + работещи бедни = над 50% от избирателите ...

това е живата реалност в цялата европа, който не му харесва да се изнася ...

• Глобален Модератор
Публикува

контигента няма никакво значение, държавата също ...

пенсионери + социално слаби + малцинства + безработни и обезверени + работещи бедни = над 50% от избирателите ...

това е живата реалност в цялата европа, който не му харесва да се изнася ...

затова си требе една здрава диктатура - което е и крайната цидея на управляващите, които за целта използват разпасаната свободия. :bigwink:

• Потребител
Публикува

ауу ... колко недемократично ...

истината е, че демокрацията, която заедно с равенството пред закона е основната ценност на западния свят, вече не работи ... тя противоречи на реалностите ...

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

ауу ... колко недемократично ...

истината е, че демокрацията, която заедно с равенството пред закона е основната ценност на западния свят, вече не работи ... тя противоречи на реалностите ...

Драги мой Александре, Полибий още преди 2140 години /приблизително/ го е казал /превеждам свободно/: държавите се израждат /за основен виовник той посочва т. нар. опорочаване на нравите/. Така монархията се изражда в тирания, аристокрацията - в олигархия, а демокрацията - в беззаконие. Така че не бива да се вайкаме толкова много - нещата следват естествения си ход. След това ще има нов рестарт на систамата и така нататък.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува

склонността към цикли на политическия строй, както и опасностите на демокрацията са известни на древните гърци още преди полибий ...

това няма да направи сегашния преход по-лек обаче ...

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

но пък ще приемем неизбежното по-спокойно и философски. :smokeing:

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува

теб какво те грее някакъв китайски успех, зад китайските успехи, стоят хиляди затворени фабрики за текстил, електроника и какво ли още не в европа ...

аз доколкото знам ти живееш в европа и парите са ти тук ...

ако живееше в китай и парите ти бяха вложени там, щях да те разбера, ама в момента ми е трудно ...

зад всеки китайски успех стои съответната загуба на работни места в развития свят ... който за да компенсира този процес е принуден да олевява все повече последните 20г. ...

• Потребител
Публикува

Драги мой Александре, Полибий още преди 2140 години /приблизително/ го е казал /превеждам свободно/: държавите се израждат /за основен виовник той посочва т. нар. опорочаване на нравите/. Така монархията се изражда в тирания, аристокрацията - в олигархия, а демокрацията - в беззаконие. Така че не бива да се вайкаме толкова много - нещата следват естествения си ход. След това ще има нов рестарт на систамата и така нататък.

Мдааааа. За разлика, че тогава са били около 1 000 000 човеци на цялата Земя а сега са повече от 6 000 000 000.

А това за израждането го изживява всеки един човек с време. Питай старците какво ще ти кажат. И най-бедните години им се виждат много по-благоприятни от сегашните....

Но има една разлика все пак. Благодарение на цивилизацията концентрирането на капитала. Тоест ако вземем целият имот на Земята за 100 долара и хората 10 тогава в момента 1 човек владее 99,9 долара, а на останалите 9 се пада 0,1 долар.

И това е което не може да продължава....Затова почват да говорят икономистите, че тези пари някякси трябва да се върнат на хората, иначе нява развитие..... :post-70473-1124971712::post-70473-1124971712::post-70473-1124971712:

• Глобален Модератор
Публикува

Мдааааа. За разлика, че тогава са били около 1 000 000 човеци на цялата Земя а сега са повече от 6 000 000 000.

А това за израждането го изживява всеки един човек с време. Питай старците какво ще ти кажат. И най-бедните години им се виждат много по-благоприятни от сегашните....

. :post-70473-1124971712::post-70473-1124971712::post-70473-1124971712:

Количеството няма никакво значение. И тогава и сега хората мислят по един и същ начин и правят едни и същи глупости. Иначе злото с времето се забравя, остават приятните моменти, затова 'доброто старо време' си е 'добро старо време', въпреки че тогава условията са били много по-мизерни.

• Потребител
Публикува

Количеството няма никакво значение. И тогава и сега хората мислят по един и същ начин и правят едни и същи глупости. Иначе злото с времето се забравя, остават приятните моменти, затова 'доброто старо време' си е 'добро старо време', въпреки че тогава условията са били много по-мизерни.

Има. има. Не случайно говорят за екологическа стъпка. Не все едно колко крака тъпчат на една и съща площ.

А това за мизерни условия....Има в работи в които навярно са били мизерни, но е имало в които не.

Например какво ще кажеш, че германси икономист казва, че трябва на всеки един европейски подъник по-рождение да се дава ежемесечно 2-3000 еврота. Както на времето в Рим. Хлябът бил без пари. И циркът също....

:punk::punk::punk:

• Глобален Модератор
Публикува

Има. има. Не случайно говорят за екологическа стъпка. Не все едно колко крака тъпчат на една и съща площ.

А това за мизерни условия....Има в работи в които навярно са били мизерни, но е имало в които не.

Например какво ще кажеш, че германси икономист казва, че трябва на всеки един европейски подъник по-рождение да се дава ежемесечно 2-3000 еврота. Както на времето в Рим. Хлябът бил без пари. И циркът също....

:punk::punk::punk:

Mи в Дубай /ОАЕ/ всяко новородено получава на сметка 50 000 дирхама/ около 14 000 долара/, така че е крайно време и Европата да се цивилизова в тази посока. :bigwink:

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!