Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Брях Стоедине, Зайо стана на 2 месеца, а е вече поне кило :(.

....

Като стане шест и като го загледат стопаните с едни тъжно - гладни очички...

• Мнения 70
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Не детлайна е 22 декември. Тогаз трябва да го ваксинирам. Ама предварително се притеснявам. И питам де. Никога няма да си простя, ако уморя добиче, особено от незнание. Затова други ден при ветеринар, ще ми яде той! Особено ако има 1 час поне разходка ;).

• Потребител
Публикува

Брях Стоедине, Зайо стана на 2 месеца, а е вече поне кило :(. Аз поне един час го "разхождам" в стаята разбира се. Щото съм чул, че гризат кабели (абе и той или тя де, се опитва да гризе всичко, гризач, к'о да го правиш). Та ти кога му даде свежа храна? Още кат малък или по-късно? Абе в понеделник ще посетя ветеринар (ако имам време де).

ти още ли не си разбрал какъв пол ти е заекът?-обръщаш го по гръб и с ДВА пръста изтегляш ВНИМАТЕЛНО кожичката около слабините.Ако уретъра е с кръгъл отвор си имаш юнак а ако е продълговат отвори именника на женските имена.... :smokeing:

• Потребител
Публикува

Що трябва да го мъча? Вече знам мъжки е (казаха ми де).

e kak ти познаха-по мустака му ли :biggrin: а и този акт не е болезнен за заека

• Глобален Модератор
Публикува

ти още ли не си разбрал какъв пол ти е заекът?-обръщаш го по гръб и с ДВА пръста изтегляш ВНИМАТЕЛНО кожичката около слабините.Ако уретъра е с кръгъл отвор си имаш юнак а ако е продълговат отвори именника на женските имена.... :smokeing:

Хмм ценен съвет!

• Потребител
Публикува

e kak ти познаха-по мустака му ли :biggrin: а и този акт не е болезнен за заека

Ами дойде девойчето дето го подари на щерката и каза, че го е взела като мъжки (по сведения на продавача). А аз без таз информация наистина щях само да го измъча. Като не знаеш как да го търсиш, как ще разбереш намерил ли си го ;)? Между другото в зоомагазина (още в началото) жена ми пита как? Отговориха и резонно, ми по пишката ;). Ма да не сме виждали заешка пишка, на пишлеме заек ;)?

• Глобален Модератор
Публикува

При малките котенца също има проблеми /за мен/ да се разпознае пола на животното. Най-често се ползва сходен с описания от Дилетант метод. След оглед на слабините, ако уретърът е елипсовиден - котето е малка госпожичка, ако е с кръгла форма - млад господин.

• Глобален Модератор
Публикува

Я споделете, каква е тази малцова паста за котараци? Какво представлява, къде се продава?

• Глобален Модератор
Публикува

Я споделете, каква е тази малцова паста за котараци? Какво представлява, къде се продава?

Драги Историк,

драги читатели на темата,

Ще споделя с вас какво знам на тази тема, но не приемайте този пост като рекламен на обсъждания продукт. Просто го ползувам и споделям резултатите.

N_5594_d19.jpg

Beaphar Дуо - Малцова паста е средство против образуване на топки косми в стомаха.

Стандартните малцови пасти действуват основно за предотвратяване образуването на топки косми в стомаха на котката. При по нататъшното изхвърляне на космите обаче могат да се появят чревни проблеми. Ето защо Beaphar Duo - Malt paste има 2 функции:

Фаза 1 предотвратява образуването на топки косми и ги прави по хлъзгави, след което фаза 2 осигурява лесното им преминаване през червата и предотвратява чревните проблеми.

Малцова паста фаза 1 ( тъмнокафява )

Тази част от дуо малцовата паста съдържа допълнително количество малц, за да се предотврати формирането на топки косми в стомаха на котката, и самите косми да се покрият с хлъзгав слой. Добавен е карамел да подпомогне действието на малца и за подобряване вкуса на пастата.

Малцова паста фаза 2 ( светлокафява )

Тази част от дуо малцовата паста съдържа освен малца и BIO-MOS. BIO-MOS естествен компонент на клетките на маята, който създава условия за развитие на здравословна флора в червата на котката.

Здравословната чревна флора в отговор на това осигурява:

- По-добро храносмилане

- Повишени съпротивителни сили

- Намаляване на негативното действие на вредните бактерии

По този начин Beaphar Duo-Malt Paste предотвратява чревните проблеми и стимулира естественото преминаване на погълнатите косми през стомаха и червата.

Резултатът е без чревни проблеми, здрава котка.

Инструкция за употреба:

1, Дълго космести котки: По 6 см на ден от пастата върху храната или директно от тубата. Аз давам около 6 см на котарака на ден. Обича да си хапва от нея. Обикновено го храня в един и същи част от денонощието.

2, Късо космести котки: По 4 см на ден от пастата върху храната или директно от тубата.

Аз изстисквам паста върху ръката си и той започва с голямо удоволствие да я хапва, мъркайки и говорейки ми нещо.

Смята го за награда. Може да се ползва за дресиране на домашния тигъра и да се дава след като е направил нещо за което е получил заповед.

Една туба от стига за седмица и половина до две при редовно прилагане на медикамента. Може и за месец да стигне, ако се дава през ден.

Но аз говоря за голям котарак /около 7 кила и половина/ със страшно дълга козина. Моят котарак живее в апартамент и не тича достатъчно поради ограничената жилищна площ. А това също е проблем за редовното му ходене до тоалетната и без паста.. нещата отиват в една не особено здравословна посока за него.

При късо косместите тигърчета - може да се дава паста през ден, около 3-4 см.. Не повече. Оказва се напълно достатъчно.

Цената на пастата се движи в интервал между 9 и 13 лева.

Продава се в магазините за храни на домашни любимци.

....

Поздрави Б.

П.С. Моля ви, помогнете ми, като ме дадете адрес / URL / на сървър, където мога сложа снимки на моето домашно лъвче.

Поздрави Б.

• Потребител
Публикува
П.С. Моля ви, помогнете ми, като ме дадете адрес / URL / на сървър, където мога сложа снимки на моето домашно лъвче.

Поздрави Б.

Може да пробваш Picasa . Програмката , която се тегли безплатно също не е лоша.

Ако ще ги показваш в интернет е хубаво да ги намалиш по размер, за да се зареждат по-бързо.

• Потребители
Публикува

Хм, за първи път чувам за тази паста. Моята мацка си има саксийка с трева, май върши същата работа :unsure:

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Може да пробваш Picasa . Програмката , която се тегли безплатно също не е лоша.

Ако ще ги показваш в интернет е хубаво да ги намалиш по размер, за да се зареждат по-бързо.

Благодаря ти Дорис. Ще ви покажа моето домашно маломерно лъвче.:)

Inti003-Resized.JPG

А, ето го и него! Инти Розмърр! /Така беше кръстено котето, когато го купих. Не съм му сменял името./

Редактирано от Б.Богданов
  • Глобален Модератор
Публикува

Е, смело може да се каже, че котките може да не са най-умните животни, но затова пък са най-чаровните. :)

Жалко, че може да се гласува еднократно с "+" за публикуваните постовете.

Някои от тях заслужават определено повече от един глас.

Прочете мнението на Дорис и ще разберете какво имам предвид.

• Потребители
Публикува

Ето я и моята писанка.

post-5121-044536800 1290684503_thumb.jpg

Между другото, понеже темата все пак е за храненето, обича да яде чушки и бисквити, но иначе е доста капризна и предпочита да стои гладна, ако не одобри предложената й храна; научила се е по човешки образец да пие вода от високи чаши, като си помага с лапичка. А като малка ядеше всичко, но то тогава не беше и време за капризи. :)

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Ето я и моята писанка.

post-5121-044536800 1290684503_thumb.jpg

Между другото, понеже темата все пак е за храненето, обича да яде чушки и бисквити, но иначе е доста капризна и предпочита да стои гладна, ако не одобри предложената й храна; научила се е по човешки образец да пие вода от високи чаши, като си помага с лапичка. А като малка ядеше всичко, но то тогава не беше и време за капризи. :)

Чаровна е твоята писанка!

И моят котарак не се храни, ако не му е по вкуса храната. Много е капризен.

Редактирано от Б.Богданов
  • 4 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Здравейте и от мен, имам Голдън ретривър на 1 годинка и ми препоръчаха нова гранулирана храна - Imperial Food.Проверих в нета и ми излезоха доста неща,изглежда ми надеждна - http://info-call.bg/firma.php?id=1396 .Някой пробвал ли е техните продукти и какви са отзивите? Благодаря предварително :)

• Глобален Модератор
Публикува

Хм, за първи път чувам за тази паста. Моята мацка си има саксийка с трева, май върши същата работа :unsure:

Би трябвало да върши същата работа. Пък и котките обичат да похапват трева. Вярно е, че зъбите им не са пригодени за паша, но се справят.

• Глобален Модератор
Публикува

Здравейте и от мен, имам Голдън ретривър на 1 годинка и ми препоръчаха нова гранулирана храна - Imperial Food.Проверих в нета и ми излезоха доста неща,изглежда ми надеждна - http://info-call.bg/firma.php?id=1396 .Някой пробвал ли е техните продукти и какви са отзивите? Благодаря предварително :)

Едно от основните правила при използуване на гранулирани храни - трябва да се избягват оцветени гранули.

• 12 years later...
  • Потребител
Публикува

Здравейте, от известно време използвам тази храна за котки по препоръка от ветеринар, тъй като имам две капризни госпожици, които без причина спряха да ядат гранулата, която взимах.  Обожават я като в същото време е без зърно и е ок като съставки. Добро съотношение цена-качество.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!