Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Всеки един от нас си има любимо животно,било то домашно или диво. И тук възниква въпроса"Кой животни са ви любими и защо предпочитате тях пред останалите"

• Мнения 102
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Изключително много обичам кучета, ама не ония изтривалки наречени пудели и тем подобни. Кучето е много добър приятел на човек - обича го, играе си с него, помага му и дори може да му спаси живота. Много обичам кучета - колкото повече внимание им обръщаш, толкова повече те обичат.

Пълен абсурд и да накараш котка да си играе с теб - те са едни коварни, мързеливи, лукави същества, които само мързелуват и се крият. Мразя котки, но да не се бърка с мацки ;)

От дивите животни можеби най-много харесвам сърни. Сърните са много елегантни животни - пъстри, пъргави и красиви. Елените също ми харесват, но те клонят повече към магаретата, а и са много тежки и тромави. Поне тези, които се срещат в България ме кефят по-малко от сърните. Муфлоните също ме кефят. Всеки път като си отида в България не пропускам възможност да се разходя в гората и особено в близкия резерват. По принцип няма такова диво животно, което да не ми харесва, но можеби не искам да срещам глиган или поне не от близо, поради съображения за сигурност.

• Администратор
Публикува

Както Spirit, така и аз харесвам най много кучето от домашните животни. Много добре се дрисирват и изпълняват команди. Джек Лондон има хубав роман по този повод "Майкъл братът на Джери". Главният герой е куче и то доста умно. Любимата ми порода са доберманите ;), може би защото преди време имахме, но умря :(

Колкото и да не каресвам за домашен любимец котка предпочитам лъв, тигър, леопард и черна пантера. Ако имам възможност (трябва наистина да съм много богат) ще си взема едно такова в къщи :)):

Като цяло всякакви животни ми харесват, освен ако се плъзгът или имат над 6 крака :doh:

• Потребители
Публикува

Аз пък обичам котките повече от кучетата. Но и някой породи кучета ми харесват. Тези породи, които на мен ми се нравят не са по моя джоб, защото са все едри и големи породи. Колкото е по-голямо едно куче, толкова по-големи са и техните разходи.

Харесвам птиците. Винаги съм мечтала за говорящ папагал. Имах възмжност да се грижа две лета за един 9 годишен кралски жако на име Таку. :))::clap3:;)

• Потребител
Публикува

Обожавам кучетата , това ми е любимото животно , той винаги ще ти е приятел , ще си играе ще е до теб ,

Любимите ми кучета са Дакела

dog_5.jpg

и Ротвайлера

small1_ku4e1.jpg

small2_ku4e2.jpg

dog_17.jpg

П.П. Снимките не са мои

• Потребител
Публикува

А пък аз най-много обичам котките - и от дивите и от питомните животни. Въобще не е вярно, че са лукави и коварни същества. Напротив, много са гальовни и мили.

Предполагам сте чували, че притежават някои много специфични таланти. Като този, да облекчават болки, например. Ако човек го боли нещо или има слябо място по тялото, котката се свива и лежи върху това място и постепенно болката или напрежението отслабва. Въобще, котката успява да улавя всякакви отрицателни енергии и така разтоварва хората от тях.

А друг от талантите им е свързан с това, че някак успяват да се ориентират съобразно магнитните линии на земята. Например, когато влезете в една къща или апартамент и пуснете първо котката, там където реши тя да спи, е хубаво да сложите собственото си легло, за да имате спокоен и здрав сън.

Това са само някои от нещата, които се сещам, че съм чела за котките. Интересното е, че после съм се убеждавала във верността им, защото имам котарак от 7 години.

Ако ви е интересно ще се постарая да намеря материали за нетрадиционните и любопитни таланти на котките.

В тази връзка - едно предложение от мен - ако искате да разширим темата и всеки да намери и публикува нещо нетрадиционно и любопитно за качествата и талантите на своето любимо животно. Предполагам, че ще научим много интересни факти за животните, с които сме заобиколени. А и биолозите от форума ще могат да се изкажат доколко всичко това е вярно и е базирано на някакви научни основи.

• Потребител
Публикува

Аз не харесвам котките ,

за котките най-важното е да има храна , мляко и къде да спят .

А за кучето най-важно е господаря му да е до него и както се чуства господаря му така се чуства и кучето .

А котката се чуства така както и се чуства кревата ,храната и питието .

• Потребител
Публикува
Аз не харесвам котките ,

за котките най-важното е да има храна , мляко и къде да спят .

А за кучето най-важно е господаря му да е до него и както се чуства господаря му така се чуства и кучето .

А котката се чуства така както и се чуства кревата ,храната и питието .

Изобщо не е вярно ! :mad: Моето коте винаги усеща в какво настроение съм и ми помага да се успокоя, ако съм ядосана, или пък ме развеселява като съм тъжна. За кучетата не мога да дам мнение, защото не съм общувала с тези животни, но за котките всичките ми впечатления са базирани на личен опит.

А това важи ли за теб, d@40 ?

• Потребител
Публикува
Изобщо не е вярно !  :mad: Моето коте винаги усеща в какво настроение съм и ми помага да се успокоя, ако съм ядосана, или пък ме развеселява като съм тъжна. За кучетата не мога да дам мнение, защото не съм общувала с тези животни, но за котките всичките ми впечатления са базирани на личен опит.

А това важи ли за теб, d@40 ?

Важи :) Имам си дакел вече 6 години , а преди това имах Ротвайлер :) За котките и аз имах котка и както казах на нея и беше точно такова отношението Персийска беше имаше отношението което съм написал.

Но заразлика Ротвайлера и Дакела ми сега ме обичат и винаги се касаят как съм и искат да си играят и всякакви неща

докато при котката само ми мяукаше за какви ли не луксове не искаше да отиде до кухнята за да пие вода а ни караше да и я носим във хола иначе почваше да дере по стената или по-краката ни .

До сега съм си извеждал кучето и ни беше много приятно играхме си , той гонише котки играха си с друго куче и всякакви неща които Котката ми , както предполагам и повечето котки , никога не правеше :)

• Потребител
Публикува

Както казах в предишния си пост, нямам впечатления от кучетата, защото не съм имала куче, но що се отнася до котките мога да споделя много. Твоята котка, наистина, е имала доста лошо поведение. Чувала съм, че е така с породистите котки - персийски, сиамски и други. Че са много своенравни, капризни, отмъстителни и т. н. За разлика от тях, моят котарак не е породист, но за сметка на това е много красив :) и изобщо не притежава техните лоши черти. Трябва да ти кажа, че това животинче всяка сутрин ме изпраща, а вечер ме посреща от работа. Усеща, че се прибирам още преди да съм отключила вратата на апартамента. Аз по принцип имам проблеми със стомаха и той при всеки удобен случай гледа да се свие в скута ми и да стои там. Освен това, въобще не е капризен към храната, нито пък прави бели. А и изобщо не е отмъстителен. И е много игрив :) , такива акробатични номера прави, че е в състояние да те разсмее по всяко време.

• Потребител
Публикува
Както казах в предишния си пост, нямам впечатления от кучетата, защото не съм имала куче, но що се отнася до котките мога да споделя много. Твоята котка, наистина, е имала доста лошо поведение. Чувала съм, че е така с породистите котки - персийски, сиамски и други. Че са много своенравни, капризни, отмъстителни и т. н. За разлика от тях, моят котарак не е породист, но за сметка на това е много красив  :) и изобщо не притежава техните лоши черти. Трябва да ти кажа, че това животинче всяка сутрин ме изпраща, а вечер ме посреща от работа. Усеща, че се прибирам още преди да съм отключила вратата на апартамента. Аз по принцип имам проблеми със стомаха и той при всеки удобен случай гледа да се свие в скута ми и да стои там. Освен това, въобще не е капризен към храната, нито пък прави бели. А и изобщо не е отмъстителен. И е много игрив  :) , такива акробатични номера прави, че е в състояние да те разсмее по всяко време.

Е твоята котка наистина е мила и добра :):larrythepothead:

Но повечето не са като твойта :)

Аз пак си обичам най-много кучетата :smokeing:

• Потребител
Публикува (edited)

Един път брат ми донесе в нас една котка и аз се качих на терасата на третия етаж и от там я метнах на някъде. Не съм садист, обаче тия животни са толкова гадни и мързеливи...

Bridget това с отрицателните енергии изкърти :) Дали когато ентропията в котката се увеличи достатъчно няма да се получи "черна дупка от отрицателни енергии"?

Иначе ето последното ми куче, обаче снимката е доста стара:

naskoimechode1.th.jpg mechojc7.th.jpg mecho2ln7.th.jpg

Редактирано от Spirit
  • Администратор
Публикува

Един комшия има над 4 котки и той ми каза, че когато го боляло корема една от котките се свивала отгоре му и след малко болката минавала. Това съм го чувал и друг път, но вече съм 100% сигурен, че е вярно. Не се съмнявам, че котката е хубаво и мило животно, но предпочитам големите котки :P . В момента нямаме никакво животно, защото нямаме време да се грижим за него. Може би е по удобно в апартамент да се гледа котка от колкото куче, но при все че имаме двор предпочитам куче ;)

@Spirit друг комшия хвърли във въздуха котка и я ритна още докато пада (като футболна топка) и литна на висучина стълб одари се в един покрив и падна на земята. Гърчеше се и предположихме, че си е счупила гръбнака. И всичко това защото го беше одрала по лицето. В случея котката не беше виновна, защото друг човек я хвърли от горе му ;) Всякакви хора има :post-20645-1121105496::doh:

• Потребител
Публикува

Ние пък имаме една луда съседка която развъжда котки и ги пуска пред блока като ги храни и всичко и смърди на изпражнения , те оринират на всякъде . Ужасна история , викнахме ХЕИ ама те идват със скороста на пхлюв от една година все нямат време да дойдат а блока смърди , по едно време започна и по-апртаментите , но тогава няколко съседа сритаха котките и на нашия етаж те вече не идват . На всичкото отгоре те дерат по вратите ни и ну миалчат вечерта , влизат в мазетата и ги бълнят с бълхи :mad::mad::mad: Гадна работа , добре че поне в апартамента не смърди :)

• Потребител
Публикува
Един комшия има над 4 котки и той ми каза, че когато го боляло корема една от котките се свивала отгоре му и след малко болката минавала. Това съм го чувал и друг път, но вече съм 100% сигурен, че е вярно.

Мене като ме заболи корема и като постоя малко дори и без котка пак ми минава. :) Сигурно ако те боли, защото имаш рак, пак ще ти мине?

• Потребител
Публикува
Мене като ме заболи корема и като постоя малко дори и без котка пак ми минава.  :)  Сигурно ако те боли, защото имаш рак, пак ще ти мине?

А пък при мене ако има котка в радиос от 1 М ме заболява главата :smokeing:

• Потребител
Публикува

Здравейте хора искам да ви кажа, че и аз съм на вашето мнение спрямо котките – за мен са супер хитри, непредсказуеми и големи пакостници. Говоря така за тях, защото са ми правили големи бели и ме е боляло главата и корема дни наред, тъй като самия аз отглеждам гълъбчета и не рядко са били нападани от тяхна страна. Разбира се, че това си е в тяхната природа да бъдат ловджи, но въпреки това аз си ги МРАЗЯ. Обичам и почитам на първо място гълъбите и негово величество Кучето (родвайлери,добермани,догоаржентино и много др.). Харесвам ги просто, защото кучето е на моя страна и мислим еднакво “Как да прецакаме котката”. И не само заради това. Кучето има къде къде повече плюсове от котката. Имам си куче от 7 години и бих казал, че е върховно да си имаш такъв приятел като него - винаги е до тебе и никога не би те предал или изоставил. Не мисля че една котка би дала толкова“любов”колкото моето куче. И въпреки всичко казано до тук не искам по никакъв начин да обидя любителите на тези “мили същества-КОТКИТЕ”, все пак и те са красиви животни.

• Администратор
Публикува

Все пак комшиите ти отглеждат 15 котки...

както и да е...Аз Обичам котките само да ги гледам у комшията ама не и да ми влизат в двора...така съм посягал на не една котка...(добре, че Миро не чете това) и пак ще го направя без да ми мигне окото. Както каза Спирит малко да постоя и ми минава и без котка корема...Кучето е най-добрия приятел на човека и винаги така ще си остане...както кучето така и коня е едино от животните превързано към човека. Имахме два коня и едно конче, но малко преди да порастне и да закрепне продадохме къщата и с нея конете...за мен коня е равен с кучето.

• Потребители
Публикува

! Четивото по-надолу не се препоръчва на вегетарианци и ултра -природозащитници ! :head_hurts_kr:

"Кой животни са ви любими и защо предпочитате тях пред останалите"
Печените. :snack:

Офтопик, ама не се стърпях. :frusty2:

Гледате ли "Комисаря Рекс"?

• Потребител
Публикува

Обичам всички животни - диви, питомни, включително и мъжът си :good:

Имах Немска овчарка, но я откраднаха. Сега съм само с домашно коте и рибки. Ето и пик на котето :punk:

13mr2.png

• Потребител
Публикува

абе аз съм твърдо за кучета пред котки....до сега съм имал три последователно/две от тях починаха ама от старост/ много интелигентно животно са :good:

• Потребител
Публикува

Предпочитам кучета.Котките могат да бъгат много гальовни,но не се привързват към стопанина така,както кучето.Случвало се е като се разгонят да бягат от вкъщи и се връщат след седмица измършавяли и пълни с бълхи :mad: С куче нямам такива проблеми

• 3 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Моето любимо животно е соленоводния крокодил. Аз обичам всякакви видове влечуги. Аз харесвам това животно, защото е най-големия вид крокодил. Пък и заради това, че го има и в солена и в сладка вода. Бих го поискала за домашен любимец, ама няма как да го гледам. Просто да дам малко инфо за него - достига дължина 6,5 метра и може да тежи 1 тон. Също така този крокодил е много силен. Лесно поваля едри бозайници. :weights::umnik:

• Глобален Модератор
Публикува

Мравки и паяци.

• 4 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Ето го и моя приятел. Много си го обичам, въпреки породата (градски коферман) и характера му (мастия).

post-1017-1178139458_thumb.jpg post-1017-1178139465_thumb.jpg

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!