Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

Харесвам всякакви бозайници и птици. Котките са ми фаворит определено, но в момента нямам. Иначе някой ден си мечтая да имам питомен гарван или поне някой друг вид от сем. Вранови

Редактирано от Михов
  • Мнения 102
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Модератор Биология
Публикува (edited)

Аз, пък, си имам змии! :)

Съвършенство, изящност, прецизност ...

Другата ми страст са птиците.

Редактирано от goshawk
  • Потребител
Публикува (edited)

Ние с моята котка понеже сме любители на историята и двамата и разиграваме исторически сцени. Най-често пресъздаваме битките между Папството и Империята от 12-13 век. Аз съм Папството а тя е империята. И като се почне едно меле, бой, аз я обкръжавам в ъгъла, обаче империята хич не се дава и пуска нокти, почва да хапе и кръв се лее. изобщо тая империя е много хитра и аз излизам ранен. обаче после докато империята спи папството я издебва и я дръпва за опашката :tooth:

Предполагам, че и вие правите такива възстановки на батални сцени и доктирнални спорове с вашите любимци.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува (edited)

Не точно.

Моят котарак има афинитет към точните науки - ако я няма енциклопедията по биохимия да легне на нея, няма заспиване.

goshawk, искрено ти завиждам за змиите! Съвършени животни са, да не говорим и колко красиви има сред тях! Като малка ходех из балканските реки и си ги ловях сама, но майка ми никога не ми даваше да ги оставя вкъщи, а идеята на баща ми да ги удавя в алкохол и да ги препарирам хич не ми хареса.

Ето например една красавица.

post-2351-080384600 1330333607_thumb.jpg

Редактирано от AciDBurn
  • Потребител
Публикува

Ние с моята котка понеже сме любители на историята и двамата и разиграваме исторически сцени. Най-често пресъздаваме битките между Папството и Империята от 12-13 век. Аз съм Папството а тя е империята. И като се почне едно меле, бой, аз я обкръжавам в ъгъла, обаче империята хич не се дава и пуска нокти, почва да хапе и кръв се лее. изобщо тая империя е много хитра и аз излизам ранен. обаче после докато империята спи папството я издебва и я дръпва за опашката :tooth:

Предполагам, че и вие правите такива възстановки на батални сцени и доктирнални спорове с вашите любимци.

Алва,

плачеш за донос до сдружението за защита на животните! В графа причини за тормоза, ще напиша с печатни букви (за анонимност): малтретира кутуракът по исторически причини! :laugh:

• Глобален Модератор
Публикува

* * *

,а конете са най-красивите създания!

* * *

Е, колега Иванов! Няма спор! Конете са красивите създания.

И понитата са много симпатични въпреки,че не са от най-грациозните създания... :biggrin:

• Потребител
Публикува

Любимите ми животни са: вълците (особено северните породи), делфините и... сурикатите (тия са големи сладури и доста умно действат като колективно поведение). :biggrin:

Преди време имах котка - чистокръвна сиамка, ама май не бе нещо в ред с главата (като за породата си, де). Така се бе привързала към мен, че ходеше подире ми като куче, а когато се прибирах досуш като куче ме чакаше пред вратата. Не даваше на никой в къщи да я гали, но ако аз не го направя, направо се мяташе на гърдите или корема ми и проточваше шийка в смисъл - не се разсейвай, ами почвай да ме галиш (кво да я правя - женска си беше, сиреч мацка :biggrin: ). И като почваше едно мърканеееее, чак ме избиваше на дрямка малко по-късно. Само че, за разлика от този джелатин Алвата, аз не я мачках и малтретирах по исторически причини, ами си играехме на котка и мишка (умираше от възторг, когато нещо шава под килима и такова скачане и "ловене" падаше, че спираше чак като се умори доста - за килима няма какво да говоря, той се беше само за тази цел и не ставаше след това за нищо друго :biggrin: ).

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

inti003resizedd.jpg

моят котарак... :-))

ходи след мен .. като кученце. И от време на време .. нежно извива глас.

Редактирано от Б.Богданов
  • Глобален Модератор
Публикува

Богданов, аз ако съм на тебе зимата няма да пускам никакво отопление - гушкаш котака и си готов :biggrin:

Аз го правя..:biggrin:.... Яко топли тази вълна...

• Потребител
Публикува

Печени, варени, мариновани, пушени, солени, сушени, замразени...

Има който и живи...

Защото со вкусни.

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

• Потребители
Публикува

Ако трябва да ги отглеждам - кучета. Домашното куче е отлично другарче.

Ако трябва да ги ям - говеда и прасета. Жал ми е, ама на, кръвожаден съм си. Особено ми е приятно аз да си ям месото на масата, а кучето шумно да се бори с кокал под нея.

Ако трябва да са си диви животни - по някаква причина мечката ми е особено симпатична. Представата за мечка, доволно нагрухана с малини ми е умилителна.

• Потребител
Публикува

котките са забележителни животни. Освен това са и много добри ловци. Ловуват на стада, предвождани от котка-майка. Горко на този, когото в тъмна доба в люлин 1 го спипа глутница котки.....

• Модератор Инженерни науки
Публикува

Мен една две ми трябват, к'во ще правя с цяла глутница...

Публикува (edited)

Ако трябва да ги отглеждам - кучета. Домашното куче е отлично другарче.

Ако трябва да ги ям - говеда и прасета. Жал ми е, ама на, кръвожаден съм си. Особено ми е приятно аз да си ям месото на масата, а кучето шумно да се бори с кокал под нея.

Ако трябва да са си диви животни - по някаква причина мечката ми е особено симпатична. Представата за мечка, доволно нагрухана с малини ми е умилителна.

Да, имало е такъв деликатес са партиините величия от комунизма - меча лапа

Редактирано от Joro-01
Публикува

inti003resizedd.jpg

моят котарак... :-))

ходи след мен .. като кученце. И от време на време .. нежно извива глас.

Някога и аз имах един... Рижав и огромен

• Потребител
Публикува

Моята котка ме спаси от измръзване, когато в най-големите студове 3 дни поред нямах ток. Лежеше върху гърдите ми и ме топлеше през нощта.

• Глобален Модератор
Публикува

Защото са късокосмести и сами се справят с природния си "гребен" - котешкия език. По цели часове са заети с тоалета си, старателно, важно и самовлюбено. :)

Така е!

Дългокосместите породи изискват доста грижи за козината.

Разресването ни вкарва в сериозна драма - с ръмжене, хапане на гребена и т.н.

Преди разресване - котарака се напудря обилно с антибактериална почистваща пудра, следва разресване и ако се наложи подстригване на сплъстени участъци от козината. Следствие на подстригването, той прилича на лъвче с много пухкава опашка. Не че търсен този ефект - просто така изглежда.

Накрая, котаракът получава награда - нещо вкусно за търпението, което е проявил.

• Глобален Модератор
Публикува

Има и една паста за тая цел, Богданов беше писал за нея преди време, май беше малц.

Да.. има малцова паста. Спомага за изхвърлянето на топки козина от стомаха му, но и малко прясно мляко има сходен ефект.

. . .

За съжаление, цената постоянно и расте. В момента струва около 13 лева. А само преди година я продаваха за 8.

Една туба стига за една седмица. Зависи от теглото на котката. На кило се дава сантиметър.

Аз давам на котарака около 6 - 7 сантиметра паста.

• Модератор Биология
Публикува

Ей това е моята зоологическа градина.

post-2351-009722100 1330439375_thumb.jpg

В по - горните постове беше споменала, че кученцето ти е хъски?

Кученцето на снимката не е "чисто" хъски, някъде в родословието му има самоед (със сигурност), а може и лайка (не съм много убеден).

До колкото знам белия цвят не е стандарт за хъскитата, а и такива леукостични форми са рядкост.

Това е без значение, по - важно е кутрето да е живо и здраво и много да те слуша.

Дресировката е много важна за твоето куче - взела си непокорна порода, при която трябва да си изключително волеви стопанин; хъскито обича и се нуждае от много движение, дай му да търчи наляво - надясно по полянките и се унася в играта, не се подчинява (възприема всичко като игра), не реагира на повиквания и много често се губят.

С най - добри чувства ти желая да бъдеш волева стопанка, за да имаш щастливо хъски, на което да се радваш дълги години!

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!