Отиди на
Форум "Наука"

Има ли извънземни?  

35 потребители са гласували

1. 1. Има ли извънземни?

• Да
    • Не
    • Не мога да преценя

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

И аз не разбирам защо се смята че живот само на основата на въглерод трябва да се търси.

А екстраполирането на човешките качества върху извънземни, ясно показва нивото.

• Потребител
Публикува

А ако могат, но не искат?

Давам пример със себе си - да предположим, че имам някакво разбиране за естетика.

Защо трябва да налагам своето разбиране за естетика на другите?

Един Леонардо... 150 години след смъртта му - хората продължавали да го имитират!

И в резултат - ние имаме едни изгубени 150 години, в които нищо не се е появило, защото вместо да развиват себе си, хората са имитирали вече някой друг.

Ние нужда от двама Леонардовци и от 4 Мона Лизи нямаме.

ОТ:Не , няма изгубени 150 години :grin:

• Потребител
Публикува

А ако могат, но не искат?

Давам пример със себе си - да предположим, че имам някакво разбиране за естетика.

Защо трябва да налагам своето разбиране за естетика на другите?

Един Леонардо... 150 години след смъртта му - хората продължавали да го имитират!

И в резултат - ние имаме едни изгубени 150 години, в които нищо не се е появило, защото вместо да развиват себе си, хората са имитирали вече някой друг.

Ние нужда от двама Леонардовци и от 4 Мона Лизи нямаме.

нищо не се е появило??? :haha:

• Потребител
Публикува

Леонардо си е Леонардо, но и много възвеличаване има.

Аз съм сигурен, че има и други Леонардовци, но нещо не ги е огряло слънцето.

Иначе, извънземните... можем само да си чешем клавиатурите. Аз си я начесах скоро :)

• Глобален Модератор
Публикува

Леонардо си е Леонардо, но и много възвеличаване има.

Аз съм сигурен, че има и други Леонардовци, но нещо не ги е огряло слънцето.

Иначе, извънземните... можем само да си чешем клавиатурите. Аз си я начесах скоро :)

Велик художник е Леонардо! Техниката му на рисуване е невероятна. Използването на десетки леари, през които прониква светлината отразява се към платното и като резултат зрителят наблюдава отражението .. Просто е гениален!

Както и да е.

. . .

Иначе за извънземните... прави ми впечатление, че научните медии постоянно си чешат езиците с тези извънземни. Струва ми се, че това е съвсем тенденциозно, мисля че ни подготвят за голямата новина, тоест контакт е осъществен.

Странното е, че и Ватикана не остана назад. Свещеник учен-физик от ватиканския университет наскоро съобщи официалното становище на католическата църква, което допуска възможността за съществуването на извънземен живот респективно разум.

• Глобален Модератор
Публикува

Не само. Но природните закони са едни и същи навсякъде.

* * *

Природните закони са едни и същи в Мегагалактиката. За отдалечените части на вселената - просто не се знае. Хипотезите за Мултивселена допускат различни закони в различните копията на Вселената.

• Потребител
Публикува

О, преди година две в новините бе влязло съобщението, че Земята има избран представител (или нещо от рода) за да ни представя на/пред извънземните!

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

О, преди година две в новините бе влязло съобщението, че Земята има избран представител (или нещо от рода) за да ни представя на/пред извънземните!

Така е!

Има цяла служба към ОНН за осъществяване на контакт с извънземните!

http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/09/26/966269_oon_naznachi_predstavitel_za_kontakt_s_izvunzemnite/

От днес ООН има свой представител за контакт с извънземни, съобщи БНТ.

Задачата да бъде главен преговарящ с евентуалните гости от космоса световната организация поверява на Мазлан Отман - астрофизичка от Малайзия.

В последно време са открити стотици нови планети, а това прави вероятността за среща с извънземен живот по-голяма отвсякога. ООН пък трябва да има готовност да координира реакцията и позицията на човечеството при евентуален пръв контакт.

Това мнение Мазлан Отман изложи наскоро пред учени и то обяснява решението на световната организация да открие новия пост. Други специалисти по Космоса на работа в ООН коментират, че в момента тя е най-подходящата фигура за ролята да каже на представителите на друга цивилизация: "Заведете ме при водача си."

Астрофизичката има ключов научен принос в своята родина и опит в ООН като шеф на малко известната служба за космически дела. Този орган се занимава с международното сътрудничество и право в Космоса, космическия боклук, рисковете от близки до земята астероиди.

Редактирано от Б.Богданов
  • Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Добре, хора.. Живи са и едноклетъчмните.. Най-най първичните дето консумират от околната среда и нарастват... Е, и се делят де.. Нали?

Редактирано от Joro-01
  • Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Нека си представим как се ражда звезда от мъглявина - нараства от междузвездно вещество.. Гравитацията събира частици и атоми, които се уплътняват.. Запалва се термоядрена реакция

Редактирано от Joro-01
  • Потребител
Публикува (edited)

Проблема с извънземните се простира далеч(и високо) извън науката. Много е свързан с общественото мнение и съответно политици и военни, така че в новините ще дойде последно. Без да твърдя има ли ги, няма ли ги. Така че дори и това с Медведев да си го пуснал като майтап, е много вероятно така да стане. Евентуално.

Пак ме засърбя клавиатурата нещо. Засега ще споделя само, че въз основа на моите собствени виждания, ако споменатата представителка не е освен учен а и параучен (демек със способности), извънземните ще са контактували със способните преди да са контактували с нея и ще са наясно каква голяма бездна има между избраните представители и ... някои способни. Ако има способни де, защото аз не мога да проверя. Само чета, слушам и си правя изводи. За мене си.

Редактирано от sirius
  • Потребител
Публикува

Ма кво ли се занимавам с глупости, вместо да си налея малко сметана и да си пусна филмче за аквариумни рибки...

Като дойдат извънземните, тогава ще му мисля.

...

Цял ден правя една презентация, почват рибки да ми се привиждат, честно...

• Потребител
Публикува

Аха.. А сега прочети пак въпросът на Emil z Lonneberg и помисли дали подобни свойства не би могъл да има и силиция..

Чувал ли си за силан (силициевият еквивалент на метана, който става и зза гориво) или за силиконов каучук?

И какво ако се окаже че има подобни бактерии и колониални едноклетъчни организми виреещи на 400°C и на 200 атмосфери - в облачната покривка на юпитер и недрата на Венера?

А ако на Марс се окаже че съществуват обикновени екстремофили, каквито се намират и във водата на Рупите?

И какво все пак имате вие хората против извънземните, особено ако са се интегрирали вача срад вас и почти са се асимилирали? И са вече поне десето поколение хора от смесени бракове?

Не. Силицият няма подобни свойства.

Прочете ли аз какво съм писал? Всичко "живо" се управлява и подчинява на нещото наречено Гл. мозък - то управлява структурната цялост, устойчивост на връзките и ОВ, записана в генетичния материал - въглеродни макромолекули. "Жив" силициев материал не си виждал, нали; за да видим таково - големината му трябва да надвишава големината на цял човек най-малкото. Е, с тия бавни манипулации за ОВ, как да му е възможно да осигури целостта си, като измененията на външното ЕМП стават с много по-голяма скорост и в крайна сметка са пагубни за устойчивост на такова образувание във времето. И ние стареем, заради атаките (случайни - сечението на реакцията е въпрос на късмет) на късовълнови лъчения, които резонират с генетичния материал, разрушават някоя от връзките му и го извеждат от предназначение. Като нямаме адекватна ОВ, то и реакциите ни са неправилните за осигуряване на цялост на организма.

Когато се говори за извънземни се има предвид, по-скоро, извънземен Разум. А разумът е свойство на Гл. мозък на Човек. Никъде другаде в Космоса няма условия за високоорганизирана материя, която да притежава свойството Разум. (Разумът слага граници на поведение на субекта, независимо от атаката на сигналите от инстинкти към мозъка - не пикаем на площада, въпреки че ни се ходи по малка нужда :grin: ).

За достигане на висока организация на почти цялата Менделеева таблица в един обект, е нужно: дълго време измененията на фона на ЕМП да са в малки граници и то - подходящи за възпроизводство и организация на въглеродни макромолекули, "подвижна" среда, изменчива в малки граници по параметри, като водната среда например. Живото следва еволюцията на неживата Природа. Еволюцията на Земята е уникална, защото се намира в точно определена точка от условно постоянен фон на ЕМП, следствие на еволюция на разширяващата се Вселена. Другите "точки", със същата продължителност на еволюция, не са в такива условия за постоянност на фон от ЕМП - в изкривено пространство се въди развитието; за другите "точки, тая кривина не е с подходящите параметри за възникване на висока организация от разнообразни елементи - с множество свойства, използвани в защита при променлива среда.

...

• Потребител
Публикува

Моето мнение е че,извънземни има,извънземни цивилизации също,но е добре ние да ги открием преди те нас...

Иначе може да ни сполети съдбата на ацтеките.

• Глобален Модератор
Публикува

Съжалявам, моето въображение само до тук стига, въпреки че много съм го тренирал. :)

Е, не си подценявай въображението!

:grin:

* * *

Така че дори не се досетих за проблемите свързани с мултивселената или частите извън тази мегагалактика (не знаех че това е официалното име между другото).

* * *

на български: http://bg.wikipedia....°Р»Р°РєС‚РёРєР°

и на английски: http://en.wikipedia.org/wiki/Observable_universe

Мегагалактика е наблюдаемата част от Вселената. С времето границите се променят.

До началото на двадесети век се е смятало, че размерите на Вселената са много малки, горе - долу колкото Млечния път. С развитието на астрономията и откритието, че има и други галактики представата значително се е променила и тогава навлиза понятието Мегагалактика.

* * *

Май мисленето на химиците е малко по-материално от това на физиците.

Двете науки не могат една без друга независимо от това че винаги е имало известно напрежение в смесени екипи от специалисти.

Интересното е, че между студентите и преподавателите от физическия и химическия факултети на СУ винаги е имало съревнование и лек антагонизъм, което е адски тъпо. :fool:

• Глобален Модератор
Публикува

Моето мнение е че,извънземни има,извънземни цивилизации също,но е добре ние да ги открием преди те нас...

Иначе може да ни сполети съдбата на ацтеките.

Мнение на някои водещи специалисти съвпада с твоето.

Нищо добро за земляните няма да донесе подобен сблъсък на култури.

• Глобален Модератор
Публикува

* * *

за другите "точки, тая кривина не е с подходящите параметри за възникване на висока организация от разнообразни елементи - с множество свойства, използвани в защита при променлива среда.

...

Мисля че колкото и да е маловероятно, все пак съществува някакъв шанс някъде във Вселената, условията да са сходни с тези на Земята, следователно да еволюира сходно на човек мислещо същество.

То и вероятността физ. закони да са такива, каквито ги познаваме са е невъобразимо малка, но се е случило. Да не говорим, че вероятността светът да е организиран в Мултивселена е доста голям, следствие на което да съществуват наши точни и не съвсем точни живи копия.

• Глобален Модератор
Публикува

Вероятността светът да е организиран в Мултивселена е доста голям, в следствие на което може да съществуват наши точни или не съвсем точни живи копия.

И тези наши копия - били те по-съвършени или по-несъвършени от нас - може да са администратори, модератори или потребители на научен форум в интернет някъде другаде - в друга вселена или в друго измерение? Уаууу!

• Потребител
Публикува

Велик художник е Леонардо! Техниката му на рисуване е невероятна. Използването на десетки леари, през които прониква светлината отразява се към платното и като резултат зрителят наблюдава отражението .. Просто е гениален!

Както и да е.

. . .

Иначе за извънземните... прави ми впечатление, че научните медии постоянно си чешат езиците с тези извънземни. Струва ми се, че това е съвсем тенденциозно, мисля че ни подготвят за голямата новина, тоест контакт е осъществен.

Странното е, че и Ватикана не остана назад. Свещеник учен-физик от ватиканския университет наскоро съобщи официалното становище на католическата църква, което допуска възможността за съществуването на извънземен живот респективно разум.

значи да се готвя за сериозна конкуренция в областта на културологията от тия буби?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!