Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Публикува

Дуло и българите може да са били слънце- и огне-поклонници, но и същевременно и тантристи, а не християни или тенгристи.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Българите на Кубрат Християнина от тенгрианския род Дуло

спасяват и връщат на Християнството Кръста Господен.

Кръстът Господен.pdf

• Мнения 259
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

пр.Добрев, моля ви преди да запознаете аудиторията с "Подвизите на Кубрат Християнина" започнете от "Приключенията на младия Кубрат", разкажете и за толкова близкото най-искрено приятелство с Ираклий и Мартина

• Потребител
Публикува

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Българите на Кубрат Християнина от тенгрианския род Дуло

спасяват и връщат на Християнството Кръста Господен.

attachicon.gifКръстът Господен.pdf

Добрев, още преди три години в Бойна Слава доказа (показа) своята въпиюща некомпетентност по въпросите за Кубрат, Кавказ и т. нат. Твои са глупостите, че лично Кубрат е убил Хосрой Парвез.

Един съвет: върви се занимавай с филология, и остави историята на историците!

• Потребител
Публикува (edited)

В информацията, която е достигнала до нас за религията на рода Дуло няма нито едно конкретно сведение за тенгризъм. Естествено който е запознат да ме светне, нито съм прекрасно запознат от първа ръка с изворите, нито съм изучавал дисциплината история. Знам обаче че историята се прави от исторически данни, извори.
Защо темата не се казва - "християни или будисти" ?
Християнството е било разпространено в рода Дуло - дали при всички, при някои, фиктивно, пълно себеотдаване няма значение.

Редактирано от terorio
  • Потребител
Публикува

Косвено доказателство за някакъв вид християнство при българите може да са храмовете от "езическия" период. Храмовете с планировка правоъгълник в правоъгълник приличат на някои стари кавказки църкви с правоъгълна планировка без абсиди, и с каменна ограда околовръст.

• Потребител
Публикува

Какво означава „косвени доказателства”? Ето ви няколко факти за близките ми, които би трябвало да ги причисляват към християните. Ама аз не ги считам за такива.

Жена ми има кръщелно свидетелство, издадено от църквата преди 60 години – по социалистическо време. Откак сме женени, не съм я виждал да ходи на църква. В къщи няма икони да се моли пред тях, преди обяд и преди вечеря не казва „Отче наш”. Докато течаха Велики пости, тя набиваше месце редовно.

Синът ми навремето също го кръстиха в църква, но и у него не съм забелязал да проявява някаква склонност към спазване на християнските обичаи.

Аз пък преди няколко месеца присъствах на кръщенето на внука ми. За него не знам какъв ще бъде, но аз влязох и излязох от църквата като атеист. Ако някой ме види на някои от снимките, които разбира се са качени във Фейсбук, може да си помисли обаче, че съм християнин.

Мислите ли, че Първанов, като ходеше по Великден в църквата, е ревностен християнин? Или Плевнелиев? Дори Борисов дето се прави на набожен, вика на бога си „Началника”. Християнин, та дрънка!

Да, ако пък редовно ходиш на църква и нямаш Фейсбук ще си атеист, та дрънка !

Имаме конкретни извори, конкретни данни за това и това. На фона на "данните" за тенгризъм, който е лепнат в учебниците за религията на така наречените "прабългари" (защо не "пра-пра-пра" ?!?, откъде можем да бъдем сигурни че преди това българите не са се "слели" с араби/китайци/иранци/индийци или нещо друго?!? или пък гърците - защо не се водят "прагърци" тези преди "заливането им от славянското море" или войните с персите или преди данайците (данни за езика им по това време няма!) или преди много други моменти от историята), данните за християнство са в пъти повече, въпреки че по принцип не се умножава по 0, защото винаги ще получиш 0.

--> Може Тервел да е отдал целия си живот на християнството, може и да не е. Това не може да се определи и не ни интересува. Интересуват ни доказателствата за религията на рода Дуло. Сравняваме наличната информация количествено и качествено - за ислям/тенгризъм/юдейство/християнство или нещо друго, както и обратната информация, тоест данни, че Тервел примерно не е християнин.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!