Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 138
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува (edited)

Пропусна много други и дори по-цветисти. като " КГ и Михов, историята ще ви осъди" или онова дългото, подпис на Аспандиат.

Ето поредният. Активирането на лайномета на глишев по посока на Алва е правопропорционално на разбиването на Глишев на полето с аргументи на Алва.

Аз съм пример за това как ученият, освен учен, трябва да бъде колоритен, и запомняем.

Редактирано от glishev
Не ме кефи подборът на думички.
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Е, Глишев се майтапи по-скоро добронамерено. Не го взимай много на сериозно. :) От него също може да се събере китка. ;)

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Че аз никога не го взимам насериозно. Очевидно обаче той нещо ме е взел насериозно, гладам почва да шари.

И както виждаш обогатявам колекцията.

Редактирано от alvassareiro
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Аvе, Imperatore!

Много ти благодаря, че ми припомни славното старо време преди 4 години, когато беше и първата ми изява на риенакторското поприще. Тези твои клипове още навремето ги клонирах по темите, популяризиращи античните възстановки, но явно ги преглеждат само варвари, които не знаят какво означават жестовете палец нагоре/надолу.

А ето и как 4 години след знаменателното събитие, което си заснел в България бе създаден първият риенакторски клуб, посветен на реконструкцията на Legio IIII Scythica /даже в броя за този месец е отпечатана и статията/:

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=12374

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува (edited)

Но стига ми тая награда, да каже нявга Романа ...

Аvе, Imperatore!

Много ти благодаря, че ми припомни славното старо време преди 4 години, когато беше и първата ми изява на риенакторското поприще.

Удоволствието беше изцяло мое! :good:

Редактирано от IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS
  • Upvote 3
  • Потребител
Публикува

Ако ти е останала воля, използвай я да разчупиш шаблона с който ставаш и лягаш - иди на следващата форумна среща така, както отиваш на лекция в университета. Това е хапчето. Друго няма.

.:.

• Потребител
Публикува

Имам психологически проблем - т.н. обсесивно-компулсивно разстройство .

Т. е. нещо постоянно те тревожи?

И каква, по-точно, обсесия те е обсебила?

• Глобален Модератор
Публикува

Че то това го има доста народ, доколкото съм запознат.

• Потребители
Публикува

Това психолог ли ти го каза или стигна до тази идея след справка с Уикипедията? Щото ако е второто, нали знаеш обичайния съват, който се дава в такива случи - не правете това у дома.

Пък ако се опасяваш, че този някой, дето иска да ти навреди е министър Дянков (примерно ще бъде вдигната таксата в университета), може да бъдеш уверен, че това не е никакво разстройство, а трезво осъзнато предстояще. :tooth:

• Upvote 1
  • 2 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Не може ли тези ,с които сме приятели във фейсбук , да ми пишете от време на време -Историк , Аеций , Глишев ? :117:

• Потребители
Публикува

Петров, стегни се :) И да имаш такова разстройство, това не е болка за умирачка. Пък и както каза Галахад, цялата работа може да е от прекалено много вглеждане в себе си. Момче си, няма да те жалим. Като си направим форумна среща, ела да пиеш една бира с нас и да си разправяме мръсни вицове. Така всичко ще ти мине. Тук възпитаваме бойци, а не учители по танци ;)

• Upvote 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Аз във Фейсбука напоследък почти не влизам, за което моля да бъда извинен.

Почти нямам свободно време, което да отделям за Сурат тефтера.

• Глобален Модератор
Публикува

Петров, стегни се :) И да имаш такова разстройство, това не е болка за умирачка. Пък и както каза Галахад, цялата работа може да е от прекалено много вглеждане в себе си. Момче си, няма да те жалим. Като си направим форумна среща, ела да пиеш една бира с нас и да си разправяме мръсни вицове. Така всичко ще ти мине. Тук възпитаваме бойци, а не учители по танци ;)

Слагам подписа си под тази директива. :smokeing:

• Upvote 2
Публикува

Здравейте ! Проблемът ми е следният : нямам истински приятели . Никой не ми пише по скайп и фейсбук . Почти никой не харесва клиповете и снимките ми . Знам , че това е измислена реалност . Но и в реалния живот никой не ме търси и никой не ме вика да излизаме . Много хора не ме уважават . :( Има и такива , които са се закачали с мен . Много ми е тъжно . Аз се старая да се държа добре и проявявам внимание към някои хора , но те не го оценяват . Моля се на Господ да ми помогне , но не се случва . Можете ли да ми дадете съвети как да си намеря истински приятели и как да се променят нещата радикално- някой да ме потърси пръв и т.н. Бихте ли оставили скайп или фейсбук ? Ако някой е от Пловдив и Смолян , да пише . Моля Ви , помогнете ми !!!

Петър Петров, намирането на истински приятели, на които можеш да вярваш не е лесна работа. Често пъти, активности като да си вземеш куче, и да се присъединиш към кучешка поляна, докто кучето ти играе с другите кучета, ти мжеш да общуваш със стопанит на другите кучета. Ще вземе малко повече време, да влезнеш в средата, но един път тръгнеш ли да влизаш в тази среда, ти самият ще усетиш как хората те посрещат.

Умението да се шегуваш, и да приемаш шегите с чувство за хумор е много важно. Има деикатен и груб майтап. грубия майтап може да е обиден, деликатния, може да нахара хората да се смеят с теб. Има подходящ майтап за дадената ситуация, и неподходящ майтап за дадената ситуация. Подходящият майтап ще накара хората да се смеят с теб, а неподходящият да се смеят на теб. Важно е да умееш да се шегуваш със себе си.

Виж коя яктивност ти се отдава най-много, превърния в хоби, към което проявяваш интерес, и в което хоби искаш да се развиваш. потърси сайтове, форуми, да се присъединиш и да обменяш опит с хората. Разбира се трябва да си имаш едно на ум че всеки харесва различно и на всеки му е удобно различно, и така както искаш всички да се съобразят да де ама на петър така му е лесно и удобно, и ти трябва да се съобразиш по същия начин. събирай се с тези хора, обменяйте знание опит, идеи, споделяйте трикове, похвати.......

така леко по леко ще си събереш компания, която ще се интересува от теб и клиповете ти и снимките ти, и ще те търсят по скайп и фейсбук....

това ми идва на ум в момента

• Upvote 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Не може ли тези ,с които сме приятели във фейсбук , да ми пишете от време на време -Историк , Аеций , Глишев ? :117:

ми първо пиши ти, па ще видим по подир. :smokeing:

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Връзка между оценката за живота на потребителите на Facebook и времето, което отделят те, за да използват услугата, откриха изследователи от университета Utah Valley. 425 студенти са се включили в анкетата, давайки отговор на различни въпроси за живота си. Оказало се, че хората, които прекарват повече време във Facebook, са по-нещастни от останалите.

Участниците били запитани дали смятат, че животът е справедлив към тях, колко време прекарват в социалната мрежа, колко са приятелите им там и каква част от тях са виждали на живо. Експертите са взели под внимание и неща като семеен статус, пол, религия и раса.

Когато започнал анализът на данните, изследователите веднага видели ясната тенденция, че хората, които прекарват много време във Facebook, вярват, че другите имат по-добър живот от техния. Освен това, пристрастените към социалната мрежа в по-малка степен смятат, че животът е справедлив към тях от хората, които прекарват малко време във Facebook.

Установена била и зависимост между броя на хората, присъстващи в листата с приятели, които потребителите не са срещали никога на живо, и вярването, че другите имат по-щастлив живот. Хората с много непознати „приятели" вярват в по-голяма степен, че другите имат по-добър живот от техния.

Заключението на авторите е, че хората, които отделят по-малко време за социални контакти във Facebook и повече за такива в реалния живот, са по-щастливи.

----

Иранският аятолах Лотфола Сафи-Голпайгани определи притежанието на акаунт в социалната мрежа Фейсбук като грях.

• 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува

Как искате да говоря за вицове , като имам много проблеми ? Тревожността ми пречи да водя нормален живот .Ходя при проф . Марин Роглев , но още няма резултат . Направих група за история във фейсбук и никой не и обръща внимание . Защо не се запознаем с тези , които са от Пловдив ? Не ям хора . :117:

• Глобален Модератор
Публикува

Как искате да говоря за вицове , като имам много проблеми ? Тревожността ми пречи да водя нормален живот .Ходя при проф . Марин Роглев , но още няма резултат . Направих група за история във фейсбук и никой не и обръща внимание . Защо не се запознаем с тези , които са от Пловдив ? Не ям хора . :117:

да ти каже проблемът явно е вътре в тебе, а не в хората около теб. Но един проблем се премахва след като го осъзнаеш, а след това и го разрешиш. Минорното настроение не помага, така че мисли позитивно. Това е първата крачка към промяна. Изобщо трябва да отидеш да изкараш някой курс по НЛП /невролингвистично програмиране/. Помага.

• Потребители
Публикува

Ако трябва да перефразирам Кенеди - не чакай Фейсбука да направи нещо за тебе, въпросът е ти колко голяма реклама ще направиш на Фейсбук. :biggrin:

Из университетите има много кръжоци - спортисти, артисти, хористи и какви ли още не. Запиши се в някои от тях. Може да не преуспееш в клубната дейност, но ще създадеш контакти. Някои от асистентите правят кръжоци по специалността си и ще се радват да имат посетители. Сещам се за една историйка. Студент решава да си вземе изпита с хитрост и метнал асистентката, че ще се запише в кръжокът и за да научи повече. След като получил 3 обаче не се записал. На следващите изпити последвал нов опит да се мине със същия номер, но резултата бил 2 - асистентката решила, че така студента ще има по-дълго удоволствието да се занимава с предмета й. :tooth:

• Администратор
Публикува

Друг вариант за социализиране е доброволчеството. В момента е страшно популярно в различни проекти да се включват доброволци. В някои от тях имаш доста голяма възможност да се социализираш. Ние движим почти всичко по този начин - http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=12175

Просто виж какви проекти има в твоя град от какво се интересуваш ти и как може да помогнеш. Има също така много проекти за пътуване в чужбина - http://nauka.bg/p/%D0%B1%D0%B3-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-express-yourself-%D0%B2-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F

Виж тези групи:

http://www.facebook.com/groups/144018705652697/

http://www.facebook.com/profile.php?id=762310117

http://www.facebook.com/iyac.bulgaria?ref=pb

Най-важното - търси, търси, търси....света в момента е толкова наситен от всичко, че...

• 2 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Здравейте ! Проблемът ми е следният : нямам истински приятели . Никой не ми пише по скайп и фейсбук . Почти никой не харесва клиповете и снимките ми . Знам , че това е измислена реалност . Но и в реалния живот никой не ме търси и никой не ме вика да излизаме . Много хора не ме уважават . :( Има и такива , които са се закачали с мен . Много ми е тъжно . Аз се старая да се държа добре и проявявам внимание към някои хора , но те не го оценяват . Моля се на Господ да ми помогне , но не се случва . Можете ли да ми дадете съвети как да си намеря истински приятели и как да се променят нещата радикално- някой да ме потърси пръв и т.н. Бихте ли оставили скайп или фейсбук ? Ако някой е от Пловдив и Смолян , да пише . Моля Ви , помогнете ми !!!

Ами и аз бях едно време така. Бях уплашен и прекалено много се затворих у себе си. Сега съм по добре, по як съм.

Според мен трябва да се хармонизираш.

Чети това - http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/harmoniq-sys-sebe-si-i-sveta/

Никога не е твърде късно да изживееш щастливо детство. и да поправиш грешките си.

"Преди човек да започне да изучава Дзен, планините са си планини, а реките- реки. След първото съзиране на истината, планините вече не са планини и реките вече не са реки. След просветлението планините отново са планини и реките- реки."

Дзен поговорка

stress-free-holiday3.jpg

Редактирано от Bai Mangal
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!