Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

това е таа, разбира се, но освен чисто биологичните цели, има и много други. така или иначе винаги ще има достатъчно хора ,които да създават еволюция и потомство, че да се позволи да има и едно малцинство, което да не преследва това.

именно затова то е точно малцинство, природата просто си знае работата.

• Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Разбира се, пълно твое право е да решаваш с кого да общуваш и с кого не, на кого да поламагш и на кого не, кого да обичаш и кого не. Някой да иска нещо обратно от теб?

Но нямаш право примерно да биеш един човек, само защото е гей или ром. Или да го уволниш само заради това. И точно в тези случаи трябва да се намеси държавата защото идиоти всякакви.

Трябва да си абсолютен идиот, когато уволняваш някого, да му кажеш, че го уволняваш защото е ром, жена и т.н. Всъщност не си длъжен да обясняваш, просто го уволняваш с предизвестие и толкоз, може и да намериш и други причини, ако много ти се ще да се оправдаваш - кризата например. Същото е и при назначаване. Държавата не санкционира никого за това, че не назначава роми ,жени и пр. Има обаче големи поощрения за осигуряване на работа на роми, те не са преки, а чрез системата за осигуряване на заетост.

• Глобален Модератор
Публикува

Обаче, Алвич, цялата ти постановка е на грешна основа. Тези квоти всъщност са расистки и неадекватни. Расистки, защото предпоставя, че малцинствата са непълноценни и задължава по административен ред да се приобщят, с което създава расова дискриминация за останалите. Неадекватни, защото налага на стопански субекти да действат по нестопански начин.

При равни други условия, предимство има малцинството. Все си мисля, че в този случай трябва да се тегли жребий....

• Потребител
Публикува

Алва, когато някой бие другиго на улицата, това вече е хулиганство и се наказва независимо кой е бияча и кой жертвата. ТОВА вече е равенство пред закона. Нямаме равенство примерно по време на турското робство, когато пред кадията свидетелството на един гражданин мюсюлманин се равнява на този на 10 християни. Това е дискриминация по религиозен принцип. Във Византия жените въобще нямат право да свидетелствуват в съда, както и да съдят. Това е дискриминация по полов признак. Мисля никой в днешно време не желае такива дискриминации.

Да, но има общества драги, в които ако те линчуват, защото си гей или негър, не се наказва. Или такива, в които мъжа има право да убие жена си, и ако обясни разумно защо, няма присъда - Португалия до 1975.

• Потребител
Публикува (edited)

Обаче, Алвич, цялата ти постановка е на грешна основа. Тези квоти всъщност са расистки и неадекватни. Расистки, защото предпоставя, че малцинствата са непълноценни и задължава по административен ред да се приобщят, с което създава расова дискриминация за останалите. Неадекватни, защото налага на стопански субекти да действат по нестопански начин.

При равни други условия, предимство има малцинството. Все си мисля, че в този случай трябва да се тегли жребий....

Не предпоставя, че малцинствата са непълноценни, а излиза от допускането, че работодателят ги счита за такива.

А стопанските субекти далеч не трябва да действат само по стопански начин и това никога не е било така.

иначе защо да плащаме обезщетения на безработните, защо да им внасяме осигуровки, а майчински защо да плащаме....

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

това е таа, разбира се, но освен чисто биологичните цели, има и много други. така или иначе винаги ще има достатъчно хора ,които да създават еволюция и потомство, че да се позволи да има и едно малцинство, което да не преследва това.

именно затова то е точно малцинство, природата просто си знае работата.

За природата основното е биологичната цел, защото без нея няма нищо. Поне докато не се развием до степен да стане безтелесни съзнания. :biggrin:

А това доказва, че хетероксуалната връзка е естествения процес от гледище на природата (остави вижданията на хората - те са субективни в това отношение и не те са направили природата, а обратното и затова не те определят естествеността), а другото е природно неестествено. Както сам казваш - нещо, от което не следва за природата нищо в настоящия ни етап на развитие.

• Модератор Военно дело
Публикува

Работодателя има право да счита който си иска за какъвто си иска. Който плаща (работодателя), той поръчва музиката.

• Потребител
Публикува

КГ, най-веселото е, че според описанията на Плутарх през 1 в. пр. н. е. сегрегация по социален принцип не е имало. Човекът привежда интересен пример как Сула се запознал с бъдещата си съпруга Валерия именно в амфитеатъра /Колизеят все още не бил построен/. Последната седнала зад него и 'без да иска' го бутнала. И естествено станала свалката.

Нашият приятел Овидий в "Изкуството на любовта" също описва начин за 'сваляне' на седящата до теб жена по време на театрално представление - като изстръскаш без да искаш пърхота от перчема си в скута й и почнеш да я изчистваш, прокарвайки пръсти по тялото й.

Разбира се с цел затягане на нравите и морала, приоритет на политиката на Август, започнала по-ясна сегрегация на обществото по социален статус. Т. е. обособили се отделни зони, заемани от определените за тях лица - сенатори, жреци, конници, римски граждани, неграждани, роби. Зад тази идея може би стои именно римското жречество. Но естествено строго отграничаване не е имало. Сенаторите седяли със свои роднини /без техния ранг/ и с прислужващите им роби. Учениците и младите римляни също били на определени места в съпровод с техен учител /който по статус бил роб или освобожденец/. Колкото до статуса на обикновената жена - да, той не бил висок, което обяснява и мястото, което заемала в този миниатюрен срез на римския свят, представен в амфитеатъра. Естествено спекулациите, че дискриминацията е по полов признак са празен звук и хващат дикиш само при невникналите в структурата на римското общество хора.

Ето нещо, както трябва да бъде - смислено, обективно и без мисловна и предпоставена леберастия.

Единственият правилен извод от цялата тази история е, че жената не е била равностойна на мъжа във всички отношения в древен Рим, но пък на публични места тя не е била дискриминирана по полов белег, а по по-общ имуществен и социален. Което в същност е касаело и лицата от другия пол, но не чух някой да се оплаква и да посочи вярното твърдение, че е имало и дискриминация на мъже по същия този признак (социално-имуществения).

Що ли това не се забеляза, ами само едно нещо (и то неправилно) се използва като основа, основание, "доказателство" за поредната "полова" дискриминация на жената от тези свине мъжете? Е такъв начин на мислене с предпоставени и заучени фрази е именно опасното нещо, от което се боя, Алва. От това наистина се боя, защото то в съчение с все понарастващо невежество (а с подмяна на историята и на литературата това само се насърчава и задълбочава) води до едни страшни работи и то за всички, независимо дали нещо им виси или не между краката. ;)

• Upvote 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Да счита да. Но не и да се отнася.

Че кой работодател е отишъл "да се отнася" към някого. Ако човекът е полезен, ще го докарат и от танганайка.

• Модератор Военно дело
Публикува

90-годишният Луиз Коста де Оливейра е готов да влезе в Гинес като най-потентния бразилец.

Пенсионерът, който цял живот е работил в малката си ферма, има 50 деца.

Любопитното е, че наследниците му са само от четири жени.

Първата му съпруга Франсиска му ражда 17 момичета и момчета, но след като умира, сърцето на Луиз не трае и той взима за жена друга – Мария, от която пък се сдобива с още 17 наследници.

Съпруга №2 обаче изнемогва с грижите по многолюдното семейство и кани сестра си Оцелита да помага в домакинството.

Господин Де Оливейра е изкушен от прелестите на новата жена в семейството и завърта флирт с нея. В резултат тя му ражда 15 деца.

Междувременно във фермата се заселва и майката на Оцелита – Франсиска Мария. Както можете

да се досетите, ангелът на Луиз е доста слабичък, и той не прощава и на възрастната дама. За щастие тя му ражда само едно отроче.

Тъй като многолюдната фамилия не разполага с много средства, а се изхранва само от земеделска работа и отглежда животни, голяма част от децата не оцеляват.

Въпреки това в момента Луиз се радва на повече от 100 внуци и 30 правнуци, които живеят в къщи близо до родния дом.

“Възможно е да имам и още деца, освен тези, които живеят при мен, тъй като винаги съм обичал да правя любов”, обяснява бразилският мераклия и си признава, че не помни имената на голяма част от наследниците си.

“Почти не правя секс сега, въпреки че съм здрав. Все още помня колко е хубаво да си с жена в леглото”, разказва охотно Луиз. От 40 години той не пуши и не близва алкохол. Най-вече защото семейството не може да си позволи и този разход, но и защото му пречели на креватните приключения.

“Единственото хоби на Луиз е да прави любов. Той никога не се е държал лошо с нас, грижовен баща е и никога не сме изпитвали нужда от нещо”, споделя съпругата му Мария.

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

ти бъркаш толериране със защита на правата на хора, които в нормална ситуация не биха имали това, което имаш ти. Просто с още един тласък им се дава равен на твоя шанс.

Това е расизъм! Ти така ги правиш непълноценни тия хора. Имане на това, което има друг се постига с труд и способности. А не с разчистен път с привилегии.

Така ти просто отнемаш шанса на останалите.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
:tooth: Очевидно нямате предствата какво е расизъм. Жените и гейовете друга раса ли са бре? Редактирано от alvassareiro
  • Глобален Модератор
Публикува

Верно. Значи тезата ти е не само расистка, но и сексистка! You raciiiiiiiiiiiist!!!!! :))::tooth::sneaky2:

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

има си съд в хага по правата на човека, който смята, че квотите за жени, гейове или чветнокожи са расизъм и дискриминация, да се обърне към него. успех пожелавам.

• Глобален Модератор
Публикува

:tooth: Очевидно нямате предствата какво е расизъм. Жените и гейовете друга раса ли са бре?

Алва, толерастите също използват безразборно думички като 'расист' или 'фашист', за да заклеймят опонентите си /когато нямат какво да им възразят по същество/. Ей го например лично аз се отнасям изключително негативно към нежелаещите да се цивилизоват цигани и циганията. Това прави ли ме 'расист' и ако да - то каква 'раса' са циганите?

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Циганите могат лесно да се цивилизоват като се наложат квоти. Ама вие не та не.

Ами айде, друже, в теб ни е надеждата да отидеш в някоя махала и да започнеш масова квотизация на 'сичкото циган' тамо. Че то от 10-те години 'ромско включване' ефектът е никакъв /само едни пари се усвоиха, а мангалите така и не разбраха, че да си гражданин означава да имаш не само права, но и задължения/. Нито на изток имаме успех /говоря за бившите соц. страни/, нито пък на запад, където просто не щат да ни покажат как индивид от една паразитна прослойка ще се превърне в образцов гражданин /поради тая причина навремето в цивилизования западноевропейски свят им бяха наложили едни други репродуктивни 'квоти', ама не е 'политкоректно' да споменавам за това, щото в темата пишат чувствители души/. :bigwink:

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува (edited)

Циганите могат лесно да се цивилизоват като се наложат квоти. Ама вие не та не.

Това нелеп опит за шега ли е или?...

С квоти няма да стане, но има други начини, с които могат лесно да се цивилизоват. начини вече изпробвани в световната история. Ама толерастите ще ревнат веднага...

Романе, нали помниш какво е децимация? ;)

Редактирано от Black Wolf
  • Upvote 4
  • Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Кучето скача според тоягата, както са казвали старите българи, които в това блажено време дори не чували за феминистки, педераси, цигъни и прочее маргинали.

Само да не го докараме дотам с тия либерастки изцепки, че да си спомним думите на Исая Серски "И живите облажаваха по рано умрелите".

Редактирано от Frujin Assen
  • 2 месеца по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

EU = СССР. Посланието на Буковски:

• Upvote 3
  • Глобален Модератор
Публикува

ЗАТВОР

Вратата се отвори с желязно скриптене и през нея избутаха в килията Шекспир.

- Я-а, Били! - зарадва се Марлоу. - Пак ли в панделата, приятел? За какво този път?

- Заради "Венецианският търговец" - отговори намусено Шекспир. - Било антисемитизъм и неуважение към финансовите институции. Обаче гадовете първо трябва да докажат, че аз съм авторът. Ти недей се радва много-много, защото си от заподозрените... Като ти натоварят и антисемитизъм върху атеизма, ще видиш откъде извира Темза.

- Ще докажат, ще докажат... - обади се от ъгъла Швейк, като си пушеше лулата точно под надписа "Пушенето строго забранено!". - На един тапицер от Хръдлице доказаха, че прабаба му била курва и той бил незаконен потомък на незнамкойси граф. Тапицерът се побърка от тая работа и в кръчмата настояваше да го наричат "Ваше благородие". После го тикнаха в пандиза за дългове и там се изучи за културолог...

- Май скоро няма да излезеш оттук - каза Марк Твен, като зачерта поредната думичка "негър" в "Хъкълбери Фин" и написа отгоре "мъж със силен загар". - Употреба на мръсни думи в публичното пространство... Аз съм вътре само за расизъм, обаче теб ще те държат, докато пукнеш.

- Нищо не могат да ми направят - отговори спокойно Швейк. - Аз съм доказан идиот, имам тапия. Да му мислят ония двамата там - жестоко отношение към животни, ау! Карцерът не им мърда...

- Не съм писал, че човекът е произлязъл от маймуна, бе, колко пъти да повтарям! - викна плачливо Дарвин и смушка в ребрата седящия до него Уолас. - Кажи, че не съм, недей мълча!

- Не си, бе, не си... - рече отегчено Уолас. - И аз не съм, ама ме прибраха, щото ме обяви за съавтор. Кой ме би по главата да ти пиша онова писмо...

- Късно е, чадо - каза злорадо Юго, - трябва да се мисли, преди да се пише. Аз бях толкова предпазлив, когато описвах Квазимодо... Обаче ми намериха цаката - защо не съм бил споменал за паркинга за инвалиди пред Нотр Дам... Сега отвориха ново обвинение - употребявал съм mademoiselle - било некоректно и сексизъм. Питах Жан Валжан да даде акъл - каза, че имал проблеми с Жавер, Козет си имала ново гадже и да не го занимавам. Кой знае колко ще ми друснат...

- Колко ли пък ще ти друснат за една мадмоазел... - обади се Фаруел. - На мен ми натресоха разгласяване на лични данни. Нямал съм подписана декларация от заинтересувания... Сър Френсис Бъртън се запиля във Варна - излъгали го, че има знойни жени там. Иди го търси сега да подписва - както е зазноен...

- Лесни сте вие, не ми се оплаквайте - каза Микеланджело, докато драскаше нещо по тавана. - Мен ме обвиняват в педофилия. Бил съм рисувал херувимчетата по пишлета. Ми как да ги изрисувам - по сини пантальонки ли? Май ще се наложи да варосвам Сикстинската капела...

- Бъркаш перспективата, колега. Онова облаче мааалко по-наляво... - поправи го Ботичели. - На мен казаха, че не можело да се рисува Венера по цици, да съм й сложел един сутиен. Можело да я гледат непълнолетни и щели да се оформят неправилно в сексуален смисъл. Един от обвинението даже поиска да разбере дали циците са размер куатроченто... Заявих, че по-скоро ще й сложа ватенка, отколкото сутиен. Мислят сега за ватенката идиотите...

Вратата на килията отново проскърца и на прага лъсна ухилената физиономия на Джек Изкормвача. От ръката му висеше тежка торба.

- Момчета, невинен съм и ме пускат на свобода! Съдията каза, че доказателствата не били събрани по процедурата, в Скотланд Ярд не ми прочели правата, нямало ДНК тест и ме оправда! Даже ми върнаха уредите! - каза Джек и раздруса торбата, от която се разнесе звънтене на различни по размер режещи инструменти. - Минах да се сбогуваме. Джефри, ела да ти подаря едно специално ножче...

Килията се умълча.

- Някои хора се раждат в костюми... - въздъхна Швейк. - Другари, да му изпеем една песничка на изпроводяк, а?

И през решетките се понесе из зандана:

- Bella figlia dell'amo-o-re...

http://www.segabg.com/article.php?id=592427

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува

Блазе им на идиотите

Нищо не могат да ми направят

Дали да не си извадим и ние по една тапия...53364390b273.gif

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!