Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Я, да ви направя едно социологическо изследване във връзка с днешния ден и духа на темата.

Днес, кой какво ще празнува - Трифон Зарезан или Свети Валентин?

аз празнувам Валентин Зарезан.

• Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Модератор Военно дело
Публикува

Ами Адаш, сигурно ще си извънредно изумен, ама в моето семейство съм малко по друго възпитан, не като вас глобалистите. Баба ми например никога не казваше "циганин", а задължително "мръсен циганин". Майка ми, когато бях малък ме караше да ям с думите "яж, защото циганчето ще те надвие". Баща ми хвалеше Байкала (кучето), че по човек не лае, но като види циганин ще скъса синджира да го изяде. Когато половин година учехме с брат ми във Вапцаров (наричано циганското училище) бяхме предупреждавани да не си говорим с циганчета, но и да не им се даваме. Когато веднъж брат ми наби някакво циганче, та викаха баща ми в училище, получи похвала и от двамата, а баща ми категорично отказа "да се занимава с глупости". Колкото до педерасите, баща ми и днес като види Азис, Васко Кеца, Евгени Минчев и прочее по телевизията задължите произнася "Вашта мама мръсна", а брат ми когато се изказва за някого зле, задължително го нарича педераст.

Спомням си и другарката Пискова която ни беше класна в училище, която ни обясняваше, че с циганчета няма смисъл да се занимаваме, защото са прости. В класът ми нямаше нито едно циганче, с което другарката Пискова очевидно се гордееше. Бил съм в трети клас, когато в нашия клас дойдоха две циганки. Другарката Пискова още първия клас ги изпита, каза, че нищо не знаят, нямат място в нашия клас и ги изгони. Прочее, тя беше и голям националист, и ни обясняваше, как България е богата и развита страна, с най справедливия стой (това още по социализма). Разказваше ни, как Левски е най великия човек защото се е борил с турците, изрично подчертавам, с турците, за българите, като малък никога не съм чувал обтекаеми фрази "борил се за справедливост, равенство и т.н.". Обясняваше ни, как българските войници са най храбрите. Помня, как минавахме класът покрай някакви двама войници, които разтоварваха някакъв камион, и ни накара докато минаваме да пеем "Велик е нашия войник", за да им покажем, че ги уважаме и ги обичаме.

Такова възпитание получих като малък, и смятам, че беше отлично и че така следва да се възпитават децата въобще.

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

Ми смятай си, мен не ме бърка. Но сега разбирам някои неща ;).

Но децата ти сигурно ще ги бърка, ще станат класически хейтъри, тотално неориентирани не само кое е ляво и дясно, а и какво е национализъм и патриотизъм (не нацизъм и патриотарство). И сигурно няма да напуснат Казанлък или България, даже за екскурия. Ще се чувстват неоютно и не на място. В университет също няма д отидат, не ащото няма да са подготвени, просто и там няма да е 'тяхното' място. Според мен - не дай Боже (не искам да го пожелавам), но ако на теб ти харесва, нека така да стане.

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Тази парадигма е метапротагонистична, ситуирана е в съответния темпорален контекст и съдържа субкултурни инвенции.

:harhar:

Редактирано от ISTORIK
  • Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Ми Адаш, незнам защо смяташ, че не съм си на мястото, на мен моя град и съграждани много си ми харесват. Брат ми е възпитан като мен, и има по крайни възгледи (незнам дали можеш да си го представиш), женен е, има син. Завърши више образование във ветиринарния в Стара Загора. Беше в Англия, но въобще не му хареса, англичаните били надменни и студени, пакистанци, индийци, черни ги определи като "същите като нашите цигани".

Та брат ми си възпитава детето както и нас са възпитавали, още отсега псува на майка хомосексуалните. И сега вие с Алвата искате държавата да го учи кое е правилно и кое не. С какво право държавата ще се меси в семейните отношения с детето му?

Кратък разказ за вас какво се счита за нормално. Кварталното кафене, събрали сме се обичайните посетители. Едно момче разказва следната случка. Бил на работа в Пловдив и си наел квартира. С някакъв отиват там да пият по ракия. В хода на запоя станало ясно, че тоя е гей. Бумбарака го приел лично, токати, ритници, псувни и го изхвърлил даже без якето на студа. На другия ден отишъл на работата да си търси якето, само вика колегите го спасиха да не го набия пак. Та така, от тая случка Бумбарака бил напред с едно яке. Разказа се възприе от компанията със смях и задоволство. Общия тренд на коментарите беше, че така следва да се държи истинския мъж с хомосексуалните.

Редактирано от Frujin Assen
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Абе трябва да се действа по-интелигентно с гейовете. Една случка и от мен. Римски фестивал в Свищов преди 6 години. Сядаме след добре свършената работа да запиваме с италианския легион. В хода на запоя ми се лепва някакъв Фабио и почва да ми развива теории за мъжката любов и моето евентуално отношение към нея. Викам си - 'ясна работата, сега ще ти дам една любов, палавнико'. Викам му: 'май френд, сега ще ти дам да опиташ от един български специалитет, наречен cloud' /облак, демек/. Много вкусно питие, ала бала и т.н. Поръчвам облаци, на човека му се услади и не се усети как изгуби контрол над гравитацията. После, понеже съм съвестен го завлачих до лагера и го оставих на попечителството на дружките му. Те такива чудеса стават по възстановки понякога.

• Потребител
Публикува

Ми Адаш, незнам защо смяташ, че не съм си на мястото, на мен моя град и съграждани много си ми харесват. Брат ми е възпитан като мен, и има по крайни възгледи (незнам дали можеш да си го представиш), женен е, има син. Завърши више образование във ветиринарния в Стара Загора. Беше в Англия, но въобще не му хареса, англичаните били надменни и студени, пакистанци, индийци, черни ги определи като "същите като нашите цигани".

Та брат ми си възпитава детето както и нас са възпитавали, още отсега псува на майка хомосексуалните. И сега вие с Алвата искате държавата да го учи кое е правилно и кое не. С какво право държавата ще се меси в семейните отношения с детето му?

Кратък разказ за вас какво се счита за нормално. Кварталното кафене, събрали сме се обичайните посетители. Едно момче разказва следната случка. Бил на работа в Пловдив и си наел квартира. С някакъв отиват там да пият по ракия. В хода на запоя станало ясно, че тоя е гей. Бумбарака го приел лично, токати, ритници, псувни и го изхвърлил даже без якето на студа. На другия ден отишъл на работата да си търси якето, само вика колегите го спасиха да не го набия пак. Та така, от тая случка Бумбарака бил напред с едно яке. Разказа се възприе от компанията със смях и задоволство. Общия тренд на коментарите беше, че така следва да се държи истинския мъж с хомосексуалните.

Не съм казвал, че не си си на мястото. Даже според мен мястото ти е баш там! Само да не се обидят познатите ми карловчани :). Щом така смяташ, стой си там.

И сега вие с Алвата искате държавата да го учи кое е правилно и кое не. С какво право държавата ще се меси в семейните отношения с детето му?

Ти май тотално не вдяваш!!!! Колко пъти да го повтарям!? В къщи си правете каквото си искате, но навън трябва да спазвате законите, даже да не ви харесват. В у-щето се изучават науки. Т.е. полага се фундамент някакъв, нужен (а понякога не толкоз) за по нататъчно обучение и живот. За живот е обществото, а не в семейна или някква изолирана среда. Ако в къщи 'възпитаваш' дете на омраза, на не спаване на приетите закони, на насилие, незачитане правата на другите, на други -ими забранени със закон, д-вата трябва да се намеси. Някъде взимат децата, тук все още не. Виж света, точно липсата на адекватно обучение ражда фундаменталисти и религиозни фанатици. И не само религиозни.

Бай Ганьо вече си е прекарал интернет и пише в Бг-Наука с ника Фружин.

По лошо, опитва се да прокарва и прокламира своята линия, рачитайки на бенаказаност, и не е бай Ганьо. На бай Ганьо му е простено защото такива са били времената, ма сега не са такива, живота се променя.

Я, да ви направя едно социологическо изследване във връзка с днешния ден и духа на темата.

Днес, кой какво ще празнува - Трифон Зарезан или Свети Валентин?

Балантайнз Зарезан. Под девиза 'ако нямаш половинка вземи си литър' ;).

• Потребител
Публикува

Кой ги измисля ... омръзна ми да се ровя в тия "доказателства". Едно покажеш ,че е фалшиво, още 10 изскачат - като тетрис.

А децата ги възпитавам точно така, както и мен са ме възпитавали - и с книжки, които много не са се променили за важните неща. За разлика от Алвата, аз мисля, че основната роля на училището и семейството е да даде знания за света, а възпитанието е само част от знанието.

Падането на всички табута в Съветска Русия също е мит и фалшификация. Вече го доказвах тук някъде из форума.

:grin::grin: госпожа, вече става смешно...

кое е "фалшиво"...

пускам ви десет неща вие си избирате едно - и му намирате "нещо си"...

но да почнем подред - "фалшиво" ли е съобщението от Фружин, което вие и "опровергахте" с това:

http://news.headline.kz/s_miru_po_novosti/v_danii_znakomit_s_osnovami_seksa_predlagayut_nachinaya_s_detsada.html

цитирате това -

Мы должны объяснить им, что можно и чего нельзя делать с родителями, воспитателями и другими детьми в детском саду. Нужно помочь им определить границы и вовремя говорить «стоп».

но в статията започва с

Шестилетние школьники - достаточно взрослые, чтобы им можно было преподавать основы секса.

трябва да си много болен човек, от това че едно 6 годишно дете идва да се гушне или прегърне възпитател, родител или друго дете - да изведеш необходимост от въвеждане в "основите на секса"...

пак повтарям трябва да си много болен...

пуснах клип от детска книжка обучаваща "от `де идват децата"

вие открихте в нея - че ъплоудъра качва клипчета с развалени зъби...

извиних се за него - но подчертах че тя остава факт...

вие ми обърнахте внимание, че когато соча примери - трябва да посочвам автор, заглавие и т.н.

аз пак се извиних ( мисля че не усетили иронията )- и ви пуснах направо книжка в pdf с автор и заглавие - издание на Федералния център за здравно образование в който в книжката за 1 до 3 години е написано

"Fathers do not devote enough attention to the clitoris and vagina of their daughters. Their caresses too seldom pertain to these regions, while this is the only way the girls can develop a sense of pride in their sex"

не знам какви асоциативни вериги ви водят - но вие видяхте в това което искате - издание - автор - заглавие - някакъв тетрис

не мога повече да ви помогна...

ако ми поискате швейцарската секс-кутия за детските им градини - си признавам, че такава не притежавам и не мога да ви я предоставя за да удостоверя; но за мен тази статия, и многото други по темата ми е достатъчна

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2551597/Outrage-sex-education-pupils-Switzerland-given-soft-toy-penises-vaginas.html

що се отнася до книжките с които са ви възпитавали имам големите подозрения че не са такива

http://annatubten.livejournal.com/347353.html

нито такива

http://booksforkidsingayfamilies.blogspot.com/

а с какви днес вие възпитаване не мога знам...

а що се отнася до табутата в Съветска Русия - и аз съм писал тук....

и съм пускал вече тази книга (която препоръчвам, макар предубедена и апологетична, има много интересни факти)

http://mirknig.com/knigi/history/1181554007-gomoseksualnoe-vlechenie-v-revolyucionnoy-rossii.html

плюс че Съветска Русия е първата държава в света, която през 1920 легализирала аборта (и настава истинска ембрионална резня)...

"революция", която завършва към 1934 с окончателното съсредоточаване на всички юзди в ръцете на Сталин, новия Наказателен кодекс и прочие "мероприятие";

с много от тези "революционни придобивки" Америка се среща и "сдобива" едва в началото на 70-те години...

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Времената са си същите, май френд. Прочети как бай Ганьо прави избори.

• Потребител
Публикува

Времената са си същите, май френд. Прочети как бай Ганьо прави избори.

Не става въпрос за избори обаче, бай Ганьо най-малкото е прагматичен с неговата си там.....прагматика.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Именно. То и всичките фейлетони на Алеко звучат актуално и до днес. Народопсихологията не се променя за някакви си там 100 години, независимо какви електронни джаджи използваме.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува

"Просто хората трябва да се образоват, че според Науката (да така е, колкото и да си хмммм говорите, кервана си върви, науката се развива), хомосексуалността не е девиация, не е нещо срамно."

Вероятно според науката теоретически е така, но има и други случаи на хомосексуални/ мъже и жени, които именно поради възпитание са придобили тази сексуална ориентация. Напр. две двойки лесбийки, чиито дъщерички също станаха лесбийки (в Белгия, имам предвид).
Един мъж израсъл в сиропиталище, който просто го бяха ориентирали ...Та така за науката.

• Потребител
Публикува (edited)

ако някой въз основа на "възпитание" е станал гей, то със сигурност си е гей и без възпитанието, просто не го е съзнавал или го е било страх да се разкрие. Сексуалната ориентация не е въпрос на избор.

обществото винаги е възпитавало хората да не са гейове, и въпреки това във всяко поколение са се раждали гейове. толкова за възпитанието.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

сега ще се извиня - но ще пусна един малко по-дълъг текст, щото покрай него преди време открих за себе си някой неща...

първо, как интерпретацията на даден текст се мени според контекста около нас -

когато за първи път прегледах преди дестина години "Братства - една нова утопия" - просто се забавлявах - беше смешна и абсурдна

така с годините, стоеше някъде из гардеробите и даже я бях забравил... после прочетох една друга на Атали и реших да го изчета целия - и просто зяпнах, щото нещата за които той си пише - просто си стават...

през 2003 г. гей-браковете бяха виц, осиновяване на старци също, "задължение за гостоприемство" абсурд - днес от тук от там - някак неусетно абсурдите стават реалност...

второ, има една стара книга, от която намирам само глави (на руски), цялата не мога,

http://conjuncture.ru/coudenhove-kalergi_kampf-um-paneuropa/

на един ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi

която започва със следната мисъл

Всяко голямо историческо събитие е започвало като утопия - и се е превръщало в реалност

покрай него почнах да се отнасям много сериазно и с утопиите и с утопистите

глупаците са легион, те живеят с това, което виждат тук и сега, и нито виждат последиците от действията и бездействията си, нито мислят за цената, която ще трябва да платят, а още по-малко разбират "проектите" и "сънищата" в които едни утописти ги улавят...

вчера пуснах този линк - http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/della-wolf-is-b-c-s-1st-child-with-3-parents-on-birth-certificate-1.2526584

първото дете в канада с бърд-сертификат с "повече от двама родители" -

тук никакъв коментар

добре дошли в Утре-то...

остана само да изживеем и последиците на утопията, и разбира се да платим цената...

безплатни експерименти няма...

това е една част от шеста глава "Номадските братя" от "Братства - една нова утопия" на Жак Атали

( мога да си упражнявам прилагателните върху текста (направо ме сърби), но е безсмислено, всеки ще си разбере своето, което може да разбере )

Братски семейства

Семейството, геометрично място на основополагащи омрази, е мрежата, която е най-заплашена от номадството. Именно в неговата еволюция утре ще бъде изобретено Братството. Между бащи и братя, майки и сестри. Между деца.

Най напред ще станем свидетели на едно дълбоко разнообразие на двойките. Досега в основната си част те са просто събиране на един мъж и една жена, обединени от любовта или от социалните изисквания за продължаване на човешкия род. Утре те ще изпълняват други функции. За да се борят срещу самотата и уязвимостта на човешките отношения, много хора ( които живеят до по-дълбоки старини и следователно са по-самотни, отколкото в миналото ) ще изберат да споделят с други, били те двама, трима или повече, временно или дълготрайно, общ покрив, блага, социални предимства, без при това да искат да имат и да отглеждат заедно деца, нито пък да носят едно и също име, нито дори са имат сексуални връзки помежду си. Подобни двойки ще могат да свързват хомосексуалисти или да обединяват хора, които просто желаят да съберат за известно време своята самота извън показната тържественост на брака, без задължението за вярност, приемайки всеки да има множество партньори или да нямат съвместен сексуален живот. Тази форма на връзка ще може да засегне и двойки, които желаят да запазят отношенията си отвъд сексуалността, тоест отвъд брака, живеейки като братя и сестри след развод. Ще бъдат преоткрити например практиките на някой племена, например африканските нуери, в които възрастните жени, които по принцип са безплодни, се женят помежду си, за да споделят притежанията си.

Някой от тези „нови двойки” ще се разглеждат като домакинства и ще поискат да имат деца, а после да ги отглеждат. Те ще тласнат към клониране, което ще направи възможно асексуално продължаване на рода.

Но никой не ще може повече да заставя родителите ( били те биологични или осиновители) да уважават и обичат децата си ( били те осиновени или получени чрез клониране) достатъчно дълго, за да ги отгледат. Не ще може и да се забранява на двойки, които биха могли по-късно да се разпаднат, да имат деца.

Лишени от всички първи прояви на Братството, все повече и повече деца ще бъдат по този начин лишени от детство, забравени, изоставени, ще им липсва нежност или просто сигурност, понякога ще се превръщат в мъченици. Преждевременно съзрели, те ще страдат от самота, която вече няма да може да се компенсира чрез мрежите на традиционното общество.На Север, поради липса на време да им разказват приказки или да ги учат да четат, родителите ще оставят децата да бродят измежду всички виртуални хоризонти: на играта, на насилието и на сексуалността. На Юг, продавани или принуждавани от родителите си да работят, прекалено станали възрастни, роби или войници, децата вече ще са способни единствено на насилие.

За да бъде детето включено в мрежите, ще трябва следователно да се установи правото на детство, право на един период на безотговорност, нежност ти топлота, допълнено с правото да правиш глупости и да вярваш в приказки за феи. Това не е някакво допълнително съображение: не може да съществува братство, освен между хора, които са имали детство.

Съответно, за да съществува право на детство, трябва освен това да съществува дълг за родителство. Този дълг е една твърде специфична форма на Братство: удоволствие, получавано от това да накараш едно дете да се смее, да му помогнеш да се сдобие със средствата за удовлетворяване на неговото любопитство, на неговите изисквания, средства за придобиване на знание, средства за придобиване на знание, средства да открие онова оригинално или уникално, което то би могло да притежава. Да го накараш да разбере границите на свободата си, необходимостта да се споделя, да накараш да се осъзнае различието между реалния живот и усещанията, които доставя виртуалното, да му помогнеш да произвежда свои собствени ментални образи, не като му забраняваш достъп до виртуалното, а като го накараш ясно да разбере, че пространството на игра се подчинява на закони, различни от законите на реалния свят. Да го научиш на Братство.

Но Братството не би могло да се създаде чрез декрети: можеш насила да накараш някого насила да направи нещо, но не можеш да го накараш да открие в него щастието си- Тогава, за да се придаде смисъл на това право на детство, би могло да се обмисли дали да не се повери на държавата отговорността на възпитанието на децата, тоест да се организира пренос на родителския авторитет към обществото и да се разшири до всички деца онова, което се прави днес в специализираните институции за възпитаване на изоставени деца. Тези институции, разбира се, за заместители, незаменими за някои деца и за определен период от време. Но никой никога не се е осмелявал да ги генерализира за всички деца и цялото детство. Те не биха могли да бъдат разширени за стотиците милиони деца днес и утре, лишени от родители. Като следствие оттук ще трябва да може да се набират достатъчно възрастни, способни да намерят щастието си в щастието на деца, които са им чужди. Би могло да има такива приемни родители. При условие, че обществото не изисква от тях да бъдат обединени в н традиционни двойки и че приеме да поверява деца на всяка група от възрастни, способни да ги уважават и обичат.

И ако въпреки това прекалено малко възрастни – самотници, двойки, тройки, хомо- или хетеросексуални – пожелаят да се заемат с грижата за всички изоставени деца, ще трябва да се отиде още по-нататък и да се въведе едно задължение за Братство между братя и сестри, т.е. задължение да се защитават взаимно в рамките на едно и също поколение. Осиновяването между братя, задължение „на по-големия брат”. То вече се проявява в предградията на много градове, където – когато родителите отсъстват – по-големите братя и сестри помагат на по-малките да се подготвят за училище и да приготвят храната си.

Братството предполага също включване в мрежите на всички други слаби хора: инвалиди, възрастни хора, зависими и изолирани хора, захвърлени в едно последно безнадеждно детство. Бихме могли също да си представим процедура и за тяхното осиновяване. Семейства, които имат деца, бихме могли да си осиновяват баби и дядовци.

Същото важи и за чужденеца. Ако детето е чужденец, който трябва да бъде приютен, то всеки чужденец е едно дете, търсещо любов. Относно тях ще бъде поставено едно задължение за гостоприемство, за което говори още Кант в своя проект за „Всеобща федерация”, когато изтъква необходимостта от едно „космополитно право”, предназначено да управлява отношенията между държавите и на държавите с поданиците на други държави. По подобие на това, което постановяват някои обичаи, в сила от античността насам в някой общества по средиземноморското крайбрежие, онзи, който е приет, трябва да приеме правилата на този, който го приема, трябва да се наслаждава на удоволствието, което ще достави, и да даде на решилия да се установи да живее и работи при него същите права и да му наложи същите задължения като на самия себе си. Но тези задължения трябва да бъдат реципрочни: ако това липсва, ще стане поглъщане на различието.

Жак Атали

Братства – една нова утопия

КХ 2003 – стр. 162-166

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

"Просто хората трябва да се образоват, че според Науката (да така е, колкото и да си хмммм говорите, кервана си върви, науката се развива), хомосексуалността не е девиация, не е нещо срамно."

Вероятно според науката теоретически е така, но има и други случаи на хомосексуални/ мъже и жени, които именно поради възпитание са придобили тази сексуална ориентация. Напр. две двойки лесбийки, чиито дъщерички също станаха лесбийки (в Белгия, имам предвид).

Един мъж израсъл в сиропиталище, който просто го бяха ориентирали ...Та така за науката.

Дайте статистика, щом имате...или нямате? Щото ако гледаме единични случай, хомесекуалноста в хетеросексуална среда е неимоверно по-висока! А сиропиталищата какво общо имат!?

Иии малко по-сериозно за науката!

Какво ви притеснява? А не ви и притеснява, че хиляди ако не и милиони деца на алкохолици и наркомани тръгват по ;стъпките' на 'родителите' си? Искате ли статистики?

• Upvote 2
  • Глобален Модератор
Публикува

обществото обаче се променя. с него и всичко останало.

От 2000 години - еволюция никаква.
  • Потребител
Публикува

От 2000 години - еволюция никаква.

Тъй ли ;)? Къде, в какво? Докажи. Чак пък никаква. То верно си последния римлянин, ама ся не кръстосваш с воловете или калигите и не опонаваш света чрез гладиуса ти. Или имаш пред вид, психиката, обществото!? До колкото знам семейство нямаш (в смисъл, не си женен де, ако бъркам извини ме). Ма аз имам, ма нямам (и не желая да имам) контрол както в римското общество по време на ранната Империя (2000год.). Верно не съм римлянин, варварин съм ;).

• Модератор Военно дело
Публикува

Брачните закони на хомосексуалисти са заплаха за човешката цивилизация, заяви Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил.

Според него на нас ни предлагат едни грях да оправдаем със закони.

„Никога още в историята на човешкия род не се е използвал държавния закон, за да се оправдае грехът. Дори при езичниците не и имало такова нещо, макар че понятието им за грях да е било много размито“, – заяви предстоятелят.

Както подчерта той, Бог е дал на хората такива закони, чието нарушаване влече след себе си гибел на човешката цивилизация.

• Потребител
Публикува

Ооооо използвал се е! СССР!!!!! И тогавашните православни водачи са се съгласили и са съдействали ;)! Друг пример: двуженството в Германия след ПСВ. Мога и библейски да дам!

Хмммм какво значи грях?

Не е ли грях не УБИВАЙ?

Не прокламира ли християнството точно....убиването?

• Глобален Модератор
Публикува

Тъй ли ;)? Къде, в какво? Докажи. Чак пък никаква. То верно си последния римлянин, ама ся не кръстосваш с воловете или калигите и не опонаваш света чрез гладиуса ти. Или имаш пред вид, психиката, обществото!? До колкото знам семейство нямаш (в смисъл, не си женен де, ако бъркам извини ме). Ма аз имам, ма нямам (и не желая да имам) контрол както в римското общество по време на ранната Империя (2000год.). Верно не съм римлянин, варварин съм ;).

Митак, нямам какво да ти доказвам. Чети източници, мемоари, писма на хора /където са споделяли своите разсъждение относно света, обществото и пр./ живели преди 2000 години и ще разбереш какво ти говоря.

И вместо да се драчиш в тази тема - отиди си сипи едно. Празник е, все пак.:)

• Upvote 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Романе, пак ще ти досадя, но тази тема е най популярната.

http://alternathistory.org.ua/yabrud-nachalas-glavnaya-bitva-siriiskoi-voiny

По сообщению кувейтской газеты «As-Seyassah» в этой битве большую роль играют российские и болгарские военные специалисты

Някой да е чувал за български военни специалисти воюващи на страната на Асад?

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Чел съм ;). Но каква е твоята теза не разбрах? И като модер и като главен модер и кат ....титуляр на темата!?

Хммм да не мислиш, че ще чака покана от теб!?

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!