Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

Те, т.е проблемите в България и да ги коментираме, все ще си останат такива и даже се увеличават. България не иска коментиране, ами действия. И тук, предполагам, пак ще навлезем в огромен спор какви трябва да са тези действия. А и друг е въпросът каква е степента на обществото в България с оглед на действията.

Редактирано от КГ125
  • Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Значи вижте сега, много удобно е да се квалифицират разни действия, като 'политика' в смисъл порочна такава. И да се прави от мухата слон разглеждайки разни д-ви под нашенския си ъгъл. Обаче. Не разбрах противниците на д-ната намеса в семейството какво биха предприели, когато е доказано, че дадения родител или двойка не могат да полагат адекватни грижи за децата си? Да се оставят в такава 'семейна' среда ли? Само защото тези деца имат биологична връзка с т.нар. родител. Има и нещо друго. Норвежците недоволни ли са от това? Предполагам, че ако са недоволни ще спретнат нещо по въпроса.

• Потребители
Публикува

В Норвегия и Швеция има много високи стойности (per capita) на докладваните закононарушения (в Норвегия - 79 на 1000 човека, в Швеция - approximately 151 offences/1000 inhabitants), и поради културата и нагласата на норвежците/скандинавците, която е с високи нива на това което се нарича "обществен институционален колектиевизъм", се стига до съответно високите нива на намеса на службите/държавата, като ролята на държавата очевидно е превантивна.

(най-простото обяснение е по-логично от това да се търси под вола теле, като да се търси намесата или сянката на Социалистическия интернационал и други подобни инфантилизми, които могат да бъдат родени само от българи, руси, или други ориенталци, респ. "южняци")

А че може да има и има злоупотреби и там, и с тази система -може, никой не е застрахован, но разликата между Русия, България от една страна, и Норвегия от друга е че е в Норвегия има гражданско общество, и действаща демокрация..

Какво коментираме Норвегия? (е.. много "по-удобно" е да не коментираме лайната в България,защото сме патриоти, и да си зарием главите в тях, или да сме... като прасетата, които си харесват кочинката с лайната)

Иначе на мен ми е през оная работа, какво е в Норвегия, да ви кажа..

PS

http://www.tlu.ee/~sirvir/Leadership/Leadership%20Dimensions/institutional_collectivism.html

• Глобален Модератор
Публикува

Бях писал в предишен пост за връзка между толерантността спрямо ХС и благосъстоянието на страната, за което май имаше възражение. Та днес попаднах случайно на това:

"...степента на икономическо развитие може да бъде свързана само с благоприятно отношение към хомосексуалните хора (колкото по-развита икономически е дадена държава, толкова по-висока е степента на толерантност)..."

и

Изследване: България е сред най-хомофобските страни в Европа

Абе по-големи хомофоби са сърбите, които преди няколко години организираха погром на гейпарада в Белград. Грузинците също показаха характер оня ден.

• Потребители
Публикува (edited)

връзка между благосъстоянието, и отношението към XC няма, но има корелация:

-всички безродови култури са богати (но има богати, и преобладаващо родови култури - Кувейт, Катар, Южна Корея

-и във всички безродови култури отношението към XC е толерантно (но не е така в богатите страни с т.н. родови култури)

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува (edited)

Абе по-големи хомофоби са сърбите, които преди няколко години организираха погром на гейпарада в Белград. Грузинците също показаха характер оня ден.

Е, па не може във всичко да сме най-дОбри.

връзка между благосъстоянието, и отношението към XC няма, но има корелация:

-всички безродови култури са богати (но има богати, и преобладаващо родови култури - Кувейт, Катар, Южна Корея

-и във всички безродови култури отношението към XC е толерантно (но не е така в богатите страни с т.н. родови култури)

Зависимост изглежда има и между родовите и богатите общества (СЗ Европа и С Америка), другите са по-скоро изклключение и такива с богати природни ресурси. Така че въпросната връзка за мен е валидна.

Редактирано от bravo
  • Потребители
Публикува (edited)

Е, па не може във всичко да сме най-дОбри.

Зависимост изглежда има и между родовите и богатите общества (СЗ Европа и С Америка), другите са по-скоро изклключение и такива с богати природни ресурси. Така че въпросната връзка за мен е валидна.

Има причинно-следствени връзки между:

1) "безродовост (на културата)" и "богатство" (безродовите страни са богати)

2) култура, и отношение към ХС (в безродовите страни отношението към ХС е по-толерантно, и причините за това са обяснени вече неколкократно)

Няма причинно-следствени връзки между "богатство" и "отношение към ХС".

Ако имаше такива, то във всички богати страни отношението към ХС щеще да е по-толерантно, но това не е така.

Връзки или корелации, връзки във "причинно-следственост" обективно няма, иначе всеки може да ги приема както иска..

/Всъщност се смята че забогатяването е една от предпоставките за развитие към по-голяма безродост в обществата; такива тенденции се наблюдават /

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

Не съм казвал причинно-следствена връзка, ти си я спрягаш за да си я оборваш после сам. Връзката може и да е като ... тази между мусаката и картофите например.

• Потребител
Публикува

Подкрепям напълно..

Хуманитаристите са зле с математиката и цифрите, но това не значи че трябва я карат както си знaят, или както им е удобно..

Ще вметна нещо:

Скандинавските общества/култури също имат проблеми

Първият им е с браковете (липсата на такива); вторият e с наркотиците* и алкохола, третият е с високите** нива на сексуални престъпления..

*Drug offence cases per 100,000 population Norway

987.1 per 100,000 people

[1st of 46]

:

**The number of rapes in the Norwegian capital Oslo is six times as high as in New York City

иначе Швеция води световната класация по брой на изнасилванията, или е на второ място след една африканска страна)

http://www.thelocal.se/19102/20090427/#.UZdrLFsdFiF

In Sweden, 46 incidents of rape are reported per 100,000 residents.

This figure is double as many as in the UK which reports 23 cases, and

four times that of the other Nordic countries, Germany and France. The

figure is up to 20 times the figure for certain countries in southern

and eastern Europe.

http://www.nationmaster.com/country/no-norway/cri-crime

нищо не може да оправдае и омаловажи съзнателната и системна манипулация на един куп цифри в един куп теми

отново моля администраторите да вземат отношение, т.к. в теми, в които цифрите са важни това е недопустимо

Махнал съм ти само лични неща срещщу този или онзи, стига си дигал пара.

драги КГ, когато пиша, че си инатлив като магаре и съзнателно боравиш с неверни данни това е констатация, а не нещо лично

тя се слага на видно място за да може да бъде видяна от другите и да бъдеш предупреден да спреш да злоупотребяваш

затова ти не можеш да я триеш, точно защото има конфликт на интереси

И малко ли е за една година да се отнемат над 20% от броят родени за същата тази година деца?????

Изобщо представяте ли си какво значи това?

Някакви ЧИНОВНИЦИ решават, че 20% от родителите в Норвегия са негодни и ИМ ВЗИМАТ ДЕЦАТА!!!

Изобщо разбирате ли какво значи това!!!

пак да попитам докога този истеричен вопъл, пълен с манипулирани и неверни данни ще краси нашия форум и дотога ще се толерирара такова поведение

постингът отдавна е рипортнат и още си стои

Към Симпъла, ако тези отнети 11 хил. деца са от 60-те хил новородени, коректно е да се правят сметки в/у тази база, но ако са от всички възрастови групи коректното е да се взима за база общия брой деца. Да го прочете и Набора. Практиката на смесването на компотите и компютрите общо взето е ляво 'явление' целятщо постигане на пропагадни тези и заменящо реалното статукво с измислено такова. Това ли е идеята Наборе? Относно сравняването на обгрижването на деца в скандинавските д-ви и Русия е направо смешно! Държавата на милионите безпризорни (я симпъл виж от 1920-та колко деца са били безпризорни в Русия), д-вата с макаренковските комуни и суворовските у-ща със Скандинавието. Това, че някои не могат да повярват, че в Норвегия има толкова много случаи на малтретирани жени и на такива дето е могат да се грижат адекватно за децата си е негов проблем. И на мен ми писна да споря с хора дето о-ния им аргумент е "не го вярвам" (като КГ например). Т.е. когато намерят някаква статистика, която считат, че им върши работа (не, че е така де, просто и тази я подправят, т.е. натамъняват погрешн!) може, ама като видят друга, значи тя лъже така ли? И с какъв довод моля ти се - 'не го вярвам'! Да се върна пак в Чехия. Там за все повече семейста и самотни майки се превръща в 'работа' раждането и отглеждането на деца. О.к това разбира се не е престъпление, НО, когато обаче дадената майка или двойка (че доста не са официално семейство) не може да се справи по една или друга причина, какво трябва да се направи? Бил съм свидетел как едно 11 год. момче се обади на баща си и каза, че майка му не е нощувала в къщата и още я няма, то беше най-голямото от 4-ри деца последното на год. и половина. После разбрах, че тази жена яко прекалява с алкохола, ама наистина яко. Та какво трябва да се направи по въпроса? Трябва ли да стане някаква беля, за да се задействат институциите? Трябва ли да се оставят тези деца при тази майка? Друг случай една друга....приятелка на мой познат вече е бременна с 3-то дете от 3-ти мъж. Първото самата тя не го е виждала две години и май не тъгуваше толкова много. Това, че пиеше, когато знаеше, че носи нов живот не учудваше никой (освен мен), приятелят и само и ограничаваше марихуаната. Оставаше второто си дете на алкохолизираната си майка, на една година беше. И това тук в Чехия, която въпреки, че е на трето място по употреба на високоградусови спиртни напитки в света (на първо по бира разбира се). А какво остава за Скандинавието? Уточнявам, че става въпроси за чехи и то точно от Бохемия (не чешки цигани, не моравци и не словаци) Никой не коментъра примера на невски с ромските деца! Какво трябва да се направи с тях, ако не се гледат добре, ако се принуждават към просия и кражба? Трябва ли да се оставят на 'семействата' си, ако имаше възможност да се вземат? По отношение на ранното тръгване на предучилищна и училище и образованието в семейна среда. Ми то е много лесно бре! Не го давай като не желаеш! Ама тогава д-вата няма да ти плаща детски. В някои д-ви мисля, че и сега е така. Имаш право да правиш с детето си всечко в рамките на законното и без да му нарушаваш правата. Добре, прави го и си плати щом имаш възможност за това. В по-социалните модели е възможно дори и да плащаш някакъв вид налог за това. Ти щом не желаеш държавно образование и можеш да си позволиш частно или някакво друго плати за да могат тези дето нямат пари, но искат държавно образование!

тези 11 хиляди деца са общата бройка деца живеещи извън къщи и то до 21 годишна възраст

това не са 'случаи' както КГ се опитва да ни убеди

т.е. те са отнемани бавно и постепенно през годините, а част от тях даже не са и деца

по въпроса за алкохолизма и запоите - това е огромен проблем в чехия, полша, швеция, норвегия и УК, който изобщо не е за подценяване

и рядко имаш друг избор в семействата с алкохолизирани родители освен да им вземеш децата

• Потребител
Публикува

призовавам за репресивни мерки и срещу лицето Дендро пуснало партенката. по възможност да му се посолят нивите изземване на недвижими активи изселване в провинцията и отнемане на титли. с него сериозно треа се пипа.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

призовавам за репресивни мерки и срещу лицето Дендро пуснало партенката. по възможност да му се посолят нивите изземване на недвижими активи изселване в провинцията и отнемане на титли. с него сериозно треа се пипа.

Партенка, ама утре (да се чуди човек един пълен и кръгъл нестроевак от къде разбира и от партенки?). Нищо не мога да направя щом не схващате същността на нещата. То е... до възможности.

Редактирано от DendroaspisP
  • Потребител
Публикува

Висветли (обясни де ;))ни Дендро същността на нещата. Щото освен подхода на КГ - 'не вярвам', твоя не е по-добър - "не разбирата" зависи от възможностите ви, ерго толкоз са ви възможностите!?

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

моите възможности са много големи, разбирам много и от какво ли не

и аз съм голям противник на държавната намеса

много по-голям от КГ

ако зависеше от мен, голяма част от тия дето им отнемат децата биха били кастрирани и оставени да мрат без лечение на зависимостите им и т.н., т.ч. проблемът да се изкорени има само минимална нужда от това държавата да се меси

в същото време обаче аз съм реалист и знам, че нито има как да се въведе контрол на раждаемостта, нито те да бъдат кастрирани, нито как да бъдат оставени да мрат

аз нямам проблеми с реалността тя е такава каквато е

сега тук изниква въпросът, ако не може да има помогнем много на тия хора, а не можем и да ги ликвидираме или да им забраним да имат деца, какво правим с децата им

оставяме ги да живеят в домакинства където се пие ежедневно и екцесивно и не се работи, където стават помоища и се изпозлва дрога, в студени къщи с празни хладилници или не

близко е до акъла, че голяма част от децата, които живеят в гадни условия и не виждат позитивен пример, се озлобяват или стават като родителите си

аз лично съм виждал много такива поради естеството на работата ми

единственото решение е да има служба, която да се занимава с тези проблеми

тази служба може да прави грешки, но е факт, че дори в норвегия, която е с една от най-агресивните служби в света над 99% от децата си живеят със семействата

това отново е просто реалността

има единични случаи, в които деца са отнемани поради културни различия и излизане от общоприетата рамка, там може да се спори колко е правилно колко не

сгеа по същество

сблъсквал съм се с няколко случая на жени българки или рускини в УК, които в крайна сметка влизат в някакви големи спорове с бившите си партньори и социалните и децата са им отнети

винаги се повтаря една и съща история

намерили се някъде в нета или когато англичанинът бил на почивка

почнали да се виждат и да се чукат

направили някое друго дете и заживяли заедно ... в УК ...

в един момент се появили непреодолими културни различия - не се разбират, не им харесва живота тук, англичанинът я бие и малтретира

и тук точно тук винаги се наблюдава един и същ проблем - вместо директно да го докладват на социалните и да се изнесат от вкъщи, те стискат зъби, защото не знаят езика, не знаят как работи системата, много от тях нямат даже осигурителен номер

в един момент нещата стават нетърпими и се опитват да се изнесат ... опсссс ... как да извадим децата извън граница ... ОК ще се изнесем някъде в УК пък после ще му мислим ... в този момент бившия партньор ги атакува и им вади всички кирливи ризи - че не работят, че няма как да си издържат децата, всеки случай в който са си изпускали нервите, че децата не живеят в добри условия

хоп пристигат социалните и ако преценят, че на тия деца наистина не им е добре вземат та им ги вземат ... чак тогава те се сещат да докладват бившия си за това, че ги е биел и да тръбят по пресата

всичко това са тъпи малоумни истории, на които не трябва да се обръща внимание, жалко за децата, че страдат без вина виновни

никой не може да помогне на някой, който освен, че не може да си помогне сам е глупав, смотан и инатлив

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Може и да има грешки и проблеми в работата на социалните служби в различните страни, но това категорично не е свързано с темата, която тук се бистри и която създаде немалко конфликтни ситуации, защото не е никак научна, а чисто идеологическа и извън общоприетите в нашето общество норми.

E, засяга се съвременен политически проблем. Няма как да не се подаде зад ъгъла ехидната идеология. Но разбира се, не тя е водещата.

Бях писал в предишен пост за връзка между толерантността спрямо ХС и благосъстоянието на страната, за което май имаше възражение. Та днес попаднах случайно на това:

"...степента на икономическо развитие може да бъде свързана само с благоприятно отношение към хомосексуалните хора (колкото по-развита икономически е дадена държава, толкова по-висока е степента на толерантност)..."

и

Изследване: България е сред най-хомофобските страни в Европа

Само?? Китай дали се включва в тази класация?

Ето, значи, е бил ключът за успешната икономика, а па ние вече 10-то правителство сменяме :)))))

• Потребител
Публикува

Невски,

въпросът не е държавната намеса сама по себе си. Както и да я въртим и сучем, щом искаме да живеем в цивилизовано общество от що-годе съвременен тип, държавата е необходимо зло. Въпросът е в какво конкретно се изразява тази намеса с оглед на текущата политика. Тук вече, нещата могат да са прилични, недостатъчни или прекалени.

Намесата в отношенията родители - деца е намеса в едни от най-интимните и естествени отношения, откакто съществува нашия вид. Може да има различни външни проявни форми (традиции, обичаи и прочие) в различните исторически епохи, но по същността си няма големи разлики. Затова намесата на държавата в този вид отношения трябва да е много премерена, много деликатна и много адекватна. Тези отношения са ядрото на обществото ни все още. Ако спрямо тях се прилага просто "политика", схваната като прилагане на нечии идеи, това вече е грубо вмешателство и/или социално "инженерство" с непредвидими последици (примери от 20 век има бая за такова "инженерство"). По тази причина въпросът не е дали става дума са 100 или 10 000 случая. Веднъж нещо направено и допуснато да бъде направено, то може утре да се мултиплицира и без да го искаме и без да го разберем. Ако пък тази политика обаче се прилага съзнателно, то това вече говори за нещо друго. И в двата случая обаче, обществото ако държи на себе си, трябва да е повече от мнително и нащрек, за да не се събуди един ден и с изненада да види, че светът не е това, което е и е подменен. Някои или някои може и да искат тази подмяна, но без да са ме питали, имам пълното право да се защитавам срещу нея и то с всички средства.

Държавата е абстракция, но тя винаги функционира с конкретни идеи на индивиди или група от индивиди и затова тези идеи трябва да са адекватни, а не само за "победа" на нещо си или за имитиране на работа от бюрократичния апарат на същата тази абстракция, който също се състои от конкретни човеци. Тук вече се намесва и въпросът с нормотворчеството на държавата, т.е с начина на правене на закони. Защото законите са израз на идеи, нали?

С това отговарям и на Митака, който в случая кой знае защо се държи като ГЕРБ, когато сам реши, че всички го имат предвид за онези бюлетини в оня склад.

• Потребител
Публикува

E, засяга се съвременен политически проблем. Няма как да не се подаде зад ъгъла ехидната идеология. Но разбира се, не тя е водещата.

ние непросветените и глупавите така и не разбрахме кое е водещото

1) това, че Норвегия е като Северна Корея

2) това, че в Норвегия се вихри еничарство

3) това, че в Норвегия ужким се отнемат 20% от децата от родителите им

във всеки научен форум в Западна Европа след изказването на 3те тези горе, които са очеизвадно антинаучни и подвеждащи, участието му в съответния форум ще бъде прекратено

Невски,

въпросът не е държавната намеса сама по себе си. Както и да я въртим и сучем, щом искаме да живеем в цивилизовано общество от що-годе съвременен тип, държавата е необходимо зло. Въпросът е в какво конкретно се изразява тази намеса с оглед на текущата политика. Тук вече, нещата могат да са прилични, недостатъчни или прекалени.

Намесата в отношенията родители - деца е намеса в едни от най-интимните и естествени отношения, откакто съществува нашия вид. Може да има различни външни проявни форми (традиции, обичаи и прочие) в различните исторически епохи, но по същността си няма големи разлики. Затова намесата на държавата в този вид отношения трябва да е много премерена, много деликатна и много адекватна. Тези отношения са ядрото на обществото ни все още. Ако спрямо тях се прилага просто "политика", схваната като прилагане на нечии идеи, това вече е грубо вмешателство и/или социално "инженерство" с непредвидими последици (примери от 20 век има бая за такова "инженерство"). По тази причина въпросът не е дали става дума са 100 или 10 000 случая. Веднъж нещо направено и допуснато да бъде направено, то може утре да се мултиплицира и без да го искаме и без да го разберем. Ако пък тази политика обаче се прилага съзнателно, то това вече говори за нещо друго. И в двата случая обаче, обществото ако държи на себе си, трябва да е повече от мнително и нащрек, за да не се събуди един ден и с изненада да види, че светът не е това, което е и е подменен. Някои или някои може и да искат тази подмяна, но без да са ме питали, имам пълното право да се защитавам срещу нея и то с всички средства.

Държавата е абстракция, но тя винаги функционира с конкретни идеи на индивиди или група от индивиди и затова тези идеи трябва да са адекватни, а не само за "победа" на нещо си или за имитиране на работа от бюрократичния апарат на същата тази абстракция, който също се състои от конкретни човеци. Тук вече се намесва и въпросът с нормотворчеството на държавата, т.е с начина на правене на закони. Защото законите са израз на идеи, нали?

С това отговарям и на Митака, който в случая кой знае защо се държи като ГЕРБ, когато сам реши, че всички го имат предвид за онези бюлетини в оня склад.

от момента, в който си дадеш детето на детска градина или училище то започва да прекарва повече време с учители и съученици отколкото с теб

от тук насетне си обречена на намеса

не искам да навлизам в подробности и за телевизията, медиите и т.н. и тяхната роля в промиването на мозъците на децата

т.ч. пожелавам ти успех в защитаването с всичко средства

истината е, че ония времена, в които семейството е патриархално и децата са зависими от семйството и прекарват повечето си време вътре в него са отминали

т.ч. или можеш да бъдеш прагматичен и да не се оставиш да ти зомбират децата, като в същото време и не попадаш под ударите на социалните или да опяваш по форумите как 20% от децата в норвегия ги били отнемали, нищо че това няма нищо общо с реалността, просто звучи добре и се борим срещу нещо ... в всички сили (дори и ако това включва предсавяне на неверни данни) ... в интернет ...

мисля, че всички знаем от участниците тук, кой каква позиция е заел по въпроса

• Глобален Модератор
Публикува

Значи вижте сега, много удобно е да се квалифицират разни действия, като 'политика' в смисъл порочна такава. И да се прави от мухата слон разглеждайки разни д-ви под нашенския си ъгъл. Обаче. Не разбрах противниците на д-ната намеса в семейството какво биха предприели, когато е доказано, че дадения родител или двойка не могат да полагат адекватни грижи за децата си? Да се оставят в такава 'семейна' среда ли? Само защото тези деца имат биологична връзка с т.нар. родител. Има и нещо друго. Норвежците недоволни ли са от това? Предполагам, че ако са недоволни ще спретнат нещо по въпроса.

Ми щом са тръгнали по ООН, не ще да са доволни. Но разбира се, прословутата западна апатия не само това ще позволи.

Какво да се прави, когато е доказано, че дадени родители вредят на децата си?

Това е хипотеза, в която те или извършват престъпление, или нарушение или застрашават дравето на децата.

Първият проблем е с доказването. Тук нещата са страхотно оплескани. Горе писа - ако става дума за наротици, ще има камери, микрофони, специална техника, агенти и т.н. В детския случай ще дойдат три лелки с един или двама полицаи. Е, правата на детето е изискват ли същата намеса, като при наркотиците?

Вторият проблем е с критериите за това какво е нарушение.. Тях не бива да ги определя бюрокрацията, защото тя винаги по предзадание прави глупости, а здравият разум. Иначе един доктор в Англия с едно сигналче задейства системата и едно дете не може да се види с майка си заради съмнения, че тя си измисляла болести. Хубава, ами бащата? И с него не може! Развеждат се, башата си сменя жителството. НЕ МОЖЕ, бре!

И така 7 години...

Хайде, Наборе, ти ми кажи че не е сбъркана системата.

Това чудо, за което пишем, още не е дошло у нас, но като знам нашата администрация какви глупости прави с други неща, си представям какво ще стане, като дойде тая вълна и до БГ.

• Потребител
Публикува

Невски,

ами то няма нищо даром на този свят. Дори и при социализма или по-скоро, особено при него и всякакви такива леви идейни буламачи. Ако някой само реди факти за самото "научно" редене и самоизтъкване на "знание" и не ще да прави нищо, защото нещата били обречени, трябва ли всички да се примиряваме с това? Аз ти говоря за същност, ти се хващаш за бройка. То, вярно, че една идеология разправя, че количествените изменения водели задължително до качествени, ама чак толкова дословно да схващаме нещата е малко прекалено. :grin:

Въпросът не е в голата позиция сама за себе си, а в нейното съдържание и с оглед на него на адекватността му. А ако става дума само за позиция, защото аз я харесвам и тя ми допада, ами по-добре да се отдадем на любов вместо да си говорим за сериозни научни теми.

• Потребител
Публикува (edited)

Ми щом са тръгнали по ООН, не ще да са доволни. Но разбира се, прословутата западна апатия не само това ще позволи.

Какво да се прави, когато е доказано, че дадени родители вредят на децата си?

Това е хипотеза, в която те или извършват престъпление, или нарушение или застрашават дравето на децата.

Първият проблем е с доказването. Тук нещата са страхотно оплескани. Горе писа - ако става дума за наротици, ще има камери, микрофони, специална техника, агенти и т.н. В детския случай ще дойдат три лелки с един или двама полицаи. Е, правата на детето е изискват ли същата намеса, като при наркотиците?

Вторият проблем е с критериите за това какво е нарушение.. Тях не бива да ги определя бюрокрацията, защото тя винаги по предзадание прави глупости, а здравият разум. Иначе един доктор в Англия с едно сигналче задейства системата и едно дете не може да се види с майка си заради съмнения, че тя си измисляла болести. Хубава, ами бащата? И с него не може! Развеждат се, башата си сменя жителството. НЕ МОЖЕ, бре!

И така 7 години...

Хайде, Наборе, ти ми кажи че не е сбъркана системата.

Това чудо, за което пишем, още не е дошло у нас, но като знам нашата администрация какви глупости прави с други неща, си представям какво ще стане, като дойде тая вълна и до БГ.

мисля, че манипулираш и то за пореден път нещата

значи има един голям проблем с европейската конвенция за правата на човека

в УК проблемът е много широко изследван

става дума за right to family life

конкретно в УК това спира много голяма част от депортациите

много сериозно се обмисля какво точно да се направи по въпроса

някой си имал гадже или жена и за това не може да го депортираме

проблемът е правен и е очевиден за всеки - не е ясно къде е границата

с децата нещата стоят по подобен начин

смята се тяхно основно право е да живеят със семйствата си или най-често с майка си

винаги ще има спорове кога службите трябва да се намесват и кога не и критики от страна на ООН

който не работи той не греши

по отношение на докторите в УК - те имат задължение да докладват всяко подозрение за това, че децата не се гледат като хората или са изложени на риск ... и го правят ... даже го правят по рядко отколкото е необходимо и за това през последната година някои препоръки бяха сериозно променени

въпросният случай, който цитираш в никакъв случай не е правило

правилото е - дисфунцкионално семйство, алкохолици, наркомани, побоища и сексулани посегателства

между другото сексуалните посегателства върху децата в повечето случаи стават вътре в семейстовото и точно от роднини и приятели ... ум ще ви зайде колко такива случаи има и колко са гадни ...

Невски,

ами то няма нищо даром на този свят. Дори и при социализма или по-скоро, особено при него и всякакви такива леви идейни буламачи. Ако някой само реди факти за самото "научно" редене и самоизтъкване на "знание" и не ще да прави нищо, защото нещата били обречени, трябва ли всички да се примиряваме с това? Аз ти говоря за същност, ти се хващаш за бройка. То, вярно, че една идеология разправя, че количествените изменения водели задължително до качествени, ама чак толкова дословно да схващаме нещата е малко прекалено. :grin:

Въпросът не е в голата позиция сама за себе си, а в нейното съдържание и с оглед на него на адекватността му. А ако става дума само за позиция, защото аз я харесвам и тя ми допада, ами по-добре да се отдадем на любов вместо да си говорим за сериозни научни теми.

когато си ползваш бройките за аргументи и се разминаваш 100ци пъти с реалните цифри ще те гоня теб и не само теб до дупка

ще се научите да си представяте фактологията правилно и коректно

иначе няма никакво значение дали става дума за соц или ляво

ако си мислиш, че американците ходили на училище през 50те години дето не са помирисвали соц и ляво не са с промити мозъци си в дълбока заблуда

• Потребител
Публикува

Невски,

аз постнах една статия, засягаща един проблем по своята същност. Бройки не съм давал. Не те знам в тази връзка какви дупки гониш или по-скоро нещо друго.

Част от същата тази фактология е, че проблем съществува с тази държавна политика. Дали в такива или онакива размери - това не е нещо, по което си спорил с мен или аз съм спорил с теб. Със сигурност щом сесия на ООН се е занимавала с този проблем той не е малък. Дадоха ти сайт да четеш за тази сесия - чети и преценявай дали сериозността на проблема е в бройката, в същността му или в двете.

А за американците и моите заблуди - не се притеснявай. Спрямо тях имам точно толкова "заблуди", колкото по отношение на руснаците, соца и гей-човеците. Просто чети по-внимателно и непредубедено това, което пиша (ако можеш, де). Че иначе излиза, че четеш през позиция. А това вече е дълбоко ненаучно.

• Потребител
Публикува (edited)

Невски,

аз постнах една статия, засягаща един проблем по своята същност. Бройки не съм давал. Не те знам в тази връзка какви дупки гониш или по-скоро нещо друго.

Част от същата тази фактология е, че проблем съществува с тази държавна политика. Дали в такива или онакива размери - това не е нещо, по което си спорил с мен или аз съм спорил с теб. Със сигурност щом сесия на ООН се е занимавала с този проблем той не е малък. Дадоха ти сайт да четеш за тази сесия - чети и преценявай дали сериозността на проблема е в бройката, в същността му или в двете.

А за американците и моите заблуди - не се притеснявай. Спрямо тях имам точно толкова "заблуди", колкото по отношение на руснаците, соца и гей-човеците. Просто чети по-внимателно и непредубедено това, което пиша (ако можеш, де). Че иначе излиза, че четеш през позиция. А това вече е дълбоко ненаучно.

статията засяга бройки и то в конкретика

логиката на бръснача на окам е щом в статията има очевидно брутално сгрешени бройки как да вярваме на останалата и част (същото важи и за хора дето настояват как грешните бройки са верни, постоянно ни заливат с такива, а пък после претендират, че бройките нямали значение ... фурнаджийските лопати и хората не способни да боравят с конкретна фактология се дискредитират сами себе си и принципът на бръснача на окам ни повелява априори да не им вярваме)

да вметнем и че статията не засяга проблем по своята същност, а някаква история на някаква рускиня пълна с очевидни неточности и много подозрителни факти

аз на такива рускини не им вярвам

и уча децата си да не им вярват

отучете се от това да пишете 'този проблем не е малък' ... точно това е антинаучно ... не е малък спрямо какво, спрямо САЩ или спрямо Швеция или спрямо Франция? не е малък като дял или абсолютна стойност? не е малък спрямо 70те или 30те? ... това са празни приказки, а не позиция ... те не заслужават четене защото не съдържат конкретна информация ...

аз съм единствения дал линкове със сравнителни данни по държави и официална статистика, ако ги беше прегледал, щеще отдавна да си установил, че норвегия не е някакъв особен случай

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува (edited)

тука явно някои хора са против държавната намеса в социалмата сфера. ами що не вземете са си спрете децата от училище не взимайте пенсия не ходете в болница. какъв е всъщност проблемът

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува

Този проблем не е малък! Съдържа в себе си правило, допускащо реално нарушаване на основни човешки права по предполагаеми основания, без сериозни данни.

Викаш, описаният по-горе случай бил изолиран. Явно не е така изолиран...

Но да обърна внимание:

- твърдиш, че нещата са по-умерени само и единствено заради добрата воля на докторите; не и заради тези гаранции, които обикновено вижадме в нормалността и здравия разум на правилата.

Само по себе си това е огромен проблем.

- даже и 1 дете да са иззели неправилно, това вече чудовищно нарушение!!!!

Схващането на това просто нещо е границата между това дали сме останали при здравия разум или сме отишли в доста опасното състояние да допускаме в главата си нарушението на онези класически принципи, заради които западът беше това, което беше през 19 и 20 век...

• Потребител
Публикува

тука явно някои хора са против държавната намеса в социалмата сфера. ами що не вземете са си спрете децата от училище не взимайте пенсия не ходете в болница. какъв е всъщност проблемът или Дендро за пореден път опищя форума ей тоя човек няма да се спре...

чакай ти

ей сега си го представям КГ как отива и се отказва от пенсията си и ходи само в частни болници където плаща със златната си кредитна карта

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!