Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Тука се събират на спявка всичките женомразци, хомофоби и расисти от виртуалното пространство.

Дорис, извинявам се ако съм те засегнал, но аз съм израстнал в патриархално семейство и тук изразявам моето мнение. По същата логика можем да кажем,че във всички (или почти във всички) други форуми са се събрали, само мъжемразки (жестоки феминистки) опитващи се да променят света (ценностната система), и както виждам успяват до сега. А как, ако не от такива като мен ще разбереш, какво мислят повечето мъже. Чичо Google казва че, 68%

от мъжете вече са с мизогиния в България. От фалшива любезност (куртоазия) просто не го показват.

Това много ли ти харесва?

Желая ти приятен ден и спорна работа, ако имаш такава.

Мерси, херкулес, но след като си чел коментарите ми трябва да знаеш, че аз не споделям мнението, че феминисти и педераСи са превзели властта. А всяко изказване, че жените са 'по-нисши' е сексистко и няма начин да бъде гтолерирано тук. Както и изказвания от типа всяка жаба да си знае гьола т.е. мястото на жената е до печката при децата. Ясно е, че жените общо взето по-слаби физически от мъжете, но това не значи, че са някакви непълноценни същества не можещи да заемат ръководни постове например. Ако съм те разбрал погрешно приеми искрените ми извинения!

Сигурно не съм чел всичките ти коментари, но какво значи толерирано мнение. това означава, че не трябва да бъде публикувано ли? Как тогава ще се разбира кой как вижда нещата в действителност? Ако няма откровени изказвания, какъв е смисъла тогава на форума и то на тази тема?

• Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Модератор Военно дело
Публикува

Чакайте сега малко. Какво лошо виждате вие във възрожденския модел на жената да е боса и бременна в кухнята (уточнявам, че да ходиш бос е признак на здраве, децата са най голямата ценност за всяко семейство, а кухнята е израз на грижата за семейството)? Какво лошо виждате това да е обществено препоръчителния модел за жена? Живеем в демокрация, и всеки прави каквото си иска, но не живеем в анархия, и следва да има един препоръчител обществен модел. Това е левия либерализъм, всички са равни, наркомана, хедониста, общественика. Извинявайте, но не мога да се съглася, че обществото ще поставя на равна плоскост жена която гони кариера, живее сама, хедонистка, няма деца и сменя мъжете като носни кърпички с майката-съпруга която се грижи за мъжът си, старите си родители и децата си.

Всеки който се различава от общество препоръчителния модел следва да има правото да го наруши и живее както си иска, но няма право да пропагандира за равенство с тези които го спазват.

• Upvote 3
  • Потребители
Публикува (edited)

Не е вярно Дорис, въобще не мразя жените, напротив, много ги обичам. Ако ги мразех, щях да съм на "правилния" бряг на реката.

Ник, като не си прав, еми не си прав. Върти го сучи го, не си прав.

Както е казал литературния герой "С пистолет и добра дума се постига повече отколкото само с добра дума", бих го перефразирал, отколкото само с пистолет или само с добра дума. Шеф който е пръв сред равни и ги мотивира с харизмата си няма още от героическото време на Омир или от времето на Седящия бик и Лудия кон. Добре е, когато шефа освен да има власт има и харизма. Повярвай ми, имам наблюдения какво става, когато хората биват водени само от харизма. Става мазало всеки си прави каквото си иска, анархия без дисциплина. Когато става въпрос за пари, никой няма да остави нещата на самотек и да кара само на една харизма.

Влагаш ми твои мисли погрешно

Написал съм ясно какво е необходимо за директора на фирма, и въобще съм споменал харизмата.

Също така, написал съм харизмата че "бонус" (за политикът), но тя не е достатъчна

(смисъла на "...............и/или.................",- така както го използвам, е "без изключване на първото", а "не едно от двете, или двете")

СЕО не е пръв сред равни, а е първи, които трябва да мотивира хората да го следват

Не знам какво си видял и къде си го видял, но това с пистолета вече не играе при западните компании и западната култура,

Добрият директор или шеф в западната компания обобщава/вижда най-добрите виждания и мнения на хората от екипа си, (защото от него не се очаква да знае всичко за всичко) когато взима решения

плюс това той трябва да убеди/да успее да убеди и убеджава екипът че избраната от неговата линия и визия (стратегия или тактика) е правилна и печеливша

(Тези роли и функции е най-близо до тези на неформалния лидер)

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува (edited)

Чакайте сега малко. Какво лошо виждате вие във възрожденския модел на жената да е боса и бременна в кухнята (уточнявам, че да ходиш бос е признак на здраве, децата са най голямата ценност за всяко семейство, а кухнята е израз на грижата за семейството)? Какво лошо виждате това да е обществено препоръчителния модел за жена? Живеем в демокрация, и всеки прави каквото си иска, но не живеем в анархия, и следва да има един препоръчител обществен модел. Това е левия либерализъм, всички са равни, наркомана, хедониста, общественика. Извинявайте, но не мога да се съглася, че обществото ще поставя на равна плоскост жена която гони кариера, живее сама, хедонистка, няма деца и сменя мъжете като носни кърпички с майката-съпруга която се грижи за мъжът си, старите си родители и децата си.

Всеки който се различава от общество препоръчителния модел следва да има правото да го наруши и живее както си иска, но няма право да пропагандира за равенство с тези които го спазват.

боже господи.....

Няма нищо лоше жените да стоят до печките, в кухнята, но те вече ходат на работа и са независими, защото не сме във възраждането, а дори сме минали индустриалната епоха :), дори сме в информационата такава

Да, жените гонят кариера както и мъжете, това така е защото работят и са независими, без значение дали на мен, на теб или на друг му харесва нещо друго.

(Както написах възраждането няма да се върне - нито икономиката му, нито културата му, следователно няма как да бъде приложен "възрожденския модел", освен ако със закон жените не бъдат задължени да стоят боси в кухнята до печката :) ..

С изказването си че през възраждането жените са били "боси" (в кухнята) просто изби рибата :)

Редактирано от nik1
  • Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Нещата се променят Ник, и както живеем в безнравствена и бездуховна епоха, нещата може да се променят.

Всички десни работиме и вярваме, че моралът, патриотимът и отговорността ще се върнат в нашето общество като водещи сили, вместо хедонизма и нихилизма.

Довечера ще питам един добър познат който работи в Англия програмис от бая години вярно ли е това, защото нещо не ти вярвам.

Редактирано от Frujin Assen
  • Потребител
Публикува

боже господи.....

Няма нищо лоше жените да стоят до печките, или в кухнята, но те вече ходат на работа и са независими, защото сме във възраждането, а дори сме минали индустриалната епоха :), дори сме в информационата такава

Да жените гонят кариера както и мъжете, това така е защото работят и са независими, без знаение дали на мен, на теб или на друг му харесва нещо друго .

Както ви казах възраждането няма да се върне - нито икономиката му, нито културата му

чаткаш ли?

http://www.youtube.com/watch?v=1gab4lQzqXM

• Потребители
Публикува (edited)

Нещата се променят Ник, и както живеем в безнравствена и бездуховна епоха, нещата може да се променят.

Всички десни работиме и вярваме, че моралът, патриотимът и отговорността ще се върнат в нашето общество като водещи сили, вместо хедонизма и нихилизма.

Довечера ще питам един добър познат който работи в Англия програмис от бая години вярно ли е това, защото нещо не ти вярвам.

Кой морал?

Морала вече е друг, защото културата е друга; отдавна жените не стоят боси в кухнята, и всички жени се оплакват че не им остава време от домакинската работа, защото ходят на работа, нали се сещащ

(не те виждам как ще си намериш половинка, ако смяташ че ролята на жената е да готви и чисти, а ролята намъжа е да си щрака с пръстчетата по клавитурата, да си чете вестник или гледа телевизия, или пък да се образова или прави кариера, и от време на време да хвърля боклука)..

Какво е било по времето на баба ти е едно, по времето на майка ти - друго, сега е трето (аз работя с млади момичета, и знам)

Отговорност и патритизъм към какво?

Започнете първо да си перфорирате първо билетчетата в софийкия градски транспорт, или най-накаря си изберете читава управа, защото с тоя транспорт осирате столицата

Спрете с андрешковщината

Спрете да давате подаръци и подкупи за да получите по-доброто отношение

Когато направете това, елате и ще говорим за отговорност и патриотизъм

Ляво и дясно в разговорната реч в българския език се използват за да опишат отношението към държавната намеса в икономиката (в икономическата сфера)

ти, симпъла и много и други въобще не сте доказали че сте десни, аз мисля че сте доста леви..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува (edited)

Кой морал?

Морала вече е друг, защото културата е друга;

напълно съм съгласен... имаме "ново нормално" с нов морал и нова култура...

само не знам след като ми се вижда това "ново" - хахаво - дали по необходимост ставам "ненормален", или ще се наложи да изчакат още известно време за да ме обявят за такъв...

http://www.youtube.com/watch?v=nJfBZxUlzhY

http://www.foxtv.bg/shows/new-normal/about

това е толкова "нормално", че няма ограничение за възраст и се излъчва по всяко време на деня - децата да се учат на "нормалност"...

като го гледам горното си мисля, че наистина се връщаме към мисленето на древните гърци, където смятали че плодът е продукт единсвено на семето на мъжа, а ролята на жената е да предостави "средата" то да израстне; днес жените от "новото нормално" се използват точно като "ковьози" за ембриони, и на никой не му идва да протестира за "експлоатация", "права", "достойнство" и прочие неща...

нов морал...

нова култура....

нова "нормалност"...

Редактирано от simple_stupid
  • Upvote 3
  • Потребители
Публикува

Не знам знам откъде и как приятеля ти програмист разбира от CEO управленските практики, и от управление? Ти как реши че разбира?

Аз ти преразказвам мнения на СЕО на големи и водещи компании, дали ми вярваш, дали, какво разбираш все ми е тая

Ето ти тук нещо за неформалните методи (ако искаш чети, ако недей):

http://chiefexecutive.net/getting-the-informal-aeoeon-your-sideae%C2%9D

• Потребител
Публикува (edited)

Ех Ник, това че дядо ти е напердашил баба ти, не значи че 75% от жените по това време са били тормозени, а и това е според думите на майка ти. Възможно и да е направила нещо с което да си го е заслужила. Аз говоря за в сегашно време, че феминизмът е много лощо нещо.

Но да се върнем на темата- "Педерасти и феминистки превзеха властта"! Може още да не са я превзели, но както виждам и това ще стане, щом като повечето от вас са съгласни жените да са равноправни с мъжете без да са равностойни. Аз знам, че патриархалната система няма да се върне, но ако смяташ, че сега е по-добре, доста хора няма да ти повярват.

А на М-р шадес мога да му кажа, че никоя жена, дори майка ми не е имала влияние над мен. Съученичките ми въобще не съм искал да са близо до мен. Бяха доста мазни (месата им треперяха, като нишесте, когато се движеха или бягаха по физическо възпитание).

Някога седяхме по чиновете разделени момчета и момичета. Беше голямо унижение (наказание), когато момчетата говорехме в час да ни сложат да седим до момиче. Тогава ги смятахме за по-нисши от нас момчетата защото ги превъзхождахме във всичко. Така, че ако някой тук се смята за дискриминиран, то да приеме моите извинения, макар че не знам как с моето мнение ще дискриминирам някого. А колкото до деспотична шефка, това няма как да стане понеже смятам, че всеки уважаващ себе си мъж не би допуснал жена да му е шеф и още нещо, аз не ги мразя, а просто ги съжалявам. Заради стремежа си да приличат на мъже, губят единственото цено нещо, което притежават -възможността да раждат и финеса от женската същност. А, ника "Херкулес" може и да не е точно копие, но аз си харесвам фигурата, а и не се е родила още жена, която физически да ме подчини (набие), нищо че в холивудските филми е обратното.

ps Ник, ти може да мислиш, че властта ще си остане мъжка територия, но жените не смятат така. 90% от висшата съдебна власт са жени. И това ако е справедливост. Покажи ми едно бракоразводно дело спечелено от мъж.

Херакле интересно е как веднага си помисли, че визирам физическото ти състояние. Мисля, че лицето стоящо зад ника ти има проблеми с жените.

Също така смятам, че искаш да ни убедиш във съществуването на големия мъжага независим, необуздан и неподчинен от жена, който стои много над тях с физическата си красота и менталния си капацитет. Това поне ми казват писанията и избора на ника(както и звездите :grin: ).

Но дали наистина мъжа стоящ зад ника е херкулес, или е мъжа искащ да бъде силния херкулес и доминиращия жени страстен мачо? Е това вече е отделен въпрос. ;)

:elvis::flowers:

П.С. "Зад веки велик мъж стои по една жена." :flowers: Седни на някое тихо място и помисли над тази сентенция.

Редактирано от Mr.Shades
  • Модератор Военно дело
Публикува

Тъй, ник, това което казваш според моя приятел са пълни глупости. Всички работници в Англия работят само заради заплатата и въобще не ги интересува вдъхновяване, харизма или каквото и да е освен парите които могат да направят там. Това, че някой началници летят в облаците и си вярват е друг въпрос. Той иска да те попита, в каква област работиш, и теб лично с какво те е вдъхновил началника ти. Линка който си дал е точно на такъв началник, който лети в облаците и се взема твърде насериозно, но може да бъдеш уверен, че подчинените му го псуват вкъщи.

Колкото за дупченето на билети, вече съм го казвал и пак ще ти го повторя, тоя път със син цвят, та да прочетеш.

Значи, в автобуса има шофьор и кондукторка, задължително жена. Още при влизането си даваш стотинките и тя ти дава билет. Всички си плащат, дори ромите. Досега не съм видял сканал, някой да не си плати, хеле пък бой. Няма физически как да си дупча билет в София, защото не живея там и досега никога не съм ползвал техния градски транспорт. Берер европейска работа е при нас в Карлово. Чистотата също е на ниво, защото има доста роми назначени в чистота, имаме си и общинска охрана, която поне на центъра има постоянно присъствие и не толерира никакви хулигански прояви. Така че, ние в Карлово сме си вече в европа и сме си с европейски манталитет.

Както виждаш, правя го и като така, давай да си говорим за достойнство. Както ти сам каза, времената се менят и аз съм уверен, че времето на хедонизма, на безнравственноста и нихилизма свършват.

Напред консерватори! НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ !!!

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Покрай изказванията на Херкулес се стигна до един интересен въпрос - за съотношението между мъжа и жената. Обаче и това смислено съотношение се оказва зависимо от... отправна "идеологическа" точка. Защото за сексуално различните няма такова съотношение. За тези, които не си падат по своя пол, но и не приемат срещуположния - също няма такова съотношение. Факт. Но, да оставим настрана "естествените" неестествености.

Природата поради своите приумици и основания е създала човека двуполов. И разликата не е само в наличието на различни полови белези. Двата пола имат една основна цел - продължаването на вида, което според човешката природна специфика не се свежда само до заплождането. Двата рода "работят" за едно и също, но със своите особености, схванати като слаби и силни страни. Поради двуполовата конфигурация продължаването на рода зависи от това единство. На времето нашите "смотани", "изостанали" и "немодерни" предци са осъзнали, че колкото повече двата пола се допълват, толкова повече се създават най-добрите условия за поколението. В исторически и икономически аспект само мащабът е бил различен - дали цялото племе се грижи чрез особеностите на двата пола за поколението или в по-модерни времена двойката - все тази, не се променя нито същността, нито целта. Важното е двата пола да си напаснат, както се казва да си "намерят еша", т.е най-адекватната половинка.

В това съчетание, казано по марксистки - единство на противоположностите, обективно всяка от страните има своите силни и слаби страни. Силните страни на всеки от половете дават предимство на съчетанието, слабите се компенсират със силните на другия пол. За всеки случай, във връзка с продължаването на вида, човешкият вид показва най-голяма взаимозаменяемост - ако се налага и по необходимост и мъжът може да гледа деца в общи линии и жената да се справя с повечето "мъжки" неща. Но това е предимно при форсмажор, така да се каже.

Човешката субективност не оценява този изключително важен баланс. Според историческите и икономическите условия, човечеството се люшка между доминацията - било тя матриархат, било тя патриархат. Днес на мода е тотално извратена версия - мъжът и жената били равни. Равни в какво? Поради сравнителната универсалност на двата пола, изглежда, че те са равни. Но не са. Нито равенството е абсолютно, нито е необходимо. Истинското равенство е два аспекта, като едният е следствие от другия:

а/. равенство в смисъл на взаимно допълване;

б/. на база горното - равенство в правата, а не във възможностите в абсолютен вид.

Мачовците, независимо от причините, които са ги формирали като такива, приемат че жената, защото е физически по-слаба е по-непълноценна и второстепенен вид. Феминистките не са по-различни от мачовците, само преценката им е с обратен знак. Тези две разновидности са патология, сгрешено възприятие поради интелектуални и/или субективни причини, често от сексуално и/или психологическо естество в развитието си. Жената е равностайна (не равна в абсолютен аспект) на мъжа, не защото може да пикае права, да се научи да псува като него, да кара трактор или танк, а защото може по-добре неща, които мъжът не може. И обратното в същата степен.

До колко този баланс е спазен в наши дни - това е друг въпрос. Патологията се възприема за правилност, за нормалност, за модерна и прогресивна концепция. Патологията на мачовците е заменена от патологията на "пълното обективно равенство". И от тук всички съвременни изгъзици по темата. Е, и икономическите условия наливат вода в тази воденица. Друг е въпросът кой и дали изобщо някой печели от това, че по различни причини се разбива идеята за това единство на половете и се заменя с изкуствени и обективно наложени икономически индивидуалности, схванати като "самостоятелност на половинките". Че те могат и да са самостоятелни и е задължително като принцип да са такива по ред причини, но това не означава, че трябва на всяка цена да се разкъса принципната общност. А това става в наши дни. Нито е парриархат, нито е матриархат, а е сексуален индивидуализъм, спомогнат все още от икономическите обстоятелства. До какво ще доведе тази неестествена концепция от природна гледна точка - не знам. Мисля, че никой още не знае. Може би нов човешки вид, може би залез на вида, който все пак е обществено същество, а не самосиндикално, което ползва пишката си или пичката си само за биологичен разплод и после всеки по пътя си с... доходите си и "независимостта" си. Тук се сещам, че философите имат един много интересен въпрос - човекът свободен и несвободен. Но, това макар да е свързано с горното, е друга тема.

Вие как мислите? :hmmm:

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува

мисля всички знаем какви са разликите между мъжете и жените

1) те не се чувстват толкова сигурни при взимане на решения

2) една жена отделя поне няколко години от живота си най-вече в гледане на деца домакинска работа, което ако има 2-3 деца е донякъде пречка в кариерното развитие

3) жените с власт, за разлика от мъжете, често са мразени, дали защото не отговарят на стереотипа за добра домакиня или поради други причини е друг въпрос

тези разлики са нормални и никой не ги отрича

аз например изкарвам много повече пари от жена ми в последните няколко години, в същото време аз съм абсолютно неспособен да се справя с това, с което се справя жена ми - да гледа 2 деца, да ходи на работа и да поддържа къщата в нормално състояние

гледал съм я жена ми как готви, цъка някаква работа на компа и от време на време говори по телефона, аз не мога така, или готвя или говоря по телефона или цъкам на компа, винаги правя само едно нещо, да не говорим, че вечер съм смазан и никога няма да ми хрумне да чистя, оправям и подреждам

т.ч. мисля, всички знаем какво точно различава половете и какво е нормалното им взаимодействие

от друга страна е нормално жените да могат да гласуват, да могат да учат да могат да карат коли и т.н.

представете си, че живеете в някоя по-брутална арабска държава където жена ви трябва да ходи забулена, не и се разрешава да кара кола и т.н. - не е много приятно нали

друг е въпросът къде е границата, кое поведение е традиционно мъжко, кое е традиционно женско и дали тя трябва да се спазва

за повечето хора придържането към традиционите модели работи и те са по-щастливи ако се придържат към тях

има обаче проблеми

някои жени са амбициозни, образовани и успешни

ще дам пример

имам приятел, който работи за 2К в София и работи здраво за да изкарва тези пари

жена му работи за 5К и работи здравоо за да изкарва тези пари

като се приберат 2мата смазани вкъщи, тя ли трябва да отиде на масаш за да релаксира или той да отиде с мен да пие бири за да релаксира - някой трябва да остане с детето

трябва ли да си правят график как да си разпределят вечерите за почивка

или просто трябва да излезнат и двамата с детето навън

как трябва да си делят разходите вкъщи - пропорционално според доходите или по-равно?

как да си разпределят домакинската работа?

за всичко това няма универсално решение и универсални модели

всеки се оправя сам както може

аз разбирам възрожденския модел на фружин с босата жена бремена в кухнята, обаче колко пари трябва да изкарва един мъж за да може жена му да седи боса в кухнята и да гледа 3-4 деца ... а колко мъже в европа или в САЩ могат да изкарват такива пари ... категоричният отговор е - под 10% ...

т.ч. ние сме във времена, в които повечето жени работят, а голяма част от тях имат образование и професия

класическите модели на жената домакиня вече са неподходящи

да не говорим, че според мен моделите с побоища и финансова принуда, за да може мачото да държи контрола също се неработещи, мачото просто трябва да си намери жена, на която и харесва да бъде с мачо и се чувства щастлива в нейната роля

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

DendroaspisP, поздравления!

Явно си схванал нещата каквито са, но има една малка подробност. Да допуснем, че двата пола са абсолютно равноправни във всяко едно отношение. При възникване на спор в едно семейство (ако останат въобще такива) и няма доминиращ в ситуацията, какъв ще бъде резултатът? Винаги ли съдът ще решава кой е прав в случая и колко мъже до сега са спечелили в съдебен спор срещу жени? Всички или не розбират или се правят, че не разбират за какво става въпрос. Разликата във физиологията на двата пола е определяща функционалните задължения в едно семейство или фамилия, ако изкаш така да се изразя. При това положение е ясно кой има по-голям принос за изхранването на семейството. В един момент, всички след като са абсолютно равноправни, решават по различен да изразходват придобитото. Ако настъпят разногласия, по-слабият пол решава, че е в правото си (понеже не може физически да принуди по-силния) чрез съда да определя правилата.

И съдът предимно от жени съдийки (съдия е в М.род) солидарни с жената решила да осъди мъжа вземат винаги най-правилното решение.

А всеки знае кокво е то:- Разделя се всичко на четири (при положение, че са четири членовете на семейството). Една четвърт остава за лошия съпруг (и то пак по осмотрение на съда), който се осъжда да изплаща издръжка на жената. Тази една четвърт му се дава, за да може да му се вземе ако откаже да плаща издръжката.

Е, кажи ми тогава какво му остава тогава на по-силния (в случая по-слабия) както ехидно се подхилват доволни от това феминистките.

А, на Михов мога да му кажа да иде до Дубай, може само да мечтае за такъв свят. Нашият стандарт е на светлинни години (метафорично казано) по-назад от техния. Поне имах удоволсвието да го видя.

• Потребител
Публикува

разликите във физиологията и физиката на 2та пола са били определящи когато повечето работа е била физическа

в момента повечето работа се върши на компютър, хартия или с говорене, а повечето жени работят и друга работа освен къщната

за Дубай, да не е лошо, но това е изключение в мюсюлманския свят, в саудитска арабия нещата са много по-строги, а стандартът на живот няма никакво отношение към темата

• Потребител
Публикува

Херкулесе, имаш фиксация явно върху физическата сила.

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува

Компютърът не може да свърши работа без изпълнителен механизъм, и не всичко става с компютър.

А физическата сила е и си остава определящ фактор

Има и поговорка:-"Където е силата там е и правдата"!!!

• Потребител
Публикува (edited)

herkules,

не знам дали си женен и дали имаш деца

ако си женен и жена ти работи на пълен работен ден, искам да ме поканиш на дискусия вечерта, веднага след като тя се върнала от работа и да ми покажеш как и разясняваш физиологичните особености

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребител
Публикува

разликите във физиологията и физиката на 2та пола са били определящи когато повечето работа е била физическа

в момента повечето работа се върши на компютър, хартия или с говорене, а повечето жени работят и друга работа освен къщната

за Дубай, да не е лошо, но това е изключение в мюсюлманския свят, в саудитска арабия нещата са много по-строги, а стандартът на живот няма никакво отношение към темата

Зная, че повечето жени работят, но какво в същност изработват и има ли полза от него.

Покажи ми професия в която жената да е по-добра от мъжа, освен в къщната работа, но и там не е по-доба .

Най- добрите готвочи в света пак са мъже.

• Потребител
Публикува

Зная, че повечето жени работят, но какво в същност изработват и има ли полза от него.

Покажи ми професия в която жената да е по-добра от мъжа, освен в къщната работа, но и там не е по-доба .

Най- добрите готвочи в света пак са мъже.

хаха

ако мислиш, че тук ще си го мерим с жените по детски, по-добре си намери друг форум

според мен не си дорасъл за реална дискусия в този форум

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

herkules,

не знам дали си женен и дали имаш деца

ако си женен и жена ти работи на пълен работен ден, искам да ме поканиш на дискусия вечерта, веднага след като тя се върнала от работа и да ми покажеш как и разясняваш физиологичните особености

Може и да съм бил женен, но вече няма да правя тази грешка

хаха

ако мислиш, че тук ще си го мерим с жените по детски, по-добре си намери друг форум

според мен не си дорасъл за реална дискусия в този форум

Те ако имаха какво да мерим с тях може, само, че не виждам какво.

А колкото до реалности, то те са на лице.

• Потребител
Публикува (edited)

Невски,

според мен всичко идва от липсата на баланс в обществото. Когато едно общество е икономически по-слабо и въпросът с физическото оцеляване е актуален, тогава този баланс по необходимост сработва - мъжът си върши "мъжките" работи, жената - "женските", т.е това, в което всеки пол е по-добър и "по-силен" в резултат на своите природни физически, физиологически и психологически особености. Според икономическата степен се налага и мащабния модел - цялото племе или само двойката.

Днес имаме в развитата част от света икономическа възможност определена група индивиди, независимо от пола сами да издържат дете и себе си. И балансът не сработва. От друга страна, на повечето членове на обществото, за да живеят според стандарта (доста по-различно от физическото оцеляване като цяло) им се налага да работят, но еднаква работа, която се определя от индивидуалните особености, а не от половите. И тук сработва природната взаимозаменяемост в основното (както казах - във всичко просто няма такава). И при тази двойка все повече се губи привлекателността/необходимостта от половото допълване.По необходимост все по-малко стават мъжките и женските работи, а все повече унисекс работите. Това започва да променя и психологията на такава връзка.

Отделно и както винаги обществото, постигнало нещо добро само по себе си, започва да го преекспонира и да го използва неправилно като концепция. Става дума за субективните права. От потенциална възможност да имаш право да опиташ, те все повече се възприемат от мнозинството като необходимост да си правиш каквото искаш за собствено задоволяване на ерогото като обществото/държавата е длъжна да те защитава в тези егоистични пориви.

А изключения винаги е имало. Има жени, които не стават за "кухнята", а са по-добри в друго извън нея. Има и мъже, на които им е най-добре в кухнята. Именно за такива съществуват правата - да имат възможност да опитат, а не защото имам право то съм длъжен да опитвам. Като сложим и икономическия диктат, нещата стават доста неприродосъобразни. Както казах - не знам това до какво ще доведе, но природният баланс се разрушава. Факт.

Редактирано от DendroaspisP
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Форумът мисля, че е относно "педераси и феминистки ", а като гледам всички умишлено отклоняват темата по същество........

Защо ли???

Невски,

според мен всичко идва от липсата на баланс в обществото. Когато едно общество е икономически по-слабо и въпросът с физическото оцеляване е актуален, тогава този баланс по необходимост сработва - мъжът си върши "мъжките" работи, жената - "женските", т.е това, в което всеки пол е по-добър и "по-силен" в резултат на своите природни физически, физиологически и психологически особености. Според икономическата степен се налага и мащабния модел - цялото племе или само двойката.

Днес имаме в развитата част от света икономическа възможност определена група индивиди, независимо от пола сами да издържат дете и себе си. И балансът не сработва. От друга страна, на повечето членове на обществото, за да живеят според стандарта (доста по-различно от физическото оцеляване като цяло) им се налага да работят, но еднаква работа, която се определя от индивидуалните особености, а не от половите. И тук сработва природната взаимозаменяемост в основното (както казах - във всичко просто няма такава). И при тази двойка все повече се губи привлекателността/необходимостта от половото допълване.По необходимост все по-малко стават мъжките и женските работи, а все повече унисекс работите. Това започва да променя и психологията на такава връзка.

Отделно и както винаги обществото, постигнало нещо добро само по себе си, започва да го преекспонира и да го използва неправилно като концепция. Става дума за субективните права. От потенциална възможност да имаш право да опиташ, те все повече се възприемат от мнозинството като необходимост да си правиш каквото искаш за собствено задоволяване на ерогото като обществото/държавата е длъжна да те защитава в тези егоистични пориви.

А изключения винаги е имало. Има жени, които не стават за "кухнята", а са по-добри в друго извън нея. Има и мъже, на които им е най-добре в кухнята. Именно за такива съществуват правата - да имат възможност да опитат, а не защото имам право то съм длъжен да опитвам. Като сложим и икономическия диктат, нещата стават доста неприродосъобразни. Както казах - не знам това до какво ще доведе, но природният баланс се разрушава. Факт.

Браво!!! Ето това е по темата.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!