Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Модератор Военно дело
Публикува

9 юни ще
даде началото на първият гей филмов фест в града под тепетата. Домакини
на прожекциите са няколко бара и летни сцени. Филмите са предоставени
от Американското, Биртанското, Австрийското посолство и Гьоте институт,
както и няколко чужди гей организации.
Фестът стартира с
премиерният за България филм „Транс живот" на варненката Мария Попова.
Филмът ни кара да се замислим какво значи да бъдеш мъж или жена и колко
струва да запазиш своята идентичност. „Думите, които биха могли да
дефинират някой, преминал през техния път, със сигурност не са
„психическо отклонение" или „болест", споделя авторката.

Прожекцията ще бъде част от и от фестивал "Улица Отец Паисий" - 2013
("Поведение"). Излъчването е на 9 юни. На същото място в четвъртък, 13
юни, от 19 часа ще бъде показана и американската лента "Pariah". На нея
се очаква да присъства културното аташе на САЩ в България Ричард
Дамстра.

Във феста участват още немският филм „Саша“, испанският „Right 2
love”/”Право на любов“, британските - „Красота“ и „Уикенд“ и премиерните
за страната ни „Балканска каравана“ от Гърция и американският филм
„Маратон“, разказващ за връзката между Ричард Хартейс и Уилям Мередит,
американски поет лауреат и носител на всички големи американски награди
за поезия, както и вечер на късометражното кино заедно с „Кинематограф“.

Фестът се организира от „ЛГБТ Пловдив“ - правозащитна организация на
лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора, под патронажа на
Посолството на САЩ в България и с любезното съдействие на Фондация
„Пловдив 2019“.

Паралелно продължава пътуващата изложба "Да оставим хомофобията извън
игра". Тя беше открита на 17 май и е част от събитията, съпътстващи
отбелязването на прайд месеца в Пловдив.

• Мнения 3,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Покажи къде не сме успели да го аргументираме с определенията? Факта, че ти не приемаш нещо не го прави недоказуемо.

Показвам...

Уважаемият съфорумец Алвасарейру изложи следните условия за определяне на едно полово поведение като отклонение:

за да бъде едно полово поведение ДЕВИАЦИЯ или извращение, или перверзия, трябва да отговаря ЕДНОВРЕМЕННО на следните условия (по СЗО и ААП)

1. Партньорите или един от тях не участват доброволно.

2. Участниците или един от тях НЕ са полово зрели

3. Участниците съзнават ясно смисъла от действията си и изразяват достатъчно ясно и недвусмислено вербално или не, оттошението и съгласието си или несъгласието си за участие.

4. Накърнява трайно физическото и емоционалното здраве и застрашава живота

5. Обектът на сексуален интерес не е адекватен, т.е не е в състояние да откликне на физически контакт.

когато хомосексуалният акт увовлетворява едновременно всичките условия, той е абсолютно толкова нормален, колкото и хетеросексуалният акт. ако втория Е, значи и първият Е.

следователно, водещо при определяне на парафилиите и половите девиации не е полът, а горните 5 точки.

така хомосексуалността не е девиация, а вариация на нормалното полово поведение.

кое не е ясно тука?

Дори само един бегъл поглед показва, че някои сексуални отклонения, свързани с обекта на влечение, напълно отговарят на гореизложените условия. Примерно инцеста и геронтофилията. Никакъв проблем пълнолетни брат и сестра да правят секс, напълно доброволно, да съзнават ясно смисъла от действията си и да не си накърняват трайно физическото и емоционалното си здраве, както и не да си застрашават живота. Никакъв проблем и 18 годишен младеж да предпочита да прави секс с 80-годишни бабички - напълно доброволно, да съзнават ясно смисъла от действията си, да не си накърняват трайно физическото и емоционалното си здраве и бабичката да си е съвсем адекватна. И какво излиза тогава? Че инцеста от такъв порядък и геронтофилията са нормално сексуално поведение ли? Да, но те продължават да бъдат считани за девиации...

Т.е. нещо в уравнението не е както трябва и или хомосексуализмът е парафилия като останалите отклонения по отношение на либидото, или инцестът и то подчертавам - от такъв порядък: брат и сестра, пълнолетно дете - родител (понеже тълкуванието за инцест зависи и от съответната култура - някои са доста по-меки към братовчеди и племенници) и геронтофилията са нещо напълно нормално.

Всеки може сам да си избере позиция по въпроса, понеже тук наука толкова няма, колкото има политика и съответни опити да натаманяване (една чудесна дума за случая) в полза на едно сексуално поведение.

П.П. В тоя ред на мисли, силен коз на инцеста е неговата натуралност - често срещан е в природата. Представям си и борбата за право на брак при кръвосмешение. :head_hurts_kr:

• Потребител
Публикува

инцестът води до сериозни генетични малфолмации.

при геронтофилията поне един от участниците не е в състояние да откликне физически на контакта. ако е проблем никакъв.

• Потребител
Публикува

Какво до какво води няма особено значение в случая, защото става въпрос за критерии, а не за последици. Инцестът води, но зоофилията не води примерно. Но и тя е парафилия. Що се отнася до геронтофилията има хора на 80, че и на 90 които са в чудесно ментално и физическо здраве и могат да откликват на контакта, даже го и искат. Това обаче не означава, че не е отклонение като сексуално поведение от страна на по-младия партньор.

• Модератор Военно дело
Публикува

Индиец на 96 години подобри собствения си рекорд за най-възрастен баща в света, след като отново стана татко.

Рамаджит
Рагав, земеделец от района Сонипат близо до Делхи, се прочу през 2010
г., когато се роди първото му дете. Тогава той беше на 94 години.
Вторият син на рекордьора и 52-годишната му съпруга Шакунтала Деви се е
родил на 5 октомври.

Преди две години Рамаджит Рагав подобри
рекорда за най-възрастен баща, поставен от друг индиец – Нану Рам Джоги,
който през 2007 г. се сдоби с потомство за 22-и път на 90-годишна
възраст.

Рагав разкрива пред местни медии, че е бил ерген и е
практикувал въздържание през целия си живот, докато не срещнал съпругата
си преди 12 години. Рекордьорът приписва мощта си на факта, че на
младини е бил борец и висококалоричното му дневно меню е включвало
половин килограм бадеми, същото количество масло и три литра мляко плюс
плодове и хляб. Сега 96-годишният мъж следва строга вегетарианска диета.
Рамаджит Рагав допълва, че през целия си живот е бил въздържател.

С какво право лишавате този човек от секс? Иска, вижда се че може, защо да не го прави? Та ако ще и да е с 10 годишна (Кортеза от Сливен).

Ето нещо от Англия.

Седемдесет и четири годишен пенсионер стана най-старият баща във Великобритания, съобщи "Дейли Мейл".

Новороденият
Райън, син на Даун Бъркс и пенсионера Гери Бъркс, който утре ще навърши
75, се роди в град Лут, Линкълншир. "Много съм горд. Чувствам се като
най-щастливия мъж на света", заяви възторжено бившият шофьор. "Гордея се
от случилото се", добави работилият до 71 годишна възраст Гери Бъркс.

"Когато Райън издаде звук аз веднага тичам към него, за да се
уверя, че е добре. Хората могат да кажат много неща за моята възраст, но
причината да имам деца на тези години е, че се грижа добре за себе си",
каза той. "Сърцето ми е запазено, не пия, не пуша и ям здравословно,
тъй като жена ми обича да готви. Нейните макарони ме поддържат в добра
форма", поясни Бъркс. Съпругата му е на 41 години.

Както жена му е на 41, нищо лошо ако беше на 11, закона няма нищо против (пак ще посоча Кортеза, в нейния случай нито тя, нито бащата на 19 понесоха някаква санкция).

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Децата, отглеждани в хомосексуални "семейства" - изследване някакво...

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/02/23/shokirashti-danni-za-decata-izrasnali-v-homoseksualni-quot-s.1056905

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува

Знаеш, ама не съвсем... както винаги. Около 70-80% от преподавателите (от асистент до професор и то от "големите") във ВУЗ-овете, специалност Право са и адвокати. Когато направят такава статистика с точни цифри, ще ти я предоставя.

я се върни към постинга си и виж някъде да съм споменавал нещо за преподаватели

не не съм

пак стана като с компютри и компоти и чели/недочели както редовно в темата

повечето адвокати в БГ не се занимават с наука

с какво се занимават преподавателите по право е съвсем друг въпрос, т.к. те представляват само една част от адвокатите в БГ

• Потребител
Публикува

я се върни към постинга си и виж някъде да съм споменавал нещо за преподаватели

не не съм

пак стана като с компютри и компоти и чели/недочели както редовно в темата

повечето адвокати в БГ не се занимават с наука

с какво се занимават преподавателите по право е съвсем друг въпрос, т.к. те представляват само една част от адвокатите в БГ

Че когато един преподавател е и адвокат, не следва ли, че има адвокати, занимаващи се с наука? Не си спомням, да си давал някакво твое стеснено опредление за адвокат, освен че иронизираше, че като адвокат се занимавам с наука. Не съм казал или твърдял, че всички адвокати се занимават с наука, а че за твое изненада много повече все пак го правят - това изчерпва въпроса.

Когато нещо не знаеш и ти го обясняват хора, които това нещо го знаят, просто го възприеми без да се правиш на отворко с цел да се измъкнеш от ситуацията, която не си обмислил на фона на безпардонните си глобални "заключения" или "изводи", или "становища", или... ирония.

Хайде лека вечер, че имам по-приятни неща да върша вместо да преливам от пусто в празно.

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

Какъв е този шум, Джеймс?
- Гей парад, милорд!
- И какво искат?
- Еднополова любов, милорд!
- Че някой забранява ли им?
- ...Не, милорд!
- Е, тогава защо вдигат този шум?
- Еми, педали, милорд!

• Upvote 2
  • Модератор Военно дело
Публикува

Таен

заговор за превръщането на Пловдив в гей столица на България, видяха

членовете на фенклуба на местния "Ботев", пише “Под тепето”. В открито

писмо до кмета Иван Тотев, фракцията "Bultras" обяви, че оттегля

официално подкрепата си към фондацията "Пловдив 2019", която издига

кандидатурата на града за Европейска столица на културата след 6 години.

“Най-подло обаче те решиха да вмъкнат в организацията тихомълком

деградирали организации и хора – нещо, с което ние сме твърдо против,”

казват в официално изявление феновете на отбора. В декларация те се

обръщат към зам.-кмета по културата Стефан Стоянов и към кмета Иван

Тотев: “Задавате ли си въпроса защо в Пловдив никога не е имало уличен

парад на тези "хора"?

Ако така си представяте Пловдив през 2019 година, пълен с объркани и

психично болни хора молим да ни извините, не сте познали. Ние не само

сме до тук с подкрепата ни. Нямаме никакво намерение да търпим това

унижение и се противопоставяме на това ваше решение да превърнете

Пловдив в гей столица.

Г-н Тотев, много бързо, откакто дойдохте на власт се продадохте на

чуждоземни влияния от "Гьоте инстут" и посолството на САЩ, които от край

време работят за унищожението на нашия морал и култура. Това, че вие

позволявате в пловдивските заведения и улици да има седмичен фестивал на

гейовете е нещо, което дълбоко притеснява всички. Колкото и свободен да

е Пловдив, откъм различни култури и религии, все пак си има някакви

граници.

На местата, където се прожектират подобен вид филми, има сериозна

пропаганда на хомосексуалност, което си е в противовес на всички закони в

Република България. Затова, настояваме да се вслушате в нашето искане и

да ни спестите тези обиди. Напълно безразлични ни са интимните

отношения на тези "хора" и не смятаме, че този вид пропаганда на улицата

и по заведенията е нормална.

Обръщаме се и към собствениците на местата, където е позволено да

пропагандират обърканите сексуални изблици група наркомани. Господа

бизнесмени, осъзнайте се. Пловдив е бил и ще бъде свободен град, но чак

до там ли я докарахме, че приютявате тези бездомници. Вие също

допринасяте за упадъка и разложението на нашата култура. Не си и

помисляйте да превърнете този деградирал фестивал в ежегодно събитие.

Следващият път нашият отговор ще бъде на улицата, където всеки, имащ се

за свободен българин, ще изрази мнението си заедно с нас.” /БЛИЦ

• Потребител
Публикува

Че когато един преподавател е и адвокат, не следва ли, че има адвокати, занимаващи се с наука? Не си спомням, да си давал някакво твое стеснено опредление за адвокат, освен че иронизираше, че като адвокат се занимавам с наука. Не съм казал или твърдял, че всички адвокати се занимават с наука, а че за твое изненада много повече все пак го правят - това изчерпва въпроса.

Когато нещо не знаеш и ти го обясняват хора, които това нещо го знаят, просто го възприеми без да се правиш на отворко с цел да се измъкнеш от ситуацията, която не си обмислил на фона на безпардонните си глобални "заключения" или "изводи", или "становища", или... ирония.

Хайде лека вечер, че имам по-приятни неща да върша вместо да преливам от пусто в празно.

имаме и адвокат, който се занимава с наука (рядко срещана комбинация)

ето какво твърдях аз и то си остава вярно, защото и 100 страници да изпишеш пак повечето адвокати не се занимават с наука

иначе ако си праскаш пълнежи да го докараме до 100 страници - евала

• Глобален Модератор
Публикува

само офтопичарствате напоследък.:)

• Потребител
Публикува

На същото се научете вие с Михов. :grin::flowers:

• Потребители
Публикува (edited)

аз мисля, че с гейове, феминстки 'превзели властта' и всякакви други нападки от този тип срещу съвременното общество описващи 'упадъчният морал' на свъвремието не се постига нищо

гейовете пак ще си ги има както и лезбийките както и феминстките

службите а защита на детето и държавните регулации също ще продължат да съществуват в обозримо бъдеще

за другото си има избори - всеки може да гласува за който иска, друг е въпросът до колко съвременната демокрация е ефективна и пригодена в това да следва интересите на единичния човек

по отношение на Буковски

има много сериозна тенденция при голяма част от соц дисидентите да описват съвременния запад като конформистко общество и да смятат това за негативно

според мен те не могат да проумеят, че западът е доста стабилен в социално отношение последните няколко десетилетия - няма войни и големи социални сътресения, за него е абсолютно нормално да върви по един по-мързелив, по-конформистки път - пътят на най-малкото съпротивление, а не да въвежда драстични социални иновации или пък брутално да отстоява социален консерватизъм ... за това промените настъпват бавно и стъпка по стъпка и вървят в насока, която не се харесва на по-консервативните членове на обществото

промяната не ми харесва и на мен, но аз съм реалист и ясно разбирам, че нищо не може да се направи

освен това има и много позитивни развития ... жените вече не са просто придатък към мъжа с всичките му позитиви и негативи ... геойвете вече може да не се крият ... хората теоретично са много по-свободни от когато и да било ...

както съм писал много пъти, ако говорим за липсата на свобода най-голямата принуда при запада е икономическата ... искаш да живееш добре в хубава къща, да караш хубава кола, да имаш хубави мебели, децатата ти да ходят в хубаво училище - няма проблем ето ти кредити, плащай ги следващите 30г. и работи здраво ... морковче и тояжка ... 90% от населението на запада в работоспособна възраст е затънало с кредити до уши и трябва да бачка здраво за да ги плаща ... тук вече и държавата отхапва нейния дял - 20% ДДС върху стоките, транзакционни такси при покупка на имоти и прогресивен данък за работещите здраво ... така е устроено западното общество - по-успелите изкарват много пари поне сравнено с парите дето има един селянин в родопите ... като си платят данъците, осигуровките, кредитите и разходите на тях им оставата много малък дял от тези много пари ... източноевропейците обичат да казват - 'ама пак им остава нещо' ... въпросът обаче не е в това дали им остава нещо, а дали те са свободни ...

човешката психология е такава, че повечето хора много трудно се отказват от хубавото и от многото пари ... или както сме си говорили с един мой богат чичо в париж - 'като те хване западния вирус, той не те пуска'

същият този мой чичо от 30г. само това прави плаща безумни данъци и безумни кредити, кредитите ги приключва тая година, натрупал е 4 апартамента в Париж в скъши квартали, достатъчно и за него и за дъщеря му и за бизнеса му

преди 3г. аз бях на границата да тръгна по неговия път, но си оставих вратичката отворена и за сега можем да приемем, че съм се отказал

защо пиша всичко това

ами защото мисля, че това с гейовете и феминстките е залитане и лов на вещици

ако ще говорим за истински консерватизъм той наистина е нарушен по икономически причини

1) хората са откъснати от земята, преобладава градското население, много деца вече не знаят откъде идва млякото и яйцата и какво се прави за да може те да имат нещо на масата

2) хората са бурмички и гайки в една комплексна система, масата е тотално неспособна да се самозадоволява, пак масата е зависима от държавата в някои случаи драстично - пенсионери, безработни, държавни служители, инвалиди и т.н. (грубо над 50% от населението във всяка една западноевропейска държава)

3) хората от малки са облъчвани с реклами, т.ч. се превръщат в изявени членове на консуматорското общество, те искат да имат, повече и по-хубави неща, дрехи, коли и т.н. и т.н., нещо от което човек много трудно се откача

4) консуматорското общество и социалната държава живеят в данъчно-осигурителна симбиоза, държавата се храни от консумацията и поддържа социален мир, чрез данъчни трансфери, глобализацията пък подсигурява евтините стоки така че да може да се консумира повече и неприятната и неекологична част от труда да се върши там някъде далеч

съжалявам, че се повтарям, това го пиша от години

цялата тази система е плод не на някакви конспирации, а на еволюционното развитие на демокрацията, която в крайната си фаза преди да рухне минава през етапа на социалната държава

с гейове или без тази система е обречена, тя ще рухне ...

иначе винаги можем да търсим врагове и виновни - агенти, евреи, гейове, световни конспирации, извънземни и какво ли още не

ако някой обаче е виновен това са хората, а по-точно избирателите, които гласуват за неизпълними в дългосрочен план неща

понеже след няколко часа тръгвам за Париж

Франция е типичен пример за всичко описано по-горе

тя има социална, пенсионна и здравна системи, които имат хронични дефицити и са невъзможни за поддръжка в дългосрочен план

френският народ обаче ясно показва на всички избори досега, че няма да остави никой да пипа възрастта за пенсиониране, да намалява поемането на здравни услуги и т.н.

още не се е намерил политик самоубиец, който да промени това

може би единственият вариант е някой да ги излъже да дойде на власт с нереалистични обещания, а после да прави това, което трябва да се прави ... само дето рискува да бъде линчуван или гилотиран ... образно казано

помислете върху това което пиша и какво е вашето място в картинката

помислете и дали наистина гейовете и феминстките са проблема в нея

Плюс и от мен

----

Мисля че хаосът или декапитализацията в западните страни (както пишеш на други места), които следва да се случат в обозримото бъдеще, биха могли да се избегнат или поне изтеглят, в по-далечното такова,

-ако се намерят източници на евтина енергия,

-и/или заработят такива сектори чрез които се постигне висок растеж на реалните доходи

Ако говорим за капитализма и демокрацията като модел, аз лично не виждам с какво, (с какъв модел) могат бъдет заместени на този етап..

(Поледното го пиша в отговор на "пророчествата" на симпъла за скорошния край на цивилизацията, и замяната и с някаква "неосредновековна" такава - което симпъла се опитваше даз внушава и прокарва по "неговия" си начин)

Просто и образно казано: светът се управлява от и чрез капитала, а капиталът се нуждае от достатъчно свобода, така както живите същества се нуждаят от достатъчно въздух, вода и храна..

(Демокрацията остава най-ползотворния инструмент за постигане на целите на капитала)

---------

Мисля че за мнозиството от хората пищеши в тази тема, написато от теб в последните две изречения е.. "висока топка" .

Мисля, че изречения като последното могат да доведат до проблеми. Не бива така да пишеш за останалите потребители занапред. Бел.мод.

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува

Има голямо логическо противоречие в тезата ви, Невски и Ник1 - за да има капитализъм изобщо не е нужна такава свобода, за която иде реч в съвременните ултралиберлани виждания. То това всъщност не е свобода, а несвобода, и то изискуема от точно най-активната стопански част от населението, сиреч от мнозинството.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Демокрацията остава най-ползотворния инструмент за постигане на целите на капитала...

Коя е крайната цел която трябва да постигне капитала и кога ще я осъществи?

• Upvote 3
  • Потребители
Публикува (edited)

Има голямо логическо противоречие в тезата ви, Невски и Ник1 - за да има капитализъм изобщо не е нужна такава свобода, за която иде реч в съвременните ултралиберлани виждания. То това всъщност не е свобода, а несвобода, и то изискуема от точно най-активната стопански част от населението, сиреч от мнозинството.

Оффф, ти явно си от тези, на които топката им идва много високо.....

Невски написа следното, а ти май нищо ново не можеш да осмислиш:

помислете върху това което пиша и какво е вашето място в картинката

помислете и дали наистина гейовете и феминстките са проблема в нея

Аз лично визирам икономическата свобода, която се осигурява от/ чрез демокрация. .

(Тук може да се дискутира дали е не по-добре да се въведе имуществен ценз, но принципът и моделът са ясни)

Ако имаш други виждания по въпроса дай да ги видим,

но ще ти кажа че както чеболите, така и китайските фирми, и олигарсите от русия имат нужда от местната и западната демокрация, по скоро от западния (свободен) пазар.

по точно:

имат нужда от пазари на които да продават стоките си,

имат нужда от медии, чрез които да се презентират и рекламират продуктите и услугите си

имат нужда от банки чрез които да финансират проектите си,

имат нужда от суровини (САЩ, Канада и Австралия са също производители и износители на суровини

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува

Коя е крайната цел която трябва да постигне капитала и кога ще я осъществи?

няма такава "крайна цел"

капиталът е съвкупност от средства, чрез които се получават доходи ( доходи получват тези които притежават капитал)

• Потребител
Публикува (edited)

аз теза за съответсвие между лична и социална свобода и свобода на капитала не съм изказвал

изказах теза за липса на каузалност между упадъка на запада и свободите на лезбийки и феминистки

както и изказах теза, че нито са завзели някаква власт, нито ще завземат скоро

иначе ако искаш модел с ограничена лична свобода и успешен капитализъм - прав ти път отивай да живееш на място като сингапур, където дори неправилното пресичане е криминализирано ... половите сношения между гейове - също са криминализирани ...

в европа такива модели не работят и няма да заработят в обозримо бъдеще

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Глобален Модератор
Публикува

Напротив, каузалност има - точно тези неща са и симптом, и катализатор на упадъка на запада, ако и доколкото ще има такъв. Впрочем такива рухвания на норми са признак на всеки упадък, достатъчно е да се разходим и да видим Ваймар, предреволюционна Русия, ако щеш и назад в средновековието годините преди рухването на източното православие и т.н. ит.н.

Сингапур е място, на което се е наложило да обединява няколко етноса в един тигър.

Европа е свършила тая работа обратно.

Ако някой си мисли обаче, че ще има успешно общество с разнебитени норми, ще се оплете яката.

Всичко е въпрос на граница. Видимо в Сингапур са отишли в другата крайност, там дори осъждат буквално на бой за административни нарушения.

Това, разбира се, изобщо не нужно за едно здраво общество.

Оффф, ти явно си от тези, на които топката им идва много високо.....

Невски написа следното, а ти май нищо ново не можеш да осмислиш:

Аз лично визирам икономическата свобода, която се осигурява от/ чрез демокрация. .

(Тук може да се дискутира дали е не по-добре да се въведе имуществен ценз, но принципът и моделът са ясни)

Ако имаш други виждания по въпроса дай да ги видим,

но ще ти кажа че както чеболите, така и китайските фирми, и олигарсите от русия имат нужда от местната и западната демокрация, по скоро от западния (свободен) пазар.

по точно:

имат нужда от пазари на които да продават стоките си,

имат нужда от медии, чрез които да се презентират и рекламират продуктите и услугите си

имат нужда от банки чрез които да финансират проектите си,

имат нужда от суровини (САЩ, Канада и Австралия са също производители и износители на суровини

Преди да тръбиш кой какво разбрал /което е нарушение на правилника, впрочем, тъй че занапред недей/, кажи нещата по-ясно.

Хубаво, имат нужда от западната свобода. И какво общо има това с тоталното събаряне на традиционността, в т.ч. и онези нейни здравословни минимуми, които крепят интегритета на едно общество, на запад???

• Модератор Военно дело
Публикува

Съвременния либерализъм в днешния си вид съществува от 60 те години на 20 ти век. Нима искате на кажете, че западната цивилизация през 1955 е била нещо фундаментално различно? Нима отношението към жените и гейовете през 50 те означават, че тогава запада е бил недемократично и несвободно място? Нима тогава основните цивилизационни построения на западното общество са били различни? Нима тогава запада е бил родово общество, и през 60 те става индивидуалистично? Нима през 50 те западната икономика е фила фундаментално различна и несвободна?

• Потребител
Публикува (edited)

Съвременния либерализъм в днешния си вид съществува от 60 те години на 20 ти век. Нима искате на кажете, че западната цивилизация през 1955 е била нещо фундаментално различно? Нима отношението към жените и гейовете през 50 те означават, че тогава запада е бил недемократично и несвободно място? Нима тогава основните цивилизационни построения на западното общество са били различни? Нима тогава запада е бил родово общество, и през 60 те става индивидуалистично? Нима през 50 те западната икономика е фила фундаментално различна и несвободна?

"Либерализъм" е понятие, с което се обясняват някой особености на Новият световен ред, налаган в глобален мащаб след фалита на Съветския съюз 1989г. , който развърза ръцете световните транснационални компании за прилагането му с благословията на победителя от Третата световна война наречена "студена".

На практика САЩ и работещите за тях Световната банка МВФ и големите банкерски фамилии са сложили ръце върху всички световни богатства и националните богатства на всяка отделна държава чрез схемите "приватизация", "концесия" и "целеви кредити за структурни преобразувания" и притежавайки монопола на диктат върху печатането на пари имат в ръцете си пълен набор от механизми да създават и предизвикват в глобален мащаб в избрани от тях райони изкуствено икономически и финасови кризи, да ерозират нациите, държавността и моралните устои на човечеството в изпълнение на глобалния план за световно господство и контрол - „Нов световен ред“ наричан още "Световно правителство" и "Глобализъм"...

Редактирано от Eньо
  • Upvote 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!