Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Не ста'а, щото модерите имат най-много плюсчета /всеки им се мазни/. :bigwink:

Не всеки. :smokeing: :

• Потребител
Публикува (edited)

Не всеки. :smokeing: :

Мерси Дорис, предполагам че мене имаш предвид :v::tooth:

Редактирано от JImBeam
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Дора, като ти гледам обновения 'имидж', май те е треснала следновогодишната депресия. :biggrin:

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Мерси Дорис, предполагам че мене имаш предвид :v::tooth:

Не само. :smokeing:

Дора, като ти гледам обновения 'имидж', май те е треснала следновогодишната депресия. :biggrin:

Следновогодишно имам много проблеми, но те не са свързани с форума, най-сериозния е с килограмите , а предстои утре и Йордановден. :head_hurts_kr:

Тоя 'имидж' вие ми го измислихте, всичко е само цитати.

• Глобален Модератор
Публикува
Тоя 'имидж' вие ми го измислихте, всичко е само цитати.

Всичко е само /и единствено/ в главата ти. Успех в борбата с наднорменото тегло.:)

• Глобален Модератор
Публикува

Абе, годината ще мине докато решите ще се правят ли номинации и какви. :tooth:

според мен чак такъв смисъл от номинации няма. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Единствено може да се похвалят заслужилите форумци като Южняка, Тироглифа, Йончев, Глишев, Император Цезар Августус, Кухулин, Богданов, Митака, Гербов, Историк, Монте Кристо, роса /редът на написване е произволен/ и много други потребители, като им се добави някаква отличка в статуса /по руските исторически форуми например се дават медали, гривни, аквили и пр. и се пише - за принос към развитието на форума/.

• Глобален Модератор
Публикува

И бай Спандю, и бай Спадню! ;)

гледай глобално, а не детайлизирано. Естествено, че всеки писал качествени теми, ще бъде отличен. Въпросът е, дали дизайнът на сайта го позволява. Тук дума имат админите.

Ама да правиме класации с 1,2,3 място е несериозно.

• Потребител
Публикува

според мен чак такъв смисъл от номинации няма. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Единствено може да се похвалят заслужилите форумци като Южняка, Тироглифа, Йончев, Глишев, Император Цезар Августус, Кухулин, Богданов, Митака, Гербов, Историк, Монте Кристо, роса /редът на написване е произволен/ и много други потребители, като им се добави някаква отличка в статуса /по руските исторически форуми например се дават медали, гривни, аквили и пр. и се пише - за принос към развитието на форума/.

Също мисля, че това с номинациите е нож с две остриета. Ако го правите, трябва критериите да са максимално обективни, защото подозирам, че може да има и обидени.

• Глобален Модератор
Публикува

Всеки се старае да дава най-доброто от себе си.

Затова май ще е по-удачно да направим конкурс за тема (теми) на 2011 г.

Може да се пусне (нова тема с) анкета, позволяваща повече отговори, понеже предполагам, че потребителите, които ще гласуват, харесват повече от една миналогодишна тема.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Горещо подкрепям идеята да се въведе приз "Форумец на годината", като за награда да му се дават модераторски права в съответния раздел, където е проявил своята компетентност.

Интересно би било да се провежда и класация за Тема на предходната година, като на най-продуктивните и градивни участници да се дават грамоти, които да бъдат връчвани на специално организирана форумна сбирка.

Разбира се, аналогична грамота може да се връчи и на Форумеца на годината :)

Редактирано от Зитко
  • Потребител
Публикува

Мен защо си ме изпуснал?

• Потребители
Публикува

Ето и моите две лепти по темицата.

Да има форумни номинации и наградки винаги е приятно - а особено когато има постоянно форумно присъствие, хората що-годе се познават и им е забавно от тия неща. Това прави форума по-шарен и по-весел.

Виждал съм такива неща: редовните годишни наградки на Толкин-форума са добър пример. Там пише известен брой фенове и лафът си тече много приятелски, което позволява на хората да им е кеф от такива неща.

Има например "най-добър дебют" (за хубави постинги на нов юзър), "любима форумна дама" (за хубави постинги от жена), "най-мъдър форумец на годината" (за изобщо най-добрите постинги напоследък) и така нататък. Обикновено гласуването става така: хората пращат номинациите си в лично съобщение до админа. Един и същи юцър може да спечели две-три такива наградки. Наградката сама по себе си не е кой знае какво, но е приятна: картинка за слагане в подписа, изработена от админа или от някого от екипа. На картинката пише примерно "Форумен мъдрец за 2011". Номинациите са само позитивни - няма "трол на годината".

Мисля, че това е ценно и можем да го ползваме.

Бих добавил и нещо от себе си: никой да не гласува за себе си и за модераторите. Наградките да са само за юзъри.

Сега остава да се разберем какви да са нашите наградки и кой ще прави картинките, щото без тая част само си чешем клавиатурите :)

Отделно ви казах, че е готино да има и някакви форумни игри с въпроси и пак с наградки-jpg в подписите. Примерно "форумен шампион по химия за 2012". Ако нещата потръгнат, ще е приятно, защото хем ще става и нещо извън постоянните ни спорове, хем ще има доста хора с интересни неща в подписите.

• Глобален Модератор
Публикува

Е хайде римлянино предложи ти нещо сериозно.

• Потребител
Публикува

Много баби - хилаво бебе - направете анкета

Всеки се старае да дава най-доброто от себе си.

Затова май ще е по-удачно да направим конкурс за тема (теми) на 2011 г.

Може да се пусне (нова тема с) анкета, позволяваща повече отговори, понеже предполагам, че потребителите, които ще гласуват, харесват повече от една миналогодишна тема.

да видим какъв ще е първоначалния резултат.Ако е в положителна посока може и да стане традиция

Ако нещата потръгнат, ще е приятно, защото хем ще става и нещо извън постоянните ни спорове, хем ще има доста хора с интересни неща в подписите.

А,то и сега като ви чета подписите голямо веселие пада :biggrin:

• Администратор
Публикува

В темата Развий тема, спечели книга! - http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=10815 даваме книги на авторите на добри теми...

Имаме достатъчно книги, които можем да раздадем на всички изявени потребители. Поемам ангажимента една от наградите на бъде книга. Рисунка за подпис, "ранг", а дори и промяна на потребителското име с добавка - звездичка или някакъв отличителен знак може да се направи.

Вече имаме реални награди! Водете наградените!

• Upvote 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Е хайде римлянино предложи ти нещо сериозно.

аз вече направих възможно най-обективното предложение за оценка, от което всички да са доволни и да няма цупене и мерене на гладиуси от типа кой е по-по-най-форумец, писал най-най-най-теми. Останалото са детинщини.

• Потребители
Публикува
Поемам ангажимента една от наградите на бъде книга. Рисунка за подпис, "ранг", а дори и промяна на потребителското име с добавка - звездичка или някакъв отличителен знак може да се направи.
Супер! Мисля, че ще е най-хубаво да направим така:

- 1. екипът помисля малко и определя колко и какви номинации има (примерно три позитивни форумни наградки: една за най-добър юзър за 2011, една за най-добър дебют за 2011 и една за най-интересно поднесена тема за 2011 - или каквото там измислим); може да разгледаме и някакви оферти на юзърите за това колко да са наградките, но накрая сами ще решим;

- 2. юзърите пращат на ЛС на екипа своите номинирани (примерно юзърът Хикс гласува за юзър Игрек за едната наградка и за юзър Игрек - за другата); не може да бъдат номинирани членове на екипа, просто защото е глупаво да си се самонаграждаваме за форумно участие - на нас форумът ни е хоби и един вид проект;

- 3. юзърът, награден като форумец на 2011 получава картинка за подписа, едногодишен "ранг" и книга;

- 4. юзърите с другите наградки получават картинки за в подписите и едногодишни "рангове";

- 5. правим си една голяма обща среща в обичайната кръчменска щабквартира, за да стиснем ръката на най-печения юзър за годината и да си му дадем книгата; ако човекът не е на срещата, му пращаме книгата; всеки, който иска, е добре дошъл на срещата, най-вероятно ще ударим по няколко бири и ще си лафим;

- 6. после пробваме да направим и форумните игри с въпроси и отговори; ако са успешни, ги правим периодични, примерно на по няколко месеца, с наградки - подписи; ако някой спечели няколко поредни игри, получава някакъв "ранг" и книга;

- 7. догодина по това време, живот и здраве, повтаряме годишната веселба с наградки за 2012.

Мисля, че работата не е бърза, нещата могат да почнат бавничко и полека - и да станат примерно през февруари.

Аз мога да се ангажирам да организирам първите игри в раздела за литература, ако има интерес към идеята.

Вече наша работа си е, че от време на време си правим срещи само на екипа, одумваме юзърите, потупваме се един друг по рамото и си раздаваме по някое подаръче по приятелски. Примерно лично аз съм много доволен от книгата, дето ми я дадохте. И си е мое частно мнение, че примерно темите на Лорда са страхотни. Изобщо, постоянното кръчменско присъствие сме си екстра пичове, имаме си приказката, пък и вече имаме модераторски достъп, така че няма какво повече да си раздаваме титли и прочие :)

• Потребител
Публикува

Едва ли някой пише по форумите за да получава награди, но номинацията и сигурното избиране на Южняк лично мен ме обижда и означава, че за напред модераторите вместо да поправят правописни грешки и да трият ругатни ще поощряват подмазвачеството, ругатните и политизирането. Който не вярва, да му погледне постовете.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=12382&st=0

Аз се надявам повече да не се изкушавам да пиша в този форум.

• Upvote 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Doris, темите на Южняк са на доста високо ниво и определено са ценни за нашия форум. Това че ти имаш личен конфликт с него си е съвсем друг въпрос и няма отношение към номинациите.

Глишев, най-добре е да направим номинации по раздели - напр. за биология, астрономия, литература, виж за раздел история /като най-голям раздел/ може би ще трябва да я разделим на няколко награди - праистория, антична, средновековна, съвременна и пр.

• Upvote 3
  • Потребители
Публикува

Романе, чувал ли си римската поговорка: trollus non est hranendus :)

За разделите може би си прав, но не знам дали ще има книги за всички хорумци на годината. Общо взето, зависи от това колко и какви книги имаме.

Дорис, аре да спреш да тролиш.

• Глобален Модератор
Публикува

* * * Моля, разграничавайте модераторската ни дейност от тази като на съвсем обикновени потребители, каквито всички ние сме били в началото на своята "форумна кариера", образно казано. Двете дейности нямат абсолютно нищо общо. Обърнете внимание на факта, че правим изказванията си в удебелен цветен шрифт под формата на Бележка на модератора или на Бележка на администратора.

Всички наши останали изказвания са предложени на аудиторията като изказвания на съвсем обикновени потребители.

Точно така! mf_oct__01.gif

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!