Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 82
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Естествено, че не!

"Боклук" са педерастите и лезбийките по отнашение на демографията. Правата на малцинствата са антидемократични по отношение на определението за демокрация, където правото е на мнозинството. Всъщност прецизно погледнато си е геноцид и върху двете страни, защото е отказ от правото на интеграция в дадено общество. В дългосрочен план генерира конфликт, обикновенно много кървав. Примерно, клането на косовари от сърби е геноцид по определение, защото първите са мнозинство. Обратно, клането на сърби от косовците е борба за освобождение. Феномена е обществено-културен. В последно време и политико-идеологичен. От чисто физична гледна точка и в двата случая си е най-обикновенно клане. При педерастите и лезбийките, ако те станат мнозинство, вследствие на системно толериране, демократично ще е да се забрани раждаемостта, примерно може да се наложи законодателство, раждалите да се скопяват, а децата да се убиват. Такова законодателство ще бъде демократично, защото е продукт на мнозинството. Примерно да разгледаме проблем генериран в Китай, вследствие опитите за регулиране на демографията. Понеже, от чисто фолклорно-психологическа гледна точка, там детето е човек само ако е момче, при долната класа, то след забраната те раждат тайно. Тези деца, обществено ги няма. Те нямат документи, не ходят на училище, не могат да работят законно и да обитават законно. Предвид тревогите на някои руснаци, за аспирации върху цяла Сиберия от Китай, тях ги е страх, че ако на тези хора им бъде даден един автомат и няколко патрона, всичко ще бъде решено без дори наличието на официален конфликт и намеса на китайската армия. А това неминуемо ще стане, във връзка с ресурсното обезпечаване на китайската икономика, ако разбира се кризата не я ликвидира по-рано. Никой не знае броят на тези парии, но е огромен! Въобще демокрацията, точно както и пазарът, могат да осъществят поднастройващи се системи с обратна връзка, до момента, докато някой не въведе регулации. След това става бъчва с лайна. С правата на малцинствата е същото.

по тази логика боклук са и нормалните двойи, които не могат да имат деца. значи и те са педераси. нещо ти куцат нещата. хомосексуалните никога няма да станат мнозинство, защото от зората на цивилизацията има винаги един стабилен процент такива хора - 5-10 %. Ни повече, ни по-малко.

ст

при демокрацията правата не са на мнозинството, а всички имат равни права.

• Потребител
Публикува

Това е интересна таблица. На сайта на БНБ може да види как се променят тези цифри ежемесечно.

"Задължения към правителството и бюджетни организации" е всъщност т.н. фискален резерв. С други думи това е банковата сметка на правителството.

Ако рездилм 2.5млрд на 1 млн се плучава 2500. Т.Е. фискалния резерв към датата на горния баланс може да покрие 1 млн влога с не-повече от 2500 лв. Тук можем да променяме делителя и да получаваме друг резултат, разбира се...

Ще е чудесно някой ако може да разясни или по друг начин интерпретира това в контекста на правителствените 'гаранции' на влоговете на гражданите.

До колко всъщност са гарантирани и сигурни парите ми в банката? Повече или по-малко отколкото в буркани или в дюшека?

безумната идея за финансов инжинеринг с парите на сребърния фонд засега не се осъществи ...

правителството подходи по правилния начин и въпреки всичките му кусури успя да пласира най-успешната облигационна емисия в БГ история на най-ниски лихвени нива в източна и южна европа ...

• Потребител
Публикува

Демографската структура на България и най-вече демографските тенденции са най-близки до тези на лагерниците в Освиенцим.

средната продължителност на живот в лагерите на освиенцим е месеци, за качеството му да не говорим ...

в Африка хората живеят средно по 40-50г. масово са бедни и болни от спин и какво ли още не, живеят в колиби и се молят за дъжд ... но мрънкат доста по-малко от българите, които живеят по 75г., имат покрив над главата, нямат СПИН и паразитози и не се молят за дъжд ...

има нещо сгрешено в този народ ...

• Потребител
Публикува (edited)

Всеки иска малко повече - човещинка.biggrin.gif

Мрънкането сякаш идва от прекомерната показна несправедливост.

От явната липса на резултати в съдебната система. Оттам и надолу по пирамидата.

Редактирано от БатеВаньо
  • Глобален Модератор
Публикува

Проблемите идват от прекомерната показна несправедливост и от явната липса на резултати в съдебната система.

Че в кой сектор на Системата нещо е наред?

Научната, образователната, здравната, пенсионната, социалната и така натаък - къде всичко е наред?

• Потребител
Публикува

Сега Невски незнам дали си бил в Африка но аз съм.Там не мрънкат щот от тяхна гледна точка(на 90%)животът е прекрасен,ставаш сутрин в колибката после отиваш да се поперчиш из квартала после я лов я секс кво му трябва повече на живота.Дали ти е ясно че неграмотноста е масово явление и базата за сравнение просто я няма.Незнам къде си бил ама в повечето ,,села,,имаше пенсионери над 70 и то доста.Мислиш ли че точно тези хора знаят какво е СПИН,паразитозите са следствие от немрънкането ако ме разбираш.Нещо не ти разбирам примера,но сега ще ми кажеш че си разговарял с някой вожд или шаман.Айде със здраве

• Потребител
Публикува

Всеки иска малко повече - човещинка.biggrin.gif

Мрънкането сякаш идва от прекомерната показна несправедливост.

От явната липса на резултати в съдебната система. Оттам и надолу по пирамидата.

съдебната система работи по същия начин като българите

тя няма причини да е по-различна от тях

• Потребител
Публикува

Сега Невски незнам дали си бил в Африка но аз съм.Там не мрънкат щот от тяхна гледна точка(на 90%)животът е прекрасен,ставаш сутрин в колибката после отиваш да се поперчиш из квартала после я лов я секс кво му трябва повече на живота.Дали ти е ясно че неграмотноста е масово явление и базата за сравнение просто я няма.Незнам къде си бил ама в повечето ,,села,,имаше пенсионери над 70 и то доста.Мислиш ли че точно тези хора знаят какво е СПИН,паразитозите са следствие от немрънкането ако ме разбираш.Нещо не ти разбирам примера,но сега ще ми кажеш че си разговарял с някой вожд или шаман.Айде със здраве

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

не знам какво не ми разбираш на примера

обективно погледнато средностатистическия българин живее по-добре, по-дълго и по-здрав от средностатичстическия жител на Африка

субективно обаче той се чувства по-нещастен

логически погледнато значи проблемът е вътре в самия него

• Потребители
Публикува (edited)

Нациите на култури със "себеподтискане" (self-restraint) са по-нещастни, от нациите с култури на "себеудовлетворяване" ("self-indulgence")

/Забележка: Измерението в модела Хостеде-Минков се нарича "indulgence versus self-restraint",

Минков му дава ново име в предпоследната си книга: "Industry (възможен превод "работливост") versus Indulgence"

http://books.google.bg/books?id=C_zLfq0q3j8C&pg=PA87&lpg=PA87&dq=Industry+versus+indulgence&source=bl&ots=d2PJMhBxyp&sig=ZEeg2HBgJbWOwUOKABXkp40rqvo&hl=bg&sa=X&ei=06nyT5nhI-ao4gTYxJWFCg&ved=0CFgQ6AEwAQ#v=onepage&q=Industry%20versus%20indulgence&f=false

Има корелация и разнопласти двупосочни причиноследствени връзки между това доколко нацията в културата се подтискат индивидуалните желанията и нуждите, колко са нещастни хората, и колко се работи (колко време се отделя за работа, в каква степен работата е по-важна от почивката)

Когато в културата е прието и се възпитава подтискането желанията и нуждите, а мързелуването не се толерира или допуска, хората се чувстват по-нещастни и по-раздразнителни (тревожни), отколкото ако тази особеност на културата не съшествуваше.

От друга страна: Когато човек е нещастен със семейството си, не цени себе си и личното си време и почивката: той работи т.е прекарва повече време на работота, отделя повече време за работата си./Край на забележката

Източноевропейците като принадлежащи култури със себеподтискане са най-нещастните хора са света (най-нещастни са балканците, русите и балтийците) ..

При балканците съществува допълнителен натиск за увеличаване на субективното чувство за нещастие, поради това че западният англосаксонски икономически модел, които беше внесен преди 20 години у нас, е напълно чужд за нашата култура, ценности и нагласи. Балканците без турците, вклчително кипърците и гърците сме с най-силно изразените етатични нагласи в света..

/Допълнение:В нашите култури почивката и мързелуването не се толерират и затова се работи повече..Въпреки че трудът се поставя на много ниско място, почивката, мързелуването съвсем не се толерират.. "залудо работи, залудо не стой"/

Африканските култури (изключваме арабите) са индулгентни култури..

/Пояснение: африканските култури също са външнопричинни и хората също смятат, че успехът им зависи от външни причини, но хората от тези култури, за разлика от източноевропейците и от хората в културите със себеподтискане, смятат че сами контролират живота си/

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

Леле пак модели.Ми обективно погледнато дали смяташ че африканеца знае че има хора които живеят по дълго,по добре от него.Дали пък не приемат живота си такъв какъвто е защото не могат да си представят че може да има по различен начин,и точно защото не мрънкат са на това положение да им харесва съществуването.Защо започват да ,,мрънкат,,като цъфнат в Европа.И въобще какво означава ,,мрънкане,, и ,,нещастен,,щот един афро беше нещастен за кравата и ,,мрънкаше,, доста.Тук един познат ,,мрънкаще,, че му ,,дигат тока,, и така.Само моля без модели,стъкмистика и други религиозни учения.

• Потребители
Публикува (edited)
Ми обективно погледнато дали смяташ че африканеца знае че има хора които живеят по дълго,по добре от него

Пълна глупост..

т.е. според теб африканците са безсловесни примати, а не хомосапиенс..

Щом вярваш на това, а банираш социлогията, атропологиягията,и съпоствителната културология , то няма какво да дискутираме..

ПС.

За протокола , факти: според изследванията на WVS и други изследвания нигерийците оценяват, че живеят зле, и че условията и качеството на живота им са лоши (всъщност са в дъното на класацията по оценка на качеството на живот, и по задоволството!), но пък се чувстват.. щастливи (те са най-щастливата нация според почти всички изследвания за щастие, ето едно http://imo.thejakartapost.com/hatefmokhtar/archives/416 )..

http://www.scotland.gov.uk/Resource/Doc/89281/0021350.pdf

Африканците имат най-ниско задоволство от живота (оценяват качеството му като ниско)

http://en.wikipedia.org/wiki/Satisfaction_with_Life_Index

Но иначе са щастливи..

http://imo.thejakartapost.com/hatefmokhtar/archives/416

Демек, няма корелации и връзки между качеството на живота и това как се оценява то от самите хора - от една странa, и субективното им чувство за щастие - от друга..

Това е едно изследване за Япония и Бутан:

http://www.bhutanstudies.org.bt/pubFiles/GNH-MaterialWelfare-part1.pdf

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

Соло, бих искал да те помоля да разкажеш повече за африка, въз основа на това което си видял (сподели че си бил там), мисля на всички ще ни е интересно да видим разликите между нас и тях.

• Потребител
Публикува (edited)

Ми нямам желание да дискутирам,Както казах новите религии не са ми по вкуса.Та Нигерийците казваш,ми ще ти отговоря точно за тях.Определено съзнават че ,,качеството,, на живот им е трагично и са щастливи казваш,ми щастливи са че при това качество още са живи понял.Животът ден за ден ако за теб и стъкмистиката е щастие съгласен съм.А между другото те и нашите римляни са шастливи осбено ако докопат някой капак на шахта,теб лично това би ли те направило щастлив.Та не ми пробутвай тези уикиглупости защото всичко е много относително.

Редактирано от solo
  • Потребители
Публикува (edited)

Ми нямам желание да дискутирам,Както казах новите религии не са ми по вкуса.Та Нигерийците казваш,ми ще ти отговоря точно за тях.Определено съзнават че ,,качеството,, на живот им е трагично и са щастливи казваш,ми щастливи са че при това качество още са живи понял.Животът ден за ден ако за теб и стъкмистиката е щастие съгласен съм.А между другото те и нашите римляни са шастливи осбено ако докопат някой капак на шахта,теб лично това би ли те направило щастлив.Та не ми пробутвай тези уикиглупости защото всичко е много относително.

Ти пък не ми пробутвай твоето менторство и акъл, защото като гледам дойде на моя"защото всичко е много относително"., нъл тъй..

Редактирано от nik1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

70% повече гръцки и 50% повече румънски фирми в България

1582 нови гръцки фирми и 129 румънски са започнали да развиват дейност в България през миналата година, съобщи Националната агенция по приходите.

По данни на агенцията през 2011 г. 3781 дружества с изцяло гръцки капитал са подали декларации за облагане с корпоративни данъци, а през предходната година това са били 2199, като това означава, че за една година фирмите с изцяло гръцки капитал, които развиват дейност в България, са се увеличили със 72%.

Близо половината от гръцките компании или 1535 са регистрирани в териториалната структура на НАП в Благоевград. В София се обслужват 1381 фирми със 100% гръцки капитал, а в Пловдив – 200.

С близо 50% пък са се увеличили дружествата с изцяло румънски капитал, които са подали декларации за облагане с корпоративни данъци тази година в сравнение с 2011 г. Според статистиката на НАП за облагане на печалбата си от 2011 данъчни декларации са подали 401 фирми със 100% румънско участие, докато за 2010 това са направили 272 дружества. Както може да се очаква, най-много регистрирани фирми с участие от северната ни съседка има в териториалните структури на НАП в Русе – 169, София – 121, и Варна - 21.

Според експерти от НАП засиленият интерес на фирмите от Гърция и Румъния, свързан с инвестициите в България, се дължи най-вече на по-ниската данъчно-осигурителна тежест у нас и стабилността на икономика на страната в последните няколко години.

Икономическото присъствие на гръцките компании у нас се изчислява на три милиарда евро досега и е осигурило 100 000 нови работни места.

http://www.economy.bg/

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува

Пълна глупост..

т.е. според теб африканците са безсловесни примати, а не хомосапиенс..

Щом вярваш на това, а банираш социлогията, атропологиягията,и съпоствителната културология , то няма какво да дискутираме..

ПС.

За протокола , факти: според изследванията на WVS и други изследвания нигерийците оценяват, че живеят зле, и че условията и качеството на живота им са лоши (всъщност са в дъното на класацията по оценка на качеството на живот, и по задоволството!), но пък се чувстват.. щастливи (те са най-щастливата нация според почти всички изследвания за щастие, ето едно http://imo.thejakartapost.com/hatefmokhtar/archives/416 )..

Това ми напомня на приказките на едни чужденци през 18-19 в. за българите: "там има един народ, който живее в мизерия и това му харесва", цитирам по памет.

• Потребител
Публикува

Струва ми се, че преставените от ИСТОРИК цифри са едностранни и недостатъчни за да се оцени нетния финансов резултат от промените в присъствието на чуждестранните фирми, за които пише.

Собствеността на дадена компания не означава, че компанията е следствие на инвестицията в нея. Това е случая с огромно количество придобити фирми - било то производствени, медийни, финансови, телефонни или други.

Закупуването на една фирма от чуждестранни инвеститори НЕ означава, че фирмата е чуждестранна.

Придобиването на една фирма НЕ означава увеличение на работните места, НЕ означава нетен приход нито в хазната (от данъци), нито в иконимиката (като инвестиция). 'Икономическото присъствие' е оценка на общата стойност на компаниите в оценяваната кошница, а не на инвестираните в тях средства.

Мисля, че трябват повечко цифри, за да се види реалния резултат от формалното регистриране на чужди фирми у нас.

• 5 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува
  • Потребител
Публикува

Струва ми се, че преставените от ИСТОРИК цифри са едностранни и недостатъчни за да се оцени нетния финансов резултат от промените в присъствието на чуждестранните фирми, за които пише.

Собствеността на дадена компания не означава, че компанията е следствие на инвестицията в нея. Това е случая с огромно количество придобити фирми - било то производствени, медийни, финансови, телефонни или други.

Закупуването на една фирма от чуждестранни инвеститори НЕ означава, че фирмата е чуждестранна.

Придобиването на една фирма НЕ означава увеличение на работните места, НЕ означава нетен приход нито в хазната (от данъци), нито в иконимиката (като инвестиция). 'Икономическото присъствие' е оценка на общата стойност на компаниите в оценяваната кошница, а не на инвестираните в тях средства.

Мисля, че трябват повечко цифри, за да се види реалния резултат от формалното регистриране на чужди фирми у нас.

+

съгласен - има и друга страна, напоследък лъсна задника на не малко фирми фантоми, които вместо техния предмет на дейност да носи доб. стойност, се случва точно обратното.

• 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

426 хиляди работни места в България са загубени от 2008 г. - досега заради рецесията, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Лицата извън работната сила (или извън трудовия пазар) на възраст между 25-64 години в момента са 1 100 000 д. или 15% от общото население на България.

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува

426 хиляди работни места в България са загубени от 2008 г. - досега заради рецесията, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Лицата извън работната сила (или извън трудовия пазар) на възраст между 25-64 години в момента са 1 100 000 д. или 15% от общото население на България.

Безработицата се изчислява спрямо лицата в трудпособна възраст. Със сигурност по-добър показател за изчисление на безработицата е заетостта на населението, отколкото стъкмистиките на Бюрото по труда и НСИ. В момента за България зеатостта е някъде около 65-70%. :doh:

П.П. Ако се появи ново нормално, при което младежите до 25 да са масово безработни като нищо ще бъде върната наборната служба. Така се забавя влизането им в редиците на работната сила, избягва се соц. напрежение и има стабилност на пазара на труда.

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Безработицата се изчислява спрямо лицата в трудпособна възраст. Със сигурност по-добър показател за изчисление на безработицата е заетостта на населението, отколкото стъкмистиките на Бюрото по труда и НСИ. В момента за България зеатостта е някъде около 65-70%. :doh:

П.П. Ако се появи ново нормално, при което младежите до 25 да са масово безработни като нищо ще бъде върната наборната служба. Така се забавя влизането им в редиците на работната сила, избягва се соц. напрежение и има стабилност на пазара на труда.

цялата тая работа е малко спорна, защото много хора, които са на помощи си връткат частна работа на дребно за кеш из цяла европа, а не само в БГ ...

освен това една домакиня с 3 деца и мъж, който е с висок доход, трябва ли да се води безработна, като си е заета от сутрин до вечер и е на издръжка от мъжа си?

може да се спори също и един студент докато учи и е издържан от родителите си трябва да се води безработен ...

много сезонни гурбетчии също не са безработни, нищо че се водят за такива от статистиката ...

изобщо статистиката е сложно нещо, но е факт, че реалната безработица винаги е по-висока от обявената в статистиката ...

според мен с поне 5% ...

иначе официалната заетост е много по-ниска от реалната, като включително и много от пенсионерите си копат нещо по селските имоти, затварят буркани, гледат внуци, па дори и чужди деца за пари или пък работят някоя друга смяна охрана срещу кеш ...

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Ще има краткотраен ефект и то от страна на туширане на напрежението, но не е никакво решение на проблема. Само ще увеличи дела на разходите в бюджета за МО.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!