Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

е мисля че това е възможно най пълната такава на база тези снимки(разбира се аз съмн далеч от доцент в БАН)

Може би ще мога да съм полезен и ако ми напишеш какво друго допълнително те интересува, тъй като аз не се досещам.

А, да не забравя, можеш да намериш доста информация и ако напишеш в гугъл надписът отзадната страна "GLORIA EXERCITVS"

Дано съм бил полезен :whistling:

• Потребител
Публикува

Здравейте, някой може ли да ми даде информация за тази монета ?

DSC_0136.JPG

DSC_0135.JPG

на гърбът пише : wachregiment Friedrich Engels ; fur den schutz der arbeiter und bauern macht

Рових из интернет, но не можах да намеря нищо конкретно.

Благодаря предварително !

• Потребител
Публикува

Не е монета. За да е монета един предмет той задължително трябва да има изписана неговата парична стойност и валутата която представлява.

Всичко останало като това се разделя в общите категорий: плакети, ордени и сувенири.

Какво е точно? Предполагам плакет, не виждам халка за орден или медал, а и няма игла за закачане :) Енгелс е един от бащите на идеологията на соц. държавите. Почитан от Китай до мало Бучино. Това предполагам е с пройзход ДДР.

Щанса да намериш същото в интернет е минимална и клони между нула и - безкрайност, тъй като най-вероятно подобни вариаций има хиляди

• Потребител
Публикува (edited)

това е бронзова римска монета на Аркадий (383-408) като номинала най-вероятно е Бронз 4(17-15 мм) а монетният двор е Сисция :)

За стойност...всяко едно нещо на света има някаква стойност: материална, ценова, сантиментална и т.н. но форумът изрично забранява коментарите за цени на археологически артефакти и предмети с културно историческо значение :)

Редактирано от roca
  • Потребител
Публикува (edited)

А тези кой и за какво ги е правил

да, ама нещо не се получава...

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува

JImBeam моля те поясни какъв ти е въпросът тъй като не мога да го разбера. Ако става въпрос за думата "излишно", видях че има грешка, исках да кажа "изрично", но при бързината на писане....не винаги се получава желаният ефект. За съжаление правописните грешки при мен са ежедневие когато става въпрос за компютъра :whistling:

• Потребител
Публикува (edited)

Не е това, не мога да си кача картинките :post-20645-1121105496:

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува (edited)

.

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува

Моля, помогнете да идентифицирам тази монета.От нета съм склонен да смятам че е ITALY SILVER COIN, GROSSO VENICE PIETRO GRADENIGO 1289, но в никакъв случай не бих пренебрегнал вашето професионално мнение и дали има някаква нумизматична, не парична, стойност?

post-7253-007020800 1298385031_thumb.jpg

post-7253-051440200 1298385035_thumb.jpg

• Потребител
Публикува

Копирам отговорът от другият форум за да не остава темата празна и да не си помисли след време някой от четящите че си отговарям избирателно :)

Lorenzo Tiepolo. 1268-1275 AD. Silver grosso. Иначе да венециански грош

А надписа е

LA TEUPL DUX S M VENETI

• Потребител
Публикува

А какво пише на тези монети?

Някой може ли да го преведе?

post-6570-074117700 1298454815_thumb.jpg

post-6570-080172800 1298454825_thumb.jpg

• Потребител
Публикува (edited)

Ами като цяло "съвременна" или "модерна"

Най-вероятно западноевропейска или друга монета от периода 18-нач.20 век, която вече е изтъркана до идеална шайба, така че остава само да си гадаем.

Това което се вижда е било предполагам герб (или щит) с корона или орбита с кръст отгоре.

Много подобни монети имат Гърция, някой западноевропейски държави като Франция, Германски щати и т.н и т.н.

Просто на база на това не мога да изцедя повече инфо

Редактирано от roca
  • Потребител
Публикува

Някой може ли да ми даде информация относно двете монети, за които съм дал линк отдолу? Имат ли някаква стойност?

http://i189.photobucket.com/albums/z132/kris4o1993/DSC00569.jpg

http://i189.photobucket.com/albums/z132/kris4o1993/DSC00570.jpg

• Потребител
Публикува

Не са монети, по скоро обикновени жетони или както на български им викаме "пендари за украса"

разбира се месингови, нямат нищозлатно в тях.

Първият (на снимката отдясно) е Австроунгария и грубо може да се датира между края на 19 и началото на 20 век, а вторият (отляво) е обикновенна дори некачествена най-вериятно българска тенекия. Правят ги дори до ден днешен, но този най-вероятно е от началото до средата на 20 век.

Като цяло нямат стойност, или ако да тя е минимална. Колекционерскат и нумизматичната се свеждат изчерпват ;)

• Потребител
Публикува

4 Дуката на Франц Йосиф , Австроунгария, а годината я виждаш.

В интерес на истината един от първите емисии 4 дуката на Франц. Да, има известна нумизматична стойност от гледна точка годината на издаване, но съжаление е пробит и материалната му стойност не би била по-висока от тази на материала в него. В подобни случай, съжалявам изключително много. Би било хубава монета, ако не беше попадала в България :post-70473-1124971712:

• Потребител
Публикува

Пише..."ментета сме" :whistling:

Остави ти ментетата, но какво пише ми е интересно.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!