Отиди на
Форум "Наука"

Защо Русия започва Освободителната война

Recommended Posts

• Мнения 210
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Модератор Военно дело

Гербов, ти си човека, чета с голямо удоволствие. ОГРОМНО БРАВО за положения труд и хубавата книга.

Редактирано от Frujin Assen

• Глобален Модератор

Аз този капитален труд ще си го принтирам направо. Много е интересен текстът.

• Глобален Модератор

Чудно! :good: Адмирации за положеният огромен труд. Статията може да бъде включена и в списанието, но може би на части като поредица в няколко броя защото обемът й е доста голям.

• Модератор Военно дело

Гербов, ако имаш път към Карлово, обади се ще те черпя. Между другото, това как може да се съхрани в оригинален вид с картинките, в уърд ще стане ли или да го мъча с пауър пойнт, там пдф или нещо друго?

• Потребители

При мен оригиналът представлява пет папки за всяка част. В тях илюстрациите съм поместил в отделни изображения от вида PNG, защото в JPEG може да се размаже текстът. Отделно пак в папката за всяка част имам DOC с текста, като изображенията в него са намалени. Сага може да се маркира вяка част във форума и да се копира в DOC, а отделно да се изтеглят изображенията, като се отворят.

Благодаря за поканата, но в Карлово може да ме бият. Ще изчакам да мине честването на Левски и тогава ще си помисля.

Радвам се, че се прие добре материалът. Според мен вестниците и списанията напълно могат да заместят документалните архиви, особено когато последните липсват. Естествено, ако се попадне на сериозно написани политически коментари. Сега в интернет има качени много автентични издания от 19 век, които в българските библиотеки ги няма.

• 2 месеца по късно...
  • Потребител

браво на автора за труда ...

искам само да вметна личното ми мнение - при войните има разлика между причина и повод ...

причината Русия да започне конкретната война се крои в плановете и за експанзия на Балканите, а защо не и прихващане на Босфора (наивно, но факт, простата истина е, че големите никога не биха го позволили) ...

поводите по правило са съвсем други и звучат много по приемливо от политическа и вестникарска гледна точка ...

разграничението е важно, като е валидно и до момента, ако разгледате големите въоръжени конфликти през последните 30г. ще видите, че между причина/цели и официално представените поводи за започване на военни действия няма нищо общо ...

• Потребители

Това наистина е отличен материал, моите закъснели поздравления.

• Глобален Модератор

Според мен този труд трябва да излезе и в списанието.

• Потребител

Пускам го да се принтира. Frujin Assen word 2010 имам и като копирам някакъв текст от интернет страница worda направо си запазва картинките и форматирането, пробвай така.

• Потребител

Здрасти!

Нямах още време да прочета внимателно....

Дали ще има отговор на въпросът ми незнам още.

Но интересно е, че великите сили одобряват руските интереси за излез на топло море/впрочем това им е мечтата още от времето на Цар Петър Велики..../и после.....и после все пак остават под контрол на турците Босфора и Дарданелите.

Какво се е случило в промеждутъчното време?

:book::book::book:

• Потребители

Мога да проуча, как стои въпросът с желанието на Русия да излезе на топлите морета, ама чак от Петър І ще ми отнеме няколко месеца.

Честно казано не съм се интересувал от тази тема. Опитвам се най-вече да си изясня отношението на Русия към България.

• Глобален Модератор

Мога да проуча, как стои въпросът с желанието на Русия да излезе на топлите морета, ама чак от Петър І ще ми отнеме няколко месеца.

Честно казано не съм се интересувал от тази тема. Опитвам се най-вече да си изясня отношението на Русия към България.

отношението е най-дружелюбно. Все пак сме братя славяни.

• Потребител

отношението е най-дружелюбно. Все пак сме братя славяни.

Хммм, питай поляци, украинци.....

Нали все пак е епохата на панславизма. нещо като контра точка на пангерманизмът....И Русия нали се самоизлъчва като пряк наследник на византийската империя и православието.

Не случайно англия, франция винаги се стараеше да не се обединят немските, славянските държави....

:whistling::whistling::whistling:

Редактирано от Skubi

• Глобален Модератор

Хммм, питай поляци, украинци.....

Нали все пак е епохата на панславизма. нещо като контра точка на пангерманизмът....И Русия нали се самоизлъчва като пряк наследник на византийската империя и православието.

Не случайно англия, франция винаги се стараеше да не се обединят немските, славянските държави....

:whistling::whistling::whistling:

поляците са си поляци. Тяхната война с Русия е дълга и сложна. Украинците са си руснаци. Нещо като нашите македонци. Ти го гледаш диалект, а той за език претендира.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!