Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Защото изкуството е субективно. Защото аз нямам твоя мозък за да изпитвам същото, което ти изпитваш когато съзерцаваш тази картина. Защото вероятно не смяташ като мен, че това е една грозна картина, която е известна с това, че е известна и тя е тема на разговор между хора считащи се за интелектуалци, които могат да игнорират нейната грозота, претендиращи, че виждат нещо, което иначе е очевидно, под предтекст, че са ценители, а именно нейното послание, алюзии, екстравагантност...

the_persistence_of_memory_-_1931_salvador_dali.jpg

• Глобален Модератор
Публикува

Да:) Не съм голям фен на модерното изкуство, че чак ми се разсърдиха в една друга тема, но в тази картина се виждат много неща - променливостта на времето, нетрайността на живота на фона на вселената и т.н.... И на Пикасо не съм фен, защото предава класиката. Но което си е добро, добро си е.

• Потребител
Публикува

Къде са разтечените часовници, къде са "променливостта на времето, нетрайността на живота на фона на вселената" XD

Добре, не ти ли се е случвало да си вървиш по пътя и да видиш привлекателна жена с някакъв грозник бедняк и да се запиташ, какво по дяволите се е объркало тук!? Или пък да видиш някой стряскащо облечен, който сам си е избрал дрехите и смята, че изглежда добре в тях. Или пък да обичаш да ядеш нещо, което друг не обича. Излиза, че всички ползваме едни и същи рецептори, но по различен начин.

В коментарите на филми под торентите и за най-голямата боза ще се появи някой, който да каже, че останалите са простаци, които не разбират посланието на филма. Ама то послание може да се открие във всичко, дори в кучешко ако с набодено на него национално флагче. И се оказва, че не посланието, а начина по който е поднесено предизвиква интерес.

Дори си мисля, че причината за съществуването на блогове е тъкмо нуждата от лично пространство където да споделяш неща, които малко или много не се харесват. Защото няма блюдо, което да се хареса на всички.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

========================================================================================================================================================

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува (edited)

Всеки си я преценява за себе си.

Иначе е много дразнещо наистина,някой да ти казва кое е лошо и кое добро.

За мен е много добра,в първия ми пост-говорех за моето мнение,а не за общото.

Да не говорим,че обикновено това което аз харесвам,почти никой друг не го харесва :laugh: .

Редактирано от Gloster
  • Глобален Модератор
Публикува
Ама то послание може да се открие във всичко, дори в кучешко ако с набодено на него национално флагче. И се оказва, че не посланието, а начина по който е поднесено предизвиква интерес.

Определено може, а даже и се харесва ;) помня че едно лято на Каварна по време на рок феста понеже бяха малко химическите тоалетни и от горичката в парка почнаха да се носят разни интересни ухания (и това може да е изкуство) забелязах един хомо сапиенски екскремент на самия тротоар за пътя към центъра на града, приблизително с формата на кебапче и забодена пластмасова виличка в него. След дни като се прибрах видях във фейсбук, че хората масово са го снимали и са го качили на профилите си - значи явно се харесва ;)

Но разлика между абстракционизъм, експресионизъм и импресионизъм определено има. Някой мазачи мажат без никаква ясна идея, като Пикасо например - абсолютен аматьор и бездарник станал известен заради суетата и комплексите на разни богаташчета. Но в Дали има изкуство - и то голямо, факта че може да се размишлява над картините му, че има различни мнения и тн. говори достатъчно ;)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!