Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Не, войните са две. Да свързани са, но все пак са две. Разделението не е 'наше', така ги делят навсякъде. А ние сме българи все пак. И има с какво да се гордеем през Първата и с какво да се срамуваме от Втората.

• Мнения 107
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребители
Публикува (edited)

Не, войните са две. Да свързани са, но все пак са две. Разделението не е 'наше', така ги делят навсякъде. А ние сме българи все пак. И има с какво да се гордеем през Първата и с какво да се срамуваме от Втората.

Разделението не е 'наше', така ги делят навсякъде.

Щом са свързани а те въобще не са "развързани" ако питаш мен, всяко деление е субективно, Освен това мисля, в западните монографии, във всяка една за себе си , когато се пише за едната война , се пише и за втората.

А ние сме българи все пак.И има с какво да се гордеем през Първата и с какво да се срамуваме от Втората.

Аз не виждам причини да разграничаваме та да усилваме емоциите, а ако ти мислиш и си решил обратното- то си е твое право и твои избор само.

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

По твоята логика всичко трябва да се разглежда заедно ;). ВСВ с ПСВ, а според мен (по тази логика) ПСВ с Френско-пруската и пруско-австрийската и така, чак първия конфлик между неандерталци и кроманьолци, че и преди. Не зная, сигурно си прав за западните монографии, но тук за сега пишем по първата, но спокойно ще пишем и по втората. А когато се разглежда втората е нормално да се разгледа и първата, щото втората е причинена от разногласията от първата (а и още преди нея). Но когато разглеждаме първата не виждам причини да се занимаваме в същата тема и с втората, още повече, че има обещание (а и да няма винаги сам да отвориш тема, че и филм да напраиш при желание и възможности ;)) от колегите, това да бъде направено.

Човека е емоционално и субективно същество, аз не правя изключение. Но не виждам как 'усилвам' емоциите?

• Глобален Модератор
Публикува

Двете войни не се разграничават на някакви емоционални основания (а и има с какво да се гордеем и във втората, както има и от какво да се срамуваме в първата), а просто защото са две отделни. Едната е срещу турците, другата срещу българите, в Сърбия например точно така се квалифицират (Рат против турака и Рат против бугара), на запад също - Balkan wars защото са 2.

• Потребител
Публикува

Да определено е така Лорде ;). Няма черно-бели събития и хора. Всичко е цветно или сиво с различни оттенъци. От всеки зависи дали ще са сиви или цветни ;).

• Потребители
Публикува

По твоята логика всичко трябва да се разглежда заедно ;). ВСВ с ПСВ, а според мен (по тази логика) ПСВ с Френско-пруската и пруско-австрийската и така, чак първия конфлик между неандерталци и кроманьолци, че и преди. Но когато разглеждаме първата не виждам причини да се занимаваме в същата тема и с втората, още повече, че има обещание (а и да няма винаги сам да отвориш тема, че и филм да напраиш при желание и възможности ;)) от колегите, това да бъде направено.

Човека е емоционално и субективно същество, аз не правя изключение. Но не виждам как 'усилвам' емоциите?

По твоята логика всичко трябва да се разглежда заедно ;). ВСВ с ПСВ, а според мен (по тази логика) ПСВ с Френско-пруската и пруско-австрийската и така, чак първия конфлик между неандерталци и кроманьолци, че и преди.

Понеже го констираш, това е само твоята логика за моята логика, но не е моята логика, ама както и да е.

Но когато разглеждаме първата не виждам причини да се занимаваме в същата тема и с втората, още повече, че има обещание (а и да няма винаги сам да отвориш тема, че и филм да напраиш при желание и възможности ;)) от колегите, това да бъде направено.

Ми здраве да е, в другата тема повече от половината от съобщенията са за това как и защо и е започнала втората война..

Пак здраве да е..

• Потребител
Публикува

Понеже го констираш, това е само твоята логика за моята логика, но не е моята логика, ама както и да е.

Така е, не го отричам.

Ми здраве да е, в другата тема повече от половината от съобщенията са за това как и защо и е започнала втората война..

Може и да са повече. Има и доста за ПСВ, че и няколко за ВСВ. Но една тема, даже в такъв елитен форум като нашия ;), не е док-во, нали?

Обаче пак повтарям, логика за обяснения и разглеждане на втората война и всички следващи има, визирайки първата! Но не виждам логика, когато разглеждаме първата да се впускаме в дискусии за другите, още повече, теми дал господ, а ако не можем и сами да си направим, не че няма. Не смятам, че да се пише едни и същи неща в две или повече теми е правилно. Чист спам си е. А ние сме все пак (сигурен съм), хора зазумнии можем да пишем по същество.

И да прав си ;), здраве да е!

• Потребители
Публикува (edited)

Така е, не го отричам.

Може и да са повече. Има и доста за ПСВ, че и няколко за ВСВ. Но една тема, даже в такъв елитен форум като нашия ;), не е док-во, нали?

Обаче пак повтарям, логика за обяснения и разглеждане на втората война и всички следващи има, визирайки първата! Но не виждам логика, когато разглеждаме първата да се впускаме в дискусии за другите, още повече, теми дал господ, а ако не можем и сами да си направим, не че няма. Не смятам, че да се пише едни и същи неща в две или повече теми е правилно. Чист спам си е. А ние сме все пак (сигурен съм), хора зазумнии можем да пишем по същество.

И да прав си ;), здраве да е!

Спам не спам, дискусията и споровете в съседната тема се въртят около едно и също ядро, явно историята и историческата дискусия си има своя логика..

ама както и да е..

Редактирано от nik1

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!