Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува

А трудещите се са само в Китай и Куба, тъй ли? У нас има и много в предпенсионна възраст, които са без работа. Развития свят потънал ли е и в кандидат-пенсионери - безделници. Социалистическото възпитание развива твърде наивната вяра, че всичко е само черно и бяло.

• Мнения 157
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

А трудещите се са само в Китай и Куба, тъй ли? У нас има и много в предпенсионна възраст, които са без работа. Развития свят потънал ли е и в кандидат-пенсионери - безделници. Социалистическото възпитание развива твърде наивната вяра, че всичко е само черно и бяло.

кажи нещо и за северна корея и агент гоце за да ти е пълен постингът

и се разходи малко из развития свят, още по-добре поживей и поработи там ...

после пак ще обсъдим агент гоце, дунав и северна корея, както и фамилията бокови

• Потребители
Публикува

И какво ще стане като се поразходя? Като постоянно летиш със самолета из облаците, дали скоро ти се е случвало да слезеш на земята?

• Потребител
Публикува

И какво ще стане като се поразходя? Като постоянно летиш със самолета из облаците, дали скоро ти се е случвало да слезеш на земята?

да даже съм бил в стотици къщи на безработни в предпенсионна възраст - там на земята и в развития свят ...

• Потребител
Публикува

селска държава, със селски разбирания ... какво да правиш ...

По-полека с обобщенията Невски, че ще вземеш да ме обидиш, а аз обиден ли се чувствам гоня до дупка! То к'во от градска д-ва ли си? И какво точно значи ....селска д-ва? И каква е връзката м/у държавата и разбиранията? Тук в НЕТ-а де? Не знам де си ти в момента, ама аз на 3 месеца сменям местожителството и да понякога на д-но ниво. Ако си мислиш, че тук сме глостърски селянчета.......объркал си влака, а и дестинацията!

• Потребител
Публикува (edited)

По-полека с обобщенията Невски, че ще вземеш да ме обидиш, а аз обиден ли се чувствам гоня до дупка! То к'во от градска д-ва ли си? И какво точно значи ....селска д-ва? И каква е връзката м/у държавата и разбиранията? Тук в НЕТ-а де? Не знам де си ти в момента, ама аз на 3 месеца сменям местожителството и да понякога на д-но ниво. Ако си мислиш, че тук сме глостърски селянчета.......объркал си влака, а и дестинацията!

селската държава е такава държава където повечето хора са селяни ... тя има селска литература и обществения отношения различни от тези в градска среда, т.к. много от селяните се самозадоволяват и не желаят да участват във взаимодесйтвията на комплексните общества ... БГ преди ВСВ е типичен пример за селска държава ... за щастие или за съжаление, тя все още не е успяла да довърши прехода си към следващия етап - гражданско общество и демократично управление, а в една урбанизирана среда няма как да се живее по друг начин ... или поне няма как да се живее добре ...

от котките и кучетата по улиците, до навиците на хората да говорят и спорят убедително и до безкрай по въпроси, които изобщо не разбират и с които никога не са имали допир - това са все външните белези на недовършения процес споменат по-горе ...

надявам се да ти е по-ясно ...

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребител
Публикува

Никак не ми стана?

Я дай пример за 'градска' д-ва? Амааа на балканите ;). Що пък на Балканите? Ти във Франция живял ли си? Тя каква е? Или Испания, или Италия, ама южна?

• Потребител
Публикува

селската държава е такава държава където повечето хора са селяни ... тя има селска литература и обществения отношения различни от тези в градска среда, т.к. много от селяните се самозадоволяват и не желаят да участват във взаимодесйтвията на комплексните общества ... БГ преди ВСВ е типичен пример за селска държава ... за щастие или за съжаление, тя все още не е успяла да довърши прехода си към следващия етап - гражданско общество и демократично управление, а в една урбанизирана среда няма как да се живее по друг начин ... или поне няма как да се живее добре ...

от котките и кучетата по улиците, до навиците на хората да говорят и спорят убедително и до безкрай по въпроси, които изобщо не разбират и с които никога не са имали допир - това са все външните белези на недовършения процес споменат по-горе ...

надявам се да ти е по-ясно ...

Градските държави пак могат да станат селски,както се очертава,така че ,не виждам защо да се променяме ние.Че те аристократите са си баш селяни

• Потребители
Публикува (edited)

да даже съм бил в стотици къщи на безработни в предпенсионна възраст - там на земята и в развития свят ...

Значи англичаните не само са прегърнали равенството, ами са станали и гостоприемни.

ПС: Забелязал съм, че най-много обичат да обиждат на селяни хората от село. Пък после където и да отидат, си носят този навик със себе си, та да показва отде са. Иначе преди "светлата дата" много нашенски села са си били по-градове от социалистическите градове.

Редактирано от Galahad
  • Потребител
Публикува (edited)

Значи англичаните не само са прегърнали равенството, ами са станали и гостоприемни.

ПС: Забелязал съм, че най-много обичат да обиждат на селяни хората от село. Пък после където и да отидат, си носят този навик със себе си, та да показва отде са. Иначе преди "светлата дата" много нашенски села са си били по-градове от социалистическите градове.

хаха, изобщо не ги питам дали мога да вляза, аз да не мислиш, че им ходя на гости ...

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Понеже темата е за безделниците, а пък имам роднини и познати, работещи в Атина...само да го кажа...

В Гърция, която според някои била ,,зле", повечето млади хора под 30 г. имат собствени жилища, за разлика от България....

Е сега ще ми е интересно да го видя Б.Б., какво популистка простотия ще изтърси за икономическата ни политика....

само това Ви казвам.....

Гърците не са зле.....Не и в сравнение с нас.....Може би са зле като макроикономически показатели, но като социално-икономическо положение и качество на живот са по-добре, дори в сравнение с изживяващата икономически бум Турция.............

То не е само до мързел...Гърците имат държавници.А ние - НЕ!

Редактирано от andreiS40
  • Потребител
Публикува (edited)

в гърция за да си под 30г. и да имаш собствено жилище единственият начин е мама и тати да са ти го дали

повечето гърци под 30 в атина, не само нямат собствено жилище, а нямат нищо само просят от мама и тати парички и ходят и пият фредо и бира по 5 евро

• Потребител
Публикува

Дааам Андро, хайде сега вземи и го докажи това дето си написал, че много станаха недоказаните ти мнения!

Какво да доказвам и на кого? Преписи от нотариалните актове ли искаш????

Две жени, мои роднини работят като чистачки в апартаментите на учител на 27 г. и ИТ специалист на 30 г.....

Българин познат, ИТ работещ в Атина от 2005г. има собствено хубаво жилище.....Преди време му бяха счупили крака с мотопед /скутер/....нямаш си на идея Митак, какво обезщетение беше получил.....Спря да приказва, че му стана неудобно за парите, изплатени му, поради злополуката....

Говорим за нормални хора, гърци, млади, с добър образователен ценз и добри доходи.....

Чиновниците на държавна работа са доста имотна прослойка....

Всеки, който познавам и работил и задържал се в Гърция за повече от една година, не иска да се връща....и да истината е ,че гръцките банки не мачкат с лихви по ипотечните кредити, като у нас....Просто няма кой да им позволи да правят, каквото си искат...Отново за разлика от нас....

И още нещо...средностатистическият грък е по-имотен / притежава повече недвижими имоти или ДМА /, в сравнение със средностатистически работещ българин......

Знаете ли защо, много млади гърци /мъже / не искат да сключват граждански брак? Гръзкото смейноправно законодателство е подчертано социално защитно и жената отнася повече от половината недвижим имот ...../много трудно е да и се присъди по-малко, дори да няма глям принос към СИО или и виновна за разстройството на брака /....Наред с това, дори да нямат деца гръцкият съпруг /екссъпруг/ дължи издръжка...

Затова много гърци средна ръка, изобщо избягват сключване на брак...Причините са чисто правни или по-скоро имуществените последици при прекратяване на брака...

Митак, бил съм Гърция през 2009г. и знам, какво видях.......държавата може и да е банкрутирала, но хората имат пари, имат и ДМА / дълготрайни материални активи /, като жилище, вила, обработваема земя...Обикновеният грък, е имотен, при това има имоти, върху които няма учредени тежести / няма ипотека например / за разлика от България...

Средностатистическия грък, не кара нищо по-малко и по-лошо от Шкода Октавия / нова /.....

Айде се га, когато говорите за Гърция, говорете истината...

да не говорим, колко социална и уредене е здравната им система.....Средностатистическа гръцка болница, е по-добра оборудвана и изглежда по -добре от окръжна болница в голям областен Български град...

Къде отиваш може би.....

• Потребител
Публикува

Утре... на работа .....едва ли не :), с'я на пиво ;). Не лични а малко поооо научни!

ОК! Приятно изкарване...

Апропо, в Чехия как тои въпроса? Има ли млади безделници? Голям ли е процента на трайно безработните като дял или абсолютна стойност от трудоспособното население на Чешката Република?

• Потребител
Публикува

ОК! Приятно изкарване...

Апропо, в Чехия как тои въпроса? Има ли млади безделници? Голям ли е процента на трайно безработните като дял или абсолютна стойност от трудоспособното население на Чешката Република?

Безработицата в Чехия надхвърли 8.5% и непрекъснато се увеличава. Млади 'безделници' обаче няма. Тук са малко като германците. Завършваш у-ще и ако не следваш отиваш да работиш. Следването обаче е скъпо. Имах бивша колежка (не точно), младо момиче, жена де което знаеше горе-долу английски (тук по принцип не си падат много по езиците), която работеше като тестер във фабриката 4 дни в седмицата по 12 часа и през останалите три гледаше деца. За да събере пари да следва. Не беше сираче или някоя хаймана. А и не беше никак глупава. Има друг проблем тук, чехите не искат да работят за по-малко от 20 000кр. (1 600лв. И не работят, затова тук има много словаци, украинци и не малко българи, виетнамците не ги броя, щото те държат голяма част от дребната търговия. Но тук има много млади хора, които са наистина безделници и бездомници И млади мъже и млади жени. Напълно е нормално да дойдат и да ти поискат дребни (най-малкия купур е 100кр.) или цигара ако не дадеш пари. Това ме изуми направо. Не само в Прага, а в сравнително по-малки градове, като Табор. Там момче и момиче направо ме преследваха (но не агресивно), после изчакаха да излеза от магазина и аз за да се отскубна им дадох да върнат количката (т.е. 5кр.). В Пилзен пък баш на центъра едно момиче поиска да я нахраня, щото не била яла от 3 дни. Аз я погледнах пък погледнах и групичката подобни на нея на около 30-ина метра и и викам - Добре, теб да те нахраня, ами тези там? Случвало се е и по-възрастни (30-35) и добре облечени мъже о-но да ми искат дребни ;). И са чехи, а не цигани, каквито и тук има, но циганин никога не е искал нещо от мен, даже цигара. Не зная, може би защото се движа с шал с БГ цветове, ама и преди да ми го пратят за мача пак беше така. В Табор пък за да се откопча му заговорих на английски (чешки разбирам, въпреки, че не говоря много добре), и той почна на английски...да проси.

Чешката икономика също боксува и затъва и там чуждите фирми са изкупили всичко по-читаво (на двете места дето работех, германска и австрийска фирма, сега пак германска), но това не е по темата вече.

• Потребител
Публикува

говори си квото искаш само не на мен щото съм живял в атина с години

какво да си говоря бе човек??? В Атина де не е по-лошо, отколкото у България???

може да не съм живял в Гърция, но имам инфо от първа и втора ръка....

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!