Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Трябва ли да се въведат униформи?  

16 потребители са гласували

1. 1. Трябва ли да се въведат униформи?

• Да!
      9
    • Не!
      7

Препръчано мнение

• Мнения 83
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикувано

Бележка на модератора

Хайде да си обсъждате Суворов/Резун в тема, посветена на него. Не му е тук мястото да изяснявате детайли от биографията му. Темата е посветена на училищните униформи.

• Потребител
Публикувано

Е бил е военен разузнавач и е участвал и в учение с техните десантчици . Поне така пише в "Аквариум".

Учение с десантници, ама десантниците не са диверсанти и никога няма да бъдат.

Бележка на модератора

Хайде да си обсъждате Суворов/Резун в тема, посветена на него. Не му е тук мястото да изяснявате детайли от биографията му. Темата е посветена на училищните униформи.

Бележка на потребителя! Автора на темата направи тази забежка, която се оказва и лъжа. Аз по принцип съм много против теми с един два поста по тях, когато могат странични неща да си се уточнят в една тема, не си ли съгласен? Щото примено, ако преместиш тези постове, какво и къде ще стане ясно. Пък и съм на мнение, че потребители (и модератори най-вече) с над 1 000 поста са правили отклонения по темите. И те самите. Виж, ако отклонението няма връзка - съгласен!

• Потребители
Публикувано

Струва ми се, че има някакво недоразумение с думичките.

Диверсия:

1. Подривна дейност на подготвени агенти срещу установен държавен ред или срещу различни обекти; саботаж.

2. Спец. Военна операция, имаща за цел да отвлече силите на противника от мястото на главния удар.

http://rechnik.info/%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F

Диверсантите, подобно на разузнавачите вършат тайни операции, но тази дейност е чисто подривна - напр. взривяване на обекти с цел да се разстрои дейността на противника. Частите със спец. предназначение също може да действат в тила на врага и да унищожат нещо, но те действат целево - унищожават съвсем конкретен обект. Диверсионните групи имат за задача да вършат подривна дейност, при което често няма конкретни обекти, а се нанасят удари навсякъде, където е възможно. Те просто имат за цел да правят поразии на противника с цел да подкопаят неговите позиции. Спецчастите може да нанесат обаче и удар, който да е полезен за противника - напр. при едно успешно убийство от САЩ или СССР на Хитлер ВСВ е можела да приключи по-рано, но пък в резултат от това е можело да не се стигне до разделяне на Германия, което е зле за вожда, но по-добре за държавата.

И тъй като все пак сме на спецоперации, то за тях си трябва екипировка, която по същество си е униформа. Те именно по униформите се разпознават кой е свой и кой е чужд - при обучение, а и при акция, защото е възможно екипа да се създаде за конкретния случай от напълно непознати.Пък тази униформа преди да се носи в акция, се носи и докато човекът се обучава. Последното пък значи, че той ходи на училище, в което се носят униформи. И в задачката се пита какво да правим с униформите на тези ученици?

• Глобален Модератор
Публикувано

Сега хронологично - Суворов първо е танкист, после се обучава в ГРУ и участва в учения с десантни, т.е. диверсантски части. Така пише в книгата той, доколкото я помня.

Митака естествено, че не е лъгал. Младежът се увлече сигурен съм, че е от разпаленост.

• Потребител
Публикувано

Сега по същество, Резун (щото говорим за агента, не за писателя) е танкис приет (по точно изискан) в ГРУ, не се обучавал, а е бил обучен в ГРУ. Там и на диверсии ги обучавт, ама той диверсии не е правил (т.е. не баш диверсант), там и на фалшификации ги обучават, ама и това май не е правил (по другата логика е и фалшификатор)и т.н. аре, че се върнаха чесите, абе интересен съм:).

• Глобален Модератор
Публикувано

Митак, на български казваме чеХи, а не - чеСи. Ако имаш предвид чехите, де. А не - chess (шахмат).

• Потребител
Публикувано

Нали не мислиш, че не знам как се казва на български. А аз ще си прокламирам чешкия де и чесите (по точно чешите), а особено ческите (е е това как е на български?), не е баш чешките. Звучи като по скоро чешските. Нооо и това не е на български. Имам и чеХСка клавиатура, надали ще свърши работа ;).

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.