Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Излиза 6.5

Ама я държим в контейнер.

Може да излезе и 6.

Веднъж излезе 5 и сменихме филтъра, че се хванахме за главите и се оказа, че наистина е от филтъра.

• Потребител
Публикува

значи това с 5 малко съм се изсилил но е напълно нормално да мериш под 7

аз имам спомен че съм замервал 6.5 на дистилирана вода но това беше много отдавна

никога не съм си играл да меря на прясно дистилирана вода сигурно ще е близко до 7

• Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Ти си стоиш горе, а уифито ти пее за ситуацията под земята? Мелницата и тя ли е под земята?

Имаше нещо, дето му викаха "флотация" и нещо джуркаха, помня едно филмче как едни перки се въртя бавно.

Обаче какво беше това, вече ще излъжа. Може да е било нещо за цветните метали. Обогатяване на руда, примерно.

Бббб. Сигурно казах нещо от сорта : Краставиците са зелени, защото ги берем зелени.

Не, точно го каза. Уифито помага на хората дето са долу - с лаптопи или таблети се свързват към сървъра в който работят или към нет. И Сиско телефонията върви. Но може а е и както ти казваш, има и такива приложения - за разни измерователни устройства..

Мелницата точно е над земята, но вкараха гигантска челюстна трошачка /смила камъните до размер подх за мелницата/ под земя. Така не шуми, не рака и не вдига прах

Флотацията - да, физикохимичен процес e, който служи да извлече полезните компоненти от смляната фино руда - добавят се повърхностно активни вещества, бъркалките раз/ъркват, духалки правят мехури /пяна/ по чиято повърхност се налепва онова което ни интересува, следва сгъстяване, обезводняване, осушаване и продаване на полученият концентрат.

Извинение за офтопика

Редактирано от Joro-01
Публикува

Мислете за сондата на pH метъра като за батерия /галваничен елемент/ който произвежда ток /напрежението е миливолти/. Състои се от електроди от различни метали със своите електролити, но за разлика от "обикновената" батерия не е затворена система. Единият електролит контактува със измерваната среда през фино порьозно стъкло. Електроника усилва измерва произведеното напрежение и му дава стойности съграсно въведен алгоритъм. Ако напрежинието се измена от +100 од -100 mV на единия електрод, процесор ги апроксимира към логаримичната скала на pH степените - от 1 до 14, като 0 mV отговарят на pH 7

И последно - какво е pH? Да припомним ли?

Публикува

това в асарел предполагам се вихрите

Топло, топло.. ама не.

Челопеч Майнинг, какво пък толко ако кажа..

Публикува

Ти доста ерудиран.. Радвам се, само с политиката не можем да се разбереме нещо.. Нищо, "На вкус и цвет, товарищи нет"

Публикува

Всъщност пътувам всеки ден, но пак така де.. В системата съм от 10 г, но в Чел от 6..

По темата да не остана по-назад..

pH - отрицателелен логаритмичен показател на броя на водородния катион

Публикува (edited)

Баси, аз съм си играел всеки ден с нещо като рН метър, без да съм знаел...

Е има известа разлика.. Ако говориш за батерии :)

Упс.. Аз ще се уча от тебе.. Ако споделяш..

Редактирано от Joro-01
  • Потребител
Публикува

Eто още един метод, който си заслужава

http://en.wikipedia.org/wiki/Multielectrode_array

ама вие сигурно ги знаете тия неща, няма кво да ви пускам линкове от википедията да се правя на учен с този червен папийон.

Публикува

Да.. Имам някъв спомен и за някаква десета отгоре, но приемам, че аз нещо.. Дестилираната вода или калибрирането на уреда.

• Потребител
Публикува

Да, този момент беше много важен за мен.

Защото бях забелязал, че рН варира между 6 и 7, но без да мога да посоча интервал.

Бяхме обсъждали с колеги въпроса, бяхме постигнали единомислие, че е заради въглеродния диоксид.

Но да посочим интервал, би ни било трудно.

Благодаря.

Публикува

Да, та са си така.. 4.1 и 7.1, (в две точки е желателно да се прави), но може да съм мерил без да калибрирам. По правило преди мерене са калибрира, но самият уред ти казва кога иска

Публикува

Не знам дали тук е мястото да кажа, че снощи бяхна парти на МЕРК.. А сутринта на портала трябваше да духам на дрегери, минах де.. Тежък и рисков е животът...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!