Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

предполагам по-голяма вина трябва да носят разпространителите на ММС, тъй като сайтът им съдържа подвеждащи и откровено невярни твърдения. Освен това си позволяват да дават 'консултация' и 'терапевтични схеми на лечение' без да са медицински лица, като дори твърдят, че доказаният дезинфектант /от който има смъртни случаи в чужбина/ е подходящ за прием от деца в неравностойно положение. По принцип трябва ли нашите мили правни институции да се самосезират или това ще стане чак след нещастен случай?

Редактирано от Last roman
  • Мнения 132
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува (edited)

цитат: "Трябва ли да чакаме някой, натровил се с белина да умре, че да се вземат необходимите мерки за забрана на тази гадост"

Както виждам сме на едно мнение, че няма натровил се с ММС.

Твое право е когато ти се наложи, ...... да употребяваш лекарствата с НАУЧНИ доказателства - с проучвания, с клинични изпитания, с публикации в списания с импакт фактор и пр. ........разбира се до като не се светнеш за ефективността им(по точно липсата на такава).

Дори и един прост парацетамол е токсичен.

Редактирано от Raya_R
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

аз нямам информация дали у нас някой се е натровил с ММС или не, просто ползвам твоята логика на разсъждение /ако това изобщо може да се нарече логика/. Има смъртни случаи в чужбина, което показва, че препаратът е опасен, така че не виждам какви са тези защитни тиради, че продуктът 'лекувал' и бил 'ефикасен'. Токсикологично погледнато - този продукт определено не е подходящ за вътрешен прием. Така че в тази тема нямаме нужда от платени рекламни лица на поредния продукт, разпространяващ се чрез мрежов маркетинг.

• Потребител
Публикува

А пък вземете направете нещо срещу човека продаващ ММС, След като смятате че е лъжец и имате доказателства за престъпно деяние, защо стоите, действайте!

• Глобален Модератор
Публикува

има си институции за тази цел, все пак. Ако не ме мързи, може и да подам сигнал. От опит обаче знам, че нито КЗП, нито РИОКОЗ ще си мръднат пръста, щото и на тях им е изгодно да събират таксички от подобни предприемачи /въпреки че последните си играят със здравето на хората/. За съжаление у нас ако не се стигне до смъртен случай, всеки ще си прави оглушки.

• Потребител
Публикува

И в центъра на Емилова има смъртен случай, ама никой не го е затворил. Трудно доказуемо е от болестта на човека ли е, случайност ли е, или е от диетата на плодове и чай.

Пише тук там за два случая смъртни от ММС, но от какво са починали хората е съвсем отделен неизяснен въпрос.

• Потребител
Публикува (edited)

Gravity, това вашето делене на наука и на наивници е много смешно! В момента пред мен стоят официални продукти за възпаление и регенерация на стави купени от аптеката, които съдържат растителни продукти(джинджифил и босвелия серата) от много, много отдавна познати на народната източна медицина ......и използвани преди приложението им в изпитани лекарства.

И като заключение на пребиваването ми в този форум защото сме от различни породи, ............ Last roman, не се опасявай да сигнализираш институциите за ММС, те понякога работят!.

Само от плюене във форуми и копиране на авторитети полза няма, трябва действия.

Мен един личен лекар ме разиграва и унижава дълго време, .......сигнализирах подадох молба/жалба до здравната каса. Назначиха му проверка, откриха нарушенията, съставиха му акт, глобиха го. И за всичко това здравната каса ме информира писмено редовно до завършека на процедурата. Така че институциите понякога работят, ако има защо може да проработят и срещу ММС.

Редактирано от Raya_R
  • Потребител
Публикува

Госпожо, Вие пледирате да няма 'плюене' по разни 'алтернативни' (в кавички е, защото така е според Вас, специално този) методи, а сама правите същото за т.нар. официална медицина. Отгоре на това давате някакъв частен случай известен само на Вас, което даже да е вярно не е никакво док-во.
Добре, нека да не плюем, а да дадем доказателства, че този 'метод' работи, т.е. Вие трябва да дадете такива, защото въпреки сърцераздирателните и емоционални постове абсолютно никакви док-ва не можах да прочета.

Колкото до хомеопатията имаме си тема за нея. Хубаво би било, преди да пишете там поне да я прочетете. Ще ми бъде интересно, като върл противник на тази шарлатания да прочета нешо по-различно от това дето съм чел, пък и кой знае, може и да бъда убеден, ако счета док-вата за достатъчни.

Относто това дето аз пища по темата то е само от хим. гледна точка. Да там хлорните оксиди и голяма част от солите на различните кислородо съдържащи соли на хлорните к-ни са токсични, някои са взривоопасни. Тези неща са доказани и то отдавна. Вярно че разковничето, разликата между лекарство и отрова е дозата, но докато док-ва за отрова има предостатъчно не виждам такива клинично тествани и изпитани за лекарство.

Та накратко да махнем емоциите и да се съсредоточим в/у док-вата. Чакам!

• Потребител
Публикува (edited)

Чакай. Доказателства с мъртви букви теория по форуми не се правят. Доказателствата са по доста форуми и не само форуми от хора с ЛИЧЕН ОПИТ и за ММС и за хомеопатичен продукт инжекции за който загатнах по нагоре.

Редактирано от Raya_R
  • Потребител
Публикува (edited)

Ако ми дадете научни доказателства че човек с някаква бактериална инфекция ако отиде да си купи препдписания му антибиотик ще го излекува , ако ми дадете научни доказателства че ако легна примерно под ножа на неврохирурга да ми оправи стабилизира гръбнака и операцията ще е успешна и трайна и няма даме осакатят, и т.н...........и аз тогава ще ви дам доказателства за ММС и за куп други продукти различни от официалните.

Както много говорите за наука, точност, документи, доказателства, така в медицината почти всчико е по метода на налучкването, на изключването и на хипотезите.

Редактирано от Raya_R
  • Глобален Модератор
Публикува

Извинете, но тези неща не са свързани. Вие искате чудеса от медицината и с липсата им аргументирате ефективността на хомеопатията??

Всъщност хомеопатията прави ли тези неща, за които пишете?

• Потребител
Публикува (edited)

Извинете, но тези неща не са свързани. Вие искате чудеса от медицината и с липсата им аргументирате ефективността на хомеопатията??

Всъщност хомеопатията прави ли тези неща, за които пишете?

Та аз на тази тема не съм писала. Темата е за ММС, загатнала съм като пример само конкретен хомеопатичен продукт, никога не съм коментирала хомеопатията като цяло във всичките и видове и някаква генерална ефективност.

Когато ти се наложи ще разбереш какво е и ММС и много други неща!

Редактирано от Raya_R
  • Глобален Модератор
Публикува

Може би модераторите трябва да са малко по-сторги в теми за хомеопатия. Все пак е форум за наука.

това даже не е хомеопатия, а дезинфектант, на който учудващо защо се приписва чудодейно действие. Това ми напомня модата в Древен Рим, където хората приемали териаци - коктейли от разнообразни вещества, които уж имали свойството да неутрализират всякакви отрови. Разбира се подобни бълвочи /приготвяни от шарлатани/ често били по-токсични и от отровите за които са предназначени и убивали лековерните пациенти. Та за съжаление през 21 век имаме същата тенденция - на всякакви абсурди да се приписват митологични свойства, а суеверния народ, чието ментално развитие не е мръднало ни на йота за 2000 години продължава да верва и да се трови. Тъжна гледка, особено когато от глупостта на родителите страдат и децата им.

• Потребител
Публикува

Чакай. Доказателства с мъртви букви теория по форуми не се правят. Доказателствата са по доста форуми и не само форуми от хора с ЛИЧЕН ОПИТ и за ММС и за хомеопатичен продукт инжекции за който загатнах по нагоре.

Ще помоля не, а ще настоявам за малко по-сериозно отношение! Всъщност за какво точно се включи в този форум и в таз тема? Пишеш, че четящите сами ще си направят изводите. Съдейки по анкетата за хомеопатията направили са си. Ама не е е нейна (на хомеопатията) полза. А как собствено се дават док-вата? В тези твои 'доста форуми'? С живи букви може би? Или с клипове? Или с някакви срещи? И не, не желая да ме 'пращаш' там. Няма да отида, но след като ти без някой да те кара си 'дошла' тук и плещиш на воля доста глупости (словоблудства в полза на неща, които не само не са доказано полезни, а са доказано вредни аз квалифицирам като глупости!), редно е (пък и в правилата пише) да има някаква аргументация. Личния опит не е никакво док-во. Освен, че е манипулативем, че е ограничен в бройки и проценти, т.е. че е частен случай не е е обоснован (т.е. защо точно така се е случило и как ще помогне в общия случай). За това културно и учтиво попитах. Но очевидно, че опонентката освен, че понятие си няма от научни док-ва показва и че културното, хеле пък и учтивото отношение и е терра инкогнита (като науката де).

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Госпожо, Вие пледирате да няма 'плюене' по разни 'алтернативни' (в кавички е, защото така е според Вас, специално този) методи, а сама правите същото за т.нар. официална медицина. Отгоре на това давате някакъв частен случай известен само на Вас, което даже да е вярно не е никакво док-во.

Добре, нека да не плюем, а да дадем доказателства, че този 'метод' работи, т.е. Вие трябва да дадете такива, защото въпреки сърцераздирателните и емоционални постове абсолютно никакви док-ва не можах да прочета.

Та накратко да махнем емоциите и да се съсредоточим в/у док-вата. Чакам!

Митак, доказателства естествено че няма да получиш, понеже няма такива, даже обратното - има смъртни случаи, данни за токсичност и натравяния, заради което по целия цивилизован свят подобни 'чудеса' се преследват. Ние понеже сме на гъза на географията и винаги откриваме топлата вода късно, сме изложени от 10 години на подобни схеми за измама. Идеята на тези своеобразни 'общества', или по-точно секти /защото те точно това представляват/, разпространяващи ММС, хапчета за отслабване, пречистващи и енегретизиращи водата и въздуха вълшебни пръчици и пр. е да зарибяват лапнишараните и да печелят пари на техен гръб. Схемата е проста - прави се сайт, качват се глупости /често на английски/ с претенции за научност, отдолу един или двама съмишленици се разписват от името на Пенка, Станка и баба Куна как им е помогнал този продукт, колко безопасен и ефикасен е той и пр. Естествено за по-ерудирания човек измамата е ясна, но ако реши да вкара малко акъл в облъчените глави, агентите на съответния продукт веднага надигат вой, че е от медицинската мафия /важното е конспирация да има, така хората се стряскат и почват да верват още повече/, която не ще да регистрира продукта като лекарство, затова той се разпространява по този начин. Разбира се това са глупости, защото идеята на мултилевъл маркетинга е точно разпространението да става 'ъндърграунд' - от човек на човек, като печалбата захранва непосредствено създателите на схемата, при това без последните да плащат данъци за така получените доходи. Така че по принцип спорът е безсмислен и като цяло единственият подход е игнор. Но за съжаление игнорът не е решение, когато става дума за детски живот.

Мен не ме интересува, дали скучаещите тетки на държавна заплата ще се тровят с поредния препарат за чистене /пълнолетни са, толкова им е акълът, пък и в края на краищата естественият отбор ще се погрижи за тях/. Проблемът е когато в цялата работа малоумниците намесят и децата си, експериментирайки със здравето им и увреждайки подрастващите им организми. Тук вече държавните органи би трябвало да реагират адекватно. Но за съжаление в България няма контрол върху мултилевъл пирамидите и продуктите, които предлагат. Същотака няма контрол и върху продажбите по интернет, което пролича от един случай преди няколко години - как закупени от интернет наркотици се предлагат по сексшопове като стимулиращи половата активност хранителни добавки. Уви, такава е нашата действителност в момента. Суеверие и интелектуална нищета от една страна, хитри тартюфчета от друга, а по средата съмнителни и небезопасни препарати.

• Потребител
Публикува (edited)

Модератор Химия,

моите изразни средства са доста по културни от тези в последния ти пост.

А тая хомеопатия не знам защо я намесваш, нищо повече не съм споменала от хомеоппатични инжекции за дискова херния. Имах предвид единствено и само това discus compositum n mit kalmia, за пореден път казвам че генерални заключения не съм правила за хомеопатията, аз не одобрявам всичко в нея.

Приятно ви плюене на всичко полезно, пречистващи енергезиращи и всякакви продукти и процедури, което може да помогне на хората!

Само и само защото науката още не се е сетила да го изследва...

Наистина няма да ви досаждам повече. Виждам че тук сте хора на крайностите и фанатизми, аз не съм. Чао.

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

лека и мека, и поздрави на шефчето на пирамидата. Иначе науката е изследвала, изследва и ще изследва много вещества и е преценила в резултат на тези изследвания, че някои от тях не стават за пиене /като въпросния ММС/. Но щом искате да си играете със здравето - ваша воля. Единствено ми е жал за децата.

• Потребител
Публикува

Митак, доказателства естествено че няма да получиш, понеже няма такива, даже обратното - има смъртни случаи, данни за токсичност и натравяния, заради което по целия цивилизован свят подобни 'чудеса' се преследват. Ние понеже сме на гъза на географията и винаги откриваме топлата вода късно, сме изложени от 10 години на подобни схеми за измама. Идеята на тези своеобразни 'общества', или по-точно секти /защото те точно това представляват/, разпространяващи ММС, хапчета за отслабване, пречистващи и енегретизиращи водата и въздуха вълшебни пръчици и пр. е да зарибяват лапнишараните и да печелят пари на техен гръб. Схемата е проста - прави се сайт, качват се глупости /често на английски/ с претенции за научност, отдолу един или двама съмишленици се разписват от името на Пенка, Станка и баба Куна как им е помогнал този продукт, колко безопасен и ефикасен е той и пр. Естествено за по-ерудирания човек измамата е ясна, но ако реши да вкара малко акъл в облъчените глави, агентите на съответния продукт веднага надигат вой, че е от медицинската мафия /важното е конспирация да има, така хората се стряскат и почват да верват още повече/, която не ще да регистрира продукта като лекарство, затова той се разпространява по този начин. Разбира се това са глупости, защото идеята на мултилевъл маркетинга е точно разпространението да става 'ъндърграунд' - от човек на човек, като печалбата захранва непосредствено създателите на схемата, при това без последните да плащат данъци за така получените доходи. Така че по принцип спорът е безсмислен и като цяло единственият подход е игнор. Но за съжаление игнорът не е решение, когато става дума за детски живот.

Мен не ме интересува, дали скучаещите тетки на държавна заплата ще се тровят с поредния препарат за чистене /пълнолетни са, толкова им е акълът, пък и в края на краищата естественият отбор ще се погрижи за тях/. Проблемът е когато в цялата работа малоумниците намесят и децата си, експериментирайки със здравето им и увреждайки подрастващите им организми. Тук вече държавните органи би трябвало да реагират адекватно. Но за съжаление в България няма контрол върху мултилевъл пирамидите и продуктите, които предлагат. Също няма адекватен контрол и върху продажбите по интернет, което пролича от един случай преди няколко години - как закупени от интернет наркотици се предлагат по сексшопове като стимулиращи половата активност хранителни добавки. Та за съжаление такава е нашата действителност в момента. Суеверие и интелектуална нищета от една страна, хитри тартюфчета от друга, а по средата съмнителни и небезопасни препарати.

Това не е за смях,но се посмях(не издържах).Трябва на повече места да има такива мнения,да не се увличат хората по шаманство и жертво приношения.Между другото точно преди 5 месеца,бях опериран от дискова херния,напълно въстановен съм от операцията,почти няма белег,бях изписан даже същия ден.Вярвайте повече на медицината и по-малко на глупостите в мрежата.Не си слагайте някви измислени инжекций,за проблем който може да се реши напълно от съвремената медецина.

• Потребител
Публикува

Модератор Химия,

моите изразни средства са доста по културни от тези в последния ти пост.

А тая хомеопатия не знам защо я намесваш, нищо повече не съм споменала от хомеоппатични инжекции за дискова херния. Имах предвид единствено и само това discus compositum n mit kalmia, за пореден път казвам че генерални заключения не съм правила за хомеопатията, аз не одобрявам всичко в нея.

Приятно ви плюене на всичко полезно, пречистващи енергезиращи и всякакви продукти и процедури, което може да помогне на хората!

Само и само защото науката още не се е сетила да го изследва...

Наистина няма да ви досаждам повече. Виждам че тук сте хора на крайностите и фанатизми, аз не съм. Чао.

Последния ми пост бе преднамерено такъв, като отговор на твоя. Но не разбрах причината за да се 'намесиш'.

Всеки е имал взимане даване с медицината или той или (и)негови близки (w неделя се навършиха три години от операцията на жена ми от дискова херния. Без хомеопатия и без алтернативни 'медицински' методи). Въпреки несъвършенствата на родното здравеопазване, въпреки перманентната криза все пак конвенционалната медицина е в състояние да се бори и преборва за здравето на по-голямата част от пациентите си, както и да обяснява (в повечето си случаи) защо и как.

• Модератор Военно дело
Публикува

Като човек имащ вземане даване с медицината мога да ви уверя, че днес в България определено има проблеми. Недостиг на лекарства, талони, здравни каси, корупция... Другото нещо, съществувало винаги е невежеството. По принцип хората не са длъжни да разбират от всичко. Ясно е, че човек без медицинско образование не е длъжен да знае кое как става, кое лечение действа, кое не и т.н. Тук на помощ идва бедността и отчаянието. Когато човек е отчаян, той се хваща и за сламка, болни от рак или каквито и да било лоши болести са готови на всичко. Като казвам всичко, разбирайте ВСИЧКО, врачки, баячки, екстрасенси, билки, извънземни, акопунктури, тибетска, африканска, инджикитайска и марсианска традиционна медицина. А когато имаме неграмотни, бедни и отчаяни хора сместа става взривоопасна. Такива хора по принцип имат ограничен достъп до нормалната медицина, и за тях думите на един доктор и на някоя врачка са равностойни. Те като и всички хора са готови да повярват на това което искат да чуят. И го правят Резултата са шарлатани които им обират парите и трупат слава на "лечители". Защото някой от пациентите оздравяват въпреки всичко. Сгрешена диагноза, удачно друго лечение, здрав организъм, плацебо ефект. Да, оздравелите са малцина, но са набивани в ушите и очите на цял свят. Вижте, бай Иван се излекува, а докторите му даваха 6 месеца живот, значи лечителя е прав, а лечението действа. А това, че е оздравял бай Иван, но други 100 лекувани от въпросния шарлатанин са умрели...

За мен единствената алтернатива е билколечението, доказало се е през вековете и в много случаи наистина помага и дава възможност да се избегне лечението с агресивни лекарства. Разбира се, не е панацея и не лекува всичко, но все пак е полезно в много случаи. Слава Богу, дори лекарите днес започнаха да предписват билки.Лично аз съм фен на билколечението и особено на билковите лечебни чайове.

• Глобален Модератор
Публикува

много лекарствени молекули са разработени на основата на биологично активни вещества, извлечени от растенията и по същество представляват биклолечение.;) Така че аз противоречие не виждам. Приематено на традиционни чайове или фитоекстракти обаче като цяло е по-скоро с профилактична или поддържаща основната терапия цел. Много често незаменима роля при лечението се пада на медикаментите, които напоследък е модерно да бъдат плюти от шарлатанчетата, без последните да могат да предложат ефикасна и безопасна алтернативна.

• Потребител
Публикува

Някой проучвал ли е как работят лечителите за да се произнася компетентно? Романе, ти колко излекувани пациента имаш? Хубав, умерен пост Фружине. Макар и да не съм съгласен с всичо.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

аз не лекувам пациенти, а оставям компетентните лица с висше образование по медицина да го правят. Дейността на 'лечителите' е нерегламентирана и не подлежи на контрол, ето защо хората прибягващи към техните услуги рискуват много.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!