Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Може да се допълни и с новите китайски автомобили, и новите китайски автобуси.

• Модератор Военно дело
Публикува

Ами допълнете го !!! Това съм го взел от един отдавна несъществуващ сайт. Интересно, защо не съм чувал за тия китайски коли?

• Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Айде, Мироки, дерзай като предлагаш. Грейт уол имаш предвид, предполагам.

Редактирано от Joro-01
  • Потребител
Публикува

За китайските автобуси може и да не се е чуло още.

Но за колите вече се карат все пак по улиците ни.

Очаквах, че е подготвеният материал за следващият пост и създадох атмосфера за него, съжалявам, че не е било така.

За съжаление никога не съм предлагал аз да дерзая. Просто допълвам с идея за материал хубавата тема.

Като знаем се сглобяват не къде да е а в Ловеч, а автобусите ще са по някое време в Брезник

http://30dumi.eu/2012/12/poyavi-se-nov-ba-lgarski-avtoproizvoditel-auto-group-motors/

Публикува (edited)

Щом не предлагаш, недей :)

По-долу за Грейт вола.. Видях няколко пъти такива полицайски /някой от джиповете/ добре си изглеждат. Аз бих рискувал. Не зная дали всичко се сглобява в Ловеч, може би все още не.

http://www.greatwall.bg/

http://www.greatwall.bg/galeriya.html

Редактирано от Joro-01
  • Глобален Модератор
Публикува

Тия трябва да свалят силно цените и/или да предложат на няколко целеви групи няколко автомобила без пари - да речем, на случайно избрани таксиметрови шофьори. Ако колите си струват, слухът ще се разпростриани.

Иначе как да очакват човек да даде за нова китайска кола толкова, колкто за читава немска?? Китай вече не произвежда ментета, но европейци... хехе - като българите, трябва да бъдат убедение в това. Рекламните кампании няма да свършат работа, защото всеки знае, че рекламите лъжат.

Око да види, ръка да пипне - това работи при хората без пари, каквито са българите. И най-добре всичкото това да го направят китайци, а не българи. Българите я ще вземат да раздават безплатни коли срещу 2000 лева рушвет, я ще сложат ситни букви в договорите, я друго.

Това също е проблем на всяко автомобилостроене - за него е нужна висока техническа и висока бизнес - култура. Има ли ги в БГ? Дано, дано....

пп

ако някой ползва такава стратегия и тя успее, шъ си искам скромен консултантнски процент :harhar:

Публикува

И аз мисля, че първоначално трябва да свалят цените. Използват намалението, че българи не сме взисктелни..

• Потребител
Публикува

И аз така смятам, лошото е, че дори и миналогодишните държат висока цена.

Иначе има раздадени за служебно ползване. Както и Дъстъри доста се търкалят, на съседният конкурент.

само, че рекламата им за 12 000 на Сандерото е .... С оборудването на Волекса отива към 18 000. А дачиите също не са голямо цвете, може би само двигателят на Рено си струва.

Така, че Волекса си остава най-евтината кола. С подарък газова.

Публикува (edited)

Най-евтината, но откоято никой още не е споделил опит, никаква история и със съмнителна поддръжка. Може пък да са добри, но ако сега струват толко, без да се знае нищо за тях, какво ще стане като се наложат? Ща станат колкото Тойота ли? Пак отиваме към крворазбрана пазарна кономика..

Редактирано от Joro-01
  • Модератор Биология
Публикува

Ако не се лъжа, все още в България няма Грейт Уол навъртял 100 000 км!?

Все по - често виждам въпросните возила на различни места из страната - изглеждат добре.

Прави впечатление, че се купуват преди всичко джипа и пикапа. И нищо чудно - в основата си са Мицубиши Паджеро, само ламарините са малко по иначе изкривени, а двигателят си е направо Мицубиши - пише го на самия мотор, като вдигнеш капака.

Да е хаирлия цялата работа и да тръгнат, да се наложат, че дадем и ние автомобил на света!

• Потребител
Публикува

Нека бъдем точни, това си е китайски автомобил, сглобяван у нас, което пак е нещо, осигурява се работа на десетки ловчанлии. Много важен е фактът, че именно китайска компания прави завод у нас - това значи, че работната ръка у нас е по-изгодна от китайската и дано все повече компании от цял свят започнат да отварят заводи в България, а не в Китай.

Публикува

Фактът, че кинайска компания отваря завод у нас съвсем не означава, че работната ръка у нас е по-изгодна.

Причината по-скоро е, че ние географски и политически сме в Европа.

• Потребител
Публикува

Най-евтината, но откоято никой още не е споделил опит, ...

Тука има форум и мнения за колите.

http://forums.gwm-bg.com/index.php/topic,22.0.html

• Модератор Военно дело
Публикува

споменаваше се, че през 1947 било разрешено по някаква програма или нещо подобно притежателите на нестандартни камиони, вършачки и прочее машини да ги оставят и да извършват с тях частна дейност

но нямат право да обновяват парка, тоест, докато ги бракуват

това било направено, защото се считало, че поддръжката на подобни машини ще струва скъпо, а машините бързо ще излязат от строя

машини по тази програма работели все още даже и в края на 70 те

• 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Дано това в Брезник да стане!

Наскоро разгледах един греит уол :) модела - Great Wall Hover H5 - отвън не е зле, ама вътре ми се стори доста евтина изработка. Иначе казват, че Great Wall Hover H6, който вероятно ще го сглобяват в Бг по към края на 2013 г ще е вече друга работа> Ха дано

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!