Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Аз ако можех да правя разни работи, нямаше със сигурност да искам да ме изтъпанят пред една тълпа тъпанари да се правя на клоун.

Е, да! Но все пак се надявам, че не считаш и моите два-три постинга по темата за "изтъпанване" от моя страна. Нямах за цел да се "правя на клоун", а ако се е получило така - остава ми утехата, че поне съм развеселила някого. Нали смехът е здраве :)

• Мнения 67
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Не, в никакъв случай. Споделила си нещо. И аз писах нещо от сънищата си. Толкова.

Това е форум за наука. Колкото и примитивна тя да е днес. Един ден ще е събрала сили.

• Потребител
Публикува

Не, в никакъв случай. Споделила си нещо. И аз писах нещо от сънищата си. Толкова.

Това е форум за наука. Колкото и примитивна тя да е днес. Един ден ще е събрала сили.

В тази насока много дръзко работи Рупърт Шелдрейк - "Новая наука о жизни" http://www.google.bg...qObtyWuJ5bcw7Vg и "Семь экспериментов, которые изменят мир" - http://www.google.bg...15gFdbZMxH-7gaQ

"В середине 80-х годов XX века английский биолог Руперт Шелдрейк выдвинул революционную теорию морфогенетических полей. Соглас­но его гипотезе, все природные системы — от кристаллов до расте­ний и животных, включая человека и весь человеческий социум, — обладают коллективной памятью, определяющей их поведение, стро­ение и внешние формы. В своем новом бестселлере Шелдрейк про­должает развивать свои идеи, но в еще более доступной и увлека­тельной форме. Общность сознания, лежащая в основе его теории морфогенетических полей, помогает ему не только объяснять раз­личные паранормальные явления, такие, как телепатия или телеки­нез, но и вовлекать читателя в увлекательные эксперименты, связы­вающие воедино теорию с практикой."

Дали това е наука, или псевдонаука? Кой ли може да "отсече" със стопроцентова сигурност? Впрочем, същото се отнася и до теорията на Николай Козирев за времето, с която също се обясняват редица паранормални явления, включително и т.нар. "пророчески сънища" и въобще случаите на ясновидство. Не знам доколко тези учени са на прав път, но съм сигурна, че има смисъл в изучаването на паранормалните явления, колкото и трудно да е това. Просто не може ей така да се каже "таково животно нема" и да се сложи точка по въпроса...

• Потребител
Публикува

ей, развихри се отново въображението човешко :) Ама тя темата е за това.

Римлянино, с голяма радост бих влязла в решителен "дуел" с теб :duel: но за мое съжаление ми се налага да почезна от форума за доста дълго време. Ще ми липсваш, заядливецо :grin:

• Потребител
Публикува

Така е по-добре. Девизът на хипитата:"Make love, not war!" не случайно се е появил. :)

Да, вярно, но пък той е римлянин и може да има завоевателни намерения.

• Потребител
Публикува

Мен ми е чудно как тези които казват, че някой му се е развихрило въображението, не се сещат, че тяхното нещо .... може да му има. Ама то и за това се иска въобръжение.

За някои въобръжение, за други реалност. Това може да се наблюдава всекидневно от всеки, с невъоръжено око. Ако има в наличност.... нещо повече.

Аз сега чета един форум, който отговаря на много тежки фундаментални въпроси. За медитацията, за произхода, за възможностите и методите.

И какво като. И той ще потъне в окултурената маса със стандарт(изирано)но въобръжение. На това ли му казват Научно въобръжение? Ще потъне в масата хора, които не са се интересували и чели по темата, но пишат на воля каквото им излезе от ... въображението. А може дори да имат правомощия да внасят ред.

Да се изпусна и аз. Дами и господа.

• Потребител
Публикува (edited)

Аз сега чета един форум, който отговаря на много тежки фундаментални въпроси. За медитацията, за произхода, за възможностите и методите.

Да се изпусна и аз. Дами и господа.

Кой е този форум?Само да не xbgnet.

Редактирано от Gloster

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!