Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Ако има вече такава тема, можете да я затворите. Нека изкажем аргументите си за или против забраната за тютюнопушене на открити места, на закрити или въобще. Защото е скандално да има хора, които по медиите да защитават пушенето като някакво свое неотменно право, и като право да тровят другите естествено.

моето скромно мнение - тотална забрана на пушенето, не само на открито, закрито, полуоткрито, под земята, в стратосферата, у дома, на гости, в институции, и съд за пушачите!

• Глобален Модератор
Публикува

Един път да съм на 100% съгласен с тебе! :) Леле снощи, верно че вкръчмата, ама все пак чух, че някой бил предложил да има нов референдум - ЗА или Против забраната за пушенето! :new_shocked:

• Потребители
Публикува

Един път да съм на 100% съгласен с тебе! :) Леле снощи, верно че вкръчмата, ама все пак чух, че някой бил предложил да има нов референдум - ЗА или Против забраната за пушенето! :new_shocked:

Съвсем вярно си чул

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5482851

Ще се правят референдуми до откат. :grin:

• Глобален Модератор
Публикува

Емил Кабаиванов е пълен идиот! (Идиот е психиатрична диагноза.)

Как може да иска преразглеждане на едно решение, което е в полза на здравето на хората?!

Ще ми прави той референдум за премахване на забраната за тютюнопушене! Като му се пуши, да ходи на Марс или на Сатурн - да си пуши там!

• Потребител
Публикува

Ще се правят референдуми до откат. :grin:

Е то това явно е новата политическа мода в БГ. След като преоткрихме чудото на референдума (а и нов метод за харчене на пари - 20 милиона на парче) защо да не го използваме? Я какви приятни диспути се завихриха по вестници, тв и радио, реклами се плащаха - гласувай с ДА, с НЕ, не гласувай и т.н. Така хем хората са доволни откъм зрелища, хем се печели от реклами и хонорари.

• Глобален Модератор
Публикува

Хахаха, егати, надявах се че снощи съм бил пиян или съм халюцинирал. Вие се косите за дето сме щяли да се прецакаме с много пари за нов АЕЦ, ама това май ше се окаже бял кахър на фона на задаващите се ежеседмични референдуми по ~ 20 милиона всеки. :doh:

Предлагам следващия референдум да е на тема "Валиден ли е стария референдум и да се отмени ли?" - пратете го на смс тва на Кабаиванов да го внесе като следващо предложение.

• Потребител
Публикува
  • Потребител
Публикува (edited)

Непушачите талибани са най-малкият проблем. А какво да правим с онези 70% от българите, които са непушачи-неталибани?

пушач и непушач са еднакви хора, само че с различни права и статут, а не по-висши и по-нисши, както комините искат да го изкарат.

Наредени един до друг, държавата трябва да е на страната на непушача, а не да угажда на пушача, комуто между другото не забранява да пуши въобще, а само, за да не вреди на непушача, като така въстановява справедливостта.

Защо справедливостта? ами защото над всеки нас трябва да стои държава и да се грижи за здравето, независимо от моето или твоето мнение Дендро.

Какво да кажем за хората, които работят в заведения, и са принудени да ги обгазяват денонощно?

а какво да кажем за хора като мен, които не са талибани, и никога не са имали нищо против да седнат в частта за пушачи, за да угодят на приятелите си?

е тука трябва да се намеси държавата и да въстанови справедливостта и да е на моя страна, не на страната на пушача.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

Алва,

ти прочети ама много внимателно статията и по възможност - интелектуално и емоционално непредубедено. Общите приказки - после.

ПП - и да не бъда неправилно разбран: не твърдя, че тютюнопушеното само по себе си е полезно.

• Потребител
Публикува

като не е полезно, да се забрани. Има достатъчно сериозни изследвания какво причинява. А и не желая да ме обгазяват, та ако ще и с райски газ.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Защо справедливостта? ами защото над всеки нас трябва да стои държава и да се грижи за здравето, независимо от моето или твоето мнение Дендро.

Ами гледай сега - пушачите, като всички останали наркозависими фанатици са войнстващи наглеци, до един!

Тяхното становище е, че не са те длъжни да не пушат за да не ти вредят, а ти си длъжен да се разкараш от заведението, ако не те кефи това положение. Това е.

Има и друга група, които упорито спорят за това, че тютюневия дим бил вреден за здравето (познавам дори биолози-пушачи, които ме убеждават в това) или в най-добрия случай признават, че е вредно, обаче то по-вредно било да дишаш изгорелите газове от колите примерно.

Сега тоя доста умело ги е подбрал комините, баш преди изборите всичките ше се вдигнат и това може да разклати сериозно вота.

Редактирано от Warlord
  • Потребител
Публикува (edited)

Плюс.

това е гениалната стратегия на сдс за изборите. пушачите ще изиграят за сдс тягата, която са ромите за бсп.

а да ви е честито господа роми, пардон пушачи.

наглеци недни. Обвиняват хора, които защитават правата си, че са талибани.

А няма по-фанатизиран човек от пушача, защитаващ правото си да трови другите. Пример - слабаков.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

това е гениалната стратегия на сдс за изборите. пушачите ще изиграят за сдс тягата, която са ромите за бсп.

А казва ли се ромите пушачи за кого да гласуват? Щото хората искат да има яснота по този въпрос.

• Потребител
Публикува

Ясно. Темата била публицистична, а аз будалата мислех, че е научна.

Все едно на сбор на талибани да се опитвам да им обясня, че има и друг бог освен Аллах, или по-точно, че няма никакви богове... :mrgreen:

• Глобален Модератор
Публикува

Не бива да се пуши в затворени пространства. А в градския транспорт? А в такситата?

Вчера се возих на автобус, чийто шофьор/водач пушеше. Стана ми гадно, обърнаха ми се и червата, и рецепторите, очите ми се насълзиха. Аха-аха да повърна и побързах да сляза на следващата спирка, и да се кача на следващия автобус със същия номер.

Ама, ако някой пътник реши да се изпикае, да повърне или да се издриска в автобуса или в таксито, какво ще стане?

Като му се допуши на водача, би могъл да спре, да излезе навън и да си изпуши фаса. Ама ще изпусне клиенти...

• Глобален Модератор
Публикува

ами да беше сигнализирал, бре Историк. То вярно е, че в Пловдив забраната за тютюнопушене не се спазва стриктно, щото такава ви е цялата работа, но законът си е закон.

• Глобален Модератор
Публикува

Референдумът за тютюнопушене е партенка. Просто и Костов иска да провери колко верни последователи са му останали преди изборите. Ама няма да докрета до заветния минимум.

• Глобален Модератор
Публикува

Те - партиите - вече нямат читави политици, нямат идеология, която да ги разграничава... Постигнаха влизане в НАТО и в ЕС и може да въведем и еврото.

И с това ли се изчерпват българския национален идеал и българската национална доктрина? Или това са само стъпки към постигането на този идеал? А какъв точно е той днес?

• Потребител
Публикува

Малко офтопик.Някой има ли идея как в Холандия има пълна забрана за тютюнопушене на обществени места,а в същото време пушенето на трева е разрешено в кофишоповете? :fool:

Сега по-сериозно.Аз съм пушач,но мисля че забраната за пушене е добро нещо,но е доста двулично навсякъде да има реклами на цигари и тютюневите изделия да се промоцират от млади девойки ,обещеващи безплатни запалки и други подаръци ако си купиш съответната марка.Ако толкова много ги беше грижа властите трябваше да въведат пълна забрана на тютюна :производство,разпространение и консумация.Всичко останало е агония и мъчение ,както на пушачите,така и на непушачите.

• Потребител
Публикува

Забраната за пушене има за цел за предпази Непушачите, които са 70% от населението, от терора на пушачите. Рекламите за цигари и запалки са за пушачите и си е тяхно право както да си пушат, така и да им се рекламира каквото ида било.

• Потребител
Публикува (edited)

Емил Кабаиванов е пълен идиот! (Идиот е психиатрична диагноза.)

Как може да иска преразглеждане на едно решение, което е в полза на здравето на хората?!

Ще ми прави той референдум за премахване на забраната за тютюнопушене! Като му се пуши, да ходи на Марс или на Сатурн - да си пуши там!

Идат избори и ще сме свидетели на кой знае още какви малоумни изяви. Тоя идиот, както го нарече даскала, иска така да посъбере някой и друг опушен глас на изборите за пародията която представлява.

Скоро по екраните :

референдум от Атака -: да или не - циганите на сапун

референдум от ГЕРБ - : да или не - нов лифт в Банско

референдум от ДСБ : да или не - мутра ли е Б.Б.

референдум от БСП : да или не - да възкръсне Т.Ж.

референдум от Кунева: да или не - гласуването на референдуми

референдум от ДПС : да или не - ибрикчийството

продължението следва....

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува

Референдумът за тютюнопушене е партенка. Просто и Костов иска да провери колко верни последователи са му останали преди изборите. Ама няма да докрета до заветния минимум.

Римски, нещо бъркаш двата "щата" нерде Костов, нерде Кабата :)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!