Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Здравейте.Знам,че има и други теми,но просто искам да ми се обясни...Сега аз съм 8 клас искам да се преместя другаде след като кандидатствах след 7 т.н. приеха ме в гимназия,която не исках много.И сега искам да се преместя в английска след като свърши тази година какво трябва да направя?Да отидем при директорката на другото училище или?И двете училища са езикови.Какви изпити трябва да полагам....

~Благодаря предварително :happy:

• Администратор
Публикува (edited)

@ISTORIK
Здравей!
Ще трябва да положиш изпит(и) по предметите, които профилират другото училище.
Ако в едното си учил(а) руски и испански, а в другото се учат френски и английски, изпитите ще са по другите два езика. Ако отделни предмети се преподават на чужд език, може да се наложи да се подготвяш и по тях, но може и да не се наложи. (Просто отиди в желаното училище и попитай там. Те ще ти кажат най-точно какво следва да правиш.) Идеята е да се види нивото ти (ако е високо, още по-добре!) и да ти се даде възможността да започнеш следващата учебна година на равни начала с другите деца. Тоест - да получиш равен старт.
В новото училище ще трябва да отнесеш от страото няколко документа - отпускно (документа за отписване от старото), здравния си картон, препис-извлечение от своя картон (досие) с оценките за миналата учебна година (или - за миналите учебни години), а може би и още нещо.
Успех!

Редактирано от ISTORIK
  • Глобален Модератор
Публикува

Dano da sme bili polezni na pitashtiya potrebitel.

• Потребител
Публикува

Да,благодаря.Имам още няколко въпроса.Кога трябва да отида в даденото училище?Значи ако искам да се преместя в паралелка с английски и немски трябва да знам и немски предварително,а аз не го знам и няма да мога(добре,че има с английски и руски :grin:)?Трябва ли задължително да има свободно място? :harhar:

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Най-добре е преместването да стане преди началото на учебната година. В краен случай - след края на първия учебен срок.

Предполагам, че би било най-добре да има свободно място в някой от класовете в новото училище. Но ти може да разучиш учениците там и да предложиш някой да се премести в твоето училище (като ще положи изпити по езиците, които се учат при теб), ако има някой желаещ. Така ще се запази бройката на учениците в двете училища.

Има опция да се запишеш ТАМ като частен ученик и така ще имаш две дипломи. Твоето училище ще е основното, а другото - допълнителното (или пък ще е обратното) и във второто ще се явяваш на изпити само по профилиращите го (училището) предмети.

Например, ако учиш в английската гимназия, а искаш да имаш диплома и от френската, се явяваш на изпити по френски език. Или - обратното. Ако искаш да станеш компютърен лингвист, комбинираш езиковата гимназия с математическа. Ако искаш да се занимаваш с компютърна анимация, комбинираш художествена с математическа.

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува (edited)

Благодаря за информацията.Утре отивам при директорката на въпросното училище

Редактирано от Guff
  • Глобален Модератор
Публикува

Да споделиш как се развива твоят казус. Ще е интересно.

• Потребител
Публикува

Ами значи стана така,че само по англиийски трябва защотот те там чак в 9 клас учат втори език а ние от 8 и става още по лесно.Септември е изпита ще е такър какъвто накрая на 8 клас.Надявам се да се преместя успешно

• Глобален Модератор
Публикува

Видя ли, че не е толкова трудно и страшно. А ти какъв език учиш в твоето училище?

• Потребител
Публикува

Ами руски и английски главно руски,а искам да попитам имат ли някакво вляние другите оценки като за годишни които са?

• Глобален Модератор
Публикува

Ами, зависи в кой клас си.

• Потребител
Публикува

Имах впредвид дали другите оценки ще повлияят за преместването.Примерно ако имаме еднакви оценки на този изпит а тои има повече годишна оценка по български или по математика.Съжелявам за двойния пост,но просто не ми дажа да го редактирам

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!