Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

нищо няма да плащаме. българинът е спец в заобикалянето на правилата. добре, че поне въведоха минимални прагове - ей, почти цялата държава сега се осигурява на минимален праг.

Пишеш точно това, което в моят пост определи като: това не е вярно.

Не смяташ ли, че не е съвсем коректно?

• Мнения 229
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува (edited)

точно това, че съм живял в много държави и съм обиколил цяла европа ми помага в това да мога оценявам нещата без емоции

което вие очевидно не можете да правите

В голяма част от темата го даваш точно емоционално, и говориш със сърцето, а не с главата си.

Редактирано от Mr.Shades
  • Потребител
Публикува

аз не зомбирам никой, просто твърдя, че софия никога няма да стане като цюрих, виена или лийдс и че за това си има причини в самите българи

както и едно родопско село никога няма да заприлича на швейцарско такова

Какво му е на родопското село ? А тук пак някакви типични комплекси провинциални да мерим столицата с чуждите села.Нали знаеш - вместо празни приказки,претвори желанията в дела.И то без помощта на египетски милиардери

http://profit.bg/news/Egipetski-miliarder-vuzrazhda-shvejtsarsko-seltse/nid-81740.html

някъде да съм написал, че не си плащат данъците

просто като харчиш и изкарваш примерно 5000лв в БГ всеки месец, около 1500лв. от тях ти отиват за данъци (директни/индиректни) и осигуровки

не обсъждам имотните данъци, колите и т.н. и това колко пари съм вкарал в БГ банките

та дълбоко ме съмнява Фружин например, да плаща толкоз данъци и осигуровки колкото плащам аз, че да ми пише как да се държав с БГ държавата и нейните поданници - ще се държа както искам, защото съм траен нетен платец и аз ги издържам и държавата и поданниците й (пенсионери, държавни служители)

Сега и ако от стария български обичай на домашна безполезна критика,преминеш към активен граждански контрол току виж си достигнал някой идеал....

• Потребител
Публикува

Какво му е на родопското село ? А тук пак някакви типични комплекси провинциални да мерим столицата с чуждите села.Нали знаеш - вместо празни приказки,претвори желанията в дела.И то без помощта на египетски милиардери

не само, че нищо му няма, но и изобщо не държа да заприличва на швейцарските такива

това е просто пример и не визира външния вид на селото, а вътрешните взаимоотношения + взаимоотношенията с общината/кантона

Сега и ако от стария български обичай на домашна безполезна критика,преминеш към активен граждански контрол току виж си достигнал някой идеал....

съжалявам, но нямам време за граждански контрол и налагам такъв само ако личните ми интереси са засегнати

имам да храня 5 гърла (жена+деца+гледачка+бащата на жената) и няма кой да ми помага

това да ги храниш и да ти остава нещо изисква страшно много време и усилия, нямам нито сили, нито желание, нито възможност да боря корпуционни схеми и неправди, да участвам в политика и комитети

горното е приоритет за хора с много свободно време или такива които се опитват да се доказват на друго място извън професията си

плащам достатъчно данъци за да могат съответните комисии и прокуратурата да си вършат работата, т.ч. смятам моя граждански дълг за изпълнен

който не му харесва моя житейски подход - прав му път, да действа по друг начин

• Глобален Модератор
Публикува

някъде да съм написал, че не си плащат данъците

просто като харчиш и изкарваш примерно 5000лв в БГ всеки месец, около 1500лв. от тях ти отиват за данъци (директни/индиректни) и осигуровки

не обсъждам имотните данъци, колите и т.н. и това колко пари съм вкарал в БГ банките

та дълбоко ме съмнява Фружин например, да плаща толкоз данъци и осигуровки колкото плащам аз, че да ми пише как да се държав с БГ държавата и нейните поданници - ще се държа както искам, защото съм траен нетен платец и аз ги издържам и държавата и поданниците й (пенсионери, държавни служители)

И защо да не ти пише как да се държиш? Или ще въвеждаме имотен ценз? Ти в крайна сметка в България ли работиш или в Англия и чии пенсионери чак пък толкова издържаш?

хихи, предполагам знаеш до колко можеш да вдигаш прага за неквалифициран труд и труд с ниска добавена стойност, който доминира в икономическия профил на България?

А така, я! И от тези ли хора очакваш да платят данъците си?

Така, както са структурирани, това значи да се заробят, за да може такива като Милен Велчев, финансов министър от историята, да събират от тях национален доход и да го изнасят за разни международни банки.

Ще дойдеш да обвиниш тоя, дето взима пет лева, защо му пропада държавата ли?

въпросът е кой колко плаща. ти приютелю Крамър с твоите 10 процента плосък данък на минимален праг както болшинството българи, не се изживявай като голям платец.

платци са моите родители, които всеки месец шарят на немската държава 65 процента от дохода си.

Сигурно има за какво да плащат на немската държава. И сигурно няма за какво да плащат на българската.

• Потребител
Публикува (edited)

не само, че нищо му няма, но и изобщо не държа да заприличва на швейцарските такива

това е просто пример и не визира външния вид на селото, а вътрешните взаимоотношения + взаимоотношенията с общината/кантона

съжалявам, но нямам време за граждански контрол и налагам такъв само ако личните ми интереси са засегнати

имам да храня 5 гърла (жена+деца+гледачка+бащата на жената) и няма кой да ми помага

това да ги храниш и да ти остава нещо изисква страшно много време и усилия, нямам нито сили, нито желание, нито възможност да боря корпуционни схеми и неправди, да участвам в политика и комитети

горното е приоритет за хора с много свободно време или такива които се опитват да се доказват на друго място извън професията си

плащам достатъчно данъци за да могат съответните комисии и прокуратурата да си вършат работата, т.ч. смятам моя граждански дълг за изпълнен

който не му харесва моя житейски подход - прав му път, да действа по друг начин

Смяташ,че останалите българи са по-малко заети ли ? А швейцарците заети хора ли са ? И как са стигнали до определени взаимоотношения с общината ? Някой им го е поднесъл на тепсия.....Нали разбираш,че все някой трябва да разсъждава и по друг начин - и най-вече - да си освободи малко време и за това.Най-грешната представа е ,че еединственото което ме устройва е аз да съм добре,ако ще всичко около мене да се срути.Няма такъв положителен изход.Не може къщата ти да е на три ката,но да няма път за никъде.Все някога ще трябва да започнеш сам да го строиш .

Редактирано от Пандора
  • Потребител
Публикува

И защо да не ти пише как да се държиш? Или ще въвеждаме имотен ценз? Ти в крайна сметка в България ли работиш или в Англия и чии пенсионери чак пък толкова издържаш?

работя и на двете места, респективно издържам и бълагрски и английски пенсионери

както вече написах, аз моята лепта си я давам и то в предостатъчен размер за да мога да обсъждам и двете държави и населението им и политиката им както си поискам

идеята за имотен ценз изобщо не е лоша, както и за образователен и би направила живота ми много по-лесен

за съжаление е неосъществима към момента

Смяташ,че останалите българи са по-малко заети ли ? А швейцарците заети хора ли са ? И как са стигнали до определени взаимоотношения с общината ?

да повечето са много по-малко заети - аз не съм имал почивен ден от 1 месец насам и работя средно по 70-90ч на седмица

ти толкова ли работиш?

а средно статистическия българин?

а средно статистическия швейцарец?

• Потребител
Публикува

мога да ги обсъждам, но не мога да им давам акъл какво да си правят с данъците и осигуровките, т.е. обсъждането ми е 'ама там правят еди как си'

това не е моя работа и не участвам там

да си ги правят каквото искат

нито мога да гласувам в трети държави (с едно единствено изключение), т.ч. не мога с нищо да допринеса като гражданин

по отношение на БГ и УК нещата стоят по коренно различен начин

най-големият проблем на БГ е застаряващото население и пенсионния дефицит (50% дефицит в бюдежта на НОИ покриван с бюджетен трансфер), отново - аз моята част съм я свършил - гледам 2 деца и си плащам данъците, тия дето нямат деца или гледат по едно да му мислят как ще живеят като се пенсионират

единственият шанс на БГ е да си върне младите хора - отново аз съм един от малкото, които са се върнали и то въпреки големият срив в доходите, който ми предизвика това, за това и продължавам да работя в УК и то като луд, щото иначе няма да има какво да папаме

за УК - това е държава, която е обречена да затъва в блатото на публичния дълг 120млрд. паунда на година допълнителна задлъжнялост не могат да се понесат за повече от 5-6г. без да натежат жестоко, а това ще се случи точно до 2-3г., неслучайно УК загуби ААА рейтинга си и това е само началото

нищо не мога да направя по въпроса освен да си плащам данъците до всеки пенс, но те няма как да стигнат, за изборите обясних, че в моя район няма смисъл от гласуване, т.к. е постигнато статукво преди десетилетия

• Потребител
Публикува

Тези от селата по родопите бачкат от не по малко от тези часове.

Всички българи по селата и голяма част от градовете работят в почивните си дни я такси я нещо друго,

я гледат марули и т.н.

Няколко чиновника в почивка и пенсионери на пейките в парка, не бива да създават обща картина за почиващият българин.

При нас, такива, които работят на позиция предимно дежурене, са на минимална заплата, а след удръжки и тя спада до 280 лева чисто месечно. Така, че от такъв работник не може да се мери за работата му. Въпреки, че и такъв след работа отива на друго място, да изкара и там още 300. И я карат общо без почивен ден.

Българинът, когато работи за себе си е в състояние да работи по над 12-14 часа всеки ден, имам личен опит в това.

Имам позната която спи около 4 часа на денонощие останалото работи.

Имам наблюдение в други сфери, че се работи повече от регламентираното време без плаващо време (чисто работа), за заплатата около 500 лева. Имам познати, които се прибират от работа, като "парцали".

Няма как да се сравнява работник на работа с възнаграждение покриващо разходите му и такъв на който възнаграждението не покрива разходите му. При такъв случай човек се чуди какво още да направи за да си намери липсващата сума и естествено някъде не е на 100%.

Ако българинът не можеше да работи, нямаше да излиза и да го вземат в чужбина.

• Глобален Модератор
Публикува

мога да ги обсъждам, но не мога да им давам акъл какво да си правят с данъците и осигуровките, т.е. обсъждането ми е 'ама там правят еди как си'

това не е моя работа и не участвам там

да си ги правят каквото искат

нито мога да гласувам в трети държави (с едно единствено изключение), т.ч. не мога с нищо да допринеса като гражданин

по отношение на БГ и УК нещата стоят по коренно различен начин

най-големият проблем на БГ е застаряващото население и пенсионния дефицит (50% дефицит в бюдежта на НОИ покриван с бюджетен трансфер), отново - аз моята част съм я свършил - гледам 2 деца и си плащам данъците, тия дето нямат деца или гледат по едно да му мислят как ще живеят като се пенсионират

единственият шанс на БГ е да си върне младите хора - отново аз съм един от малкото, които са се върнали и то въпреки големият срив в доходите, който ми предизвика това, за това и продължавам да работя в УК и то като луд, щото иначе няма да има какво да папаме

за УК - това е държава, която е обречена да затъва в блатото на публичния дълг 120млрд. паунда на година допълнителна задлъжнялост не могат да се понесат за повече от 5-6г. без да натежат жестоко, а това ще се случи точно до 2-3г., неслучайно УК загуби ААА рейтинга си и това е само началото

нищо не мога да направя по въпроса освен да си плащам данъците до всеки пенс, но те няма как да стигнат, за изборите обясних, че в моя район няма смисъл от гласуване, т.к. е постигнато статукво преди десетилетия

Започвам да се опасявам, Невски, че ударът върху България е невъзстановим...

Има обаче шансове младежта да намали занапред, за обозримото си бъдеще, негативите, които възнамеряват да й нанесът някои кръгове....

За възход може да се говори в някаква вече почти хипотетична ситуация.

• Потребител
Публикува

Започвам да се опасявам, Невски, че ударът върху България е невъзстановим...

Има обаче шансове младежта да намали занапред, за обозримото си бъдеще, негативите, които възнамеряват да й нанесът някои кръгове....

За възход може да се говори в някаква вече почти хипотетична ситуация.

Аз не съм оптимист за бъдещето.

Идеята на всички страни е да вземат от нас. Колкото по-напред, толкова повече задължения ще се явяват.

Магарето трябва да дърпа каруцата до край.

А ние от доста време сме нарочени за "магарета".

А освен, че сме нарочени, де юре и де факто сме поели конкретни задължения и продали конкретни активи.

За да има някакво бъдеще е необходима промяна от ранг на, отделянето на Кубрат от аварите и основаването на Стара Велика България.

И тъй-като на чуждите предприятия нищо не можем да направим освен, ако не дойдат "Болшевиките", е необходимо по друг начин казано, да започнем с наши предприятия и фирми да произвеждаме продукция, била тя и селскостопанска. Която да консумираме и изнасяме, а не да внасяме.

Или остава черната картинка, да се молим да има повече туристи и да имаме деца от женски пол да заработват, а ние да вземаме четки и вакса и да мацаме обущата на господата.

Всъщност някой ако вижда нещо в бъдещето, дори и малко по-светло нека сподели.

• Глобален Модератор
Публикува

Не, не са се впуснали всички да вземат от нас - ние много нямаме.

Но си има сили в света, които се занимават с точене на такива като нас. Па и ние си имаме вътрешни такива, които заради едната кражба ще разрушат държавата, земята, народа и всичко.

Общо взето на дневен ред пред младежта е да пази държавата от тях, но като мисли, а не като следва първата овчарска омайна флейта...

• Потребител
Публикува

въпреки това, аз продължавам да плащам много повече данъци от 99% от тук пишещите в тоя форум ...

А би ли уточнил сумите на данъка и осигуровките, които заплащаш?

• Потребител
Публикува (edited)

ами уточних ги вече драги - само в БГ хвърлям минимум по 1500лв на месец в данъци и осигуровки

в същото време трябва да слушам от разни хорица плащащи в пъти по-малко от мен как не можело тъй и не можело иначе и еди-кво-си и кви били родолюбци

кат сте родолюбци мъкнете вие кинти от чужбина, харчете ги в БГ и цакайте яко данъци и осигуровки като мен да има пари в държавата

а не само да опявате за кубрат, аспарух и левски и как комунистите са виновни за всичко - изтъркано е

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребител
Публикува

ами уточних ги вече драги - само в БГ хвърлям минимум по 1500лв на месец в данъци и осигуровки

По твоите податки, трябва да получаваш в България доход минимум по 5 000 лева чисто на месец.

В кой бранш работиш?

• Потребител
Публикува (edited)

По твоите податки, трябва да получаваш в България доход минимум по 5 000 лева чисто на месец.

В кой бранш работиш?

егнто ми адреса ми и т.н. не щеш ли

само да ти вметна, че дори и да не работя в БГ, пак по-малко от 1000лв данъци няма как да платя, защото не си спомням от кога месечните ми разходи не са били под 4000лв. (говорим за поне 5г. назад)

само ДДСто и акцизите дето плащам в БГ дори и без да съм изкарал стотинка там са над 1000лв на месец

• Потребител
Публикува (edited)

БГтата ако ме бяха наранили да съм се отказал от поданство и да съм разкарал семейството си от там, а не да се връщам да работя

вземи се в ръце малко и спри с тоя личен ОТ

• Потребител
Публикува

Еньо, наистина почна да прекаляваш! Лични на лична, въпреки че, ако съм на мястото на Невски надали ще си правя труда да ти отговарям.

• Потребител
Публикува

хаха тоз Еньо голям симпатяга.

Alexander_Nevski, оn 21:23:08

да се прекрати

Симпатяги! Като сиамски близнаци сте, питам единия, отговаря другия ...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!