Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Вие тая тема тотално я оклепахте. Предупреждение за батбаянов. Ако още веднъж се захване с някаква евтина нацистка пропаганда, ще го резна. А мненията ще делна по-късно, като се поналудувате. Фружине, ти също имаш вина.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува

ОТ.

Е и аз съм виновен, но темите си имат развитие, а аз не мога да търпя каквото и да е пропаганда. Щурман, свободен си да ми отговаряш н а ЛС. Адаша отдавна може.

Публикува

Предупреждение за батбаянов. Ако още веднъж се захване с някаква евтина нацистка пропаганда, ще го резна.

Обсъждане, в случая изнасяне на позицията на определена група от преди 80-90 години, не е пропаганда. Така са смятали, че стоят нещата и аз ги препредавам. Къде е пропагандата?

• Потребител
Публикува (edited)

Няма как да е съвсем точен за 5-10 минути, но е добър ориентир явно (особено като гледам другите :)) .

post-11185-0-15396800-1371068965_thumb.p

Хм, не мислех, че на стари години ще съм толкоз хипар.

Редактирано от bravo
  • Потребител
Публикува (edited)

Опа...

You are a democratic mercantilist. 1 percent of the test participators are in the same category and 76 percent are more extremist than you.

Друго си е да имаш 71 процента "capitalistic"... :harhar:

post-11902-0-32721800-1371072167_thumb.j

Редактирано от Gloster
  • Потребител
Публикува

71% capitalistic=крайно вреден елемент, експлоататор. :grin:

Като чета старите книги от времето на социализма,доста често срещам думи като "вреден елемент" и "експлоататор".Толкова си приличате,а вече и не го криете.

Публикува

Като чета старите книги от времето на социализма,доста често срещам думи като "вреден елемент" и "експлоататор".Толкова си приличате,а вече и не го криете.

И ко от туй? Това не променя факта, че си вреден елемент и експлоататор, или ако не си, защото нямаш капитал, то би бил такъв, ако имаше. :grin:

• Потребител
Публикува (edited)

Радвам че съм такъв според определенията на комунистите и нацистите.Иначе ясно съм казал,че съм за минимална социална политика.

Инак нито имам капитал,нито ще имам някога вероятно,но идеологическите ми убеждения за мен са по-важни от прекия личен интерес.

Фружине-това е като подкова.Колкото повече уж се отдалечават крайностите,толкова повече се доближават една до друга. :laugh:

Редактирано от Gloster
  • Потребител
Публикува

Даже подкова не е! Различавало ги отношениегто към частната собственост. Да ама прекалено малко време е имала Нацистка Германия, за да промени и това. От 33-та до 39-та. Без война щеше да следва масова.....колективизация, от де пари иначе ;).

• Потребител
Публикува

Ех какви сме пророци само... С тази разлика, че Германския нацизъм винаги е бил поддържан от едрия бизнес и водената политика е била също толкова в интерес на този бизнес. От тук до колективизация има един меко казано огромен идеологически скок.

водената политика е била в интерес на този бизнес до време

когато тя е престанала да бъде в негов интерес той не е можел да направи нищо по въпроса и е трябвало да продължи да слушка

няма нужда нещо да е държавна собственост за бъде управлявано от държавата

достатъчно е тя да дава повечето му поръчки

• Потребител
Публикува

Именно! Ангеле май не ме разбра? Ако след 39-та нямаше война, от де щяха да дойдат парите за редовите нацита? Мани едрия бизнес, виж Хитлер и идеологията. Ти и подобни се взирате в национал, а за равяте (що ли ;), абе ясно) ....социализъм!

• Потребител
Публикува (edited)

Няма как да е съвсем точен за 5-10 минути, но е добър ориентир явно (особено като гледам другите :)) .

attachicon.gifpcgraphpng.png

Хм, не мислех, че на стари години ще съм толкоз хипар.

hi five, братко! И тук сме в един отбор. :hug:

"Дъртостта" е state of mind, ЕГН-то няма нищо общо с нея. Аз познавам един 28 годишен, с когото ако говориш със затворени очи, оставаш с впечатлението, че приказваш със 75 годишен старец.

Редактирано от AciDBurn
  • Потребител
Публикува

Ленин, кой го е финансирал колежке? А идеологията му каква е? Мразя да псувам, амааа, а Маркс ква му е идеологията и кой го е финансирал? Въпросителната не е за мен!

• Потребител
Публикува (edited)

Ами разликата е, че идеологията на Хитлер не е лява, независимо как се казва. Тя е обвързана с бизнеса и неговата подкрепа. Ако ти твърдиш, че може да направи квантов скок от крайно дясна до крайно лява идеология, да избие силата, която го е довела на власт и все пак да оцелее политически, аз нямам аргументи срещу това. Не знам за случай в който такъв скок да е бил наблюдаван в историята, но това не означава че е невъзможен.

Ситуацията във военно време не мисля че може да бъде включена в този казус. Във война не само бизнеса не е можел да прави нищо освен да слушка. Честно казано не разбирам тезата ти в случая.

ами бъркаш и то много

лява и дясна идеология - разграничението е просто - дали става дума за свобода на бизнеса и капитала или за ограничение ...

нацистката идеология по никакъв начин не може да бъде определена като дававаща свобода за бизнеса и капитала - еврейските капитали са отнети насилствено, а бизнесът трябва да се съобразява във всичко с властта ... разликата със соца е по-скоро количествена, а не в ляво и дясно ... соцът просто минава в следващата и още по-напреднала фаза, той не просто ограничава бизнеса, а не му дава да съществува като прави всички икономически субекти държавна или общинска собственост

за военно и невоенно време само помисли върху следното - дали американският бизнес по време на войната е ибл подложен на същия натиск и ограничения като немския ... всички знаем, че ситуацията на САЩ и Германия е коренно различна - при САЩ няма война на тяхна териотория, но това не променя нещата, американският бизнес е много по-свободен от немския ... още по-голям факт е, че това разграничение се запазва и в извънвоенно време, например в момента, в САЩ икономическата свобода е много по-голяма отлкото в Германия или Скандинавието, нищо, че няма война

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребител
Публикува

Ангеле, важното е кой командва. При Хитлер може и бизнеса да командва, ма за малко и не пълно. Това ми е идеята, че за 6 години от 33-та до 39-та не могат да се правят изводи, камо ли генерални. После следва война, ако не бее войната следвенещо като национализация, или срутвне на д-вата или на управлението.

• Модератор Военно дело
Публикува

В Италия Мусолини управлява от 1922 до 1940 без война. Реално от 1926 вече имаме корпоративна държава. Това са 14 години. Но си прав за едно, периода е малък, не може да знаем какво би станало впоследствие. Можем само да се впуснем в дебрите на алтернативната история, където да пишем най различни сценарии, но те биха били само полети на фантазията съобразени с действителността и нищо повече.

• Потребител
Публикува

мусолини провежда типично лява политика - държавен контрол, ценови контрол, протекционизъм, мита и т.н и т.н.

той е обсебен и от фикс идеята италия да си е самодостатъчна, което от географска гледна точка не е много възможно, т.к. поради многото планини италия винаги е внасяла зърно, респективно го гони малоумието да се сее жито навсякъде, естествено без никакъв резултат

всичките му политики са абсолютно безумни от икономическа гледна точка и обричат държавата на задлъжняване и упадък

• Модератор Военно дело
Публикува

Добре бе мамка му, търся и не мога да намеря една по свясна книга за италианската военна история от 1861 до 1940. Някой ако знае да каже.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!