Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Здравейте, открих това на полето преди няколко дни. Дали има шанс да е метеорит. Ето и снимки, ще съм благодарен, ако някой може да ми даде повечко информация. Интересното е, че открих снимки на метеорити от стомана, при който цветът съвпада, но повърхността при мен е почти непроменена, а вътрешността на тялото е изключително гладка. Снимка "8" е всъщност как изглежда от мястото, което успях да счупя : ))

post-13291-0-71026000-1374944040_thumb.j

post-13291-0-80565700-1374944047_thumb.j

post-13291-0-65311200-1374944054_thumb.j

post-13291-0-59595200-1374944062_thumb.j

• Глобален Модератор
Публикува

Привет - ще го видят специалисти и ще ти отговорят :))

Къде го намери? Има ли нещо индустриално наблизо?

• Потребител
Публикува

Привет - ще го видят специалисти и ще ти отговорят :))

Къде го намери? Има ли нещо индустриално наблизо?

Здравей. Ами не, няма, малко извън Пловдив в едно лозе : )))

• Потребител
Публикува

Аз четох, че метеоритите имат действието на магнит. Може да тестваш с кламер дали се привлича. Сега обаче четох, че само половината били магнити. Иначе точно както изглежда скалата съм виждал камък, който не е метеорит, но не ми е известен произхода му.

• Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Не мога да ти кажа дали е метеорит, но ако искаш - направи по-долното...

Напиши в гугъл "магнетит" и/или "галенит". Цък на "изображения". Цък на изображения, да не те обърква, че много от изобраенията са като кристали. Цвета и блясъка гледай.

Всъщност първото можеш да го пропуснеш, ако не се привлича от магнит.

Може да бъде още куп неща, но ако не се привлича от магнит шансът да е метеорит не е голям.

Редактирано от Joro-01
  • Потребител
Публикува

повърхността на метеорита почти винаги е разтопена от триенето и не би трябвало да има остри ръбове би трябвало да са леко заоблени и по разтопени.

• Потребител
Публикува

И на мен ми прилича на стъкло.

Ехеее в миналия век съм виждал купчина големи късове стъкло в стария град в Пловдив.
Такива може да са се ползвали за озветяване на стъкло... знам ли. А преди имахме промишленост в мащаби, които сегашната младеж трудно може да си представи. Бучка стъкло може да "живее" дълго и да е разнасяна от любопитни навсякъде.

Но не съм чувал за приличащи на стъкло метеорити де. Може да са магнитни(железни), каменни, но за стъклени не съм чувал.

• Глобален Модератор
Публикува

Не е задължително метеоритите да притежават магнитни свойства.

• Потребител
Публикува

Да, гледам това дето съм писал, може да се тълкува и както не съм имал предвид. Нямах предвид, че задължително трябва да са магнитни.. Та да благодаря и аз, за уточнението.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!