Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува

Разполагам с много интересен коментар на мой приятел полуиракчанин относно това интервю: коментарът е, че това мирише на партенка и пропаганда. Газ почти няма. Асад е имал много врагове в страната.

• Потребител
Публикува

Глишо, газ има до пос.ране. Остави ти какво пускат в превод от Ройтерс в сайтовете на Економедия.

Ето два други текста, съвпадащи с казаното от Дахер:

Oil and Gas find offshore Syria motive for US Israeli mercenary uprising and bloodshed in Syria

http://counterpsyops.com/2012/12/02/oil-and-gas-find-offshore-syria-motive-for-us-israeli-mercenary-uprising-and-bloodshed-in-syria/

Геополитика газа и сирийский кризис

http://www.fondsk.ru/news/2013/05/29/geopolitika-gaza-i-sirijskij-krizis-20759.html

П.П. За наличието на огромни залежи от газ в акваторията на Сирия и Ливан днес ми спомена и един мой приятел, роден и отрасъл в Сирия.

Газ има, но в акваториите на Израел и Ливан. Досега не съм срещал авторитетно издание, което да дава някаква конкретика за открити в акваторията на Сирия особено големи газови залежи.

• Потребители
Публикува

Последното за нещастие е вярно, Романе.

• Потребител
Публикува

Но, както и да е, ни най-малко не става въпрос за природните богатства

на Сирия" - става въпрос за целенасочена политика към отслабване на

арабския свят - с цел преустройство, която америка води с желязна

настойчивост от падането на източния блок насам без оглед на собствените

и чуждите жертви. Те не искат "омиротворен" Египет, примерно. Те искат

слаб Египет. Същото се отнася и за Сирия, и за Либия и т.н. За всичките.

Китай е държан от щатите на желязна икономическа каишка, като куче.

Същото се отнася и за Индия. Европа е така доста отдавна. От известно

време - и източна Европа. Сащ осъществяват мащабно преустройство на

света, по техния израз, one step at a time. Защо - те си знаят, да

кажем. Не че не знам. но не мога да го напиша дори във форум.

Със или без газ, целите така или иначе пак са икономически. Предполагам, че под отслабване може да се има предвид постоянно военно напрежение, а това също подхранва определени бизнеси. Освен, че съсипва икономиките на дадените страни.

• Потребител
Публикува

Интересно ще е Южняка все пак да намекне за целите на цялата патаклама.

Далеч от теорията за световната конспирация , дали серията от нелогични действия не се дължи на едно определено лоби с цел да се охлаби леко около врата на една определена държава.

За което обаче не е прието да се говори дори по форумите :grin:

• Глобален Модератор
Публикува

Пленник в Сирия: Газовата атака край Дамаск е дело на бунтовниците

Белгийският учен и писател Пиер Пичинин да Прата, който вчера бе освободен от 6-месечен плен в Сирия, заяви пред телевизия RTL, че газовата атака край Дамаск от 21 август е организирана от ислямистки бунтовници.

„Имах случай да чуя разговор между бойците за подготовка на газова атака с цел да бъде провокирано чуждестранно нахлуване в страната. Мой морален дълг е да съобщя за това“, заявява Пичинин. Особена тежест на думите му придава фактът, че винаги досега той се е изказвал в подкрепа на сирийската опозиция.

Като преподавател в лицей в белгийския град Филипвил Пичинин в последните години се занимава с изучаване на протестните движения в арабските държави и прекарва отпуските си в Либия, Йемен и Сирия. От началото на военния конфликт в Сирия той е посещавал страната седем пъти и два пъти е отвличан.

Първия път бунтовниците от антиправителствените сили го вземат за заложник през май 2012 г., но след няколко дни изтезания и побои става ясно, че не могат да получат откуп за скромния преподавател и той е освободен. Втория път той е похитен по време на великденската си ваканция в Сирия през април. Вчера той бе пуснат заедно с друг пленник – италианския журналист от в. „Ла Стампа“ Доменико Куирико, като и за двамата, според някои медии, сирийските опозиционни бойци са получили откуп.

От белгийското Министерство на външните работи обаче твърдят, че не са плащали откуп. „Не е в нашите принципи да преговаряме за изплащане на откуп“, заявява белгийският външен министър Дидие Рейндрес, цитиран от „Интерфакс“.

http://fakti.bg/world/76212-plennik-v-siria-gazovata-ataka-krai-damask-e-delo-na-buntovnicite-

• Потребител
Публикува (edited)

Бунтовниците използвали химическо оръжие по погрешка :

In a report that is sure to be considered blockbuster news, the rebels told Mint Press Reporter Yahya Ababneh they are responsible for the chemical attacklast week.

MPN reporter Ababneh said that rebels allegedly told told her the chemical attack was a result of mishandling chemical weapons.

This news should deflate the accusations, against theAssad regime, coming from the U.S., Britain, France and the Arab League.

Since the chemical attacks last week, the Assad government was immediately blamed. On Monday, Secretary of State John Kerry said: That Assad’s guilt was “a judgment already clear to the world," according to theguardian.com. ...

Източник : http://www.examiner.com/article/breaking-news-rebels-admit-gas-attack-result-of-mishandling-chemical-weapons

Редактирано от Петър Петров
  • Глобален Модератор
Публикува

терористите никога не използват оръжия за масово поразяване по погрешка.

• Потребител
Публикува

Както казваше Оби уон Кеноби:Истината е въпрос на гледна точка.

С какво въпросния блог , който даже няма автор допринася за фактическото осветляване на темата.

Като използва същите методи - няколко факта и оттам нататък на пропагандата - контрапропаганда.

Показателна е т.5 - 2,3-5 хил. от Хизбула зашитавали инвестициите на Иран. Така де , пък други 2,3-5 хил. защитават инвестициите на Саудитска Арабия.Пошло , но факт.

И това последното , дето и Асад е лош , ама трябва да изберем по-малкото зло и всички са маскари...Тоя филм вече сме го гледали , така че мерси.

• Потребител
Публикува

Дедушка, сегашното положение на сирийците ни напомня за това на едновремешните руснаци, украинци, беларуси и десетките други народности в СССР - не всички обичат Асад (Сталин), но пред угрозата да бъдат избити или колонизирани от ислямистите (германците), почти всички започват да се бият за "матушка". При така създалото се положение нямат друга алтернатива.

• Потребител
Публикува (edited)

То па точно по тая логика ние сме в ролята на Полша от септември 39-та до събитията в Катин.

Ислямски конфликт на хиляда и кусур години , няма по-малко зло - има зло и друго зло , нямаме работа в него , няма защо да заемаме страна.

p.s.виж САЩ и Русия имат интереси - те могат да си заемат страна и да си правят пропаганда.

Редактирано от ДеДо Либен
  • Потребител
Публикува

Че кой пита българите (евентуално с референдум), дали България има някаква работа в Близкия Изток?!?

Държавата е член на НАТО, т.е. васал е не толкова на Америка, колкото на психясали маниаци, болни на тема световно господство. За какво ни е поставено компрадорско правителство? Смяташ ли, че някой ще ни бави? Я бързо в кюпа!

• Потребител
Публикува

Компрадорско правителство , в кюпа викате , ама ако не сте забелязали има промяна - днешното правителство е по-скоро товаришческо :grin:

И съответно и ние леко , така с недомлъвки защитаваме гледната точка на товаришчите.

Щото по навик - всяка крива линия успоредна на съветската е права линия.

• Потребител
Публикува (edited)

Както казваше Оби уон Кеноби:Истината е въпрос на гледна точка.

С какво въпросния блог , който даже няма автор допринася за фактическото осветляване на темата.

Като използва същите методи - няколко факта и оттам нататък на пропагандата - контрапропаганда.

Показателна е т.5 - 2,3-5 хил. от Хизбула зашитавали инвестициите на Иран. Така де , пък други 2,3-5 хил. защитават инвестициите на Саудитска Арабия.Пошло , но факт.

И това последното , дето и Асад е лош , ама трябва да изберем по-малкото зло и всички са маскари...Тоя филм вече сме го гледали , така че мерси.

Аха значи по.добре ислямистите, отколкото Асад. Май твоята логика е щом Русия подкрепя някой режим, той автоматично е лош, но виж САЩ са друга работа. И то за какво, защото свързваме Русия със СССР. Ми на това му се вика патологичен антикомунизъм.

Редактирано от Stefan Iv
  • Потребител
Публикува

Аха значи по.добре ислямистите, отколкото Асад. Май твоята логика е щом Русия подкрепя някой режим, той автоматично е лош, но виж САЩ са друга работа. И то за какво, защото свързваме Русия със СССР. Ми на това му се вика патологичен антикомунизъм.

Ако бяхте чел внимателно какво съм писал нямаше да слагате в устата ми думи , които не съм казал.

Казано е обаче , че чукчата е главно писател.

Зле прикритото зад привиден патриотизъм панславянство и бленуване и блеене за Трети Рим е повече от жалко.

• Потребител
Публикува

Ако бяхте чел внимателно какво съм писал нямаше да слагате в устата ми думи , които не съм казал.

Зле прикритото зад привиден патриотизъм панславянство и бленуване и блеене за Трети Рим е повече от жалко.

Аз пък не виждам, къде гледаш "блеене" за трети Рим?

• Потребител
Публикува

И къде го видя този Трети Рим? Ако не си разбрал темата е Сирия, а не Русия.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!