Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Толкова добре обяснено, че не виждом какво мога да допълня. Освен, че микровълните на излизане от вълновода минават през слюден прозорец. И че звукът дето се чува е предимно от вентилаторът дето охлажда магнетрона. И магнетрон е обяснено какво е...



- айде и на англ, да има
  • Глобален Модератор
Публикува

Може само да дообясниш - защо яйцата винаги гърмят в микровълнова ;)

  • Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

:) Явно знаеш, но щом подканяш...

Заради бързото загряване на водата вътре и липсата на свободен обем за разширение / изпарение...



По-интересно е защо водата в стъклена чаша също експлодира... :)

Редактирано от Joro-01
  • 5 месеца по късно...
  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Ще загрее може би и ще заискри?

По-скоро първото, а ако кантът е прекъснат - че заискри на мястот на прекъсването.

Ако кантът е боя с малко съдържание на метал /видимо пак лъщи/ - нищо или слабо искрене.

Познах ли

Всичките сценарии ги има, вижте тюбето, аз сега не мога.

  • Потребител
Публикува

По-точно златният кант частично ще изхвърчи.

Това ми бе от първите случки с микровълнова. А имам такава от времето на хамбургерите.

Иначе вода в чаша си варях и сега дори редовно. Но без кант :)

Признавам само 3 неща, които се готвят в нея.

Сирене по шопски или тракийски

Свински дроб.

И спагети.

  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Спагети можеш ли вЕрно?

Аз не съм пробвал

За филийки /сандвичи/ с кашкавал /и колбас/ става, но не ги запича. Поне става за има/няма минута.

Водата в чаша трябва добре да знаеш кога да я извадиш иначе "гръмва" - кипва отведнъж

  • Потребител
Публикува (edited)

По-скоро завирам водата в стъклена купа (йенска или друга) и вадя, отварям пакетчето (от тези къдравите) и това е.

пп. Завирал съм вода не ми е гръмвало до сега.

Редактирано от miroki
  • Модератор Инженерни науки
Публикува

А,тези ги знам - от полуфабрикатите дето трябва да се залеят с вряла...

То гръмване не е точната дума /не е трясък/, но почти си се изплисква от чашата. И мокри вътре нявсякъде.

  • Потребител
Публикува (edited)

Много е удобна за варене на царевица с кочана. Трябва да се увие с прозрачно фолио за микровълнова. Става за около 5 мин. С едно обръщане по някое време. За разлика от продължителното варене в тенджера.

Там си печем и семките.

Много приложения има, но колко са безвредни е друга тема.

Най-голямото си остава притопляне на ядене.

Редактирано от miroki
  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Безвредни са, гарантирам ти, стига да не стоиш близо и да е изправна печката /да не изпуска/...

Това не е радиация

То ако изпуска, ще се усети затопляне нищо повече.


За притопляне набързо са незаменими

  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Ми тока като забраним, останалото самичко ще изчезне, тъкмо да не му отварям работа за всичко поотделно на човека

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...
×

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!