Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Моите секретни източници ми подшушнаха на ухо следното:

Три партиди /около 30бр. общо/ танкове Т-55 са отишли в Монтана в частния оръжеен завод "Пима" за да бъдат прегледани, ремонтирани и пребоядисани. След това се очаква да заминат за пристанища Варна и Бургас, а оттам - тайна майна. Частният завод "Пима" е бившият "Първи май", като халетата му са купени от фирма "Емко" и от фирма "Аркус." Поръчката за рециклирането на танковете е на завод "Терем" и се изпълнява вече втора година от фирма "Емко".

• Потребител
Публикува (edited)

Е сега, за 55-иците е ясно, ама нали уж си видял 72-ки?

Митак, офисът ми е на 4 етаж,видях последния за малко и отгоре. Може за това да ми се е видял по-сплескан , но беше в светла пясъчна камуфлажна окраска. За това писах че не прилича на тези от снимките в темата. Или е бил Т-55 и вече е минал през Монтана или наистина е Т-72, нямаше как да му преброя "гумите "

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува (edited)

....или пък са ги фейснали яко и ще ги пробутат на африканските братя за Т-72 :grin:

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува (edited)

Изобщо не бих се учудил, ако сме почнали вече да разпродаваме и 72-ките - та ние си нарязахме ракетите-страшилища СС-23, какво остава за некакви си танкове...

Редактирано от Зитко
  • Глобален Модератор
Публикува

Хаха направо да ги излъжем, че са Т-90 за тройна цена ;) Аз мисля, че отиват за Близкия изток - в Сахарска Африка предпочитат БМП-та и джипове, в Субсахарска незнам дали имат кадри, може би в Конго и Ангола само покрай гражданските войни.

• 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Изобщо не бих се учудил, ако сме почнали вече да разпродаваме и 72-ките - та ние си нарязахме ракетите-страшилища СС-23, какво остава за некакви си танкове...

Аха, досега се косехме за 55-ците, ама ето че и 72-ките вече се разпродават за жълти стинки. За алтернатива и нови попълнения разбира се и дума не става.

Армията продава 44 танка Т-72
  • Модератор Инженерни науки
Публикува

Ще можеш ли да го прекараш на преглед :)

За булдозер може и да стане, аз обаче съм по-навитак на БТР

• Глобален Модератор
Публикува

И за бутане на парламента може да стане.

• Глобален Модератор
Публикува

То е ясно, а и при положение, че са консервирани, не представляват и никакъв разход по подръжката им за държавата. Обаче някой дришльо с пагони е решил, че трябва "да се оттървем" вече от тях, а той естествено да гушне парите от сделката.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Може да не е с пагони! И най-вероятно не е.

ВОЕНЕН СЪД МУ Е МАЙКАТА!

Колко модерно оръжие ни остана, та и продаваме? Голема сме работа, ей!

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува

то с 20 хиляди армия, реално погледнато танкове не ни трябват. Така че логично ги разпродават, щото няма кой да ги кара.

• Глобален Модератор
Публикува

20 000 армия в мирно време. Във военно не е така изобщо. И докато не дойдат леопарди, ей богу не бих дал и една 72-ка!

Военен съд, военен съд. Намалят отбранителната способност, разчитат на НАТО, ама то не е панацея...

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

охохохо, ама ти наистина ли мислиш, че във военно време армията ни ще набъбне? Най-много да се стопи до 5 000.

Редактирано от Last roman

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!