Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Странно, че не си обучаван да хвърляш гранати.

Аз съм хвърлял многократно, не мога да си спомня колко пъти, но бяха много. В началото учебни без заряд, след това учебни с заряд.

• Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

И при нас имаше такива изцепки - един се обърна със зареден автомат да рапортува/отговори, друг идиот от моя взвод беше с пръста на спусъка докато му слагах граната на РПГ-то, трети щеше да простреля нашия взводен в краката /заора земята на няк'ъв метър напред от рубежа/... И така.

Като си говорим за гранати - от другата рота пък един изтървал гранатата в краката им, но взводния по порякор "Лудия Макс" мигновено я сграбчил и метнал, при това без особена паника от негова страна. За какво още му викат Лудия Макс ли? В следствие на тази случка целия му взвод се прибрал от Стрелбище Армира до Ивайловград (няколко км) на марш на скок в пълно бойно... А не с Джугана, както на отиване.

Редактирано от Joro-01
  • Глобален Модератор
Публикува

Аз пък съм чувал още по-смели казармени историйки - че някъф изпуснал гранатата си в сандък с други гранати, старшинката, който отговарял за животите на околните новобранци се хвърлил отгоре му за да ги защити с тялото си, но тя по чудо не гръмнала поради някаква засечка. С други думи, исках да кажа - аре стига казармени истории във всяка тема от раздела ;) има си специална.

Публикува

Ок, става... Ма все пак е сходна тема, к'во да има вътре...

Аз примерно имам по-смели, /някои от които са си откровено за наказание/ но тях не ги пиша и избягвам да ги разказвам

• Потребители
Публикува (edited)

Номера с докладването "Готов за стрелба" с автомат насочен към фрица съм го виждал поне 2 пъти - явно е просто хит. s1668.gif

Иначе съм чувал по-забавна история, но не съм я виждал - БТР отиват на нощни стрелби. Докато очакват да се появят мишените (имитират фарове) няколко танка прибиращи се от стрелби решили за по-направо да цепят през същия полигон. s585.gif Дааа и станало много весело, но добре че радиостанциите са били изправни. Та освен че ни се обясни, че като сме на дневни стрелби не трябва да стреляме по евентуално появили се танкове, имаше и по-трудна задачка - тъй като БТР няма кардан да държи целта като при танка, не трябваше да се стреля и когато оръдието се вдигне, защото снаряда щял да прескочи баира и да паднел в селото. Това последното хич не е лесно, защото при неравен терен дулото постоянно се движи ту надолу, ту нагоре. По-скоро е трябвало да преместят селото на друго място.

s1979.gif

Редактирано от Galahad
Публикува

Ти мани ма при строева подготовка и командата "Започест" и после "На ремък", тез щикове на колко ни минаваха от лицата /явно по-нагъстичко сме били/, един даже бе драснат по лицето...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!