Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Така е, но говорим за черна Африка, не за Балканите и всякакви сравнения са неуместни.

Неееее. Тук някои по повод на смърта на един велик ЧОВЕК проповядват такива мисли които са неуместни.....
  • Мнения 76
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Негри убиват с камъни бял мъж в ЮАР, и снимат с телефон убийството.

КЛИПЪТ НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ

http://www.youtube.com/watch?v=aNMbUv0k7gU

Пребити бели.

Това направо си звучи като поздрав за пебералите и тия дето викат, че в България се живеело по-зле от колко в ЮАР.

• Upvote 2
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

мдам, революционер, терорист и расист.

Редактирано от Last roman
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Вместо да се хилиш не е зле да попрочетеш нещичко.

Така е. В света няма абсолютни истини. Всичко е въпрос на гледна точка. Единствено верните истини живеят само в идеологизираните мозъци.

Хиля се защото ми е смешно това за комунистите и либералните...

Това не е ли от идеологизиран мозък?

Ама то се знае, че целият свят е заразен от тези юдео-болшевишки идеи и затова са зашеметили чрез медиите да се клани пред една такава черна маймуна...

Но за щастие БЯЛАТА СИЛА няма да позволи това да продължава така.....

:fool::fool::fool:

• Потребител
Публикува

Хиля се защото ми е смешно това за комунистите и либералните...

Това не е ли от идеологизиран мозък?

Ама то се знае, че целият свят е заразен от тези юдео-болшевишки идеи и затова са зашеметили чрез медиите да се клани пред една такава черна маймуна...

Но за щастие БЯЛАТА СИЛА няма да позволи това да продължава така.....

:fool::fool::fool:

Явно си пропуснал някои неща.

• Потребител
Публикува

Явно си пропуснал някои неща.

Случва се. Не съм историк по темата.

Но не случайно толкова лидери включително и трима президента на САЩ ще му отдадът почет. Хем техните служби не са му пропуснали нито една запетая....

:excl::excl::excl:

• Глобален Модератор
Публикува

бял сомалиец. Убиването на бели /само защото са бели/ изобщо не е изключение. Особено в ЮАР:

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/11/30/изтреблението-на-белите-в-южна-африка/

• Потребител
Публикува

Според някои 22 000 според други 32 000 жертви е имал апартхаида. Никакво обезщетение не са получили до сега...

:elvis::elvis::elvis:

• Глобален Модератор
Публикува

То тръгне ли се към обезщетения, ще има и насрещни претенции. И ако статистиката излезе наяве, тогава ще стане интересно.

• Глобален Модератор
Публикува

споко, като гледам темповете на неграта, до 10 години ще наваксат.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Дорис, ако някога посетиш в ЮАР и решиш да се поразходиш по улицата, добрите негърчета ще ти светят маслото само защото си бяла. За съжаление чернокожите там, а и на други места не са дорасли да живеят в цивилизована държава. Та прогнозите за ЮАР не са никак розови. Но това е друга тема.

Е, аз всеки ден тренирам оцеляване в западния край на Софийската джунгла, така че много не се надявай на негърчетата. :)

• Модератор Военно дело
Публикува

2010 Зимбабве, издава се закон...

Хараре, Зимбабве (AP) – Белите бизнесмени в Зимбабве, които не отстъпят контрола на техните компании на черни партньори ще влязат в затвора по закон, който влиза в сила през следващия месец.
Длъжностно лице от правителството казва, че законът ще бъде в сила от 1 март и включва тежки санкции – затвор до пет години. Той дава на фирмите с капитал 500,000 щатски долара или повече, 45 дни да отговорят на изискванията. Чуждите инвеститори също трябва да отговарят на условията и да работят с „коренни зимбабвийци”.

Законът, приет от парламента в Хараре е прокаран от депутати на президента Робърт Мугабе и има за цел да компенсира не само тези, които са претърпели расова дискриминация по време на колониалната епоха, но и техните деца, родени след обявяването на независимостта през 1980 година. Това на практика изключва 20 000 от икономическия живот на страната заради цвета на кожата им.

• Глобален Модератор
Публикува

Ето и печалната статистика за жертвите сред бялото население в ЮАР:

http://stuffblackpeopledontlike.blogspot.com/2013/12/nelson-mandelas-legacy-210-white-famers.html

• Upvote 3
  • Потребители
Публикува (edited)

http://ajmacdonaldjr.wordpress.com/2013/06/22/nelson-mandela-the-man-and-the-myth/

(МАТЕРИАЛЪТ СЪДЪРЖА СЦЕНИ НА БРУТАЛНО НАСИЛИЕ И Е ВЪЗМОЖНО ДА ВЪЗДЕЙСТВА КРАЙНО НЕГАТИВНО НА НЯКОИ ЗРИТЕЛИ)

Налага се да го кажа.

Редактирано от КГ125
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Е, аз всеки ден тренирам оцеляване в западния край на Софийската джунгла, така че много не се надявай на негърчетата. :)

With respect, но изобщо няма място за сравнение.

Апартейда си се скапа сам отвътре като римската империя.

Мхм, с решаващата помощ на големите сили в света.

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

народът е казал: 'за мъртвите или добро или нищо'. И като става дума за нищо, в този ред на мисли, защо тази тема изобщо съществува?

• Upvote 1
  • Потребители
Публикува (edited)

Мандела няма как да бъде виновен за неща, които са се случили на един по-късен етап, така както Левски не може да бъде винен за днешното турско-проруско олигархично управление на България.

Случилото се в ЮАР е нещо като закъсняла революция. То стана като в Изт. Европа - първите минаха нежно, в България Живков и Луканов бяха тикнати в ареста, а последните си изправиха вожда Чаушеско направо до стената за разстрел. В САЩ където процесите протекоха плавно и овреме, не е имало такива проблеми.

Някои грозни сцени, случили се в ЮАР са си нещо нормално за такава ситуация и не зависят от Мандела. Когато е бил тикнат в затвора идеите му са били новаторски и ако са били реализирани всичко е щяло да мине много по-гладко. Сиреч негрите са били още неориентирани и е нямало да знаят как да се оправят сами със свободата си, тъй че са щели да се оставят да бъдат ръководени от белите. Типичен пример за реализиран такъв модел е Комунистическа олигархия България - реформите леко подраниха, раята не знаеше какво да прави с дадената свобода и остави властта в ръцете на комунистите-олигарски. Ако това беше станало в ЮАР за времето, в което Мандела е бил в затвора негрите са щели да бъдат интегрирани - т.е. разслоени и разпръснати териториално и йерархично. Така по цвят на кожата негрите пак ще са мнозинство, но не и хомогенни. В процеса на интеграция лидерите сред тях щяха да се издигнат в социалната стълбица и няма да искат да правят революция, за да не ги изтикат по-крайни елементи. Простосмъртните пък ще си правят друга сметка: "Мързи ме да уча и работя, ама сегашната власт ми дава пари, тъй че съм си наел румънци да ми чистят къщата и да ми водят кореспонденцията и българи да ми чистят обора; ако гласувам да се даде властта на моите чернокожи братя, а те вземат да изградят в ЮАР реален социализъм, как ще стана гастарбайтер, като ме мързи да уча и работя?!?" Та ако ЮАР беше реформирана още преди да е вкаран Мандела в затвора, то негрите щяха да могат да се возят с белите в автобуса, но не и да са мнозинство във властта. Но протакането усложни проблема. То е нещо като махалото - колкото по-назад се дръпне, толкова повече ще отскочи в другата крайност и ще се люшка по-дълго, докато спре да се люлее.

Пък както в България в момента сме в процес на издърпване на махалото назад, някои неща може да ни се наложи да ги гледат дори и тези, на които са им слаби нервите.

народът е казал: 'за мъртвите или добро или нищо'. И като става дума за нищо, в този ред на мисли, защо тази тема изобщо съществува?

Елементарно - защото раздела е за личности, Мандела е личност и почина наскоро.

Редактирано от Galahad
  • Потребител
Публикува

Не знам как точно е направено това изследване, но знам неколцина нашенци дето работят в ЮАР и са много по-доволни да са там, отколкото в България.

Когато се върнат да живеят и работят в България ще си позволя удоволствието да проявявам повече доверие към подобни изследвания. ;)

Да, и аз имам приятел който от 15 г. работи като главен инженер в елекроцентрала - няма спор много си е доволен от мангизите които изкарва, само дето не смее да замръкне извън "гетото" за белите и ако реши да ходи някъде из ЮАР, от седмица по-рано търси инфо откъде и как да мине че да може още дълго да си харчи кинтите.

• Потребител
Публикува

Дааа, темата от личноста на Мандела се превърна във възпяване на апартейда. Не без участието на някои колеги Какво е апартейд? Политика на разделение на расов принцип, а расизма уж бил забранен тук!?

• Upvote 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!