Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Модератор Инженерни науки
Публикува (edited)

Пази от дрони, гранатомети, миномети и артилерия. Въоръжен е с 10 KW твърдотелен лазер, а бъдещите се планират да са с 50.

size0.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=GXIaPocHRAE

http://www.army.mil/article/116740/Army_vehicle_mounted_laser_successfully_demonstrated_against_multiple_targets/

Редактирано от ISTORIK
Публикува (edited)

Няма да, виновен, че подвеждам, но се надявам да излязат. Иначе демонстрация на такъв вид лаери може да се намери из нета.

Редактирано от Joro-01
Публикува

Има в тюбето и за ракети, в действие, Израел също се въоръжиха с нещо подобно, за кораб въоръжен с такова имаше новина скоро...

Сега дали са химически, твърдотелни или на свободни електрони - не съм се задълбавал

• Глобален Модератор
Публикува

Ми не е от вчера технологията, но определено я подобряват. А има и други способи да скапеш електрониката на вражеските машини

• Глобален Модератор
Публикува

Може да пуснем някоя, като се избистри точна формулировка. Но именно напредъка на тази отбранителна лазерна технология може да предизвика крачка назад в нападателната. В смисъл, че (поне според мен) трябва да се залага освен на електрониката и на фината механика, като бекъп варянт. Поне при наземните машини и флота, при самолетите не знам доколко ще е възможно вече.

• 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Ама в реални бойни действия ше им се наложи лееекичко да се разбързат ;) Има още да се развива тази технология де, но съвременното ПВО ми се чини все още да е далеч по-ефективно, но и то ще продължава да се развива ;) така че не е ясно дали това ще успее да се наложи като негова алтернатива.

Публикува

Странно, за да детонира бомбите му трябваше също толкова време, колкото и за да пререже тънките управляващи плоскости на самолета мишена.

Предполагам защото без детонатор много взривни вещества се палят трудно, някои май се топят...

Или щото ракетата си е оразмерена (с приличен корпус) дето пази малко, та да не гръмне по време на полет от топлината на двигателите си.

Явно не са бързали за никъде.

Ми то купон, бре.. И аз искам да тествам оръжия

Ама в реални бойни действия ше им се наложи лееекичко да се разбързат ;) Има още да се развива тази технология де, но съвременното ПВО ми се чини все още да е далеч по-ефективно, но и то ще продължава да се развива ;) така че не е ясно дали това ще успее да се наложи като негова алтернатива.

Ми то не е невъзможно, само трудно. По-бързото означава повече мощност и може би повече енергийна плътност.

Ако е 100 KW да стане 300 KW. Проблемът е, че при сегашните материали, цени и технологии, това ще граничи с безумието - и ще стане трудноподвижно, леснооткриваемо и небезопасно.

Затова както каза, ключът е в развойната дейност - повишаването на ефективността. Резултат с по-малко ресурс и се спира на някакво компромисно качество, което с времето /при тестване и работа/ да се подобрява.

И без горните опции обаче може да се направи - още през седемдесетте руснаците (за точно такъв вид лазери /за точно нацелване/ за нуждите на космическата си военна програма) предвиждаха наземен лазер и следящи/фокусиращи огледала. Така че целта може да не е поразена директно от камиона, а да пострада някое следящо огледало /като си издаде позицията/

• Потребител
Публикува

Разгледайки демонстрацията ме впечатли тел. номер +972.

Израел

От тази страна не протича току що безцелно воена информация неконтролирано...

На клипчето не случайно мерят и свалят дронче подобно на това което иранците хванаха и копираха.

Единствената страна която перманентно е в бойно състоние, война затова като допълнение на техниките включени в желязната купола лазарчето излиза много по-евтино отколкото каквито и да били други решения.

За Израел е идеално с-у дронове и други бавно летящи прибори нарушаващи въздушните им граници. :goodpost::goodpost::goodpost:

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!