Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Модератор Инженерни науки
Публикува

Да отбележим само, че става дума за конвой. И да отбележим, че камионите само са роботизирани, Хамърите не са. Това става по една програма (AMAS) на американската армия, която има за цел да намали с една четвърт състава на армията като замени войници с роботи, но не на бойното поле а в логистиката. Другото също не е изключено.

Вижда се, че камионите нямат проблем да се движат сред коли управлявани от хора

Повече:

http://spectrum.ieee.org/automaton/robotics/military-robots/lockheeds-robotic-trucks-pass-real-world-military-convoy-test

• Потребител
Публикува

Чудесно нещо е да си войник в САЩ. Поне в тези отдели. За всякакви играчки има мангиз. Незнам като малък имал ли си кола или самолет/хеликоптер, кораб с дистанционно управление?

Ако не тук можеш да се кефиш колкото си искаш...

Даже може вече с дронове да стреляш на месо, убиваш на който край на света искаш....

При музикантите цигани има тук една привичка, че когато се роди момче на примаша, до новороденото слагат цигулка.

В миналото до колкото знам нож или сабя са слагали до мъжкото.

А сега кат установят, че ще е момче ще имплантират в майка му джойстик за да се тренира тези месеци докато му дойде времето да се роди.... :elvis: :elvis: :elvis:

Публикува

Чудесно нещо е да си войник в САЩ. Поне в тези отдели. За всякакви играчки има мангиз. Незнам като малък имал ли си кола или самолет/хеликоптер, кораб с дистанционно управление?

С жица брои ли се? Луноход :) Те с радиовълни се появиха доста по-късно, по ТНТМ и кръжоците правеха такива от играчка подобна на моята...

Ако не тук можеш да се кефиш колкото си искаш...

Даже може вече с дронове да стреляш на месо, убиваш на който край на света искаш....

Предполагам, че се носи някаква отговорност де.. Четох някъде, че американски войници масово не харесвали да са пилоти на дрони.. Проучване някакво

Но това не се управлява де, само си знае къде и как да кара...

• Потребител
Публикува

Ами секс без партнюр. Казват, че преживяват същият стрес който тези които контактуват с врагът. Но докато на вторите има премия, пенсия и други финансови обезщетения задето са служили на бойно поле и плюс адреналина койт ги кефи след акция или при летене. Дотогава дроноджиите нищо възнаграждение нямат освен основната им заплата.....

http://www.nytimes.com/2013/02/23/us/drone-pilots-found-to-get-stress-disorders-much-as-those-in-combat-do.html?src=recg&_r=1&

Преди 100 години за майтап, когато тук се разпространиха помещенията с видео игри/ интернет още нямаше/, значи за майтап бях предложил да свържат тези игри с които например можеш да ръководиш подводница или танк и в даден конфликт младежите да водят тези бойни машини и в един център да се преценява кое решение е най изгодно и то да бъде изпълнено. Така да се води война без да знаят участниците, че това се реализира на живо в някой друг кът на земята....

Много по-късно направиха и един Б категория филм, на който заглавието беше май Последният звездобоец (The Last Starfighter 1984)и там избирането беше с помоща на видео игри поставени в Мекито.....

Но това е вече минало..... :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

• Потребител
Публикува

Можех, можех.

Да патентоваш нещо е почти най-лесната част от работата. Да го финансираш и проведеш от А до Я е най, най. Освен това тук други времена бяха. Тогава още в тонове мерехме произведените трактори а за микроелектроника да не говорим...Жената толкова ми мърмори, защо поне веднъж в живота да мога да продам една моя идея....Казвам и в следващият си живот ще се родя или поне млад ще отида в силициевата долина. Там най-лесно са парите. Има един тип капиталовложители /името им не ми идва на ум/ които ако успееш да ги убедиш, кат нищо ти дават 1-2 милиона долара.

Например, имам от години идеята, че защо трябва в колата и други машини да се нижи, тегли десетки кила кабели? Защо както при интелигентните интерфейси всяка част /например блокът на задните лампи/р да си има адрес. До всички тези блокове само +12 и успоредният кабел /може и да е опто/ когато дойде команда дадената крушка или ледове да светят, било то спирачка, мигач...Така могат да се подключат всички основни части и няма нужда да се теглят, поят, свързват десетки метри медени жици....

Досега не съм чувал да е направил някой такава кола. Е може истребител да има но в цивилна техника не съм го чувал....

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Публикува

Хах и аз съм така :)

Добре, ще обсъждам идеи с тебе, макар че не обещавам реализация. Аз така се сетих за много евтин начин за 3D принтиране на метал, второто се появи миналата година... Първото като видях се отказах да гледам

За колите веднага ще ти отговоря - води до излишно усложнение дори и в днешно време, висока цена и.. Забелязал ли си софтуерните неща колко по-често забиват (софтуерна клавиатура, ...)... Я си представи че това е спирачката примерно.. Но е достатъчно и задните светлини да са. Докато така както са сега докато не нагори / изгори ключ или реле - няма проблем. Чистата електрика често е най доброто решение (даже с физическо разделяне не през полупроводник) - просто спираме захранването и то от плюсовия кабел. Не си ли забелязал, че и сега почти всичко в колата за (-) ползва маса / корпус, не отделен кабел...

Публикува

Можеш да предложиш примерно окабеляването на колите да е с алуминиеви кабели, па нека са толкова по-дебели, колкото е во-високо съпротивлението им за да се компенсира. И пак ще са по-леки, може през магистрални/ тръби да минава снопа...

Или от въглеродни нанотръби ;)

Но ефектът би се усетил осезаемо за електромобили, не за такива коли

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!