Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 17:08, angelmr said:

Упоритостта с която защитаваш действията на едни неонацисти започва да става плашеща. Извинявай но поне пет пъти ти обяснявах едно и също нещо и не ти увира главата. Аз лично се уморих. Въртиш и сучеш и все обясняваш какви световни престъпници са руснаците. С кръгови аргументи, аргументи с обратно действие и всякакви подобни демагогии. А фактите са много прости. Крайнодесни радикали с оръжие свалиха законно избраното правителство на украйна, което междувременно имаше подкрепата на приблизително половината украински народ. Резултата е ескалация на напрежението и потенциална гражданска война и разцепление на украйна. Това са фактите. А твоята интерпретация за това кой е виновен си я запази във развитото си въображение.

Руснаци. Рускоговорящи са 80% от населнието на цяла украйна, в крим процента може би е по-голям.

А не! Ти де си мислиш, че пишеш бре!? Преди да ми обясняваш какво защитавам аз, докажи неонацизма на това ....дето аз защитавм!

• Мнения 551
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 16:47, Lucky Luciano said:

Китай принуждава САЩ да си плати дълга заради натиска над Русия?

Напомняме че последната година Китай увеличи експозициите в американски държавен дълг и към края на 2013 г. неговата стойност, само към Китай, премина безпрецедентните US$1.317 трлн.

http://www.livenews.bg/kitaj-prinuzhdava-sasht-da-si-plati-dylga-zaradi-natiska-nad-rusiq-58075.html

туй не е точно така, щото Китай почна да разпродава силно още през декември

( япония също)

http://www.zerohedge.com/news/2014-02-18/china-sells-second-largest-amount-us-treasurys-december-and-guess-who-comes-rescue

интресеното е, че "луфта" го обра Европа, като на свой ред изкупи рекордно количество амер.съкровищни бонове

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

такааа, много драчене и тролене в темата. Мисля да я позатворя утре.

Редактирано от Last roman
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Митак, като за начало прегледай внимателно мненията си. Мисля че сам ще разбереш какво имам предвид.

• Потребител
Публикувано

Не видях неонациъм обаче, не видях и аз де съм защитавал неонцизъм!? Много ми е интересно! Обявяваш властващите сега в Киев за незаконни, а им приписваш законност!? А и не обясни кои стоят зад тях!?

On 3.03.2014 г. at 17:30, Last roman said:

Митак, като за начало прегледай внимателно мненията си. Мисля че сам ще разбереш какво имам предвид.

Ще го направя, ама утре. Но на прима виста нито драча, нито троля. Тролят други, и не зная защо? Но твоя воля, закриеш ли я откривам друга ;).

• Upvote 2
  • Потребители
Публикувано
  On 2.03.2014 г. at 21:31, Stefan Iv said:

Пак не си наясно Митак. В политиката обикновените хорат са точно пешки, които се местят или жертват, както е удобно на елитите. Това са азбучни истини все пак. И това не е само руска действителност, това е световна действителност, без значение от времето и пространството.

...каза либералът и се замисли- а какво беше това патриот?

Специални благодарности за уроците по хитлеро-сталински "патриотизъм". Безценни са :)

• Upvote 2
  • Потребител
Публикувано

На 19 февруари 1954 по предложение на Н.С. Хрушчов Крим е присъединен
към Украйна.
(защо е била тази "щедрост", кой знае?!) Преди 60 години, точно една година след смъртта на Сталин е бил подписан Указ на Президиума на Върховния съвет на СССР за прехвърляне на Кримската област от състава на РСФСР в състава на Украинската ССР.

• Потребители
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 17:43, mitaca said:

Не видях неонациъм обаче, не видях и аз де съм защитавал неонцизъм!? Много ми е интересно! Обявяваш властващите сега в Киев за незаконни, а им приписваш законност!? А и не обясни кои стоят зад тях!?

ами има различни клипчета тук - там, някои даже и в този форум

например този - http://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY

може да прочетеш тази статия http://en.wikipedia.org/wiki/Svoboda_%28political_party%29

или тази http://blogs.telegraph.co.uk/news/timstanley/100260665/ukraine-the-opposition-arent-all-angels-some-are-neo-nazis/

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

понеже се заговори едва ли не за военна интервенция в Крим от страна на Русия, малко факти за официалните договори между Украйна и Русия относно Крим: "На данный момент РФ имеет возможность разместить в Крыму до 25 тыс. военных - такова квота для базирующегося там Черноморского флота РФ. По факту, весь контингент составляет 16 тыс (из них 2 тысячи морских пехотинцев). Так что, даже если информация о переброске 6 тысяч российских военных верна, то официально никакие договорнности не нарушены. Кроме того, РФ имеет право разместить в Крыму до 24 артиллерийских систем крупного калибра и 132 единицы бронетехники и 22 единицы авиации. Вышеперечисленные войска по количеству и оснащению заметно превосходят украинские, размещенные в Крыму.

Из перечисленного, можно сделать вывод, что, не нарушая никаких договоров, РФ может защитить Крым более чем 11 тысячами солдат - 2 тысячи морпехов ЧФ и 9 тысяч дополнительно переброшенных солдат (ВДВ или Спецназ)."

Редактирано от Last roman
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано

това с нацизма, неговите аналогии вече почва да идва множко...

според руснаците "Свобода" са "нацисти"...

според тоя украинец - Путин е Хитлер, Крим е Австрия, а Украйна - Полша... и вече войната е избухнала

накрая руснаци с украинци вътре по "фашистки" ще се изтрепят, а едни "демократи" отстрани ще стоят и ще се греят на огъня...

• Глобален Модератор
Публикувано

1896900_620318108024081_489878225_n.jpg

Тази снимка казва много за ситуацията в Киев. И за съжаление няма да я видите по CNN. Това е гордо вдигнатият хитлеристки поздрав на Олег Тягнибок, лидер на екстремистката и неонацистка партия "Свобода". Снимката е от техен конгрес. Тягнибок и партията му са съучастници на неонацистите от "Десен сектор" в насилието, палежите, силовите превземания на правителствени сгради и убийствата по време на наци-майдана, който подмени проевропейския евромайдан. Сега са един от ключовите властови фактори в Киев. Горките украинци - притиснати в менгемето на руската инвазия от една страна и на наследниците на неонацистките бандеровци, участвали в избиването на близо 3 милиона евреи и антифашистки настроени украинци през Втората световна война от друга. Бог да пази мирния украински народ!!! И дано разумът и справедливостта надделеят над лицемерието, двойните стандарти и циничните геополитически сметки, в които са затънали Западът и Русия.

• Upvote 4
  • Потребител
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 19:04, scarecrow said:

Според теб и bbc са руснаци навярно?

не, не са...

но като мейнстриймска глобалистка медия - представят всеки национализъм като "нацизъм" ;

националистите навсякъде по света са основен "обект" за упражнение в черна пропаганда на споменатите медии...

въпрос на време е украинската "Свобода" да я забранят, в Европа за украинската "Свобода" място няма, и туй е еидн от най-големите "вицове" в тази история, щото ги употребиха, сега ще ги "разкрият" и разкажат, и всичко негативно ще им "прехвърлят"...

аз мисля, че национализма е "естествено чувство", уважавам всеки национализъм, включително турски, гръцки, сръбски и прочие ( щото е естествено като мен турци, гърци, сърби, руснаци, украинци да обичат родината си и да я защитават )... което не означава, че ако ме настъпят ще стоя и гледам, няма да се защитавам...

това което виждам в случая - е как "едни" използват украинския национализъм за да се удари руския - като в крайна сметка и двата ще загубят...

и "другите" печелят

• Upvote 2
  • Потребители
  • Глобален Модератор
Публикувано

това за кримския ултиматум се оказа партенка /те и без това всички се предадоха там/.

http://dnes.dir.bg/news/ukrina-ultimatum-krim-16239406?nt=4

• Потребител
  • Потребители
Публикувано

е, то остана и да потвърдят.

утре ще разберем...

макар, че има и вероятност да са заплашили без да имат намерение да изпълнят заплахата.

иначе ученията им са чисто съвпадение, на поляците - също.

• Потребители
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 12:02, Frujin Assen said:

Руснаците изиграват газовата карта. Прочее леля Меркел не губела надежда за мирно разрешаване на проблема.

'Щото знае колко рускоговорящи има в Германия...

• Потребители
Публикувано

Ами то и кабинета на Орешарски се крепи на "Атака", която щедро черпи от нацистката символика и от касата на ДПС. Разликата с Украйна е, че там може и да се сред мнозинството, желаещи независима от Русия държава, но съвсем втори е въпросът доколко ще са и от управляващото мнозинство.

Гледам, че някои ловко са взели да пробутват стъкмистики, напр. за това колко искат Украйна да остана васална на Русия е пробутана стъкмистика колко искат да са в добри отношения и да има безвизов режим. Ами аз не искам България да е във война с коя да е държава и да мога да ходя без виза във всяка държава - при това положение 51 щат ли трябва да станем или 16 република?!? :grin:

Украйна ще се отдели от Русия и това е безвъзвратно. Русия обаче сериозно трябва да преосмисли външната си политика, а управниците й в този контекст и вътрешната, защото иначе предстоят сериозни международни проблеми, които от един момент насетне ще се съчетаят и с още по-сериозни главоболия за олигарсите (поне докато имат глави). Ако зареже имперския манталитет и наблегне на взаимните интереси Русия има много по-големи шансове да има водещи позиции в международните отношения и да си подобри вътрешното благосъстояние.

• Потребител
Публикувано

Русофобията в този край на Европа е съвсем нормално. Много-много хубост не е идвало от там.

Навремето казваха тук, че предпочитам един Персинг на главата от колкото утре един руснак върху жената.... :grin:

Но не съм и сънувал, че в този регион ще има подобни събития. Незнам защо не ги събудят тези майданци, за да почнат една свясна реалистична политика....

post-5590-0-96413400-1393882513_thumb.pn

Тук от ден на ден все повече мъже от задкарпатските унгарци идват, защото не желаят да ги мобилизират в една побъркана война.....

post-5590-0-57155400-1393882209_thumb.jp

Дано се събудят.

:yes: :yes: :yes:

• Upvote 1
  • Потребител
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 21:31, Galahad said:

Ако зареже имперския манталитет и наблегне на взаимните интереси Русия има много по-големи шансове да има водещи позиции в международните отношения и да си подобри вътрешното благосъстояние.

Галахарде, остави тези пусти клишета "имперски манталитет" които се прикачват на Русия...

То политиката на САЩ не е ли имперска?

• Upvote 4
  • Глобален Модератор
Публикувано
  On 3.03.2014 г. at 15:57, mitaca said:

Пуканките не са проблем, ама нещо по същество?

Ми айде де, по-голям трол и спамър в тая тема няма от теб...

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.