Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• 4 месеца по късно...
  • Потребители
Публикува

Има ограничение на линковете и цитатите, тъй че просто трябва да се пусне нов отговор.

При мен преведени на български за Египет имам само Договорът между Рамзес и Хатушил и текста на Розетския надпис в чест на Птоломей V . По-натам ще има и още, но тъй като са текстове дето ги няма на български превеждането става малко бавно.

• Потребител
Публикува (edited)

От години следя във фейсбук усърдието, с което събираш литература за Древния Египет. Даже от време на време някои материали ги прочитам , а някои се оказа, че съм ги чела. :flowers:

Редактирано от Doris
  • Потребител
Публикува (edited)

Щеше да е странно ако публикувах само неща които никой не е чел. :) Мерси за хубавите думи!

Ама нещо пак не ми дава да продължа. Ще трябва да изчакам явно.

Редактирано от Hanibaal
  • Глобален Модератор
Публикува

Поздравления за споделените заглавия.

Има ли в България достатъчно хора, които се занимават и се интересуват на професионално-академично ниво от древния Египет и древна Предна Азия?

• Потребител
Публикува

Поздравления за споделените заглавия.

Има ли в България достатъчно хора, които се занимават и се интересуват на професионално-академично ниво от древния Египет и древна Предна Азия?

Има нЕколко човека. :umnik:

• Потребител
Публикува

Има преводи, вкл на малко популярни писмени паметници. Като например Книгата на Амдуат (Записи от скритата зала). Непревеждани на други съвременни езици такива обаче ми се струва малко пресилено. Интересно кои?

И още нещичко.

• Потребител
Публикува

Непревеждани на други съвременни езици такива обаче ми се струва малко пресилено. Интересно кои?

Ами на други европейски езици. :rolleyes:

Требе да питам господина Лекова за кои точно текстове става дума, ама сигурно още не е станАл, а ако е станАл сигур е отишол да учи младежта да маа с тояги и джелеза. :P

• Потребител
Публикува (edited)

До колкото знам Леков превежда три корпуса текстове- Текстове на пирамидите, Текстове на саркофазите и Книга на мъртвите. Отнася се много сериозно към своята работа, като е публикувал не малка част от нея.

Редактирано от В.Павлов
  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува
  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител
  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува
  • Потребител
  • 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува
  • 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува
  • 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Редактирано от Hanibaal

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!